Hooaja üldarutelu
Re: Hooaja üldarutelu
Nägin ainult avapoolaega. Ütleksin, et kui Mirkovic on suht rahuldavalt hakkama saanud, siis pikad mitte. Mõlemad tsentrid oleks vahetusmestena väga head aga kumbki pole parimate päevade Simmons, rääkimata Elegarist ja Boonest. Kangur on suure ääre kohal kaitses ja söötjana tubli aga kokkuvõttes pole ikkagi hooaja teise poole Suboticiga võrreldav. Positsioonid 2 ja 3 on küll hiilgavalt kokkupandud aga sealtki on praegu Lewis eemal.
-
- Kasutaja
No ma arvan ,et mingit vahetust kindlasti ei peaks tegema ,küsimus pigem ,kas korvialustest jõududest võib muutusi tulla.barons2 kirjutas:ütlen kohe ära, et mängu ei näinud. aga skoor pigem näitab, et eeltöö on sitasti tehtud? nägin avtodori mängiu ML-kv. turniirilt, kus mingi friburg sveitsist venelasi 2 mängu kokkuvõttes võitis ja mängib nüüd ise ML põhiturniiril. iseenesest see ei olegi tähtis, vaid tahtsin õelda seda, et niikaua kui avtodor jooksma ei saanud ja mängisid positsioonirünnakut 5 vs 5 vastu, olid nad ümmargused nullid, kui aga jooksma lasti, panid hullu...tänane skoor pigem ütleb, et kas läks jooksmiseks? eks sel juhul on küsimusi treeneritele?, ja tulemus suht ette teada. uskumatu, kas kairys tõesti usub et mirkovic või kangur endast 10-12 aastat nooremad musklis jänkid ülejooksevad? ??
vaadates mängu loogikat ja tulemust, äkki peaks nüüd kairys vs varraku tagasivahetuse tegema?
Peaks ka nüüd sõna võtma, kuna siin olevad mõtted/tähelepanekud hakkavad jõudma sinna, mida olen isegi juba mõnda aega mõelnud.
1) Korvialused mehed nii Lucas kui ka Lynch. Mõlemad on toredad korvpallurid, aga (kui välja jätta Lynch-i blokeerimis oskus) ründearsenali poolest on mõlemad mehed üsna nigelad. Tõsi on olnud mänge ning episoode kus üks või teine võtab vastase rünnakul selg ees ette, aga nende episoodide õnnestumis% on üsna madal. Lisaks sellele pole kumbki mees kaitselauas sellise plahvatusliku olemusega, et vastaste möödavisked kindlalt maha võtta.
Nende rünnaku juurde tagasi tulles, siis teagi, vbl on nad ründes ka liialt vähe palli saanud, sest võistkonna komplekteeritus on eelkõige Lewise/Almeida orientatsiooniga, ning Kairyse visioon ei eeldagi seda et alumised mehed väga möllaks.
Täna igatahes olen seisukohal, et juba vähe lahjemat mürki julgen ma võtta, et õigepea on üks pikkadest hundipassi saamas.
Pikkade osakonnast veel rääkides, siis seniste mängude juures on minus pettumust valmistanud ka Kitsing. Julgen öelda, et Salash hakkab teda VTB-s rotatsioonist välja mängima. Muidugi Kitsingu kahjuks mängib rolli ka asjaolu, et mees pole suutnud oma trumpi- 3. punkti viskeid kotti ajada. Teagi, kas pole niiheas vormis või on lihtsalt pinge peal või mängib hoopis rolli asjaolu, et VTB-s ei anta sulle niivõrd kaua aega sihtida ja sättida, aga hetkel on ta miinusmärgiga mees.
Lõpetuseks, mängujuhi positsioon. Mirkovici personaalküsimust on siin arutatud. Ma ütleks et jumal tänatud et temagi vähemalt võistkonnas on. Ta teeb lollusi jms, aga vähemalt suudab luua teravust ning seeläbi ka tekib teistel viskekohti jms. või siis võtab ise viskeid ning õnneks ajab neid ka üsna okeilt sisse. Palju hullem lugu on aga hoopis Tanel Sokuga, tema senised esitlused VTB-s on jäänud väga episoodiliseks.
Ei ole suutnud ta kaitses ega rünnakul anda võistkonna tegemistele midagi juurde. Ning just VTB-d silmas pidades on ikka väga hapu seis kui Branko peaks saama vigastada vms.
Selle Tanel Soku teemal on mul üleüldiselt tekkinud mõte/küsimus. Kui nüüd välja jätta Timmu(kes on ka tegelt ju alamõõduline pg) siis peale Kullamäe meil polegi eestis/koondise tasemel normaalset mängujuhti kes suudaks läbi minna, omaks normaalset pallikäsitlust ning suudaks ka visata, miks? Enda peas on teooria, et kuna meie korvpallis ringlev materjal on üsnagi ahtake, siis kõik vähegi pikemad ja osavamad kutid suunatakse juba eos positsioonidele 2/3 ning selle tulemusena ongi meie tänase korvpalli number ühed mehed, Laane, Post, Timmu jms alamamõõdulised kutid. Kellest peaks saama siis koondise esimene või teine/kolmas mängujuht või siis koduse korvpalli esindusklubi treeneri käepikendus väljakul, olukord tundub selles osas pisut hapu...
1) Korvialused mehed nii Lucas kui ka Lynch. Mõlemad on toredad korvpallurid, aga (kui välja jätta Lynch-i blokeerimis oskus) ründearsenali poolest on mõlemad mehed üsna nigelad. Tõsi on olnud mänge ning episoode kus üks või teine võtab vastase rünnakul selg ees ette, aga nende episoodide õnnestumis% on üsna madal. Lisaks sellele pole kumbki mees kaitselauas sellise plahvatusliku olemusega, et vastaste möödavisked kindlalt maha võtta.
Nende rünnaku juurde tagasi tulles, siis teagi, vbl on nad ründes ka liialt vähe palli saanud, sest võistkonna komplekteeritus on eelkõige Lewise/Almeida orientatsiooniga, ning Kairyse visioon ei eeldagi seda et alumised mehed väga möllaks.
Täna igatahes olen seisukohal, et juba vähe lahjemat mürki julgen ma võtta, et õigepea on üks pikkadest hundipassi saamas.
Pikkade osakonnast veel rääkides, siis seniste mängude juures on minus pettumust valmistanud ka Kitsing. Julgen öelda, et Salash hakkab teda VTB-s rotatsioonist välja mängima. Muidugi Kitsingu kahjuks mängib rolli ka asjaolu, et mees pole suutnud oma trumpi- 3. punkti viskeid kotti ajada. Teagi, kas pole niiheas vormis või on lihtsalt pinge peal või mängib hoopis rolli asjaolu, et VTB-s ei anta sulle niivõrd kaua aega sihtida ja sättida, aga hetkel on ta miinusmärgiga mees.
Lõpetuseks, mängujuhi positsioon. Mirkovici personaalküsimust on siin arutatud. Ma ütleks et jumal tänatud et temagi vähemalt võistkonnas on. Ta teeb lollusi jms, aga vähemalt suudab luua teravust ning seeläbi ka tekib teistel viskekohti jms. või siis võtab ise viskeid ning õnneks ajab neid ka üsna okeilt sisse. Palju hullem lugu on aga hoopis Tanel Sokuga, tema senised esitlused VTB-s on jäänud väga episoodiliseks.
Ei ole suutnud ta kaitses ega rünnakul anda võistkonna tegemistele midagi juurde. Ning just VTB-d silmas pidades on ikka väga hapu seis kui Branko peaks saama vigastada vms.
Selle Tanel Soku teemal on mul üleüldiselt tekkinud mõte/küsimus. Kui nüüd välja jätta Timmu(kes on ka tegelt ju alamõõduline pg) siis peale Kullamäe meil polegi eestis/koondise tasemel normaalset mängujuhti kes suudaks läbi minna, omaks normaalset pallikäsitlust ning suudaks ka visata, miks? Enda peas on teooria, et kuna meie korvpallis ringlev materjal on üsnagi ahtake, siis kõik vähegi pikemad ja osavamad kutid suunatakse juba eos positsioonidele 2/3 ning selle tulemusena ongi meie tänase korvpalli number ühed mehed, Laane, Post, Timmu jms alamamõõdulised kutid. Kellest peaks saama siis koondise esimene või teine/kolmas mängujuht või siis koduse korvpalli esindusklubi treeneri käepikendus väljakul, olukord tundub selles osas pisut hapu...
Ma oletan, et tulevikus on koondises Kullamäe kõrval teine mängujuht Kriisa.
Koondise kohapealt polegi asi ehk nii hull, aga kui Kalev/Cramo seisukohalt võtta siis pg peale varsti ühtegi oma poissi panna, kes suudaks seal välja vedada, juhul muidugi kui need kriisad ja kullamäed kodumaale ei tule.NoName kirjutas:Ma oletan, et tulevikus on koondises Kullamäe kõrval teine mängujuht Kriisa.
Kõrgetasemeliste mängujuhtide pealekasvuga Eesti korvpallis probleemi pole. Kerr Kriisa ja Johannes Kirsipuu pole küll pikakasvulised – hetkel 185cm –, aga see-eest on nad välkkiired ning väga hea viskekäe ja platsinägemisega. Teravuse tekitamine pole kummagi jaoks probleemiks. Peale Kullamäe leidub siiski teisigi pikakasvulisi mängujuhte. Mikk Jurkatamm ja Mark-Andreas Jaakson on 195cm pikad. Mõlemad on silma paistnud U18 Euroliigas oma meeskondade liidermängijatena. Hea meelega lisaksin siia nimekirja ka 194cm pikkuse Hugo Erkmaa, aga ta on Serie B-s tiksumisega kahjuks oma potentsiaali maha mängimas. Iseküsimus on, kas Cramo on tulevikus huvitatud nende mängijate värbamisest või kas nad on ise üldse huvitatud siin mängimisest? Kullamäel on Bambergiga 1+1 leping. Cramo võiks temaga ju kontakti hoida, juhuks kui Bamberg talle järgmiseks hooajaks põhimeeskonnas kohta ei näe. Sel suvel Kalev tema vastu igatahes huvi ei tundnud.
Kuluaaridest on kostunud, et Kairyse trennid olevat Kitsingu jaoks äärmiselt rasked. Ilmselt on see oluliseks põhjuseks, miks ta visked sisse ei taha kukkuda ja miks ta väljakul nii uimasena näib.
VEF-iga mäng on kohustusliku võidu võtmise koht. Nad on sel hooajal kuidagi väga mannetult komplekteeritud ja see kajastub ka senistes tulemustes. Kui sealt meie jaoks head resultaati ei tule, siis on vast põhjust kaadripoliitilisteks muudatusteks.
Kuluaaridest on kostunud, et Kairyse trennid olevat Kitsingu jaoks äärmiselt rasked. Ilmselt on see oluliseks põhjuseks, miks ta visked sisse ei taha kukkuda ja miks ta väljakul nii uimasena näib.
VEF-iga mäng on kohustusliku võidu võtmise koht. Nad on sel hooajal kuidagi väga mannetult komplekteeritud ja see kajastub ka senistes tulemustes. Kui sealt meie jaoks head resultaati ei tule, siis on vast põhjust kaadripoliitilisteks muudatusteks.
Pikad on tõesti natuke lahjad , ise ootasin Lyncilt küll võimsamat esitlust, eriti lauavõitluses. Kui vaadata Simmonssi instagrami siis hoiab ennast vormis, on riskantne küll aga tase on hea!
-
- Kasutaja
https://sport.ohtuleht.ee/904091/kalevc ... oni-muutus" onclick="window.open(this.href);return false; No tänases Õhtulehes jättis Karys vastuse õhku tsentrite kohapealt ,kuid Lucase katseaeg lõpeb 3 novembril eks siis näis ,mis saab.villu123 kirjutas:Pikad on tõesti natuke lahjad , ise ootasin Lyncilt küll võimsamat esitlust, eriti lauavõitluses. Kui vaadata Simmonssi instagrami siis hoiab ennast vormis, on riskantne küll aga tase on hea!
Võib olla on liiga vara maha teha aga Kairyse komplekteeritus küll eriti enesekindlust ei süsti. Äkki oleks pidanud Varraku lihtsalt tiimi jätma, et tema tooks need kuldsed õunad USAst siia. Mõlemad keskmängijad on näidanud end väga episoodiliselt, peab nõustuma marxxiga, et rünnakul on kasutegur ikka kuradi väike. Ja ma ei sa ikka üle ja ümber Kristjan Kitsingust- no pole temast sellisel tasemel mängumeest kahjuks.
Ega Varrak rohkem satsi ei komplekteerinud kui leedukas. Mõlemad pikad on ambitsioonikad ja andekad vennad ent nad pole veel VTB tasemel võimelised stabiilselt mängima samal tasemel nagu esimese aasta Simmons või Boone või Elegar. Vahetustsentrina oleks OK aga põhimehena päris mitte.Äkki oleks pidanud Varraku lihtsalt tiimi jätma, et tema tooks need kuldsed õunad USAst siia.
Kuigi nr 1 kohal on Mirkovic üsna tasemel ja mind isiklikult pigem pos. üllatanud, tekib küsimus, et mis saab siis, kui ta vigastada saab? Eelmisel hooajal olnuks võtta Briscoe, kõigi oma plusiide ja hädadega. Sel aastal poleks peale Tanel Soku kedagi võtta sest minu arust on Lewis näidanud, et ta ikkagi mängujuht ei ole, kuigi teda on katsetatud. Ja Sokk omakorda pole sellel tasemel mängija enam.
Muud lahendust ei olegi, kui üks pikkadest koju saata ja keegi asemele kutsuda. Ja lühikeste osakonnast loota, et raudmees Mirkovici vigastused ei taba.
Mina ei näeks neid asju nii mustades värvides. Põhiline mure minu jaoks on olnud, et kõik positsioonid on korralikult komplekteeritud, mitte tähtmängijate arv. Keskmängijad on üsna toorikud veel, kuid mitte otseselt sellised nõrgad lülid nagu Kitsing või Sokk. Kitsingut kompenseerib kasvõi see, et sellele positsioonile on võtta Kangur ja Salash, kes ei ole enam või veel tähtmängijad, kuid saavad hakkama. Sokuga on keerulisem, eks Lewis peab Mirkovici vajadusel asendama, aga siis tekivad nõrgad lülid mujale. Üldiselt on meeskond selleks hooajaks komplekteeritud mitte halvemini kui varem, seda on näidanud nii hooajaeelsed kui esimesed mängud. Seda, et mõni tagasilöök sisse tuleb, eriti kui mõni oluline mängija nagu Lewis vigastada saab, ei saa vältida ja ühe planeerimata kaotuse järel ma maailmalõppu veel ei näeks.
Viimati muutis vaim564, 30 Okt 2018, 07:26, muudetud 1 kord kokku.
Mis meie praeguste keskmängijate ründevõimekusse puutub, siis minu meelest pole see märkimisväärselt väiksem, kui oli näiteks Elegaril. Mis muutis Elegari rünnakul efektiivseks, oli aga see, et temaga mängiti väga palju pick`n`roll`i. Eriti silmapaistev oli koostöö Machadoga, kes lisas Elegari ründeefektiivsusele ca 30% ja aitas ta Euroliigasse. Lynchi ja Lucase puhul on silma jäänud, et nendega mängitakse pick`n`roll`i pigem vähe ja eelistatakse neile palli low-post`i toimetada, kus kumbki stabiilsusega ei hiilga. Ma ei usu, et emma-kumma asendamine aitaks kaasa märkimisväärsele tasemetõusule. Kui just Linamäel ja Valdmaal pole kõvasti pappi varuks, et palgata keskmängija, kes on Lynchi ja Lucasega võrreldes oluliselt osavam nii 1-1 ründemängus kui ka lauavõitluses. Minu jaoks on suurim probleem selles, et meie põhimängujuhiks on Mirkovic. Mida iganes Lynchile ja Lucasele kaitsemängu osas ette heita, siis Mirkovici pealt käriseb veelgi rohkem. Kõigele lisaks on ta viskeprotsendid seni üsna nigelad olnud ja ka resultatiivsete söötude näitaja on üpris kehvake. Aga kuna ta on Kairyse pikaajaline kaastööline, siis vaevalt, et tema positsioon löögi all on, kuna lihtsam on ohverdada emb-kumb keskmängija (ja neist omakorda on lihtsam ohverdada Lucas, kuna ta on katseajaga).
Päris täpselt ma sellest paanikast-jaanikast aru ei saa, ootused vist kerisid ikka liiga kõrgeks siin vahepeal, tegelikkuses ongi Saraatov suurema eelarvega ja paremini komplekteeritud, kui juhtus ka veel, et Lewis ehk meeskonna kõige kallim pallur ka vigastada sai, siis...Muidugi, teatud ohumärke on (eriti, et mängus nagu sees ei oldudki ja viimased liigamängud on olnud palu kangutamist), aga loota, et Lucase asemel saadakse nt mingi korraliku tasemetõusuga keskmängija, kes kate kattest skoorib ja kolme kui kulda paneb, siis kui just diivani seest naftat ei leita, siis seda ei juhtu. Iseasi, kui peatreeneri ja mängija suhted on nt sassis, siis pole midagi peale lennupileti kättetoimetamise teha ja loota jälle lotovõitu ning, et paari nädalaga uus mees end sisse mängib.
Mirkovici osas mina probleemi ei näe, eriti, kui kõik mehed terved püsivad, kõik treenerid on temaga siiani rahul olnud ja neid ma ikkagist usaldaks, küll aga teise mängujuhi osas on küsimused üleval, sealt nagu ei tule üldse mite midagi.
Teatud mõõn oli pärast hurraa-algust juba sisse kirjutatud, nüüd on siis võtmemoment, kas saadakse sellest meeskonnana üle. Siin ei aita mõne mehe liistule tõmbamine, kollektiivselt tuleb juurde panna ja see oma mäng üles leida.
Mirkovici osas mina probleemi ei näe, eriti, kui kõik mehed terved püsivad, kõik treenerid on temaga siiani rahul olnud ja neid ma ikkagist usaldaks, küll aga teise mängujuhi osas on küsimused üleval, sealt nagu ei tule üldse mite midagi.
Teatud mõõn oli pärast hurraa-algust juba sisse kirjutatud, nüüd on siis võtmemoment, kas saadakse sellest meeskonnana üle. Siin ei aita mõne mehe liistule tõmbamine, kollektiivselt tuleb juurde panna ja see oma mäng üles leida.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Lynchil siis full hooaja leping juba taskus? Muidu Landen on vähe etema mulje mulle jätnud, rebib ründelauda kõvasti ning ründearsenal ka vähe kirkam.
Ma enda seisukohalt ütlen et ega mul otseselt paanikat polegi, lihtsalt tänased keskmängijad on MINU meelest liialt (oh ei oskagi õiget sõna leida)...ütleme siis otsese trumbita. Nad on korralikud mehed, aga hetkel on hakanud silma just asjaolu, et lauas ei suudeta olukorda kontrollida. Lisaks pole kummalgi korralikul tasemel viset. Ma ei pea isegi silmas seda et üks kahest laoks meeletu protsendiga eemalt kotti(neid kaaretaga sitsijaid on võistkonnas piisavalt) aga nagu oli VDM, ta suutis 3-4 meetri pealt (väljaspool paint'i) väga hästi visata.
Ma ei usugi et kui emb-kumb ka minema saadetakse, siis tuleks võistkonda mees, kes hakkaks korviall kõikide vastu domineerima- selleks klubil raha pole, see on päevselge. Minu silmis oleks võistkonda vaja korvialla meest kes oleks erinev ühest praegusest pikast(just oma plahvatuslikuse poolest)
Võibolla ma teen praegustele kuttidele ka pisut liiga, sest % poolest on nad senistes mängudes(niivähe kui nad palli on saanud) üsnagi korraliku tabavusega ära lahendanud. Et tänane treeneri joonis ei näegi niivõrd ette seda, et korvialt punkte tuleks.
Lauavõitluse juurde tagasitulles veel, siis üsnagi ahtakese VTB statistika valimi põhjal võib vähemalt hetkel väita, et korvialune(Pikad Lucas,Lynch,Salash,Kangur,Kitsing vs Simmons,VDM,Subotic,Kangur just laudade osas on nigelam kui eelmisel aastal.
Ma ei usugi et kui emb-kumb ka minema saadetakse, siis tuleks võistkonda mees, kes hakkaks korviall kõikide vastu domineerima- selleks klubil raha pole, see on päevselge. Minu silmis oleks võistkonda vaja korvialla meest kes oleks erinev ühest praegusest pikast(just oma plahvatuslikuse poolest)
Võibolla ma teen praegustele kuttidele ka pisut liiga, sest % poolest on nad senistes mängudes(niivähe kui nad palli on saanud) üsnagi korraliku tabavusega ära lahendanud. Et tänane treeneri joonis ei näegi niivõrd ette seda, et korvialt punkte tuleks.
Lauavõitluse juurde tagasitulles veel, siis üsnagi ahtakese VTB statistika valimi põhjal võib vähemalt hetkel väita, et korvialune(Pikad Lucas,Lynch,Salash,Kangur,Kitsing vs Simmons,VDM,Subotic,Kangur just laudade osas on nigelam kui eelmisel aastal.