Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
East
Kasutaja

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2024/25

Postitus Postitas East »

marxx762 kirjutas: 03 Sept 2024, 19:28 Mis Keila KK-d puudutab, siis ma olen veidi teist meelt. Jah, see on tore et varasematel hooaegadel olevad mängijad saavad suurema rolli ning võimaluse mängida märksa julgemalt ilma et oleks oht kohe pingile maanduda, aga teisalt kogu see ettevõtmine on sedavõrd low budget, et ma pole üldse kindel, et päeva lõpuks see märkimisväärset arengut kellelegi garanteerib.
Minu silmis on päris palju aspkete milledest osad on marginaalsemad ja osad ikka üsna olulised. Tõsi mõned neist on lihtsalt küsimused, millele täna vastust pole.
Kui sul võistkonnas pole ühtegi kogenud mängijat kes toetaks neid noori ja rohelisi
Kui su võistkond on komplekteeritud selliselt, et seal pole puhast keskmängijat või mängujuhti
Kui su peatreener on mees, kes videot ei vaata ja mängib nii kaitses kui rünnakul üsna primitiivset korvpalli, siis mis sa sellest kaasa võtad?
Loodetavasti on võistkonnas füso kes on suudab mängijatega piisavalt tegutseda ning nende füüsilisega piisavalt tegutseda - hooaja algus selles vallas suurt optimismi muidugi ei paku.
Palju üldse seal võistkonnas plaanis või võimalusi mängijate individuaalse poolega tegeleda.
Kuivõrd hästi on võistkonnas korraldatud mänguvälised asjad, kui seal üldse eksisteerib kellelgi mingeid mänguväliseid garantiisid.
ÜKE treener peaks neil tegelt vist olemas olema.

Ja ma ei tea kas viitasid mu eelmisele Keila teemalisele postitusele, aga minu point oligi pigem see, et kui sellest õudusest küpseb vähemalt üks-kaks mängijat, kes järgmistel hooaegadel suudaks mõnda muud KML tiimi tugevdada, siis oleks vähemalt midagigi head näppude vahel sellest jamast.

Muus osas on see Keila vennatapp igas mõttes traagiline ning tõmbab siinse korvpalli mainet ja tõsiseltvõetavust korralikult alla.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Muus osas on see Keila vennatapp igas mõttes traagiline ning tõmbab siinse korvpalli mainet ja tõsiseltvõetavust korralikult alla.
Täiesti nõus. Teatud mõttes on isegi hea, kui Keila KK oma litsentsi säilitab, sest siis kui Klandorfi rendiperiood otsa saab, on Coolbetil või vähemalt sellel osal, kes end Keilaga seob, kuhu tagasi tulla. Rohkem oleks meistriliiga meeskonda vaja Rakvere kanti, aga sellistes kategooriates ei suuda korvpalliliidu tegelased kahjuks mõelda, Lääne-Virumaa tegelased paraku samuti.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Ja kui mitte Rakvere ja Lääne-Virumaa, siis korvpalligeograafia mõttes on Eestis veel mitmeid kohti, kuhu tulevikus võiks kõrgliiga ambitsiooniga meeskond tekkida: Haapsalu, Kuressaare, Viljandi. Kui vaid kohalikke eestvedajaid oleks.

Haapsalus õnneks Siim-Sander Vene eestvedamisel töö käib ning ei tundugi niivõrd utoopiana, et sinna võiks lähima 5-7 aasta jooksul kõrgliiga meeskond tekkida. Tundub, et iseenesest on seal vajalikud alged justkui loodud: usaldusväärne eestvedaja Siim-Sander Vene näol, treenerid eesotsas Jaanus Levkoiga, järjest kasvav noortesüsteem, samuti mitu Eesti mõistes väga viisaka kuvandiga sponsorit Holm panga ning Utilitase näol. Ühtegi teist konkureerivat pallimängu meeskonda ka pole, kes kõrgliigasse pürgiks, mistõttu võiks eeldada, et ka kohaliku omavalitsuse jaoks võiks korvpallimeeskond number üheks kujuneda.

Kuressaare on logistiliselt muidugi kehva koha peal (nii nende endi vaatest, aga ka vastaste vaatest), kuid ei saa üle ega ümber sellest, et tegelikult on Saaremaalt viimastel aastatel siiski päris palju huvitavaid noormängijaid sirgunud. Huvi kunagise võrkpallimeeskonna tegemiste suhtes võiks ka julgustava signaali anda, et ehk on saarlastel nälg saalis harrastavate pallimängualade vastu olemas. Maakond on parajalt suur, et piisavat suurt hulka kogukonnast kõnetada, noortetöö on olnud viljakas, infrastruktuur on olemas - kõrgliiga sats võiks ju päris hästi sobida?

Viljandi on olnud aastaid jalgpallilinn, aga vaadates kuidas jalgpall on seal viimastel aastatel hääbumas, siis võiks olla ideaalne aeg üritada seal lähajal korvpallile hing sisse puhuda. Minu jaoks on natuke kummastav, et Viljandi suurune linn on korvpalli mõttes olnud senini niivõrd tagaplaanil, et seal pole pikalt suudetud isegi esiliiga meeskonda kokku saada. Linn on ju piisavalt suur ning Viljandi tulek kõrgemasse seltskonda võiks pikemas plaanis tekitada ka mõnusad Lõuna-Eesti derbid näiteks Tartu või Pärnuga. 

Ma ei tea, kui palju korvpalliliit saab oma tegevustega neid protsesse suunata, aga minu meelest on kriitiline, et sellistes maakonnakeskustes püsiks korvpall elus ning võimalikult heal tasemel. Jah, kõik ilmselgelt kõrgliigasse ei mahu, kasvõi kohalike Eesti mängijate nappuse tõttu, aga kui kasvõi ükski Tallinna (Harjumaa) ja Tartu väline meeskond lähiaastatel üritaks kõrgliigasse jõuda, siis oleks see korvpalli elujõulisuse mõttes juba kõva sõna.

Ma loodan, et see praegune Keila saaga ei muuda kohalikke poliitikuid korvpallimeeskondade toetamise suhtes kuidagi ettevaatlikuks, sest olgem ausad - ega ka Keila linnavalitsusele pole praegune Keila korvpallijama mainekujunduslikult mingi kingitus olnud.
NoName
Kasutaja

Postitus Postitas NoName »

Viljandi on olnud viimati noortekorvpallis ju igati eeskujulik. 4-5 aasta pärast võiks ju midagi tekkida, aga ma arvan, et korvpalligeograafia on lihtsalt Eestis toimuva ääremaastumise nägu ja need talendikad noored jooksevad küpsesse ikka jõudes nii ehk naa laiali, sest et keeruline on konkureerida Tartu või Taltechi tõmbega.

Ma iseenesest arvan, et kui nt Tartu suudaks skautida ja treenida andekamaid Lõuna-Eesti noori, siis see oleks ka juba igati okei. Jõgevamaa poisil oleks vähemalt väljund olemas. Ei oska öelda, et kas nad seda hetkel suudavad. Tegelikult tunduks üldse mõistlik, et mõni Tartu asjapulk külastaks juba algklasse, teeks näidistrenni ja räägiks korvpalli toredusest, aga noh...soovmõtlemine.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

NoName kirjutas: 04 Sept 2024, 12:38 Viljandi on olnud viimati noortekorvpallis ju igati eeskujulik. 4-5 aasta pärast võiks ju midagi tekkida, aga ma arvan, et korvpalligeograafia on lihtsalt Eestis toimuva ääremaastumise nägu ja need talendikad noored jooksevad küpsesse ikka jõudes nii ehk naa laiali, sest et keeruline on konkureerida Tartu või Taltechi tõmbega.

Ma iseenesest arvan, et kui nt Tartu suudaks skautida ja treenida andekamaid Lõuna-Eesti noori, siis see oleks ka juba igati okei. Jõgevamaa poisil oleks vähemalt väljund olemas. Ei oska öelda, et kas nad seda hetkel suudavad. Tegelikult tunduks üldse mõistlik, et mõni Tartu asjapulk külastaks juba algklasse, teeks näidistrenni ja räägiks korvpalli toredusest, aga noh...soovmõtlemine.
Viljandi kes eelmine aasta tegi furoori u14 ja u13 playoffides ja jõudis medalimängudele ei ole meeskonda u16 vanuses välja pannud, seal on noortereener Rauno Tamm teinud väga head tööd, tõsi eelmine aasta u14 vanuse oli üks väga hea mängija Marten Miilen, kes siis nüüd peaks mängima u16 vanuses, spekuleerin et tema läks mõnda teise korvpallisüsteemi, esimene pakkumine oleks Tartu aga on ka teisi variante. Bert Martin oli teine mängija u14 , tema oli tegelt u13 vanuses ja on väga suur talent, see aasta on Viljandil ka u14 sats väljas, kus ma arvan et näeme teda mängimas, Viljandisse on ka kolinud Russakud, seal sirguvad Russaku korvpallidünastia 4 põlvkond ja minu arvates on nad andekad , vähemalt need mängud mis mina olen näinud on nad päris osavad olnud palliga :D
Tartu on aastaid tegelenud Lõuna-Eesti korvpallinoortega, moodustati ühendvõistkonnad mängimiseks EYBL -s, South Estonia United, kus mängisid, Võru, Valga, Nõo, Viljandi, Elva, Tõrva, Vastse-Kuuste jne noored , Joosep Toome on monitoorinud ja tegelenud nendega juba aastaid, korraldanud laagreid, näidistreeninguid jne
Töö käib kogu aeg, kes päris noortekossu jälgib , see teab seda..
Kahjuks on kuulda ,et Joosep Toome on järgmine aasta minemas välismaale treeneriks, tal on noortetreenerina väga kõrge renomee ka välismaal, kardan et temale võrdväärset asendajat raske leida.
NoName
Kasutaja

Kui Tartu nii tegutseb, siis on see kahtlemata kiiduväärt.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Pärnu kaotas kontrollkohtumises BC Wolvesile 60:110. Vabandava asjaoluna võib välja tuua, et Pärnu mängis teist päeva järjest ja Ivo Van Tamm jättis tänase mängu vahele. Olukorras, kus Eesti-Läti ühisliiga klubid saavad Leedu kõrgliigaklubide käest järjepanu nelja-viiekümneseid litakaid (lisaks Pärnule ka nt Valmiera ja Ventspils), jääb tahes-tahtmata mulje, et meie liiga tase on paari erandiga (Kalev ja VEF) kukkunud Leedu esiliiga kanti. Viimast kinnitab ka Pärnu eilne hädine võit Leedu koolipoistest koosneva Zalgirise duubli üle. Samas aga ületavad meie ühisliiga tugevate keskmike eelarved enamike Leedu esiliiga klubide omi mitmekordselt...
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

NoName kirjutas: 04 Sept 2024, 14:14 Kui Tartu nii tegutseb, siis on see kahtlemata kiiduväärt.
Ei vaidle üldse vastu, et Tartu pakub noortele arenguks suurepäraseid tingimusi, aga minu meelest tekib probleemkoht seal, kus peaks hakkama rääkima nende noorte üleminekust meeste korvpalli. Püramiidi tipuna jääb Lõuna-Eesti peale ainult Tartu põhimeeskonnast minu meelest väheseks ning seetõttu võiks Lõuna-Eestis olla ka teine meeskond, kus mõned andekamad U16 või U18 kutid saaksid juba varakult KML tasemel mängu nuusutada. Esialgu mitte põhirollis, aga just rosteri 10, 11 või 12 mängijana.
Uhhuu kirjutas: 04 Sept 2024, 20:46 Pärnu kaotas kontrollkohtumises BC Wolvesile 60:110. Vabandava asjaoluna võib välja tuua, et Pärnu mängis teist päeva järjest ja Ivo Van Tamm jättis tänase mängu vahele. Olukorras, kus Eesti-Läti ühisliiga klubid saavad Leedu kõrgliigaklubide käest järjepanu nelja-viiekümneseid litakaid (lisaks Pärnule ka nt Valmiera ja Ventspils), jääb tahes-tahtmata mulje, et meie liiga tase on paari erandiga (Kalev ja VEF) kukkunud Leedu esiliiga kanti. Viimast kinnitab ka Pärnu eilne hädine võit Leedu koolipoistest koosneva Zalgirise duubli üle. Samas aga ületavad meie ühisliiga tugevate keskmike eelarved enamike Leedu esiliiga klubide omi mitmekordselt...
See on üldse Pärnul kuidagi väga veider konstruktsioon kolmel järjestikusel päeval mängida. Tahaks väga kuulda, mis see loogika või ratsionaalne põhjendus seal taga on, eriti kui arvestada, et Pärnu meeskond pole koosseisu mõttes just kõige sügavam ning isegi oma noormängijaid ei võetud kaasa. Jah, võibolla poleks Wolvesile mõni muu päev sobinud, aga siis tekib küsimus, kas seda mängu oli sinna Lietkabelise turniiri vahele üldse nui neljaks vaja? Arusaadav, et treeningkohtumiste põhieesmärk ei olegi veri ninast välja võidelda, kuid selline mängude kuhjamine ja poolkõvalt mängudele peale lendamine jätab ikkagi kuidagi mõru maigu.

Kõike seda arvestades, siis ega tänane finaal Lietkabelise vastu ei tõota lõppeda üleliia positiivsema resultaadiga.
NoName
Kasutaja

Ma nõustun, et iseenesest oleks ju tore kui Lõuna-Eestis oleks teine sats ka, aga kui me vaatame Tartu satsi, siis ega seal pingil ju väga häid noori ei olegi. Ehk siis kui keegi Lõuna-Eestist sirgub ja on kvaliteeti, siis ei tohiks ka praegu keeruline olla neile seal kohta leida.

Tekivad muidugi küsimused, et miks neid häid noori seal ei ole kui tõmbeala nii lai, kas Adamson võiks seal juba praegu olla ning kas U16 edu võib tähendada, et vahepeal on arendustöös mingi kvalitatiivne tõus toimunud ja ühest hetkest jääb üks klubi kitsaks.

See Pärnu kaotus iseenesest väga ei häiri, sest et Wolves on ikkagi väga kvaliteetse koosseisuga sats ka. Mis see -50 treeningmängus siis ikka ära ei ole.
habe
Kasutaja

Postitus Postitas habe »

Ideaalis oleks tore kui oleks igas regioonis 1 klubi meistriliigas. Haapsalu, Lääne-viru ja ida-virumaa. Ja saare peal võiks ka olla 1 klubi.
misso
Kasutaja

Postitus Postitas misso »

NoName kirjutas: 05 Sept 2024, 11:01 Ma nõustun, et iseenesest oleks ju tore kui Lõuna-Eestis oleks teine sats ka, aga kui me vaatame Tartu satsi, siis ega seal pingil ju väga häid noori ei olegi. Ehk siis kui keegi Lõuna-Eestist sirgub ja on kvaliteeti, siis ei tohiks ka praegu keeruline olla neile seal kohta leida.

Tekivad muidugi küsimused, et miks neid häid noori seal ei ole kui tõmbeala nii lai, kas Adamson võiks seal juba praegu olla ning kas U16 edu võib tähendada, et vahepeal on arendustöös mingi kvalitatiivne tõus toimunud ja ühest hetkest jääb üks klubi kitsaks.

See Pärnu kaotus iseenesest väga ei häiri, sest et Wolves on ikkagi väga kvaliteetse koosseisuga sats ka. Mis see -50 treeningmängus siis ikka ära ei ole.
Tartust kossuteed alustanuid on õnneks ikka rohkem meistriliigas kui ainult Tartu satsis. Tundub,et selliseid Tassa, Heinakrooni taolisi jagub mitmesse meeskonda. Eesti kossule pole vahet kus need mängijad mängivad peaasi,et neid oleks.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Pärnu koha pealt, kui nad mängivad Europe Cupi põhiturniiri, siis tulebki leida tugevaid kontrollmänge ja kindlasti näitab kohtumine Wolvesiga ja eelseisev mäng Lietkabelisega kätte kohad, millega tegeleda. Nagu mainitud, siis Läti tiimid on saanud sarnaseid pakke. Samas tundub mulle, et Pärnule võiks olla pääs ESTLAT kaheksa hulka täiesti saavutatav.
Joosep Toome puhul samuti pigem positiivne, et Eesti treener saab välismaale. Kuidagi peavad need uksed ka eestlastele hakkama avanema.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

NoName kirjutas: 05 Sept 2024, 11:01 Ma nõustun, et iseenesest oleks ju tore kui Lõuna-Eestis oleks teine sats ka, aga kui me vaatame Tartu satsi, siis ega seal pingil ju väga häid noori ei olegi. Ehk siis kui keegi Lõuna-Eestist sirgub ja on kvaliteeti, siis ei tohiks ka praegu keeruline olla neile seal kohta leida.

Tatu noorte edu taga on pidev kvalitatiivne töö, mida alustasid Kandimaa, Prants ja Raido Rebane ja nüüd jätkavad Narits, Sepp, Kunts ja Toome, Tartu on loobunud meistritiitlite kogumisest vaid püütakse kasvatada mängijaid, muidugi kui sellega ka kaasneb meistritiitel siis see võetakse vastu aga see ei ole Tartu korvpallikooli peaeesmärk.
Tartu noortest siis pingil, Tartu satsis on 14 mängijat , muidugi keda me loeme nooreks noored, võtame siis u19 on noored siis Tartul on meistriliigas ailnult 1 kutt selles vanuses ja ta on selles vanuses Eestis mängivatest üks paremaid, Romel Savi, 2006 a sündinud, kui võtame u21 noore vanuseks siis Tartul on pingil selliseid noori 6 tk ja võrreldes teiste Eesti meistriliiga satsidega siis pingil olevad Tartu noored on kvaliteetsemad kui teistel klubidel, usun et 3-4 neist osaliselt saavad mänguaega ka esiliigas aga trenne saavad teha meistriliiga satsi juures, mis on neile suureks abiks, Tartu esiliiga sats on olnud viimased aastad esiliiga tipus, alati on mängitud oma noortega ja on olnud üks noorema keskmise vanusega meeskond esiliigas, vaatame selle aasta esiliiga rostri üle ja sa üllatud, nii mõnigi huvitav noor mängib Tartu esiliigasatsis aga selle satsiga pole midagi teha meistriliigas, las võitlevad parem esiliiga tipus, lisaks onTartu korvpallikoolil meeskond 2 liigas viimased 4-5 aastat on seal mänginud reeglina U18 ja nooremad Tartu kasvandikud, tavaliselt isegi U17, U16 ja parimad u15 noored, jah ollakse seal tagaotsas aga noored saavad seal kogemust ja mänguaega, paljud Tartu enda noored on leidnud mängupaiga esiliiga tipus Maaülikoolis, osad on läinud mujale Eestisse, Aav Pärnus, Talltechis Kristjan Kitsing, Tassa, Mägi ja Saal ,Raplas: Eelmäe, Keilas Peemot, hulganisti välismaal, Usas: Kriisa, Sepp ja Saar, Poolas: Jõesaar ja Rosenthal, Sutt ja Kivi hetkel ilma klubita, Saksamaal noored: Jorke Aav, Metsa, Taanis Pastik ja lisaks Audenteses on hunnik Tartu poisse: Vassiljev, Vendla, Pastak ja kuuldavasti ka Tartu u16 liidrid Sarapson ja Adamson, kes ka minu arvates võiks juba meitriliiga õhku nuusutada Tartu pingil aga millegipärast on suuna võtnud audentesesse , kuuldavasti mõned Tartu 2005 a sündinud poisd läksid kaitseväkke ja mängivad see aasta 2 liigas, lisaks hulk Tartu poisse Itaalias ja mujal Erkmaa kooli taustaga: Kaspar Kitsing, Poom ,Kuuba, Treier, Erkmaa, Korsunov, Jürgens. Kui lisada ,et ka selle hooaja u16 on 3 Tartu poissi koondise põhimeeste kandidaatena ja Tartus õpib kaks omavanuste Ukraina noortekoondislast keda me näeme tõenäoliselt Tartu esiliiga eest mängimas siis materjali puudust ei ole aga meistriliiga satsi tegemiseks on vaja raha ja fanaatilist eestvedajat, Tartusse Ülikooli satsi kõrvale teist meistriliiga satsi väga raske teha, prooviti Faustoga aga ei toiminud, Valga, Põlva , Võru ja Jõgeva on sisuliselt korvpallikaardilt kadunud, õnneks natuke noortega seal tegeldakse aga täiskasvanute satse ei ole ja ei ole ka fanatte kes midagi korraldaksid, isegi Eesti üks rikkamaid valdasi, Kambja vald on korvpallikaardil ära kadunud (Ülenurme), rahvaliigamadalamal tasemel midagi seal tehakse. Mingil määral on see hea ,et Tartu meeskonnas toimus suur verevahetus, uued noored saavad oma shansi, seega see et Tartust pärit poisid mööda Eestit ja maailma laiali on läinud paistab õige käik olevat, kelledest saab korvpallur, see leiab omale koha kas Eestis või välismaal ja lõppudelõpuks pole vahet kus mängitakse, Tartus, Raplas, Tallinnas või hoopis Warssavis, peaasi et oleks hea mängija ja Eesti korvpallile oleks sellest kasu, kui vägisi teha Tartusse noortele üks mängupaik see ei pruugi toimida, ja nagu rääksin ei näe et selleks oleks kuskil rahalisi võimalusi ja ei näe ka ühtegi inimest kes suudaks seda teha, seda tõestab ka see Rock Tartu ja Mooste SK tsirkus mis see suvi tehti ja senine kogemus et ca 100+ tuhandelise eelarvega klubis suudetakse esiliigas 7 koht saada.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Pahvi Keila tõi endale Saimon Suti.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Keila KK pidas esimese kontrollkohtumise Läti esiliigasse kuuluva RSU/VEF meeskonnaga. Mäng küll võideti 94:89, aga lihtsalt konteksti mõttes - RSU/VEF mängis päev varem ka RHKK-ga ja kaotas 69:97.
Vasta