Tartu Rock

Üleüldine korvpallijutt
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4646
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Uhhuu »

NoName kirjutas:Ei tea, kas meil on veel mõni potentsiaaliga tüüp, kes suudab palli surve all üle tuua ja vajaliku söödu teha? Jurkatamm või Riismaa või Makke? Täitsa mure on lähituleviku osas, sest kui pikkust saab teoreetiliselt võitlusega korvata, siis suhteliselt raske on võita kui rünnakut üldse üles ei suudeta võtta. See versioon Rosenthalist ei tule ju survega üldse toime.
Kasper Suurorg peaks olema see mängija, kes paaril järgneval aastal hooajasisestes koondisemängudes Kristian Kullamäe backup`ina tegutseb. Ta tänavune hooaeg on aga paraku osutunud kahvatuks. Näis, mis seisus ta siis on, kui novembris EM-valikmängud kätte jõuavad. Makkel läheb ilmselt paar aastat aega, enne kui ta on füüsiliselt valmis koondise tasemel mängima. Mikk Jurkatamm on olnud viimasel ajal kahjuks nii ebakindel, et ta on end peaaegu Treviso rotatsioonist välja mänginud.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1637
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

vaim564 kirjutas:Vaatan Tartu mängu Staliga ja ei saa Rosenthali fenomenist aru, miks teda nii kõvasti promotakse ning ka koondise perspektiivis, ta ei oska ju mitte midagi korralikult teha.
Väikese õigustusena eile Wolvesi vastu mängis Tartu vbl selle hooaja parema mängu, täna Stali vastu ühe kehvema, eile mängis Mazurs lühikese rotatsiooni , läks täispanga peale välja, ei tulnud välja ja tänaseks mängijatel ei tulnud midagi välja
Vastased ka väga korralikud seal ENBL liigas, korralik tase.
Aga koondises Märdil teine roll, seal ei ole Märt põhimängija, mentaalselt on Märt tugev, talle sobib selline roll, et tuleb vahetusest mängu, hetkel ei ole palju kandidaate mängujuhi kohale, kes sobiksid Toijala mängujoonisesse ja kes ka füüsilselt sobiksid, hetkel valik on kas Post, Dorbek, Laane ja Rosenthal, Pehka , välismaalt ka Kasper Suurorg ja nende vahel valides ei olegi Rosenthal nii kehva valik. Eriti kui Sokk ja Kriisa ei tule koondisesse.
Aga koondisesse sobilikuse otsustab Toijala koos abitreeneritega ja pole üldse kindel et ta saab koondisesse ja kui saab , siis tuleb usaldada treenereid , ju siis on koondise kõlbulik.
Aga muidu kriitikaga nõus, koondise mängijalt ostaks palju paremat mängu kui Rosenthal see hooaeg on näidanud, seal on palju arenguruumi.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4161
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas marxx762 »

Märti on jah kõvasti kiidetud. Eks ta on noor kutt veel ja küllap areneb, aga kui kaitse välja jätta, siis ma temal väga suuri tugevusi ei näe. Vise on väga aeglane ning tagamängija kohta viskab üsna vähe. Pallikäsitlus, mida on üksjagu palju kiidetud, siis sellega ma ka väga ei nõustu. Niipalju kui ma Tartu mänge näinud olen, siis veidikenegi kõvema surve vastu ta nägu ees mängida väga ei taha. Lisaks korralikule kaitsemängule võiks välja tuua ka üsna hea väljaku nägemise. Muus osas erilist wow efekti ei teki.
NoName
Kasutaja
Postitusi: 726
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas NoName »

Ma vaidleksin ka kaitsele vastu. Tema kaitsespetsi maine tugineb ka mingile lühikesele kahe-kolme kuu pikkusele perioodile, kus ta hästi survet andis. Praeguseks pole sellest suurt midagi alles, sest katetest ta läbi ei saa ja kiirust ka pole, et järele jõuda.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4427
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vaim564 »

Ma isegi heidaks kõige rohkem ette mängu lugemist, minu meelest ikka liiga tihti jookseb kinni ja ei võta vastu otsuseid. Samas see mängujuhtimine on tema jaoks ka rohkem viimaste aastate teema, minu meelest ta mängis varem rohkem SG positsiooni ja tugevus oli just see, et vabaks jäädes viskas ära. Loomulikult võib veel areneda, kuid see et ta praegu koondises on, see peegeldab rohkem mängujuhtide põuda kui tema tugevusi. Praegu ma teda nt Martin Dorbekist kõrgemale küll ei paigutaks.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1637
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Tartu meeskonna kohta peatreener Mazursi silmade läbi on Delfis korralik kirjatöö ilmunud: https://sport.delfi.ee/artikkel/1201296 ... d-platsile" onclick="window.open(this.href);return false;
kuna usun et kõigil kossuhuvilistel on Delfi täispakett olemas siis panen siia mõned tsitaadid, sulgudes minu kommentaarid:
Mazursi sõnul tuleb Tartu-sugusel Eesti-Läti liiga keskmikul igal suvel piltlikult öeldes kivist vett välja pigistada. Eesti korvpallurite turg on ahtake ja seega tuleb võistkonna taseme tõstmiseks välismängijaid palgates naelapead tabada.
„Tahtsime kindlasti juurde mõnda Eesti pikemat mängijat,“ meenutas Mazurs suve, „aga valik pole suur ja me ei leidnudki kedagi. Taavi Jurkatamm, Artur Konontšuk, Kristjan Kitsing (minu andmetel räägiti ka Hermetiga) – kõigil olid juba mujal lepingud olemas. Seega pidime jätkama samade eestlastega, kes meil juba olid. Oli õnne, et hooaja käigus tuli Leemet Böckler juurde.
Tartus ei teeni praegu keegi üle 3000 euro kuus.
Valisime head mängijad. Arvan, et Tomáš Pavelka ja Andri Voinalovõtši väärtus on Tartus veedetud ajaga suurenenud 8000 euroni kuus,“ (minu andmetel on mitu klubi huvi tundnud ukrainlase vastu , isegi Hispaani mesitriliigast aga ta jääb see hooaeg Tartusse)
Ameeriklased Brandon Johnson ja Jalan McCloud pole nii kindlad lotovõidud olnud. (oleks me suutnud jätta Wembi ja Kovliari ,mis oli ka algne plaan, siis oleks Tartu seis palju parem, nende kahega läheb meil kevadel raskeks)
Eesti korvpalluritest on ainus edulugu olnud 21-aastase Leemet Böckleri oma, tema otsustas sügisel USA-st kodumaale tulla. Tartus on temast lühikese ajaga saanud kindel põhitegija.
Tartu kohalikud korvpallurid jätkavad laias laastus samas rütmis. Eesti koondise ringis on neist ainsana Märt Rosenthal, kes on Eesti-Läti liigas resultatiivsete söötude arvestuses teine ,keskmiselt 6,5. Teisalt on tema punktiarv (8,8) langenud viimase viie aasta madalaimale tasemele. Robin Kivi, Hendrik Eelmäe, Oliver Suurorg ja Patrik Saal pole suutnud läbi murda.
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreener Nikolajs Mazurs arvab, et praeguses seisus pole tiimil FIBA eurosarjadesse asja. Selle asemel mängitakse Põhja-Euroopa liigas (ENBL).
„FIBA Europe Cup on kallis sari, mis nõuab lisaraha. Näeme, kui raske on Pärnul.
Mazursi sõnul tasuks klubidel Europe Cupile mõelda alles siis, kui suudetakse palgata mängijaid, kelle hind on vähemalt 5000 eurot kuus. Tartul sellist raha ei ole.
ENBL on seevastu Tartu rahakotiga võistkonnale ideaalne väljund.

Ühesõnaga ei miskit uut, see kõik oli korvpalli huvilistel teada, kui raha ei ole siis tuleb loota et leegionäridega joppab, lihtsalt huvitav oli kuulda mida arvab muidu napisõnaline Mazurs asjadest, Tartu ülejäänud noortest on see hooaeg pettumus Tassa, kellel pikk vigastuspaus on oma jälje jätnud, muideks cramo oli väga lähedal temaga mitmeaastase lepingu sõlmimisel. Kuusmaa on tubli , suhtumine 5+ aga füüsis meeste vahel mängimiseks väga nõrk, Roos saab paremini hakkamameeste vahel, Urvik ja Peemot pole Tartu tasemel, Teistes Eesti klubides v.a. Cramo oleks nad rohkem rotatsioonis, Perel vaja saada füüsis paremaks. Esiliigas on Tartu tänu noortele väga tubli, 2 kohal, 1 kaotuse ja 11 võiduga.
2 liiga noored on eelviimasel kohal, seal pole Tartul tähtis koht vaid reaalselt U17. U16 ja U15 noorte mängitamine meeste vahel, mõned mängud on appi tulnud U18 ja U19 esiliiga poisid , kui nooremad on EYBL -s mängimas. See loodetavasti annab järelkasvule indu juurde. Koondistes on hulganisti Tartu noori aga nende peale suurt lootust ma ei paneks, noorte peale rõhudes raske eestis tippklubiks saada, nagu elu näitab, paremad noored lähevad mujale, Tartu näitel: Kriisa , Jorke Aav välismaale, mis nende puhul väga hea , sest mõlemas on tippklassi mängija ainet aga isegi keskmiselt head noored lähevad mujale: Sverre Aav Pärnusse, Brifk Itaaliasse, Hannes Saar ameerikasse, Heinakroon Kuremaale, Mägi ja Vendla Audentesesse, Vändra TSA Kalevisse, Pertel RH Korvpallikooli ja nendest kes jääb raske tipptasemel satsi teha.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1637
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

3 uudist Tartu meeskonna tegemistest

Tartu Ülikool Maks & Moorits tõi veebruarikuu mängudeks testimisele 185cm pikkuse ja 24aastase tagamängija Ty Gordoni, kes tegi Leedu liigas Gargždai eest kaasa neljas mängus ja parimas mängus viskas Žalgirisele 16 punkti.
Tartu manageri Roberte Petersoni sõnul otsitakse Gordoniga leevendust tagaliini koormusele. „Arvestades, et Jalan McCloudi on viimasel ajal vaevanud jalavigastus, millest välja tulemine võtab aega, siis otsustasime turul pisut ringi vaadata, et tagamängijate koormust paremini jaotada. Selgus, et on võimalik testimisele tuua Ty Gordon, kes tegi Leedu liigas päris korralikke esitusi, aga jäi treenerivahetuse tõttu vabaks. Otsustasime Gordoni veebruarikuu mängudes testida ja sellega saame temast hea pildi ette,“ sõnas Peterson.
Kui paberimajanduse korda saab, peaks Gordonit platsil nägema juba kolmapäeval

Siin eelnevalt kritiseeriti Tartu eestlasi, eriti Märti, võidumängus Rapla vastu Tartu eestlased viskasid 61 p , Rapla omad 13 p, seega on olnud positiivseid arenguid. :D
Rapla vastu ka võõrsilt võidupunktid käes. Tänase 78:71 võidu nimel pidi hulka vaeva nägema, aga seda magusamalt see maitseb. Hendrik Eelmäe tõmbas kohe avaminutitel viskepeo käima ja lõpetas mängu 21 punktiga, Märt Rosenthal lisas 19 punkti,Leemet Böckler 10 p.

ja kolmas uudis, otsitakse uut pikka juurde:
Tartu Ülikool Maks & Moorits lõpetas kahepoolsel kokkuleppel lepingu ameeriklase Brandon Johnsoniga. Jaanuari keskel tegi 25aastane Johnson trennis liiga oma käele ja pidi seetõttu teist korda sel hooajal käima operatsioonil. Kuna vigastusest taastuda enne hooaja lõppu ei jõua, oli mõlemapoolne otsus leping lõpetada
Uhhuu
Kasutaja
Postitusi: 4646
Liitunud: 23 Aug 2015, 10:49

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Uhhuu »

Gordoni meeskonda toomist võib käsitleda kui umbusaldusavaldust oma klubi nooremapoolsetele tagamängijatele. Selle käiguga antakse märku, et ei usuta, et Tassa, Kuusmaa või Roos on võimelised panustama.

See, et Rosenthal ja Eelmäe tegid rünnakul väga korralike staatiliste näitajatega mängu, on kahtlemata tervitatav, aga nende eeldusi arvestades, ootaks neilt eesti klubide vastu analoogseid näitajaid järjepidevalt, mitte üksnes kord kvartalis.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1637
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Tõstaks ka selle teema tolmukuhja alt välja, kõigepealt moderaatoritele, selle nime Tartu Rock võiks muuta ära ntx Tartu Ülikool Maks &Moorits (Endine Tartu Rock) või midagi lihtsamat.

Teiseks eilsel karikapoolfinaali mängus oli saalis Davis Rozitis ju siis saadi mehega kokkuleppele ja mees liitub meeskonnaga.
https://www.proballers.com/basketball/p ... is-rozitis
SopsuSõge
Uus kasutaja
Postitusi: 18
Liitunud: 09 Jaan 2024, 10:31

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas SopsuSõge »

See saab olema Nurgeriga vägev duell. Vanemal positsioonikolleegil küll pikkust rohkem, aga tundub samasugune lödinahk nagu Nurger nii Hispaania esiliiga statsi kui oma olemuse poolest.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja
Postitusi: 875
Liitunud: 13 Aug 2012, 22:55

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Drogba »

Tartus on ju olemas Tartu Rock. Ehk peaks ikka Tartu Maks ja Mooritsale eraldi teema tegema?
Rx112
Uus kasutaja
Postitusi: 4
Liitunud: 16 Aug 2023, 00:06

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rx112 »

SopsuSõge kirjutas: 16 Veebr 2024, 10:52 See saab olema Nurgeriga vägev duell. Vanemal positsioonikolleegil küll pikkust rohkem, aga tundub samasugune lödinahk nagu Nurger nii Hispaania esiliiga statsi kui oma olemuse poolest.
Ma tõesti ei tea, mis su elus toimub, aga kas on vaja kõiki valimatult sõimata?
Ma saan aru, et Nurgeril võiks olla rohkem enesekindlust lõpetamistel ning mõningatel mängudel libiseb pall tihti käest, kuid sa võiks oma sildistamisi paremini põhjendada ja seal juures ikkagi viisakaks jääda. (Käib ka Jukka suunas tehtud postituste kohta).
RK
Kasutaja
Postitusi: 1637
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas RK »

Drogba kirjutas: 16 Veebr 2024, 10:53 Tartus on ju olemas Tartu Rock. Ehk peaks ikka Tartu Maks ja Mooritsale eraldi teema tegema?
Tartu Ülikool Maks ja moorits on see sama klubi mis oli Tartu Rock, see klubi mis Tartus nimetab ennast Rock Tartuks ja mängib esiliiga tagaotsas ei ole siin oleva Tartu Rockiga rohkem ühist kui sarnane nimi, sellel klubil ei ole eelneva ajalooga miskit pistmist
SopsuSõge
Uus kasutaja
Postitusi: 18
Liitunud: 09 Jaan 2024, 10:31

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas SopsuSõge »

Rx112 kirjutas: 16 Veebr 2024, 11:10 Ma tõesti ei tea, mis su elus toimub, aga kas on vaja kõiki valimatult sõimata?
Ma saan aru, et Nurgeril võiks olla rohkem enesekindlust lõpetamistel ning mõningatel mängudel libiseb pall tihti käest, kuid sa võiks oma sildistamisi paremini põhjendada ja seal juures ikkagi viisakaks jääda. (Käib ka Jukka suunas tehtud postituste kohta).
Ma ei hakka siin OT-d tekitama, aga sinu analoogiad on ikka pehmelt öeldes imelikud - miks sa arvad, et mu elus midagi toimuma peab? Koondise peatreeneri kohta on siin ka teised aja jooksul sõna võtnud ning ma nentisin, et on tõepooelst aeg ka peatreeneril tuua oma kõige kõrgemad kaardid välja ning teha lõpuks hea turniir. Uhhuu tõi siin kunagise võiduprotsendid välja ja kas selline potentsiaali raiskamine ei vajaks kriitikat? Ning olgem ausad, see minu postitus millele sa viitad, ei olnud isegi mingi eriline kriitika.

Sellega olen nõus, et võib-olla siin teemas Sind häirinud minu kommentaar oli natukene üle paisutatud, aga meil on siiski täna veel sõnavabadus ning kui sa arvad, et:"Lödinahk" ütlemine on sõimamine ning ühtlasi, sa võiksid ka ise mõne postituse teha, kus sa ei hala ning lumehelbekest ei mängi. Rohkem ma sinu provokatsioonidele ei vasta.
Vasta