Rix kirjutas:Zog kirjutas:See oli nüüd küll Varraku kaotus. Lõpus ei saanud otsa mitte ainult jõud, vaid ka ideed ja lahendused, kuna terve mäng üritati samade meestega teha samu asju. Alguses töötasid need väga hästi, aga siis kui vastased need läbi hammustasid, midagi uut ei tulnud. Kui oli juba näha, et Machado ja Skele olid järjepanu rünnakuid nässu keeranud ja kaitses mehed mööda lasknud, oleks võinud riskida ja viimasel veerandil näiteks Dorbeku platsile tagasi tuua, või näiteks Hallikut proovida, kuna temaga saab rünnakul teha selliseid asju mida Freimanise, Keeduse või Elegariga ei saa. Muidugi oleks see olnud suur risk, aga täna oli see nii ilmselge, et võitmiseks on vaja riskida. Praegu oli ju juba neli minutit enne lõppu näha, et kui samamoodi edasi pannakse siis sealt midagi head ei tule.
Sa räägid endale vastu. Riskides oleks võinud see vahe kohe hoobilt sulada ja vastane oleks veerandi alguses juba oma teed läinud. Oleks ja poleks mängus ei ole treeneri kaotust.
Skele tegelt hoidis Cramot ikka kogu aeg üleval teravusega, ma ei näe pingil meest hetkel, kes seda oleks tema asemel suutnud. Veideman vigastatud ja Arbet ei tee teravust.
Ja Elegar sai oma asjadega ka neljandal hakkama, kuid kahjuks tegid mängu ikkagi Hodge ja Kulagin, keda polnud lihtsalt enam kedagi katma panna.
Hodge nt käis terve mängu kohtunikega seletamas, aga ei näinud, et hoiatustki oleks saanud.
Varrak tegi selle valiku, et suudame ehk ühe mängu ära kannatada nii, et mängime sisuliselt seitsme mehega (kahekas mees Dorbek sai juba ainult kuus minutit mängida)... ning juba neli-viis minutit enne lõppu oli näha, et ei suuda. Samas... siis, kui vahe oli veel ainult viis-kuus punkti, ja aega veel oli, lootsin ma väga, et selle asemel et samamoodi lõpuni veeretada, julgeb ta teha sellise riskantse otsuse et panna sisse keegi, kes on kokkuvõttes kehvem, aga piisavalt teistsugune, et mängurütm muutuks.
See, et ta mitte midagi ei muutnud, oligi minu meelest see suurim viga, kuna ma kordan ennast veel, seda oli juba mitu minutit enne lõppu näha, et ilma sekkumata veereb see vanker pöördumatult allamäge.
Ning sa räägid veel, et Hodge'i polnud kedagi katma panna, aga Dorbek ju oli. Ning veel teravusest... minu jutu point ongi see, et niisama 1-1 läbi murdes neljandal veerandajal palju punkte enam ei tulnud, küll aga tuli mitu pallikaotust ja vastastele kiirrünnakut. Järeldus... oleks pidanud midagi muud proovima: kas või seda, et joostakse katte pealt kolmese joone taha ja uhatakse peale. Või siis Hallikuga pick and pop'i. Nii saab viskele vähemalt, ja Kalevis on neid mehi küll, kes suudavad tähtsal hetkel sisse panna. Loomulikult ei saa niimoodi tervet mängu mängida, aga seda ma ju ei taotlegi.
Ja mõelda tuleks ka tuleviku peale... me ei saa leppida sellega, et "vahetusmehi ei tohi isegi paariks minutiks platsile lasta, kuna siis võib edu kohe ära sulada ja mäng käest ära minna". Korvpall muutub üha kiiremaks ja füüsilisemaks, seega ega erilist valikut ei ole... tuleb lihtsalt leida need kohad, kus põhimehed kas või 1-2 minutit puhkust saaks. Kuna selles, kas kokku tuleb 32 või 38 minutit on väga väga suur vahe.