Vanemad olijad mäletavad siit foorumist mõnd teist kasutajat, kes pidevalt ohkis erinevatel teemadel, nüüd olen vist ise selliseks muutumasEast kirjutas: ↑22 Sept 2026, 09:57
Nagu 1000x öeldud - me peaks liigat kui toodet müüma, aga paraku ei paista kuskilt otsast välja. Koosseisud on endiselt liiga kodulehel osade meeskondade osas poolikud (tuletan meelde: liiga algab juba täna) ning ühtegi uudisnuppu liiga hooaja alguse kohta ei ole endiselt liiga kodulehel avaldatud. Kui ma oleks mingi suvaline lätlane ja kolaks liiga kodulehel ringi, siis ma arvakski ilmselt, et Keila KK läheb hooajale vastu kuuemehelise rosteriga ning Keila Basket seitsmemehelise rosteriga.
Ei ole off-seasonil mingit suurt pingutust näha liiga nähtavuse parandamise osas ning kahjuks ei ole seda ka loetud päevad enne liiga hooaja algust näha.
Nii liigat, kui ka klubisid ennast peaks müüma kui toodet. Kahjuks on aga enamus võistkondi liigaga sama nägu. Kui kedagi klubidest esile tõsta kes erinevad ülejäänutest, siis on need mõlemad ülikooli satsid. Ülejäänusid saab suuresti iseloomustada sõnadega süsteemitu, kaootiline. Ja midagi ei ole teha, see hakkab silma ning lõpuks mõjutab ka toetajaid (firmasid) ning poolehoidjaid tribüünidel. Pole küll kusagilt läbi käinud palju Taltech on hooaja pääsmeid müünud, aga Tartu on selles vallas oma esimesed muudatused tulemusteks realiseerimas (seda siis rahalise tulu näol).
Tartu puhul saab positiivse asjaoluna välja tuua sellegi, et spordidirektor Talts on iganädalaselt Pihtas Põhjas saates, kus ikka ja jälle avatakse Tartuga seonduvaid teemasid - võistkond on igati pildis ja pigem räägitakse ausalt ning otse, mitte ei otsita poliitiliselt korrektseid vastuseid. Loomulikult Tartu arengut soodustab kevadine tiitel, aga seda peab oskama ära kasutada.
Keegi heitis siin ette, et Taltech ajab mingit sooja õhku välja, et nad plaanivad finaali jõuda. Olen nõus, et see saab kindlasti keeruline olema, aga taustal on toimunud orgaaniline areng ning tulemused kajastavad seda, on need siis tulnud teiste nõrgenemisest või millestki kolmandast, aga nad on seda hetke enda jaoks soodsalt ära kasutanud ja mõneti seda juttu ise võimendanud.
Ma pole küll igapäevaselt korvpalliga seotud ning ei tööta mõne klubi kontoris, aga infot liigub ikka ringi ning teatud juhtudel tuleb küll kahjuks tõdeda, et enamus klubidel peabki olema sedavõrd keeruline. Kogu asjaajamine, suhtlus, meedia jpt aspektid on niivõrd nigelalt aetud, et ilusaid sõnu selle ilmestamiseks on raske leida. Samamoodi tundub päris suureks probleemiks olema persoonikesksus meie klubides. Eksisteerib üks asjapulk, kes on klubi kogu tegevuste eest otsustaja rollis ning pahatihti tundub arengut pärssiva asjaoluna mõttemall - ainult mina tean kuidas asju teha, millal teha, kuidas teha ja mida saab teha. Lisaks pole arukordne seegi, et "kuna see pole minu mõte" siis see kindlasti ei tööta või eksisteerib 10 põhjust miks seda kindlasti teha ei saa. Meil on rida klubisid mis selliselt eksisteerivad, aga arengut ei tule, rahaliselt on raske ja ühel heal päeval tõstab see suur otsustaja käed üles ning ütleb - mulle aitab ma enam ei jaksa, sest raha pole ja kedagi ei huvita.
Pika ja mõneti häguse jutu kokkuvõtteks võiks kasutada Kalev Kruusi lauset Unibeti jalkasaatest. Kõlas see umbes selliselt: kõiki rahalisi väljaminekuid ei saa vaadata kuluna, sest ühel päeval võib see kulu sinu tuluallikaks pöörduda. Rääkida, et raha ei ole ja ei saa teha üht ja teist asja võibki lõpuks pärssida seda arengut, mida klubina tegelikult ootad ja loodad.
Meie klubid ja liiga võiksid proovida hoida kõige elementaarsemad ja lihtsamad asjad korras.
EDIT: Liigal pidavat olema käesoleval hooajal ka mingi Fantasy liiga. Kus selle kohta info eksisteerib? Kas see on kellegi asjaarmastaja isetegevuslik asi või see peaks olema ühisliiga tõsiseltvõetav kaasprodukt?