Hooaja üldarutelu
Re: Hooaja üldarutelu
Kui mängumeestes käis läbi et kaheksa meest on põhimõtteliselt lepinguga, siis huvitav kes need olla võiks.
Saal, Saar, Kuuba, Vuksid, Allen - kokku siis 6 mängijat on tänaseks välja hõigatud. Spekuleeritud Kasemetsa jätkamist ma ei usu. Kirves võiks olla üks nimedest, aga teda noolivad ka Pärnu ja Tartu. Neist esimese võimalusi ma hindaks 5% peale. Ei näi kuidagi loogilisena, et ta Pärnusse läheks, isegi kui rahaliselt pakutaks mahlakamat lepingut ja lõppude lõpuks, kui palju enam see Pärnu oma võimaluste juures suudaks finantside mõistes talle pakkuda. Küsimus on Hugo jätkamise osas ning see on üsnagi olulise tähtsusega. Muidugi oleneb millist positsiooni näeb Brett Toomil.
C - Välismaalane / Välismaalane
PF - Kuuba, Kirves(C), Saal(SF)
SF- Toom(PF), Saar
SG - Allen, Dorbek
PG - Vuksid, Välismaalane(SG), Jürgens / Rosenthal?
Saali liitumisega seoses on mainitud kaitset, aga sinna juurde ka füüsiline pool on see, mis võiks luua eelduse kaitses edukamalt hakkama saada. Tema värbamine näib üldiselt üsna suure krediidina talle - nüüd on võimalus end tõestada või siis jäädagi tasemele kus ta on olnud.
Saal, Saar, Kuuba, Vuksid, Allen - kokku siis 6 mängijat on tänaseks välja hõigatud. Spekuleeritud Kasemetsa jätkamist ma ei usu. Kirves võiks olla üks nimedest, aga teda noolivad ka Pärnu ja Tartu. Neist esimese võimalusi ma hindaks 5% peale. Ei näi kuidagi loogilisena, et ta Pärnusse läheks, isegi kui rahaliselt pakutaks mahlakamat lepingut ja lõppude lõpuks, kui palju enam see Pärnu oma võimaluste juures suudaks finantside mõistes talle pakkuda. Küsimus on Hugo jätkamise osas ning see on üsnagi olulise tähtsusega. Muidugi oleneb millist positsiooni näeb Brett Toomil.
C - Välismaalane / Välismaalane
PF - Kuuba, Kirves(C), Saal(SF)
SF- Toom(PF), Saar
SG - Allen, Dorbek
PG - Vuksid, Välismaalane(SG), Jürgens / Rosenthal?
Saali liitumisega seoses on mainitud kaitset, aga sinna juurde ka füüsiline pool on see, mis võiks luua eelduse kaitses edukamalt hakkama saada. Tema värbamine näib üldiselt üsna suure krediidina talle - nüüd on võimalus end tõestada või siis jäädagi tasemele kus ta on olnud.
Nonii, Vuksid satsis. Ei ole noormehi ise oma silmaga mängimas näinud kordagi. Ei tea, kui suure panuse suudavad anda esimesel hooajal?
Ma olen Vukside liitumisega väga rahul. Nad ei pruugi olla esimesest minutist küll valmis ning vajanevad mõistagi kohanemisaega kiiruste ja kehadega harjumiseks, lisaks tuleb neil ka füüsiliselt tugevamaks saada, kuid ma olen üpriski kindel, et sihipärase töö ja treeneri usaldusega arenevad nad hooaja käigus märkimisväärselt. Suuremaid vilju saab nende puhul ilmselt lõigata järgmisel hooajal, kuid ma sellegipoolest usun, et nad on ka sel hooajal oma panusega suureks abiks.
C:
PF: Kuuba, Saal
SF: Saar
SG: Allen, R.Vuks
PG: K.Vuks
Ütleks nii, et praegust koosseisu vaadates on nö vedurmängijatest olemas Allen (ja ka Kuuba, kui ta peaks terveks saama). Järgmis(t)e uu(t)e nime(de)na loodakski nüüd vahelduseks näha mõnda sellist mängumeest, kelle saaks ka pigem eeldatavate liidermängijate lahtrisse liigitada.
Eestlastest on sellise kaliibriga mängumehi vähe järgi - Toom, Vene, Riismaa, Treier, M.Jurkatamm, Kirves, põhimõtteliselt vast ka Jürgens. Rosenthali ei julge tema põlvejama pärast hetkel siia listi lisada. Igatahes on miljoni dollari küsimus, kas ja kelle õnnestub sealt loetelust kätte saada.
Toomil võiks olla hea võimalus välismaale saada hea statistika ja finaalseeria pealt. Kui siiski midagi rahuldavat ei tule, siis võiks Kalevil šanss olla, aga eks see oleneb sellest, kui meeleheitlik Toom välismaale pääsemise osas on.
Vene puhul on tunnetus, et Eestisse naasmine oleks tema jaoks üsna lõpuotsa variant ning kui seda teekski, siis näib, et pigem võiks tema sümpaatia Tartule kuuluda, kellel on sarnaselt Kalevile samuti pikkasid vaja, sh ideaalolukorras eestlasi.
Riismaa/Treier on tugevasti Itaalias kinni, isegi kui see tähendab rollimängija staatust mõnes sealses esiliiga klubis. Kliima on hea ning palk parem, mis siin ikka öelda. M.Jurkatammel sama teema ning lisaks on SG kohapeal juba Allen ees. Eks nad mõlemad saaksid ka mängujuhi positsioonil hooti hakkama, kuid ilmselgelt tunnevad nad mõlemad end viskajatena mugavamalt. Seega oleks seal ka väike mängijaprofiilide clash.
Jürgens on mõneti huvitav keiss. Näiliselt pole Eesti tippklubid tema vastu vist liiga elavat huvi seniajani tundnud, samuti on ta ka koondise perspektiivist veidi kõrvalejäetud. Oma Leedu hooajal jättis ta mulle hea mulje ning ta tegi korralikul tasemel häid esitusi, ka näiteks Žalgirise vastu. Samuti oli tema algus TalTechis hea. Aga sealt edasi on tema mänguvorm mingitel põhjustel olnud väga kõikuv, eriti visketabavus. Minu jaoks oleks ta siiski huvitav täiendus.
Viimasena on järgi Kirves, kellele kõik tormi jooksevad ning kes ilmselt tunneb end päris heas positsioonis läbirääkimiste osas. Klubi jaoks ilmselt hästi ebamugav olukord, sest mängijaprofiililt oleks ta väga vajalik, aga teistpidi peab jääma mõistlikuks ning hinnaralliga mitte liiga uljalt kaasa minema. Ma loodan siiski, et Kirves valib lõpuks Kalevi, kuigi sisetunne ütleb, et ka Pärnul ja eeskätt Tartul on väga head võimalused ta endale meelitamiseks.
Kuid kokkuvõtlikult - realistlikult näiks, et eestlastest võiks Kalev erinevatel põhjustel pretendeerida veel vaid kolme mehe allkirja peale - Toom (kui välismaalt midagi ei leia ning teeb Hermeti-suguse diili), Jürgens ja Kirves. Kui neist kedagi kätte ei saada ja mingit üllatust kuskil kübarast välja ei tõmmata (Vene või mõni nimetatud Itaalia poistest), siis oleks eestlaste osas natuke hapu lugu.
C:
SF: Saar
Ütleks nii, et praegust koosseisu vaadates on nö vedurmängijatest olemas Allen (ja ka Kuuba, kui ta peaks terveks saama). Järgmis(t)e uu(t)e nime(de)na loodakski nüüd vahelduseks näha mõnda sellist mängumeest, kelle saaks ka pigem eeldatavate liidermängijate lahtrisse liigitada.
Eestlastest on sellise kaliibriga mängumehi vähe järgi - Toom, Vene, Riismaa, Treier, M.Jurkatamm, Kirves, põhimõtteliselt vast ka Jürgens. Rosenthali ei julge tema põlvejama pärast hetkel siia listi lisada. Igatahes on miljoni dollari küsimus, kas ja kelle õnnestub sealt loetelust kätte saada.
Toomil võiks olla hea võimalus välismaale saada hea statistika ja finaalseeria pealt. Kui siiski midagi rahuldavat ei tule, siis võiks Kalevil šanss olla, aga eks see oleneb sellest, kui meeleheitlik Toom välismaale pääsemise osas on.
Vene puhul on tunnetus, et Eestisse naasmine oleks tema jaoks üsna lõpuotsa variant ning kui seda teekski, siis näib, et pigem võiks tema sümpaatia Tartule kuuluda, kellel on sarnaselt Kalevile samuti pikkasid vaja, sh ideaalolukorras eestlasi.
Riismaa/Treier on tugevasti Itaalias kinni, isegi kui see tähendab rollimängija staatust mõnes sealses esiliiga klubis. Kliima on hea ning palk parem, mis siin ikka öelda. M.Jurkatammel sama teema ning lisaks on SG kohapeal juba Allen ees. Eks nad mõlemad saaksid ka mängujuhi positsioonil hooti hakkama, kuid ilmselgelt tunnevad nad mõlemad end viskajatena mugavamalt. Seega oleks seal ka väike mängijaprofiilide clash.
Jürgens on mõneti huvitav keiss. Näiliselt pole Eesti tippklubid tema vastu vist liiga elavat huvi seniajani tundnud, samuti on ta ka koondise perspektiivist veidi kõrvalejäetud. Oma Leedu hooajal jättis ta mulle hea mulje ning ta tegi korralikul tasemel häid esitusi, ka näiteks Žalgirise vastu. Samuti oli tema algus TalTechis hea. Aga sealt edasi on tema mänguvorm mingitel põhjustel olnud väga kõikuv, eriti visketabavus. Minu jaoks oleks ta siiski huvitav täiendus.
Viimasena on järgi Kirves, kellele kõik tormi jooksevad ning kes ilmselt tunneb end päris heas positsioonis läbirääkimiste osas. Klubi jaoks ilmselt hästi ebamugav olukord, sest mängijaprofiililt oleks ta väga vajalik, aga teistpidi peab jääma mõistlikuks ning hinnaralliga mitte liiga uljalt kaasa minema. Ma loodan siiski, et Kirves valib lõpuks Kalevi, kuigi sisetunne ütleb, et ka Pärnul ja eeskätt Tartul on väga head võimalused ta endale meelitamiseks.
Kuid kokkuvõtlikult - realistlikult näiks, et eestlastest võiks Kalev erinevatel põhjustel pretendeerida veel vaid kolme mehe allkirja peale - Toom (kui välismaalt midagi ei leia ning teeb Hermeti-suguse diili), Jürgens ja Kirves. Kui neist kedagi kätte ei saada ja mingit üllatust kuskil kübarast välja ei tõmmata (Vene või mõni nimetatud Itaalia poistest), siis oleks eestlaste osas natuke hapu lugu.
Peale Nurgeri palkamist ma ei usu ,et Tartu Kirvest jahib, Carlost Tartu tahtis küll kuid ma olen aru saanud et ta tahab minna tagasi Hispaaniasse, kust ta ka elukaaslase leidis viimane hooaeg, Toomi kohta tänases artiklis sellised jutud: :East kirjutas: ↑03 Juul 2026, 09:21
Värskelt tehtud NCAAs välja kuulutatud 5-for-5 reegel tähendab, et sisuliselt peaks Eesti koondislane endale leidma kooli, kes soovib teda mängima võtta vaid üheks hooajaks. Võrdlemisi värske reegel sätestab, et korvpallur peab viie aastaga ära mängima viis hooaega ja esimene läheb käima 19aastaseks saades. Toom saab sügisel aga juba 24.
„Hakkasime talvel paberitega tegelema ja vaatama, millised võimalused on. Mõtlesime, et äkki saan üheks aastaks minna, aga praegu on see teema vaibunud,“ nentis Toom.
„USAs tehti kõvasti muudatusi ja proovitakse kärpida üheks aastaks minejaid. Tiimid soovivad samuti mängijatega teha pikemaid lepinguid. Sealne maailm on väga keeruline – mina pean lihtsalt enda asjad ära saatma ja koolid koos agendiga tegelevad. Teoorias võib midagi veel loota, aga enam ma ei usu. See oleks juba varem juhtunud,“ lisas ta.
Nii on neljakordsel Eesti meistril uueks hooajaks sisuliselt kaks loogilist võimalust: esimene neist on jääda Bigbank/Kalevisse, teine aga minna Euroopasse.
„Breti (Kalevi uus peatreener Brett Nõmm, kellega koos toimetab Toom ka koondises – R. V.) ja Kaleviga on suhtlus kogu aeg kestnud. Eks nad ikka uurivad minu võimaluste kohta, aga praegu on alles juuli algus. Ma ei kiirusta,“ sõnas Toom.
„Mingid jutud on Euroopast tulnud, aga midagi konkreetset pole. Eks näis, mis lähinädalad toovad. Praegu keskendume koondisele ja siis saan agendiga kokku, et arutada asju täpsemalt ja konkreetsemalt.“
artikkel ise siin:
https://www.ohtuleht.ee/sport/1161504/h ... -ta-plaani
Millegipärast ma arvan et Makke minek USA sse NCAA sse pole ka päris kindel eriti selle uue seaduse järgi, ma arvan et Makke on ka vbl Eestisse jäämas.
Makke pidi vist pärast koondiseakent juba USAsse kohale põrutama. Tunduks veider, kui tal see variant järsku ära kukub.. aga USA on imedemaa
Eee.. kas tal mitte diil lukus pole ja announcment tehtud?
Peatreeneri iseloomustust Vukside kohta on kummaline lugeda: kirjeldus on justkui täpne, aga mängijad tunduvad olevat vahetusse läinud. Kuna ma sel aastal Põhjamaade meistrivõistlusi ei vaadanud, siis võib-olla ongi nende tüpaažid praeguseks muutunud. Seni on Kaspar silma paistnud suurema loovuse ja skoorimisvõimekusega, Rasmus aga pigem head kaitsesurvet andva mängujuhina, kes aeg-ajalt rünnakul võimsalt sähvatab. On nagu on, nende huvides on, et tagaliini ei lisanduks üle kahe kogenud mängija. Vastasel korral kipub nende roll esimesel hooajal väga napiks jääma. Arvestades, et 2027/28 hooajast alates hakkab NCAA-s väidetavalt kehtima reegel, mis suuresti välistab profileiba teeninute liitumise üliõpilasliigaga, siis Vuksid on nähtavasti ühed vähesed meie noortekoondiste liidritest, kes on otsustanud siduda oma karjääri Euroopaga.
Pafcasti suvine episood tuli täna, kus Kris Killinguga räägiti lõppenud hooajast ning võistkonna erinevatest väljakutsetest. Käsitleti mõnevõrra ka välismaalaste teemasid Rutheford'i ja Tongue teemal. Viimane tundus ikka paras frukt olema ning säärase suhtumisega tõenäoliselt väga kaugele ei jõua. Lisaks räägiti Antoni teemadel, mis jättis kogu perioodile päris suure jälje. Kui palju oli hektilisust ja viimastel hetkedel toimuvaid muutusi jne jne. Soovitan kindlasti kuulata.
Loodetavasti tuleb siis pigem varem kui hiljem ka järgmine episood, kus siis Brett on külaliseks. Ma isegi ootaks ka Martinit uuesti, ta on suvisel perioodil nii omamoodi mees, kellega võiks huvitavaid teemasid jaguda.
Loodetavasti tuleb siis pigem varem kui hiljem ka järgmine episood, kus siis Brett on külaliseks. Ma isegi ootaks ka Martinit uuesti, ta on suvisel perioodil nii omamoodi mees, kellega võiks huvitavaid teemasid jaguda.
Hugo Toom jätkab Kalevis.
Ma kujutan ette, et välislepinguta jäämine võib tekitada Toomis nõutust: et mida ma veel tegema pean?! Ta kummutas eelmisel hooajal arusaama, et ta on rünnakul osav vaid pallita mängus/kohavalikul. Minu meelest ta demonstreeris universaalset ründemänguoskust: võttis vastaseid ette perimeetrilt, tabas soliidse protsendiga kolmeseid, mängis selg korvi poole, sooritas põrgatuselt keskpositsiooniviskeid ning viskas tagasipöördelt kaheseid. Ühest küljest hea meel, et ta Kalevis jätkab, samas aga mängijast kahju – ta vääris enamat.
Ma kujutan ette, et välislepinguta jäämine võib tekitada Toomis nõutust: et mida ma veel tegema pean?! Ta kummutas eelmisel hooajal arusaama, et ta on rünnakul osav vaid pallita mängus/kohavalikul. Minu meelest ta demonstreeris universaalset ründemänguoskust: võttis vastaseid ette perimeetrilt, tabas soliidse protsendiga kolmeseid, mängis selg korvi poole, sooritas põrgatuselt keskpositsiooniviskeid ning viskas tagasipöördelt kaheseid. Ühest küljest hea meel, et ta Kalevis jätkab, samas aga mängijast kahju – ta vääris enamat.
Kui ta sõlmis sarnase lepingu nagu Hermet, siis ei ole see ilmtingimata halb otsus, sest Kalevis ta saab ennast näidata, suhteliselt kindel stardiplatvorm.
Toomi jätkamise üle siiralt hea meel. Ilmselt siis piisavalt ahvatlevaid välispakkumisi hetkel ei tulnud ning mina küll igatahes tunnustan otsust, et ta meeleheitest mingit suvalist välismaa pakkumist vastu ei võtnud. Kui ta suudab eurosarjas Manisa või Elan Chaloni vastu häid esitusi teha, siis võivad tõesti hooaja käigus mingid põnevad uksed avaneda.
Kalevi jaoks on Toom kindlasti oluline pusletükk, eriti seniks kuni Kuuba rivist väljas on.
C:
SF: Toom, Saar
Arvestades turul olevaid eestlasi, siis kuluks korvi alla kindlasti kaks välismaalast ära (+ ideaalis Kirves). Samuti on mängujuhi positsioonile ühte välismaalast vaja (+ ideaalis Dorbek ja Jürgens).
PS! Pole tükk aega kõiki kanaleid jälginud, seega küsin siin ära - millal uued Siseringi paketid turule võiks tulla?
Kalevi jaoks on Toom kindlasti oluline pusletükk, eriti seniks kuni Kuuba rivist väljas on.
C:
SF: Toom, Saar
Arvestades turul olevaid eestlasi, siis kuluks korvi alla kindlasti kaks välismaalast ära (+ ideaalis Kirves). Samuti on mängujuhi positsioonile ühte välismaalast vaja (+ ideaalis Dorbek ja Jürgens).
PS! Pole tükk aega kõiki kanaleid jälginud, seega küsin siin ära - millal uued Siseringi paketid turule võiks tulla?
Kui Kirves peaks Kaleviga liituma, siis on oht, et Kalevi edurivi saab olema tugevalt alamõõduline. Kuuba on enam-vähem täpselt kaks meetrit pikk ja tegelikult ju väike äär. Saal on küll suure ääre kohta pikk, aga samas õbluke. Ühtlasi on ebaselge, kuivõrd teda eurosarjas mängitada annab. See oleks muidugi väga positiivne üllatus, kui klubil oleks lisaks Kirvele ressurssi veel kahe eesliinimängija palkamiseks (C ja PF/C).
Arvestades et Kuuba on kuni uue aasta alguseni rivist väljas, siis tundub et kaks pikka palgatakse kindlasti. Nagu eelpool mainitud, siis oleks Kirvese liitumine suureks boonuseks. Kahest pikast rääkides, siis üks peaks kindlasti omama normaalset kaugviset. Vastasel juhul muutub pikkade sektor mängulises mõttes üsnagi limiteerituks. Jah, Saal küll viskab eemalt, aga tema kaitse on selline, mis võib tema mänguminuteid eurosarjas üsnagi tugevalt limiteerida.
Martin Dorbeku jätkamise osas vist muretsema ei pea. Jürgensi liitumine tundub kahtlane, vähemalt ta ise sihib välismaa poole ja ei kiirusta kodumaale naasmisega. Huvitav mis seis on Rosenthaliga. Samas üht neist kahest oleks tarvis. Ja siiski oleks tagumisse seltskonda üht välismaalast juurde vaja.
C - Välismaalane; C/PF
PF - Kuuba, Saal, Kirves
SF - Saar; Toom
SG - Vuks, Allen, Dorbek
PG - Vuks, Rosenthal / Jürgens; Välismaalane.
Selline roster näeks täitsa asine välja juba.
Martin Dorbeku jätkamise osas vist muretsema ei pea. Jürgensi liitumine tundub kahtlane, vähemalt ta ise sihib välismaa poole ja ei kiirusta kodumaale naasmisega. Huvitav mis seis on Rosenthaliga. Samas üht neist kahest oleks tarvis. Ja siiski oleks tagumisse seltskonda üht välismaalast juurde vaja.
C - Välismaalane; C/PF
PF - Kuuba, Saal, Kirves
SF - Saar; Toom
SG - Vuks, Allen, Dorbek
PG - Vuks, Rosenthal / Jürgens; Välismaalane.
Selline roster näeks täitsa asine välja juba.
See oleks ootamatu, kui Kirves hakkaks tegutsema number nelja peal: ta mängis Jonavas ainult keskmängija kohal, täidab seda kohta koondises ja oli ka viimati Kalevis mängides meeskonna põhitsenter, kuna Nurger ei saanud hakkama ja Suarezel oli allergia kontakti vastu.
Kuna teda jahivad nii TTÜ kui ka Pärnu, siis ei pruugi tema värbamine olla Kalevi jaoks majanduslikult mõistlik otsus.
Kuna teda jahivad nii TTÜ kui ka Pärnu, siis ei pruugi tema värbamine olla Kalevi jaoks majanduslikult mõistlik otsus.
Talts ütles kuskil Tartu värbamisi kommenteerides tähendusliku lause, et peavad veel teatud meeste tervislikku seisu jälgima - vähemalt mina seostaks seda viidet otseselt Rosenthali ja tema põlvega.
Midagi roosilist seal ei näi olevat ning üht- või teistpidi tunduks Rosenthali palkamine nii Tartule kui Kalevile üsna suure riskina.
Jürgensi oma viimases intervjuus küll rõhutas välismaal jätkamise soovi, aga samas ei lükanud ta resoluutselt ümber Eestisse jäämise võimalust. Seega lõpuks võib seal igasuguseid tegureid mängima hakata.
Selge näib see, et isegi Dorbeki lisandumisel oleks Alleni ja Vukside kõrvale minimaalselt ühte tagameest veel vaja (ideaalis kahte), sest muidu jääb see tagala liiga õhukeseks, eriti arvestades Kalevi õnne igasuguste vigastustega.