Tartul ei teinud kaasa Smith-McEwen, Rosenthal, El-Sheikh ja Hint. Märkimisväärse osa ajast mängitati korraga kolme või enamat noormängijat (Roos, Lepp, Perv, Kazjuk, Sinnik). Ma olen üsna kindel, et Tartu on täiskoosseisus tugevam meeskond kui Nevezis.
Eesti-Läti korvpalliliiga 2026/27
Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2026/27
Veidi teisel teemal. Kui õigesti mäletan, siis kas mitte Tartu tiimist ei tehtud uut dokvideot vms finaalseeria ajal? Ei ole näinud, et see avaldatud oleks?
Hakkas igav ja viskan ka oma viis senti:Ataman kirjutas: ↑03 Sept 2026, 14:55 põrgatan siia poliitika jutu vahele hooajaeelse(ehk täiesti mõttetu) power rankingu, et te teaksite, kuidas asjad tegelikult hakkavad minema:
1. Zelli - noorem ja vihasem(kui VEF), leegionärid üsna kindla peale v.a keskmängija USAst.
2. VEF - paberil vb tugevaim, aga vanakesed juba mugavustsoonis ja mõned klaasmehed pundis.
ühe miljoni euro jagu tühja maad
3. Tartu - keskmängija positsioon küsimärk. aga kossus ongi tagameeste roll tähtsam ja see on paigas(btw veider viimane video sotsiaalmeedias).
4. Kalev - Harrison lendas minema? pikk see Jürgensi leping siis on? hetkel ei saa kõrgemale panna.
5. Valmiera - uskumatu, aga leiti endale Stenionisest lühem leegionär, kes hakkab koos McBridega korralikku streetballi tegema.vb saab Kohs ka palli.
6. BC Pärnu - kui kõik terved püsivad(nkn ei püsi), hakkab pulli veel saama,
7. Taltech - igav. ainult eestlastega tähtsamaid mänge ei võida.
8. Liepaja - Lasenbergs hakkab tassima. leegionärid üllatusmunad, võivad vabalt ka play-offist välja jääda.
9. Ventspils - viimases kontrollmängus oli Kasemets üks resultatiivsemaid. see ütleb mõndagi. kõige enam muretsen Ausejsi vaimse tervise pärast, et terve hooaeg selles meeskonnas vastu pidada.
10. Ogre - kontrollmängus kaotati LU-le. tundub, et pole veel päris komplekteeritud(kaks leegionäri + ukrainlane). hetkel nii.
11. Keila KK - tõenäoliselt välismängijate tase piisav, et hooaja lõpuks Viimsit edestada
12. Viimsi - Kaarel Välb mängib ennast Eesti tippklubide huviorbiiti. muidu tavaline Viimsi hooaeg.
13. LU - lähevad hooaja käigus paremaks ja võtavad paar üllatusvõitu.
14. Keila Basket - ei lähe hooaja käigus paremaks.
15. Juuniorid - 2m pikkuseid mängijaid rohkem, kui TalTechil ja Keila Basketil kokku, aga selles vanuses on veel raske meeste vahel.
1. VEF - eeldusel, et kolm seeniorit (Skele, Silins ja Mejeris) terved püsivad. Peatreener on veidi küsimärk, aga Gunars Gailitis hoiab asjad ohjes. Leedu turniiri pilt oli tõesti lõbus, aga eks VEF-il oli vaja ka kõige kiiremini vormi jõuda arvestades BCLi kvalifikatsiooni.
2. Zelli - ülikeeruline neid hetkel VEF-iga eristada, aga kuna Zellit juba vigastused kimbutavad, siis sai VEF hetkel edu. Kristians Sulcs teeb hea hooaja!
3. Kalev - võrreldes Tartuga on hetkel minu tunnetus, et algava hooaja Kalev on parem kui lõppenud hooaja Kalev ning algava hooaja Tartu on kehvem kui eelmise hooaja Tartu. Lisaks - kui paneks kõik Kalevi ja Tartu eestlased ühte potti ja peaks hakkama neist satsi moodustama, siis vähemalt minu esimesteks valikuteks sealt potist, üritades olla võimalikult neutraalne, oleks Toom, Kuuba ja Jürgens.
4. Tartu - põhjendus tegelt ülal ära toodud, miks 4. ja mitte 3. stardipositsioon. Kaks esimest kontrollkohtumist ka ei andnud suurt alust neid kõrgemale tõstmaks, kuigi tõele au andes ei saa neist mängudest veel ka suuri järeldusi teha. Huviga jälgin, kas Andre suudab tulemuslikkuse mõttes Lipsu/Ilveri saapaid täita ning seda, kas ja kui kasulikuks taskunoaks Hint Kuusmaa käes kujuneb.
5. Valmiera - tagaliinis tundub püssirohtu olevat, aga eesliin on veidi küsimärk. Kui see Oduro kipub pigem highlightside meistriks jääma ja kedagi rohkem juurde ei võeta, siis võib seal õhukeseks minna.
6. Ventspils - Kristofers Karlsons mängib end hästi lahti ning viimased palgatud jänkid tunduvad ka piisavalt kvaliteetsed olema. Ventspils nagu Ventspils ikka - x-faktoriga sats.
7. Pärnu - kerge avansi korras, sest kuigi esimeste kontrollkohtumiste põhjal ei saa põhjapanevaid järeldusi teha, siis Jonesi null punkti kahe mängu peale on tegelikult üsna suur punane lipp. Suur küsimus on ka see, kui kiirelt noormängijad kohanevad uue eluga.
8. TalTech - kadusid on hetkel liiga palju, eks hooaja käigus kosuvad. Suurt üllatust koosseisus pole, seega keeruline ka tulemuse poolest midagi suurepärasemat oodata.
9. Liepaja - meeskond tundub tummisem kui eelmisel hooajal. Vetra on veidi küsimärk mu jaoks, aga kogemust ja kvaliteeti peaks olema, et ülejäänud enda selja taha jätte.
10. Keila KK - mulle Landra kokku pandud kooslus iseenesest sümpatiseerib. Pikkust on võibolla natuke napilt, aga muidu võiks olla aus vastane sel hooajal. Roster on muidugi õhuke - loodetavasti pääsetakse ilma suuremate vigastusteta.
11. Ogre - jällegi sama vana mantra, et hooajaalguse esimesed mängud pole suurem asi lakmuspaber, aga Ogre senised tulemused on üsna koledad olnud. Potentsiaali võiks olla siiski kõrgemale pürgida. Huviga jälgin, kuidas Hispaaniast koju meelitatud Bruno Jekabsons meeste vahel hakkama saab.
12. Viimsi - Kohati nagu oleks satsi, aga mingi asi hullult häirib nende rosteri puhul. Eks näis, kes sealt pundist kõige rohkem esile suudab kerkida, laud võiks olla kaetud nii mõnegi mehe jaoks - Välb, Tassa, Küttis, Urvik, Jurtsenko. Äkki mõni Viimsi enda noor (Kask, Sarap, Rannaste) ka sähvatab.
13. Keila Basket - muidu tahaks neid Läti noortesatside vahele panna, aga usun, et USA leegionärid toovad mõne mängu ehk ära + Laane lisandumine oli ka väike boost. Ühtlasi hoian pöialt, et Lenk ja Midri kõva hooaja teeksid ning järgmiseks aastaks endale parema meeskonna saaksid.
14. LU - ilmselt suurt üllatust pole.
15. Riia juuniorid - kuna koosseis on hetkel hästi varjatud saladus peale kolme esimese mängija, siis platseeruvad hetkel lõppu. Keila ja LU pole kaugel.
1. VEF - See on rohkem maitseküsimus, aga millegipärast on tunne, et põhiturniiri paneb VEF kinnin ja
2. Zelli - põhitähelepanu läheb EuroCupile, kuid võib võita finaalis, aga nende kahe vastu saab teistel raskem olema.
3. Kalev - pärast Jürgensi ja Falko liitumist on vähemalt kõik lülid kaetud, varem oli tagaliini osas kahtlusi.
4. Valmiera - korvi all on vähe hõre, kuid ma kahtlustan, et on ikkagi stabiilselt Läti kolmas klubi.
5. Tartu - Palek ja Smith-McEwen teevad oma ära, kuid meeskond tervikuna ei jäta sellist usaldust, kahtlustan ebastabiilset hooaega.
6. Liepaja - millegipärast tundub, et sealt võib tulla, on läinud tugevamaks.
7. Ventspils - on juba mitu hooaega langemist ennustatud, kuid tavaliselt teevad ikka oma ära.
8. Pärnu - kui Jones ennast käima saab, siis potentsiaali peaks olema.
9. TalTech - peaks ütlema midagi originaalsemat, aga väga igav koosseis.
10. Keila KK - millegipärast on mul Landrasse usku, võtavad mitu üllatusvõitu.
11. Ogre - sel hooajal ei teki usaldust, minu meelest läinud nõrgemaks
12. Viimsi - kui oleksid mõne leegionäri võtnud, kaaluksin isegi Ogrest ettepoole panemist, kuid nüüd jääb nii.
13. LU - on alati üllatusvõimeline.
14. Keila Basket - saab keeruline hooaeg olema, kui hakkavad mängima ka esiliigat, siis see neile on tähtsam
15. Juuniorid - ei oska neist midagi arvata, kui võtavad täiendusi, siis viimase kolme konkurentsis päris võiduta ei jää.
2. Zelli - põhitähelepanu läheb EuroCupile, kuid võib võita finaalis, aga nende kahe vastu saab teistel raskem olema.
3. Kalev - pärast Jürgensi ja Falko liitumist on vähemalt kõik lülid kaetud, varem oli tagaliini osas kahtlusi.
4. Valmiera - korvi all on vähe hõre, kuid ma kahtlustan, et on ikkagi stabiilselt Läti kolmas klubi.
5. Tartu - Palek ja Smith-McEwen teevad oma ära, kuid meeskond tervikuna ei jäta sellist usaldust, kahtlustan ebastabiilset hooaega.
6. Liepaja - millegipärast tundub, et sealt võib tulla, on läinud tugevamaks.
7. Ventspils - on juba mitu hooaega langemist ennustatud, kuid tavaliselt teevad ikka oma ära.
8. Pärnu - kui Jones ennast käima saab, siis potentsiaali peaks olema.
9. TalTech - peaks ütlema midagi originaalsemat, aga väga igav koosseis.
10. Keila KK - millegipärast on mul Landrasse usku, võtavad mitu üllatusvõitu.
11. Ogre - sel hooajal ei teki usaldust, minu meelest läinud nõrgemaks
12. Viimsi - kui oleksid mõne leegionäri võtnud, kaaluksin isegi Ogrest ettepoole panemist, kuid nüüd jääb nii.
13. LU - on alati üllatusvõimeline.
14. Keila Basket - saab keeruline hooaeg olema, kui hakkavad mängima ka esiliigat, siis see neile on tähtsam
15. Juuniorid - ei oska neist midagi arvata, kui võtavad täiendusi, siis viimase kolme konkurentsis päris võiduta ei jää.
Minu arust nad avaldasid eelmises seerias viimase osa vahetult enne uut korvpallihooaega. Äkki teevad seekord sama? Kuigi minu arust on see täiesti jabur ja mul oleks huvi seda vaadata vahetult peale hooaega, mitte enne uut hooaega.