vaim564 kirjutas: ↑02 Juul 2024, 12:46
East kirjutas: ↑01 Juul 2024, 20:34
Mind hakkab vaikselt see jutt ära tüütama, et "litsentsi omanik on Pirita palliklubi, järelikult ei tohiks Keila linn neid toetada" (vt Heina kommentaari: "Hein leidis, et Keila esindusvõistkonna tingimustele vastab ainsana värske korvpallikooli meeskond, sest Coolbeti tiim mängib meistriliigas Pirita Palliklubi kohaga.")
MTÜ on juriidiline moodustis, mis võib soovi korral nime vahetada. Kui Jantsonil oleks tahtmist ja viitsimist, siis ta võiks litsentsi omava MTÜ nime muuta ning sinna vabalt Keila linna nime sisse pookida. See on lihtsalt formaalsus, millele minu meelest pööratakse igal pool proportsionaalselt palju tähelepanu.
Kui Pahv on kolmeks aastaks selle juriidilise keha nö rendile võtnud, identifitseerib end Keila klubina, peab kodumänge Keila ja omab meeskonnas ka Keila kutte, siis on tegemist väga lihtsalt Keila meeskonnaga. See, et juriidilise keha nimes on praegu "Pirita", ei muuda seda karvavõrdki.
Eraldi teema on see, kui eetiline on nö traditsioonilise hierarhia eiramine ning kõrgliiga koha "ostmine" või "rentimine". Või siis see, kui suurt stabiilsust saab üks projekt omada, kui tal on nö kolmeaastane tähtaeg ning puudub kindlus, mis saab seejärel edasi.
Eks kogu see jant Keila ümber ja mäng litsentsidega veidi kummaline on, kuid juriidiliselt võttes on Keila Korvpallikoolil nüüd võimalus see meeskond välja panna ja kui nad sellega hakkama saavad, siis pole kellelgi midagi kobiseda. Eks sügisel näeb, kas ja kuidas toimib ja kuidas see protsess hakkab edasi kulgema.
Ma seda ei vaidlustagi, et Heinal ei oleks õigust meeskonda välja panna. Küll aga peaks selle õiguse kasutamise igasuguseks eelduseks olema konkurentsivõimelise projekti olemasolu.
Siinkohal ongi mu kriitika võibolla rohkem korvpalliliidule suunatud. Kuidas on võimalik, et meeskond on juba korvpalliliidu poolt ametlikult osalejana välja kuulutatud olukorras, kus sellel meeskonnal ei ole katet minimaalsele eelarvele, ei ole ühegi mängijaga kokkulepet ja ei ole isegi saali, kus mängima hakatakse? Minu meelest on see jabur.
Kui me tahame jõuda professionaalse liigani (ma pean siin eelkõige silmas asjaajamist), siis peaks litsentseerimisprotsess olema rangem. Mind üllatas negatiivses mõttes Gerd Kiili öeldu, et klubid peavad 1. juuliks ütlema võistkonna eelarve, aga ei pea seda detailselt lahti kirjutama. Kuigi ma saan aru, et see polegi realistlik suvel sponsorrahadega korvpalliliitu lehvitama minna või igalt sponsorilt kirjalikku kinnituskirja toetamise kohta küsida, siis sellegipoolest võiks korvpalliliit nõksa põhjalikum (ja vajadusel kriitilisem) olla katteallikate osas. Ja ma saan aru ka nende erijuhtumitest, kus mõnel võistkonnal on üks või teine asi tähtajaks puudu, aga kui neid puuduolevaid asju on ikkagi liiga palju, siis võiks korvpalliliidu seisukoht olla resoluutsem.
Aus oleks muidugi siinkohal disclaimerina ära öelda, et ma räägin kui suvaline tugitoolisportlane ning kuivõrd mul pole kavatsust olnud ühegi meeskonnaga meistriliigasse pürgida, siis ma ei ole kursis ka kõigi nõuetega, mis sinna saamiseks täita on vaja. Aga puhtalt selle põhjal, mis meediast kommentaaridena läbi on käinud ning mis siit-sealt kuuldud on, siis võiks see protsess natuke tõsiseltvõetavam olla.
Ja kui ta tegelikkuses ongi rangem ning Keila Korvpallikool on ilusasti kõik need nõuded ära täitnud, siis võiks korvpalliliidu poolne kommunikatsioon parem olla. Piisanuks ju tänase pressiteate juurde lühikesest kommentaarist stiilis, et Keila Korvpallikool on tasunud osalustasu ning vastab neile, neile ja neile miinimumnõudmistele, mida meistriliigasse pääsemine eeldab. Praegune jama ju lihtsalt devalveerib meistriliiga tõsiseltvõetavust.