Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2021/2022

Postitus Postitas marxx762 »

Viimsi algviisik hakkab juba vaikselt jumet võtma...

Mingi hetk liikus jutt, et kui Haller välismaale ei pääse, siis läheb Viimsisse. Saame näha.

Pärnu kohta ütleks ma, et isegi kui Kangur liitub nendega (äkki läheb ta hoopis Viimsisse, mille üle ma väga ei imestaks), siis see sats on minu meelest märksa nõrgem kui mullusel hooajal.
Üht keskmängijat on kindlasti veel juurde vaja ning SG peale tuleks otsida samuti selline combo guard.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Väga äge. Ma pole küll viimastel aastatel Veidemani talendi suur fänn olnud, aga Eesti liiga mõistes on ta siiski hea mängija ja liigasisese konkurentsi jaoks on see väga äge käik.

Enne Veidemani liitumist arvanuks, et tõenäoliselt liitub ka Haller Viimsiga, kui ta välismaalt pakkumist ei saa. Huvitav, mis Halleri liitumise tõenäosus olla võiks? Kui Haller ka kampa saadakse, siis oleks olemas päris arvestatav eestlaste tuumik (Laane, Veideman, Haller, T.Jurkatamm ja Lips).

+

Vabadest meestest on lisaks Hallerile veel järgi Järvelainen ja Kangur. Nendegi saatus saab põnev olema.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Kõva avaldus Viimsi poolt. Kohe esimesel meistriliiga hooajal ollakse medalikonkurentsis. Arvestades soodsat majandusgeograafilist paiknemist, siis mine tea, äkki on paari hooaja pärast juba tegu eurosarja meeskonnaga.

Vaadates, millised eestlastest mängijad on turul veel saadaval, siis vägisi tundub, et Kalev/Cramo peab leppima Egert Halleriga.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

marxx762 kirjutas:Viimsi algviisik hakkab juba vaikselt jumet võtma...

Mingi hetk liikus jutt, et kui Haller välismaale ei pääse, siis läheb Viimsisse. Saame näha.

Pärnu kohta ütleks ma, et isegi kui Kangur liitub nendega (äkki läheb ta hoopis Viimsisse, mille üle ma väga ei imestaks), siis see sats on minu meelest märksa nõrgem kui mullusel hooajal.
Üht keskmängijat on kindlasti veel juurde vaja ning SG peale tuleks otsida samuti selline combo guard.
Mine tea, ma ei julgeks Pärnut väga palju nõrgemaks pakkuda praegusel hetkel - seda muidugi eeldusel, et Kangur nendega liitub. Korvi all on muidugi võtmeküsimuseks see, kui heaks täienduseks Edogi osutub, aga muus osas näen ma perspektiivi. Tagaliinis on mängujuhtide duo (Hill, Post) minu meelest parem kui eelmisel aastal, lisaks hakkavad mõlemad ilmselt vaheldumisi aega veetma ka number 2 positsioonil. Samamoodi võib number kaks positsioonil lisaks eelnimetatule ja Valgele mängida ka Misters. Kui Aav suudab samuti end natuke rohkem pildile mängida, siis ütleks, et seis on seal parem kui eelmisel hooajal.

Korvi all on küsimärke rohkem (kasvõi Kanguri/Kase lisandumine), aga printsiibis näen ma head võimalust Tammele ja Lootusele, et end nüüd meistriliigas korralikult maksmusele panna ja niiöelda "lahti mängida". Ma usun, et mõlemas on rohkem varu kui nad seni näidanud on - eriti Tammes. Lootuse osas olen vähem optimistlik, sest tema stagnatsioon paaril viimasel hooajal on olnud üsna märkimisväärne. Lisaks neile on Toomil head võimalused end SF/PF positsioonidel veelgi suuremasse rolli mängida.

Kui Kangur koosseisu juurde saadakse, siis arvaks, et EST-LAT liigas medalikonkurentsis olemiseks on meeskonda piisavalt. Eurosari on eurosari, seal läheb niikuinii õnne vaja.
NoName
Kasutaja

Postitus Postitas NoName »

Ma mõtlen, et kui toodi Veideman, siis äkki Halleriga ei planeerita. Lisaks oleks meeskonna tasakaalu mõttes vast parem kui toodaks mõni asjalikum combo Laanet toetama. Veideman, Laane, Haller ja Rikberg tunduks taaskord pisut alamõõduline, kuigi Eesti tingimusi arvestades vägagi eeskujulik.
Uhhuu
Kasutaja

Rapla leidis Arnolds Helmanise näol asenduse Roberts Freimanisele.

Helmanis oli eelmisel hooajal FIBA Meistrite liigas üsna tagasihoidlikus rollis:

http://www.championsleague.basketball/2 ... s-Helmanis" onclick="window.open(this.href);return false;

Ilmselt läheb kordamisele mudel, kus korvialust osakonda mehitavad kolm välismängijat ja mängujuhi kohal tegutseb punktimasinast välismaalane. Neid assisteerivad neli eestlast (algaval hooajal siis Kaldre, Kaldre, Sutt ja Paasoja) ning episoodilistes rollides astuvad üles oma kasvandikud (Ruubel, Kilk ja Pärnapuu) + ilmselt ka Šein.
ok
Kasutaja

Postitus Postitas ok »

Vaatasin huvi pärast, et kuidas meil siis see aasta Eestist välismaale ja välismaalt Eestisse liikumistega on ning hetkel on küll selgelt rohkem tagasitulijaid, mis on ka uue klubi liitumisega seoses mõistetav. Tagasi kodus Kitsing (Cramo), Paasoja (Rapla), M Jurkatamm (TTÜ), Veideman, Laane ja T Jurkatamm (kõik Viimsi). Eestist välja siis Jõesaar (Saksa kõrgliiga), Sunelik (Saksa tugevuselt kolmas liiga) ja Suurorg (NCAA). Eestisisestest liikumistest olulisemad S Sokk (Cramo->TTÜ), Rosenthal (Pärnu->Tartu), Post (TLÜ->Pärnu) ja Lips (TLÜ->Viimsi). Kalev Cramo tundub suurim kaotaja olevat, lahkunud on Jõesaar, Sokk ja Sunelik ning tagasi Kitsing, seda auku tuleb siis välismaalastega tasandada. TLÜ ka muidugi, sealt on läinud ainukesed kaks eestlasest mängumeest ja mõlemad treenerid.
Uhhuu
Kasutaja

Karl-Martin Kask jätkab Pärnu ridades. Kase mänguaeg on viimasel neljal hooajal järjest kahanenud ja eelmisel hooajal sai ta erinevate sarjade peale kirja vaid 21 mängu ja 149 minutit. Kui Kristjan Kangur peaks samuti Pärnus jätkama, siis Kase roll tõotab kujuneda sama marginaalseks nagu mullu. Ses suhtes on üllatav, et Kask ei soovinud klubi vahetada ja oma karjäärile restart`i teha.
theundertaker
Kasutaja

Postitus Postitas theundertaker »

See ongi Kase tase ju!!
Maxi
Kasutaja

Postitus Postitas Maxi »

Kask vist ei ole ju ka täiskohaga korvpallur enam? Et kui see nii on ja elu on Pärnuga seotud ning suuremaid ambitsioone ei ole, siis miks mitte?
Uhhuu
Kasutaja

Paistab, et Arnold Mitil on tõsine plaan algaval hooajal Eestis mängida. Kuulda on olnud, et ta käis testimisel Viimsis. Hetkel on ta oma oskusi demonstreerimas Rapla meeskonnale.

https://korvpall24.geenius.ee/rubriik/u ... a-areneda/" onclick="window.open(this.href);return false;
JukuNoorem
Kasutaja

Postitus Postitas JukuNoorem »

Mitt on kas ise aru saanud, et tippliigade tasemel mängimiseks ainest temas ei ole või on Itaalia madalamates sarjades teenistus muutunud olematuks? Tegelikult igati mõistlik samm tema poolt Eestisse tagasi pöörduda. Sama peale võiksid mõelda ka Erkmaa, noorem Kitsing ja ülejäänud seltskond, kelle areng on stagneerunud.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

JukuNoorem kirjutas:Mitt on kas ise aru saanud, et tippliigade tasemel mängimiseks ainest temas ei ole või on Itaalia madalamates sarjades teenistus muutunud olematuks? Tegelikult igati mõistlik samm tema poolt Eestisse tagasi pöörduda. Sama peale võiksid mõelda ka Erkmaa, noorem Kitsing ja ülejäänud seltskond, kelle areng on stagneerunud.
Mõistlik mõte, mina olen kahe käega poolt
Pakun ,et tänu Viimsi lisandumisega meistriliiga klubide sekka on tõusnud eestlastest korvpallurite töötasud kõvasti ülespoole ja seepärast vbl on mõtekam eesti soost palluritel vaadata Eestis endale klubi ja muidugi , nüüd teine asi et neid nn. stagneerunud korvpallureid peab mõni klubi ka tahtma aga kardan et mõned on juba nii stagneerunud et väga neid ei taheta, näeme kas Mitt leiab siin Eestis klubi, samas pikkade puudus on suur ja iga eestlasest mängija kulub , eriti pikk, kuluks igasse klubisse ära , ainult kas tema abil ka tulemust tehakse on küsitav :D
Uhhuu
Kasutaja

TTÜ-ga liitus ka Ran Pehka. Ülikoolimeeskonna nimekirjas on nüüd 13 mängijat.

C: Matute Perner, Raadik
PF: Metsalu, Kajupank, Reinart
SF: Keedus, Küttis
SG: Jurkatamm, Pehka, Ilves
PG: Sokk, Sokk, Lepp

Kuigi kohalikus mõistes koosneb meeskond nimekatest mängijatest, siis ma ei usu, et isegi Varrak suudab selle meeskonna eestikatel medalile viia. Nagu viimased hooajad on näidanud, siis medali võitmiseks on vaja korralikku korvialust osakonda, sh päris tsentrit. TTÜ-l on vaid üks puhas keskmängija – Matute Perner –, kes eelmisel hooajal mängis meistriliiga taseme välja vaid hädavaevu. Ülejäänud korvialused mängijad on kõik tugevalt alamõõdulised ja enamik neist mängib oma loomulikust positsioonist koha võrra madalamal positsioonil.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Postitus Postitas Drogba »

Kas Jurkatamm võiks mängida ka nr 3 peal? Tagameestest tõesti TalTechil puudu ei tule.
Vasta