Okei, vaatasin üle. Emm, kõlan endiselt võibolla rumalana, aga mis tolku on elegari nt sellest kui klubi maksab tema eest sots maksu? Terve klubi käib ja väisab koguaeg era arste, see kehtib ka eestlaste puhul. Seega välismängijate pealt see 33% maha minev summa oleks küll totter.michaelEP kirjutas:marxx762 kirjutas:Pole üldse eriti stipi teemaga kursis, aga siililegi selge, et olenemata lahendusest on kõik vastu võetavad otsused praeguseid tippklubisid mõjutav. Üks mis kindel, stipendiumide maksmine vaadatakse ümber. Hakkasin mõtlema, et kas selline võimalus pole kuskilt tagatubadest läbi käinud et Eesti passi mitte omavad mängijad võiksid saada stipendiume, sest harilikult on välismängijad meie klubides hooajalised nähtused. Nad on siin oma 8-10 kuud ja pühivad riigi tolmu jalge alt. Eestlased, sh ka treenerid (räägin tippklubidest) saavad palka, sest harilikult figureerivad ühes ja samas klubis kindlad näod. Või kui ka toimuvad klubide vahelised liikumised siis põhimõte jääb endiselt samaks.
Samas tekitaks see teisipidi olukorra, kus meie väiksemad klubid, mis koosnevad enamjaolt eestlastest, kannataksid rohkem. Või siis omakorda tekiks meil selline austria liiga, kus on palju mustasid, kuna neid on odavam üleval pidada ning alles jäävad ainult mingilgi tasemel olevad eestlased. Samas kõige selle ära hoidmiseks saab korvpalli liit vastu võtta punkti mis sätestab selle, et koguaeg peab platsil olema vähemalt 2 eestlast või siis peavad eestlased saama mängida teatud ajalise osa.
Igatahes selline mõte tekkis suurest igavusest.
marxx kui sa vaatasid AK spordiuudiseid, kus kajastati MTA, spordiinimeste ja riigi-meeste kohtumist antud teemal, siis sõnum MTA poolt oli üli otsekohene: Stipendiumite maksmine sellisel kujul lõppeb!
Hooaja üldarutelu
Re: Hooaja üldarutelu
Üks võimalus, millele ma olen ise mõelnud on see, et klubid lõpetavad raha maksmise mängijatele üldse ära ja hakkavad hoopis agentuurile maksma. Välja võiks see näha nii:
1. Klubi ostab mängijat esindavalt agentuurilt "teenust" - ala "positsioonide 1-2 mehitamine"
2. Agent "leiab" sellele kohale Tanel Soku ja Rain Veidemanni ja lubab aasta aja jooksul positsioonide 1-2 täitumise eest vastutada ning küsib selle teenuse eest 5000 eurot kuus +km.
3. Agentuur maksab oma liikmetele stipendiumit erialaseks tegevuseks (treeningud, "varustuse soetamine")
3B. Agentuur ei maksa stippi, vaid annab mängijale firmas "osaluse". Hooaja lõpus võetakse dividendid välja (millelst läheb küll maha tulumaks, kuid mis on oluliselt vähem kui tulumaks + sots.maks. Lisaks saab dividende ju välja võtta mõnes maksuparadiisis ala Caymani saared)
Pole küll õiguse inimene, kui selline skeem võiks äkki läbi minna.
1. Klubi ostab mängijat esindavalt agentuurilt "teenust" - ala "positsioonide 1-2 mehitamine"
2. Agent "leiab" sellele kohale Tanel Soku ja Rain Veidemanni ja lubab aasta aja jooksul positsioonide 1-2 täitumise eest vastutada ning küsib selle teenuse eest 5000 eurot kuus +km.
3. Agentuur maksab oma liikmetele stipendiumit erialaseks tegevuseks (treeningud, "varustuse soetamine")
3B. Agentuur ei maksa stippi, vaid annab mängijale firmas "osaluse". Hooaja lõpus võetakse dividendid välja (millelst läheb küll maha tulumaks, kuid mis on oluliselt vähem kui tulumaks + sots.maks. Lisaks saab dividende ju välja võtta mõnes maksuparadiisis ala Caymani saared)
Pole küll õiguse inimene, kui selline skeem võiks äkki läbi minna.
Ma olen ka midagi taolist mõelnud, nt võiksime leegionäre rentida mingist lambi välismaa firmast mille agent ise püsti paneb.
Kas triobetid jt kihlveokontorid pole ka mitte registreeritud kuhugi umbluu saartele, kuna seal puuduvad maksud. Kuigi tegu on kahe erineva asjaga triobet ja kalev/cramo, aga siiski.
Rio kirjutas:Ma olen ka midagi taolist mõelnud, nt võiksime leegionäre rentida mingist lambi välismaa firmast mille agent ise püsti paneb.
Ma ei ole kindel kuidas Eestis seadus on, aga näiteks kui Eestist läheb arst või ehitaja soome (eesti firma kaudu, renditakse soome ettevõttele), siis Soome seaduste kohaselt võetakse ka maksu Soome seadusest tulenevalt.
Seega lihtlabane tööjõu rendi leping minuarust läbi ei läheks, peab mingi vähe kavalam nõks juures olema. Nagu ma kirjeldasin siis mingi "teenuse" ost, ja mängijad saavad palka näiteks dividendide läbi (mis võetakse väljas mõnes maksuparadiisis)
-
- Kasutaja
Michael ja Rio )):
Kas Raio piiroja case tuleb meelde jalgpallist `= VASTUS
SirCharles kirjutas:Michael ja Rio )):
Kusjuures ei tule
Äkki värskendad mälu?
Üks võimalus on maksta kommandeeringu rahasid, see on EV seaduslik ja ka maksuvaba. Kuigi jah kogu palka nii maksta ei saa.
Krt aga skeem võib ju ka oluliselt lithsam olla. Iga mängija registreerib ennast kusagil Caymani saarel ettevõtjaks, kellelt klubi ostab teenust. Mängija maksab siis endale Caymani firmast ise palka, ja tasub ka maksud sinna riiki.
See skeem peaks ju igati legaalne olema. Ainukesed maksud oleksid siis vist km. ja siis umbluu-saare kohalikud maksud.
See skeem peaks ju igati legaalne olema. Ainukesed maksud oleksid siis vist km. ja siis umbluu-saare kohalikud maksud.
-
- Kasutaja
Norra klubi maksis Piirojale osa palgastläbi Eesti agendi firma . Eesti firmades teatavasti tulumaksukohustust pole . Norra klubil on aga anyway .
See ei ole foorumi jutt , aga ma ei taha ka äelda si..sti , sest sa oled vana ja aktiivne ning tore foorumlane ja kindlasti ka tõsine fänn nagu mina , aga see mõte ei ole mitte ainult toores , vaid ka räbal ja läbinähtav .
Siin on vaja Riiklikku Uut Põhimõtet , mitte " skeemi " . Küsimus on Riikliku poliitika muutumises , sest tänaseni on toiminud nii nagu 1994 a kokkulepiti .
See ei ole foorumi jutt , aga ma ei taha ka äelda si..sti , sest sa oled vana ja aktiivne ning tore foorumlane ja kindlasti ka tõsine fänn nagu mina , aga see mõte ei ole mitte ainult toores , vaid ka räbal ja läbinähtav .
Siin on vaja Riiklikku Uut Põhimõtet , mitte " skeemi " . Küsimus on Riikliku poliitika muutumises , sest tänaseni on toiminud nii nagu 1994 a kokkulepiti .
-
- Kasutaja
Michael )) : käibemaks ei puuduta palgasüsteemi , aga ütle mulle konkreetselt miks peaks mingi must mees , kes saabub näiteks senegalist või isgi USA st tegelema mingi offshore co loomisega kui teitse pakkumiste puhul ta seda tegema ei pea .
Inimene on Laisk ja Mugav .
Küsimus on meie oma Riiklikus poliitikas
Inimene on Laisk ja Mugav .
Küsimus on meie oma Riiklikus poliitikas
SirCharles kirjutas:Norra klubi maksis Piirojale osa palgastläbi Eesti agendi firma . Eesti firmades teatavasti tulumaksukohustust pole . Norra klubil on aga anyway .
Tõesti ei tunne seda maksuteemat. Aga no ilmselt jah kui see skeem nii lihtne oleks, siis oleks ta juba kasutusel.
No riiklikult on öeldud, et lähema paari aasta jooksul lisaraha juurde ei leita tipp-sporti. Seega kui skeemitajad midagi uut välja ei mõtle, on alates sügisest oodata tõsiseid eelarvelangusi.
PS! Piiroaja juhtum hakkab ka vaikselt meenuma, kas seal isegi Flora mängus polnud?
-
- Kasutaja
Piiroja on Pohlaku lemmikmängija = M.O.T.T. FLORAT ei olnud mängus ,aga agent Tarmo Lehiste , kes on Aivari tall.....e
SirCharles kirjutas:Norra klubi maksis Piirojale osa palgastläbi Eesti agendi firma . Eesti firmades teatavasti tulumaksukohustust pole . Norra klubil on aga anyway .
Paar asja parandaks ära.SirCharles kirjutas:Piiroja on Pohlaku lemmikmängija = M.O.T.T. FLORAT ei olnud mängus ,aga agent Tarmo Lehiste , kes on Aivari tall.....e
Esiteks - Eesti firmadel tulumaksukohustust pole? On küll. Äriühingud maksavad tulumaksu jaotatud kasumilt ehk siis kui otsustakse osanikele/aktsionäridele dividende välja maksta. Samuti erisooduste etc pealt. Või mõtlesid füüsilise isiku tulu maksustamist? Ka sellisel juhul on väide vale, sest tööandjal on kohustus tulumaks kinni pidada. Või mida sa täpselt mõtlesid?
Teiseks - Piiroja case sisaldas ka Florat. Tsiteeriksin antud lõiku: "Sport&Net Grupp OÜ kuulub täielikult FC Florale ja selle ülesandeks on teenida jalgpalliklubile raha. Flora president Aivar Pohlak möönis pühapäevases Aktuaalses Kaameras, et Flora on Piirojaga tulu jaganud."
Ilmselt oleks tõesti väga raske mingeid skeeme leiutada. See oleks juba seetõttu keeruline, et tõenäoliselt jääb Kalevi ja paljude teiste spordiklubide tegevus pikemaks ajaks EMTA valvsa luubi alla.michaelEP kirjutas: Aga no ilmselt jah kui see skeem nii lihtne oleks, siis oleks ta juba kasutusel.
No riiklikult on öeldud, et lähema paari aasta jooksul lisaraha juurde ei leita tipp-sporti. Seega kui skeemitajad midagi uut välja ei mõtle, on alates sügisest oodata tõsiseid eelarvelangusi.
MKS §84 ütleb, et "kui tehingu või toimingu sisust ilmneb, et see on tehtud maksudest kõrvalehoidumise eesmärgil, kohaldatakse maksustamisel sellise tehingu või toimingu tingimusi, mis vastavad tehingu või toimingu tegelikule majanduslikule sisule" - ehk siis sisuliselt pole tähtis juriidiline vorm, vaid reaalne majanduslik sisu ja see, mida sellega taotletakse.
See nõuab muidugi EMTA poolset süvitsi tõendamist, aga ma ei taha uskuda, et Kalevil oleks viitsimist olla pidevalt uurimisobjektiks või siis üldse soovi võimalike tagajärgedega riskida.
Ainus lahendus oleks tõesti riiklikul tasandil süsteemi muuta, et spordiklubid suudaksid oma tegevust konkurentsivõimelisel tasemel jätkata.
We train like champions, we win like champions and if we lose, we lose like champions
Twitterist võib välja lugeda, et Abbott täna operatsioonile. Pakun, et enne maid väljakul ei näe, kui siiski. Kuidagi märkamatult on temast saanud skoorimise mõttes Cramo liider, üldmänguliselt vast selleks Elegar. Kuid loodetavalt annab see opp talle võimaluse karjääri jätkata.
“I know it when I see it” - Potter Stewart