SirCharles kirjutas:Huvitav kui Kangur tahtis sügisel 20 K saada ja Iff pakkus 8 K , siis paljuga nüüd Kristjan nõustub ....
8 k € peaks ikka täitsa 206-212 cm keskmängija saama küll .
8K € eest ta kindlasti siia ei tule. Küta enda välja öeldud summale ca 2/3 otsa, siis võib saada enamvähem tema palganumbri.
Keskmängija võib saada ka 1K ees, aga mis mees see on...
Olgu siia ära öeldud, et Elegar sai viimasel aastal ca 20K Petserov sai 13-14, Freimanis samuti sinna auku.
Türgi üks kehvemaid kõrgliigaklubisid maksab 40-45K kuus, ehk ligi 500K EUR aastas Elegarile? No way, see on Euroliiga keskmiste klubide palk juba. oleks Euroopas igal pool sellised palgad, ei mängiks D-Liigas keegi, ma usun
võrdluseks, et Euroliiga top50 mängija peaks saama 900K
Varmpz kirjutas:Eile sai linnapeal klubi bosse nähtud ning kohe võimalust kasutades, tutvustasin end suure Kalevi fännina ning küsisin Valdmaa käest, et kas on kedagi tulekul. Väitis, et nii korvi alla kui ka tagaliini on 1 pallur tulemas
MEGA IRW kirjutas:Türgi üks kehvemaid kõrgliigaklubisid maksab 40-45K kuus, ehk ligi 500K EUR aastas Elegarile? No way, see on Euroliiga keskmiste klubide palk juba. oleks Euroopas igal pool sellised palgad, ei mängiks D-Liigas keegi, ma usun
võrdluseks, et Euroliiga top50 mängija peaks saama 900K
Maksavad küll. Kui vähegi natuke insiderite kirjutisi loed, siis teaksid, mite ei peaks kasutama sõnu "ei usu". David Pick portreteeris nt hiljuti Bagatskist, kust tuli välja, et NNi meeskond maksis eelmine aasta Euroliigas oma 4,5 mln eelarvest (euroliiga väikseim) Parahovskile 300k aastas, samas Unicsis saab mees pea 900k (pole isegi euroliiga); Rochestie sai u 250k ja nüüd Maccabis u miljoni. Türgi liigas liiguvad hetkel kõige suuremad summad Euroopas, ja TED pole ses mõttes mitte üldse pisiklubi- isegi Sanikidze suudeti Unicsist üle tõmmata. Seega on 40k kuus täitsa reaalne (aasta ei ole kossu mõttes ju 12 kuud, eks).
D-liigas mängivad ikkagi tupiud seetõttu, et nende palgaraha maksab ametlikult NBA klubi või siis väiksemad vennad, kes loodavad sealt NBAsse liikudes rahamägesid lühiajaliste kontrahtide näol. Mehed ju seal NBA klubide agentidel käe-jala juures.
Targutaks ka fakte teadmata natukene kaasa. Elegari 20K palga üle väga ei imestakski. Ei imestaks ka kui Machado hind oli sinna omajagu üle 10K kuus (a la tõesti 13-14 nagu siin teiste kohta mainitud). Aga seda ma ei usu ealeski, et Freimanis või Petcherov said 13-14 K. Nemad olid ikka selgelt sellised riskiostud, sellise summa eest peaks saama palju rohkem kindla peale nr 4. Freimanis tuli siia teadmata vormiga ja pikalt ilma klubita, Petcherovi puhul olid tema suured riskid ka ette teada. Pealegi tulid nad Halliku asemele 13-14 K kuus peaks saama ikka päris kindla peale mineku PF kohale. Pigem ma arvan, et seal positsioonil üritati pärast Elegari palgatõusu ja Machado palkamist veidi kokku hoida ja otsida veel ka näiteks Moldoveanust odavamaid mehi eelmine hooaeg, et kas käsi kullas või ... mullas. Esimese valikuga läks nii, teisega naa.
Machado oli samuti riskiost, seega võis ka vähem saada. Freimanis võis saada isegi vähe rohkem kui Petšerov, kes oli kaua audis olnud. Tundub, et just viimase osas õnnestus kõvasti hinda maha kaubelda, mis andis ka tema motivatsioonis tunda, eesmärk oli selgelt VTB-s silma jääda, muud liigad teda eriti ei huvitanud.
Peab tunnistama, et kui viimastel aastatel tõesti selline inflatsioon on eurokossus toimunud (mu arust veel 2010 oli 1M++ EUR ikka ainult 10-15 staari aastapalk) siis
a) ei imesta, et Cramol pole Euroopa III liigas midagi teha
b) peaks ikka väga motiveerima noori Eesti pallureid välismaale murdma.
MEGA IRW kirjutas:Peab tunnistama, et kui viimastel aastatel tõesti selline inflatsioon on eurokossus toimunud (mu arust veel 2010 oli 1M++ EUR ikka ainult 10-15 staari aastapalk) siis
a) ei imesta, et Cramol pole Euroopa III liigas midagi teha
b) peaks ikka väga motiveerima noori Eesti pallureid välismaale murdma.
Nojah, aga vaata, välismaal pead sa pingutama, et pildile saada ja konkurents on kõva. Koduliigas on sulle mingi koht kusagil meeskonnas ikka kindlustatud. No ja kui enam Valga, Pärnu, Rapla, K-Kalev ka sind enam üles ei korja, siis on aeg Soome tööle minna
Lisaks sellele, et ühtegi uut korvialust mängijat silmapiiril pole, selgub tänasest teisest Õhtulehe loost, et kõigele lisaks vaevleb Boone ka tervisehädade küüsis, kuid ilmselt siiski mängib karikavõistlustel. Mul ei ole tavaliselt karikavõistlustest sooja ega külma, aga kuna eurosari läks täielikult aia taha, siis võiks sellest sügis-talvest vähemalt midagigi näppude vahele jääda. Pealegi on viimasest karikavõidust väga kaua aega möödas – see juhtus 2008. aastal. Mängijate individuaalselt kvaliteedilt peaks Kalev üle olema, aga suur küsimärk on minu jaoks see, kuidas eesliin Boone ja Freimanis (+ Keedus) kaks päeva järjest vastu peab, eriti veel olukorras, kus Boone pole 100%.
Lisaks sellele, et ühtegi uut korvialust mängijat silmapiiril pole, selgub tänasest teisest Õhtulehe loost, et kõigele lisaks vaevleb Boone ka tervisehädade küüsis, kuid ilmselt siiski mängib karikavõistlustel. Mul ei ole tavaliselt karikavõistlustest sooja ega külma, aga kuna eurosari läks täielikult aia taha, siis võiks sellest sügis-talvest vähemalt midagigi näppude vahele jääda. Pealegi on viimasest karikavõidust väga kaua aega möödas – see juhtus 2008. aastal. Mängijate individuaalselt kvaliteedilt peaks Kalev üle olema, aga suur küsimärk on minu jaoks see, kuidas eesliin Boone ja Freimanis (+ Keedus) kaks päeva järjest vastu peab, eriti veel olukorras, kus Boone pole 100%.
Eks turul ole selline olukord, et hinnad kukuvad jaanuaris. Hetkel on palju rikkaid klubisid veel turul endale mängijaid otsimas ja mängijad pole nõus hinda alla laskma, kuid kui jaanuaris on näha, et vabsee võib lepinguta jääda, kukuvad ka hinnad kivina.