Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020, 2020/2021

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 643
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020, 2020/2021

Postitus Postitas toivo »

East kirjutas:Hakkasin mõtlema, et huvitav kes võiks olla kõige tõenäolisemad "välismaalased", keda annaks järgmiseks hooajaks tagasi Eesti meistriliigasse meelitada ning selle arvelt kohalike mängijate nö "pooli" veidi kasvatada?

Kitsingu puhul on Euroopa mõistes tegemist rollimängijaga ning võib-olla õnnestuks tal välismaalt mõni leping (hea klubiga) teenida, aga tunduks üsna tõenäoline, et pärast kehva hooajalõppu Leedus naaseb ta algaval hooajal siiski Eestisse. Kuid kui ta Eestisse naaseb, siis ilmselt vaid Kalevisse.

Ülejäänud mängijatest pakuks ise Rait-Riivo Laanet, Rain Veidemani, Jaan Puidetit, Martin Paasoja ja Joonas Järveläinenit. Põhimõtteliselt ka noored NCAA kutid (Carlos Jürgens ja Taavi Jurkatamm), kui nad ei suuda endale kuskilt Euroopast profilepingut hankida. Äkki ka mõni Itaalia noor (Kaspar Kitsing, Mikk Jurkatamm), kui ei suuda seal normaalset lepingut teenida?
Veidemanil peaks Mantovaga olema leping ka järgmiseks hooajaks. Selle pärast ta sinna hooaja keskel ju läkski (Rostock muuseas Bundesligasse ei jõudnudki, selles mõttes tagantjärgi hea otsus Veidemanilt).
Laane eilse korvpall24 intervjuu põhjal loodab eeskätt Rumeenias mõnes tugevamas klubis jätkata. Kui ei õnnestu, siis võibolla see Rapla välisliiga projekt võiks talle ahvatlev olla küll (või isegi Pärnu eurosari).
Paasoja paraneb vigastusest, üle-eelmine hooaeg Cramos istus ka suures osas pingil, vbla oleks tõesti mõistlik kodumaal üks korralik hooaeg teha. Kannaks Pärnus eurosarjaks vajaliku taseme välja küll ma arvan.
Puidet ja Järveläinen on parajad rännumehed, ei oska midagi spekuleerida. Puidet oleks eurosarjas rotatsioonimees kindlasti, Järveläineni mängijaoskustesse mul nii palju usku ei ole.
Jürgens peaks kindlasti jätkama USA-s, tal hakkab koolis kolmas aasta, aga nagu "eestlased välismaal" teemas läbi käis, siis pmst saaks ta kolm aastat veel ülikoolikossu mängida (kuna ühe aasta redshirtis ja covidi-hooaja eest antakse kõigile 1 aasta juurde).
Taavi Jurkatamm rääkis märtsis Mängumeeste podcastis, et tõenäoliselt hakkab Eestis mängima (kuna ülikooli stats pole piisavalt hea, et head välislepingut saada) ja eelistab seda välismaa madalamatele liigadele.
Itaallaste naasmisse väga ei usu, on jäänud mulje, et kui sealne korvpallikodakondsus taskus ja vähegi kuhugi meeskonda mahutakse, siis eriti kodupoole ei vaadata.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 875
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020, 2020/2021

Postitus Postitas Drogba »

Nonii tänases Mehed ei nuta podcastis mainiti ka koduse korvpallil toimuvat. Huvitavaid liikumisi pidavat olema omajagu ja jutud muutuvad igapäevaselt. Sõber Tallinna Kalevisse toodi konkreetselt välja. Näiteks ka Annuk Tarvasse, mis oleks ka ju ta kodule lähemal. Ühesõnaga see nädal pidavat ka mõned uudised välja tulema.

Võib vist teema lõppenuks lugeda ja juba uuega alustada hooaeg pole enam kaugel :D
East
Kasutaja
Postitusi: 965
Liitunud: 01 Nov 2018, 07:58

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020, 2020/2021

Postitus Postitas East »

Jürgensi ja Veidemaniga kolistasin tõepoolest ämbreid. Kuskilt oli meeles nagu Jürgensil olnuks viimane ülikooliaasta. Veidemani puhul samas äkki siiski mingi väike võimalus on, et suvel vaadatakse asjad ümber - Itaalia on Itaalia.
Vasta