KML Finaalid 2017

Eesti meistriliigast ja karikavõistlustest
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4161
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas marxx762 »

Vaatasin ka seda tänast mängu ja nagu varasematest kohtumistest silma jäänud siis, oleks päris kohutav näha pärnu võistkonda ilma seskuse ja domagoj-ta, kes seal punkte teeks? Aga tegelikult ma ei tahtnud antud teemal rääkida.

Esmalt tänasest mängust. Esimesel poolajal elas pärnu mängus pelgalt lühikesest rotatsioonist, vähe eksperimenteerimist, põhimeeste suur koormus, lühikesed puhkehetked. See toitis, seniks kuniks. Võib kõlada tagantjärele tarkusena, aga juba esimesel poolajal oli rannula poolt mõningad pakid. Leppiku kiired vead olid samuti märgilise tähendusega(see küll polnud rannula viga). Kuigi leppik pole kaugeltki tasemel kus ta veel olla võiks, siis tuleb nentida et tänast pärnu koosseisu arvestades, olid tema kogemused ja mängijatarkus(niipalju kui seda on õnnestunud ammutada) väga olulised. Raapi mängu tulek... 4-5-6 järjestikust väga riskantset umb söötu läks otsejoones alla Bubalole, neist vist ühes situatsioonis järgnes isegi pallikaotus-mis oli juba ilmselge märk Raapi sumbuursest ja ülimsirgjoonelisusest. Kohtunikest ka, juba teise veerandi lõpus hakkas neil asi käest minema. Bubalo teenis üsna kiirelt kaks viga juurde ning langes ohutsooni, kokkuvõttes siis kolme veaga. Sinna perioodi jäi ka Rannula esimene pakk(minu arvates), sel väga närvilisel perioodil vead jne, raapi söödud, rünnakul punkte ei tulnud, oleks pidanud aja võtma. Kokkuvõttes pärnu juhtis neil hetkedel 7-9 punktiga, aga poolajaks oli seis tartule +1. Kokkuvõttes, eks seda treeneritarkust jää ka vajaka jne ning eksimusi tule ikka sisse.

Teine teema... Raap-Kirves-Kask... Ma küll olen korvpalli jälginud 10+ aastat ja päris rumal ka nüüd ei ole, vist. Aga... minu mõistus keeldub mõistmast, seletage lollile, kuidas on võimalik, et pg ja sf on absoluutsed puukäed, nagu totaalselt ei osata visata. Ma julgen mürki võtta, et ma joon ära mingi koguse õlut nt 4 tk jooksen sinna peale mingi ma viskan ka paremini vv või kolmeseid(ma ei ole korvpalli kunagi isegi järjepidevalt mänginud, küll aga muid alasid teinud)

Minujaoks on tõsiselt hämmastav. Kui me kõik õpime mingis vanuses lugema ja kirjutama ning arvutama ja me kõik oskame seda rahuldaval tasemel, siis pole just kohatu paralleeli tõmmata õppimise-viskamise vahel. Nad on seda teinud oma suurema osa ajast. Kuidas on võimalik et nagu 0 viset on. Kas nendest trennidest kus viskamist õpetati puuduti? Korvpallur pg, sf/sg, kel pole absoluutselt viset, no ma ei tea, ausalt, väga vale ala oled valinud. Pole need mehed ka läbiminekus-pallikäsitluses teab mis osavad et oma sitta viskekätt kompenseerida. Kurb/karm, aga ma vist pigem läheks soome ehitama, kui viskaks sellisel tasemel.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas KalevRuus »

Teine teema... Raap-Kirves-Kask... Ma küll olen korvpalli jälginud 10+ aastat ja päris rumal ka nüüd ei ole, vist. Aga... minu mõistus keeldub mõistmast, seletage lollile, kuidas on võimalik, et pg ja sf on absoluutsed puukäed, nagu totaalselt ei osata visata
Rannar on tõesti kummaline fenomen. Ei teagi ühtki teist tagamängijat kes muidu justkui kõike oskab aga vise on sedavõrd jube. Samas, veidral kombel on areng viimastel aastatel siiski toimunud. Sel hooajal on kolmesed läinud 8/36, kuigi need on vist eranditult ülivabana visatud. Ma mäletan, et mingi paar-kolm aastat tagasi ma vaatasin ta statsi ja detsembri seisuga polnud ta ei Eesti ega Balti liigas kordagi isegi proovinud kolmest, kuigi mänguminuteid oli selleks ajaks kogunenud meeletult.
Kirvesele annaks veel aega, ta on alles 20. Pikematest mängijatest oli näiteks Talts kunagi paras puukäsi ja mäletatavasti viskas vabaviskeid omal ajal lauapõrkega, et mõnigi sisse kukuks. Ja ega Kangurigi puhul poleks kunagi osanud ennustada, et ta oma parimal hooajal pikalt Euroliigas kaugvisete edetabelit juhib.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1637
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas RK »

http://sport.delfi.ee/news/korvpall/bas ... d=78253516" onclick="window.open(this.href);return false; väga põnev kuulamine , siin öeldakse ka ära ,et Rapla ja Tartu eelarve on sisuliselt sama kuna Rapla ei maksa palkasid vaid stipendiumeid edasi aga Tartu maksab üle 200000 euro eelarvest maksudeks :D , lisaks Tartu eurosarja kulud :D see seletab nii mõndagi lahti, huvitav kuidas uuel hooajal siis minema hakkab , kas samamoodi :D
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas Rio »

Kui siin oli juttu,et mida nähakse Sutis siis mina ei saa aru mida nähakse Kaldres?
Ebastabiilne vise, kehv kaitse, halb platsinägemine...
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas Egert »

Tükk aega tuli seda esimest eduseisu oodata, aga 3 minutit enne lõppu see ära tuli ja Raplat enam ette ei lastud.
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4646
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas Uhhuu »

Au ja kiitus Raplale, et nad finaalseeria nii tasavägiseks on suutnud teha. Kaks mängu järjest on lõpus tehtud neile seda, mida Kalevile VTB-s alatasa korraldatakse: ise ei visata sisse või võetakse ette kehvad lahendused ja vastaspoolel on alati keegi, kes paneb külma kõhuga tähtsa(d) viske(d) ära. Kaldre hoidis Kalevit esimesed kolm veerandaega vee peal. Kalev omalt poolt läks kaitses survestamisega minu meelest pisut liiga agaraks kätte ja Rapla sai tohutus koguses vabaviskeid täiesti tühjade olukordade pealt. Mirkovic ja „Eesti kõige kehvem mängujuht“ Timmu vääriksid minu hinnangul hetkeseisuga kahasse finaalide MVP tiitlit.

P.S. Selline tunne oli, nagu vaadanuks mängu Rapla TV pealt.
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas Egert »

Uhhuu kirjutas:Au ja kiitus Raplale, et nad finaalseeria nii tasavägiseks on suutnud teha. Kaks mängu järjest on lõpus tehtud neile seda, mida Kalevile VTB-s alatasa korraldatakse: ise ei visata sisse või võetakse ette kehvad lahendused ja vastaspoolel on alati keegi, kes paneb külma kõhuga tähtsa(d) viske(d) ära. Kaldre hoidis Kalevit esimesed kolm veerandaega vee peal. Kalev omalt poolt läks kaitses survestamisega minu meelest pisut liiga agaraks kätte ja Rapla sai tohutus koguses vabaviskeid täiesti tühjade olukordade pealt. Mirkovic ja „Eesti kõige kehvem mängujuht“ Timmu vääriksid minu hinnangul hetkeseisuga kahasse finaalide MVP tiitlit.
Neljanda veerandaja alguses tehti pooleteist minutiga 3 täiesti idiootset viga Rapla tagamängijale keskjoone juures, kui korvile mingit ohtu ei olnud. Minut hiljem olid vead täis. Raske uskuda, et selline on taktika... Dorbek paistab endiselt nende nokkimisvigadega ebavajalikel hetkedel silma. Rapla poolel oli üllatuslikult Kaldre kõrval kõige suurema miinusega Mars isiklikult, -15.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4161
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas marxx762 »

Mulle meeldis Keeduse viga paasoja vastu mille eest anti ebasportil, rünnakud hiljem kui Ljutits läks korvialla ja tegi samad liigutused vile vaikis. Alles mõned rünnakud hiljem kui korvi all kaldre üle vitali käte keevitas anti ebasportlik.

Edit:

Sokust. Endiselt olen arvamusel, et mees on füüsilises konditsioonis. Kalevlastest on ta vast ainus kes vajab korralike mängude tegemiseks pidevalt kangisaali. Kas sokk üldse teisel poolajal puhkas? ise väga tähele ei pannud.
Kasutaja avatar
Raja
Kasutaja
Postitusi: 357
Liitunud: 21 Nov 2006, 09:11
Asukoht: Tallinn

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas Raja »

Muidu tore vaadata selliseid tasavägiseid mänge aga kas Rapla ongi nii kõva või cramo mehed ei viitsi mängida või milles see asi täpsemalt on ? (Ikka VTB prioriteediks veel???)
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4646
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas Uhhuu »

Raja kirjutas:Muidu tore vaadata selliseid tasavägiseid mänge aga kas Rapla ongi nii kõva või cramo mehed ei viitsi mängida või milles see asi täpsemalt on ? (Ikka VTB prioriteediks veel???)
Üle ega ümber ei saa sellest, et Kalevil on pärast Veidemani lahkumist üks käik puudu. Martin Dorbek suudab number kahe positsioonil valitsevat tühjust täita vaid väga piiratud ulatuses. Ljutõtsh kui ainus mängija praegusest koosseisust, kellelt on põhjust teravust oodata, on pärast 47-punktilist etteastet olnud üsna vähenähtav. Samas on raske tema peale ka pahandada, kuna ta värvati Arbeti vahetusmeheks ja on mänginud hooaja lõikes paremini kui enamus korvpallisõpru ilmselt oodata oskas. Simmons on pärast head esimest finaalmängu olnud kahes järgmises kohtumises olukordade realiseerimisega tõsises hädas (visked 4/17) ja tema pealt on väga palju punkte kaduma läinud. Kolmeseid on kahes mängus tabatud halvasti ja ühes mängus enam-vähem rahuldava protsendiga ehk sealtki on läinud oluline hulk punkte kaduma. Ja ei saa öelda, et Rapla oleks Kalevit rasketele visetele sundinud, kui üksikjuhtumid välja arvata. Lisaks on Rapla mänginud kõigis kohtumistes veri ninast väljas, samas kui Kalev on võtnud oma võidud näiliselt rutiini pealt – praeguse tasemevahe juures sellest ka piisab.
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 643
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas toivo »

Kaldre fenomenist pole mina samuti aru saanud (juba aastaid). Niipalju kui ma Rapla mänge näinud olen (sel hooajal ilmselt saab kahe käe sõrmedel lugeda neid, seega vbla olen oma kriitikas subjektiivne, aga noh, hea vahel rantida, saab hingelt ära) astutakse temast kaitsest lihtsalt mööda, teeb rumalaid vigu, tema pealt tuleb 2+1-tesid jne. Samuti kiidetakse tema viskekätt - vbla üks mäng kümnest kolmene läheb, enamasti paugutab ikka mööda, sh täitsa vabadelt kohtadelt (kust hea viskaja peaks ka halval päeval kotti panema). Hooaja kolmeste tabavus eestikatel 32% ja BBL-is 29% - pole just suur katastroof, aga n-ö kuldkäega viskajast need ka ei räägi (Hispaanias oli vist üldse mingi 10%?). Lisaks veel (pool)lihtsate lay-upide korduv ära munemine. Fakt, et selline mees Eesti teises klubis kõvasid minuteid teenib tõestab minu arvates ilmekalt seda paljuräägitud vajalikul tasemel kohalikke pallurite puudust.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas Rio »

Eilse mängu põhjal kiidaks siiski kehva tabavuse juures Simmonsit: 8p, 9 lauda, 5 söötu, 4 blk.
KossuF2nn
Kasutaja
Postitusi: 171
Liitunud: 20 Dets 2014, 22:01

Re: KML Finaalid 2017

Postitus Postitas KossuF2nn »

toivo kirjutas:Kaldre fenomenist pole mina samuti aru saanud (juba aastaid). Niipalju kui ma Rapla mänge näinud olen (sel hooajal ilmselt saab kahe käe sõrmedel lugeda neid, seega vbla olen oma kriitikas subjektiivne, aga noh, hea vahel rantida, saab hingelt ära) astutakse temast kaitsest lihtsalt mööda, teeb rumalaid vigu, tema pealt tuleb 2+1-tesid jne. Samuti kiidetakse tema viskekätt - vbla üks mäng kümnest kolmene läheb, enamasti paugutab ikka mööda, sh täitsa vabadelt kohtadelt (kust hea viskaja peaks ka halval päeval kotti panema). Hooaja kolmeste tabavus eestikatel 32% ja BBL-is 29% - pole just suur katastroof, aga n-ö kuldkäega viskajast need ka ei räägi (Hispaanias oli vist üldse mingi 10%?). Lisaks veel (pool)lihtsate lay-upide korduv ära munemine. Fakt, et selline mees Eesti teises klubis kõvasid minuteid teenib tõestab minu arvates ilmekalt seda paljuräägitud vajalikul tasemel kohalikke pallurite puudust.
Olles Rapla inimene kes on 90% mänge näinud kirjutaks su tekstile 100% alla, ei saa ka mina ega ka enamus minu tuttavad tema fenomenist aru, eelistaks ise et Metsalule võimalus antakse.
Vasta