VTB Ühisliiga 2013/2014
Re: VTB Ühisliiga 2013/2014
Kas Varrakut pole võimalik kuidagi koju saata?
Hallik Singler Kupsas Veideman on lihtsalt mööbli rollis ja Kitsing ulatab pingi peal käterätte. Sinna otsa Suurt Arenguhüpet tegev Dorbek. Raske on vaid 4-5 mängijaga sellisel tasemel...
Positiivne et Keedus mängus on.
Positiivne et Keedus mängus on.
Elegaril ja Machadol mõlemal kaksikduublid, aga jah, 6 mehega lõpuni vastu ei pea. Veidemani asemel oleks võinud vabalt episoodiliselt Dorbekut kasutada.
Halliku saamatuses ei ole mõtet küll Varrakut süüdistada. Singleri osas olen nõus.vaim564 kirjutas:Lisaks ei oska Varrak viskajaid kasutada - Hallik ja Singler on täielikult statistid, isegi ei üritata neid viskele mängida.
Hallikul jah tundus et polnud lihtsalt tema päev. Aga oleksin teisel poolajal Kupsast veel proovinud.
Kitsingu olukorda raskendab see, et Keedus tema rolli üle võtnud. Kui veel Hallikule ka minuteid anda, siis ei jäägi talle mänguaega. Aga täna päris hea mäng arvestades vastast, loodetavasti suudetaks järgmisel nädalal koostööd lihvida ja ehk saadakse rohkem liikumisi viskajatele (Hallik ja Singler).
Kitsingu olukorda raskendab see, et Keedus tema rolli üle võtnud. Kui veel Hallikule ka minuteid anda, siis ei jäägi talle mänguaega. Aga täna päris hea mäng arvestades vastast, loodetavasti suudetaks järgmisel nädalal koostööd lihvida ja ehk saadakse rohkem liikumisi viskajatele (Hallik ja Singler).
Minu jaoks positiivne:
- Elegar. Tõesti võimas vend, rohkem polegi vaja kommenteerida. Tänast esitus vaadates mõtlesin muidugi hirmuga, et kui ta nii jätkab, siis on varsti minek. Machadoga klapp on midagi ebamaist.
- Machado. Klassiga mängujuht, kuigi visketabavus oli täna suht kohutav. Korvi alt lõpetab ilusti, paraku visked veidi kaugemalt ei lähe absoluutselt (enamus möödaviskeid vastu korvi eesmist äärt). Loodetavasti visketäpsus paraneb, aga mulle see tüüp meeldib, liidriaurat on tema juures ka tunda.
- Keedus. Enesekindel ja näljane esitus, võitles isuga. Kui võrrelda teiste vendadega, kes kohe Eesti liiga baasilt VTB-sse mängima läksid, siis tema puhul oli seda väristamist märksa vähem näha. Hea üllatus minu jaoks. Täna 32 minutit (!) mänguaega.
- Arbet. Hooaja algus on temalt igati okei. Esimeste mängude põhjal ütleks, et viimaste aastate parim Arbet?
Negatiivne:
- Kupšas. Ei ole veel absoluutselt mängus sees, aga Elegarile on vaja hädasti puhkust anda.
- Hallik. Kolmesed viiest null, oma trumpi peaks paremini realiseerima.
- Veideman. Mees on täiesti augus ja minu loogika ei suuda ühtegi objektiivset põhjust sellele välja mõelda. Kogemust on, oskusi iseenesest ka, usaldust saab korralikult - mine vaid ja sära. Suur pettumus.
- Singler. Mehe tasemes ei kahtle, aga tema trumbid tuleks paremini esile tuua.
- Elegar. Tõesti võimas vend, rohkem polegi vaja kommenteerida. Tänast esitus vaadates mõtlesin muidugi hirmuga, et kui ta nii jätkab, siis on varsti minek. Machadoga klapp on midagi ebamaist.
- Machado. Klassiga mängujuht, kuigi visketabavus oli täna suht kohutav. Korvi alt lõpetab ilusti, paraku visked veidi kaugemalt ei lähe absoluutselt (enamus möödaviskeid vastu korvi eesmist äärt). Loodetavasti visketäpsus paraneb, aga mulle see tüüp meeldib, liidriaurat on tema juures ka tunda.
- Keedus. Enesekindel ja näljane esitus, võitles isuga. Kui võrrelda teiste vendadega, kes kohe Eesti liiga baasilt VTB-sse mängima läksid, siis tema puhul oli seda väristamist märksa vähem näha. Hea üllatus minu jaoks. Täna 32 minutit (!) mänguaega.
- Arbet. Hooaja algus on temalt igati okei. Esimeste mängude põhjal ütleks, et viimaste aastate parim Arbet?
Negatiivne:
- Kupšas. Ei ole veel absoluutselt mängus sees, aga Elegarile on vaja hädasti puhkust anda.
- Veideman. Mees on täiesti augus ja minu loogika ei suuda ühtegi objektiivset põhjust sellele välja mõelda. Kogemust on, oskusi iseenesest ka, usaldust saab korralikult - mine vaid ja sära. Suur pettumus.
We train like champions, we win like champions and if we lose, we lose like champions
Arbetilt tõesti täna korralik mäng. Eks sellest ka Singleri vähesem mänguaeg (sest kaitses ta ikka kehvake, täiesti vastupidine Arbetile). Aga tuleb leida nii talle kui Hallikule omad liikumised, et nende mõlema rolli maksimaalselt ära kasutada.
Olen alati arvamusel et meeskond peab mängima nii nagu mängijad väljakul on, mitte vastupidi.
Olen alati arvamusel et meeskond peab mängima nii nagu mängijad väljakul on, mitte vastupidi.
Ma oleks tahtnud Kupsast Parahhovski vastu näha, kes peaks olema just tema tüüp. Milleks teda muidu meeskonna juurde üldse toodi? Varrak oleks võinud rohkem koosseisuga eksperimenteerida, arvestades, et selles mängus polnud kaotada midagi. Varraku nõrgem pool on just mängu juhtimine reaalajas, ma ei kahtle, et teoreetiliselt võib ta olla heal tasemel. Keedus tegi hea mängu, aga tema pealt tuli ka palju punkte, lihtsalt teised gabariidid tulevad vastu. Hallikul täna visked ei läinud, aga ega talle neid viskekohti väga palju ei teki, täna isegi oli, aga ei visanud ära. Singlerit ei osata absoluutselt kasutada - ainult üks vise mängust. Ainult Machado ja Elegari peale sa mängu ei ehita, nad teevad head statsid, aga meeskonna rea peal seisab ikka null.
Järgmise vastase Oktyabri ridades mängib LeBroni meeskonnakaaslane keskkoolist ja Elegari hea sõber Romeo Travis. Täna võideti VEF-i 76:75. Bambalt 6 punkti, 9 lauda.
Asjalik jutt.Demarr kirjutas:Minu jaoks positiivne:
Negatiivne:
Machado kohta kohta ütleks, et Maksimka või kes see kommentaator oligi, isegi liiga palju kritiseeris Machado visketabavust. Protsent ju kehv oli aga paljud visked olid tehtud ka rünnakuaja üsna lõpus, kus visata tuli. Arvestades, et mees pole varem sel tasemel mänginud, tegi igati tubli mängu.
Halliku osas ei heidaks ma erinevalt mõnest eelkirjutajast Varrakule küll midagi ette. Mees sai täna viskele kenasti, lihtsalt ära ei pannud. Küsimus on pigem selles, kas oli must päev või ongi ta kerges augus peale õnnestunud koondise- ja samuti kontrollmänge.
Keedus oli enda kohta tubli aga selge, et VTB tasemel tema najal kaugele ei ratsuta. Kupsase puhul näib olevat nii nagu hooaja algul sai arvatud - puhas Elegari vahetusmängija, ei enamat.Singler on küsimärk - eelmises mängus pani ju kohe sisse tulles kaks kolmest sisse, hiljem jäi kahvatuks, nagu ka täna. Võimalik, et puhtakujulise viskajana ja Euroopas kogenematu tüübina on talle lihtsalt mänguaega vaja, et mõni hea partii teha ja enesekindlus kätte saada.
Kahju on muidugi Veideka kehvast seisust. Ja pikemas perspektiivis on murettekitav seegi, et Dorbek üldse põllule ei saanud. Aga mis parata.
Korvpallikommentaator Pahv: "...kui su kogu oskus seisneb selles, et viskad palli huupi sinna korvi alla rõnga suunas ja Elegar võtab, püüab selle kinni ja paneb palli korvi, siis see ei ole ka päris see mängujuht... " jne.
Tähendab. Kui mängija e profimängijalt oodatakse teatud oskuste olemasolu, et ta mängimise eest palka saab, siis eeldaks tõesti ka, et Eesti suurima päevalehe sporditoimetuse juht ja korvpallispetsialistiks pidavalt inimeselt eeldaks ikkagi mingite elementaarsete teadmiste olemasolu.
Rant over, aga no mida juttu. Visketabavuse kriitikast saan veel aru, aga siin võiks kah natuke vaadata Machado eelmise aasta tausta.
Tähendab. Kui mängija e profimängijalt oodatakse teatud oskuste olemasolu, et ta mängimise eest palka saab, siis eeldaks tõesti ka, et Eesti suurima päevalehe sporditoimetuse juht ja korvpallispetsialistiks pidavalt inimeselt eeldaks ikkagi mingite elementaarsete teadmiste olemasolu.
Rant over, aga no mida juttu. Visketabavuse kriitikast saan veel aru, aga siin võiks kah natuke vaadata Machado eelmise aasta tausta.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Millal Pahvile Cramo leegionärid meeldinud on?Rix kirjutas:Korvpallikommentaator Pahv: "...kui su kogu oskus seisneb selles, et viskad palli huupi sinna korvi alla rõnga suunas ja Elegar võtab, püüab selle kinni ja paneb palli korvi, siis see ei ole ka päris see mängujuht... " jne.
Meeldinud või mitte. Elegar vist on sümpaatne. Küsimus on, et sellist juttu ma ei ootaks isegi Pahvilt. Lihtsalt kes natukenegi kossu jälgib-mängib teab, mis element on nt alley oop ja kui lihtne on nt tõsise vastase vastu seda teha. See lihtsalt oli nii asjatundmatu jutt, et pidi rantima.Egert kirjutas:Millal Pahvile Cramo leegionärid meeldinud on?Rix kirjutas:Korvpallikommentaator Pahv: "...kui su kogu oskus seisneb selles, et viskad palli huupi sinna korvi alla rõnga suunas ja Elegar võtab, püüab selle kinni ja paneb palli korvi, siis see ei ole ka päris see mängujuht... " jne.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Aga kirjuta talle otse postimehe emailile, mis sa siin rantid, vaata, mida vastab
Pahv vana kooli mees, alley-oop pole siinkandis just eriti vana liigutus. Niipalju Pahvi kaitseks, et mängujuhi oskustes on siiski kordades olulisemaid omadusi kui alley-oop sööt. Euroopaliku mängujuhtimise osas on mehel ikka puudusi piisavalt.Rix kirjutas:Meeldinud või mitte. Elegar vist on sümpaatne. Küsimus on, et sellist juttu ma ei ootaks isegi Pahvilt. Lihtsalt kes natukenegi kossu jälgib-mängib teab, mis element on nt alley oop ja kui lihtne on nt tõsise vastase vastu seda teha. See lihtsalt oli nii asjatundmatu jutt, et pidi rantima.Egert kirjutas:Millal Pahvile Cramo leegionärid meeldinud on?Rix kirjutas:Korvpallikommentaator Pahv: "...kui su kogu oskus seisneb selles, et viskad palli huupi sinna korvi alla rõnga suunas ja Elegar võtab, püüab selle kinni ja paneb palli korvi, siis see ei ole ka päris see mängujuht... " jne.
Minu jaoks on kõige olulisem, et mees suudab sundida oma tehnika ja teravusega kaitse kaugemale hoidma (oskus, mida ootaks väga eesti mängujuhtidelt ja 2-3delt laiemalt). Kui lõpuks viske paika saab võib kohati päris valus mees olla, aga no eks siia ongi raske tuua meest, kes kõike oskaks.-