Eesti korvpalli tulevik/lootused
-
- Kasutaja
Re: Eesti korvpalli tulevik/lootused
Mina isiklikult olen rahul sellega, et jõuti ikkagi A-divisjonis veerandfinaali. Oleksin rahule jäänud ka lihtsalt A-divisjoni püsimajäämisega. Uhhuu, oskad kommenteerida, kas ja keda on oodata altpoolt (nooremad, kui U-16)?
Ks mitte Kuusmaa juunior?JukuNoorem kirjutas:Mina isiklikult olen rahul sellega, et jõuti ikkagi A-divisjonis veerandfinaali. Oleksin rahule jäänud ka lihtsalt A-divisjoni püsimajäämisega. Uhhuu, oskad kommenteerida, kas ja keda on oodata altpoolt (nooremad, kui U-16)?
Mitte vaidlemise mõttes aga... kas pole mitte nii, et need kutid ongi samal tasemel nagu aasta- paar tagasi Kullamäe näiteks? Või nagu Treier? Sest ega ka Kullamäe polnud aasta tagasi ju mingi 30 punkti mees, Drellist rääkimata. Või oli talendi poolest eelmise aasta U-18 siiski erandlk (jah, tean, et seal oli ka tasemel tsenter jne, selles mõttes erandlik koosseis)?Meil on nüüd neli järjestikust tugevat aastakäiku, 1999-2002. Ehkki see viimane on minu meelest nõrgim. Nagu ma ühes eelnevas postituses mainisin, siis praeguses U16 koondises pole ühtegi Kullamäe või Drelli või Kriisa sugust Euroopa tippkategooria talenti. Kõige lähemal on sellele vast Riismaa ja Kirsipuu. See-eest meeskondlik mäng on suurepärane. Täna Prantsusmaa vastu sai saatuslikuks eelkõige kehv viskepäev kolmese tagant ja pisut liiga suur kogus sundimatuid pallikaotusi. Pikkuse ja jõu poolest jääme nagunii suuremale osale meeskondadest alla, mistõttu lauavõitluse kaotamine on tavapärane nähtus.
Kui võrrelda Riismaad ja Kirsipuud 16-aastaste Kullamäe ja Raieste või ka Kriisa ja Drelliga, siis individuaalse meisterlikkuse ja ka füüsiliste parameetrite osas on siiski üsna selge vahe sees. Meeskonnana on 1999. aastal sündinute koondis kahtlemata meie noortekorvpalli kullastandardiks. Mina isiklikult ei mäleta, et meil oleks olnud noortekoondist, kus põhiviisik on kõikidel positsioonidel mehitatud nii kõrgest klassist prospektidega nagu oli seda kooslus Tass-Treier-Raieste-Erkmaa-Kullamäe. Neli mängijat sellest seltskonnast on pääsenud juba ka A-koondisse. Sellest järgmises aastakäigus on hästi palju talenti positsioonidel 2-3, aga puudub kvaliteetne mängujuht ning korvialune osakond jätab pisut soovida. Drell, Jurkatamm, Eelmäe ja Jaakson on mängijad, kellelt võib oodata paari aasta perspektiivis koondise orbiidile tõusmist. 2001. aastal sündinute seas on puudu vähegi arvestataval tasemel tsentrilootus, aga ülejäänud positsioonidele on olemas kõrgest klassist talendid Kaspar Lootuse, Leemet Loiki, Kaspar Kitsingu ja Kerr Kriisa näol. Praeguses U16 koondises jagub kõikidele positsioonidel heal tasemel mängijaid – muidu ju Leedut, Lätit või Itaaliat ei võidaks –, aga minu silmis pole ühtegi sellist kuju, kelle puhul julgeks väita, et temast tuleb mõne Euroopa tippliiga mängija või et ta on võimeline debüteerima A-koondises 18-20 aasta vanusena. Minu jaoks on selle aastakäigu märksõnadeks väga hea treener ja meeskondlik tegutsemine.KalevRuus kirjutas:Mitte vaidlemise mõttes aga... kas pole mitte nii, et need kutid ongi samal tasemel nagu aasta- paar tagasi Kullamäe näiteks? Või nagu Treier? Sest ega ka Kullamäe polnud aasta tagasi ju mingi 30 punkti mees, Drellist rääkimata. Või oli talendi poolest eelmise aasta U-18 siiski erandlk (jah, tean, et seal oli ka tasemel tsenter jne, selles mõttes erandlik koosseis)?Meil on nüüd neli järjestikust tugevat aastakäiku, 1999-2002. Ehkki see viimane on minu meelest nõrgim. Nagu ma ühes eelnevas postituses mainisin, siis praeguses U16 koondises pole ühtegi Kullamäe või Drelli või Kriisa sugust Euroopa tippkategooria talenti. Kõige lähemal on sellele vast Riismaa ja Kirsipuu. See-eest meeskondlik mäng on suurepärane. Täna Prantsusmaa vastu sai saatuslikuks eelkõige kehv viskepäev kolmese tagant ja pisut liiga suur kogus sundimatuid pallikaotusi. Pikkuse ja jõu poolest jääme nagunii suuremale osale meeskondadest alla, mistõttu lauavõitluse kaotamine on tavapärane nähtus.
Viimati muutis Uhhuu, 12 Aug 2018, 23:14, muudetud 1 kord kokku.
Jah, noor Kuusmaa, tagamängija, on Stella Azzura üks põhitegijaid. Tegemist on Itaalia ühe mainekama noortesüsteemiga. Kuuldavasti nooliti itaallaste poolt ka 2004. aastal sündinud Aksel Brifki. RK oskab vahest täpsemini muljetada, kas meil on sellest vanuseklassist peale tulemas suure algustähega talente ja/või pikemakasvulisi kujusid.KalevRuus kirjutas:Ks mitte Kuusmaa juunior?JukuNoorem kirjutas:Mina isiklikult olen rahul sellega, et jõuti ikkagi A-divisjonis veerandfinaali. Oleksin rahule jäänud ka lihtsalt A-divisjoni püsimajäämisega. Uhhuu, oskad kommenteerida, kas ja keda on oodata altpoolt (nooremad, kui U-16)?
Kuusmaa juunior on 2004 a poiss, 2003 aasta omadest meil ei ole hetkel kedagi välismaal, kuigi kuuldavasti üks selle aasta u15 koondise poiss on minemas itaaliasse (edit. vaatasin üle ka tema 2004 a oma, u14 poiss, mitte 2003 a u15:) ), 2003 a aastakäigus ei ole samuti selliseid tasemel pikkasid, isegi mitte Mait Petersoni tasemel, ka selle koondise lootus on hea meeskondlik mäng, sel suvel koondises olid liidrid Heinakroon ja Sepp kas ka järgmine suvi ei oska öelda, esiteks on nad veel noored ja teiseks selles vanuses võib keegi teha aastaga hämmastava arengu või ka taandarengu seega rohkem nimedega ei spekuleeri, Eesti u15 koondistel on üks traditsiooniline turniir varasuvel Kopenhaagenis, esmakordselt käis seal vist 2001 a u15 koondis, tänavune U15 koondis võitis selle turniiri, varasematel aastatel ei jõutud isegi 4 hulka, seega lootust on järgmine aasta aga kindlat midagi ei ole.Uhhuu kirjutas:Jah, noor Kuusmaa, tagamängija, on Stella Azzura üks põhitegijaid. Tegemist on Itaalia ühe mainekama noortesüsteemiga. Kuuldavasti nooliti itaallaste poolt ka 2004. aastal sündinud Aksel Brifki. RK oskab vahest täpsemini muljetada, kas meil on sellest vanuseklassist peale tulemas suure algustähega talente ja/või pikemakasvulisi kujusid.KalevRuus kirjutas:Ks mitte Kuusmaa juunior?JukuNoorem kirjutas:Mina isiklikult olen rahul sellega, et jõuti ikkagi A-divisjonis veerandfinaali. Oleksin rahule jäänud ka lihtsalt A-divisjoni püsimajäämisega. Uhhuu, oskad kommenteerida, kas ja keda on oodata altpoolt (nooremad, kui U-16)?
Aga üks on kindel 1999 a poistest alates on meie noortekoondiste kvaliteet tõusnud ja eesti korvpalli tulevik paistab selleläbi juba helgena, hoolimata koduse korvpalli ( korvpalliliiga) madalseisust
Panen ka siia selle aastase u15 koondise lingi ka aga pikkusi ärge vaadake nagu ikka korvpalliliidu lehel siin õigeid andmeid te ei näe
http://rahvuskoondis.ee/et/u15-poisid" onclick="window.open(this.href);return false;
U16 koondis kohtub play-off`is Kreekaga. Meie edulootusi peaks pisut suurendama asjaolu, et vastaste üks põhitegijaid, ligi kahemeetrine tagamängija Kostopoulos, kes on seni visanud keskmiselt 10 punkti mängus, on vigastusega väljas.
http://www.fiba.basketball/europe/u16/2 ... ound-of-16" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fiba.basketball/europe/u16/2 ... b=boxscore" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fiba.basketball/europe/u16/2 ... ound-of-16" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fiba.basketball/europe/u16/2 ... b=boxscore" onclick="window.open(this.href);return false;
Mnjah, kaotus tuli.
Aga, kas keegi asjatundja oskab rääkida, miks satsi vist pikima mängija Petersoni roll nii väike oli? Täna vist 6 minutit.
Aga, kas keegi asjatundja oskab rääkida, miks satsi vist pikima mängija Petersoni roll nii väike oli? Täna vist 6 minutit.
Ta eksis korvialustel visetel, ei suutnud lauda kontrollida ja jäi üleüldiselt 1-1 kaitses pehmeks. Lisaks tegutses teine keskmängija Joosep Heinla temast paremini. Peterson on terve turniiri vältel suureks pettumuseks olnud. Kuju ja liigutusi justkui on, aga resultaati pole.KalevRuus kirjutas:Mnjah, kaotus tuli.
Nüüd siis tagasi argipäeva ehk mängud A-divisjoni püsimajäämise nimel ootavad. Liiga paljud mängijad põlesid kahjuks läbi. Ainult viis mängijat suutsid rünnakul oma taseme välja mängida. Nii rämeda pallikaotuste arvu ja kohutava kolmeste tabavuse juures suudeti isegi kaua mängus püsida.
Palju tal pikkust on? Ja mis tüüpi mängija ta üldse on, äär või pukk? Olen selle vanuseklassi mänge episoodiliselt näinud, alles täna hakkasin paaril liidermängijal vahet tegemaLisaks tegutses teine keskmängija Joosep Heinla temast paremini
Pikkust tal väga pole, ta on napilt kahemeetrine, aga see-eest on ta jässakas ja ei lase ennast korvi all ära suruda. Mängijatüübilt on ta selgelt korvialune mängija ehk tegutseb peamiselt selg korvi poole. Hüppevõimet ja kiiruslikkust ta tegutsemises ei paista, aga ta tundub olevat üsna hea rütmitunnetusega, s.t leiab oma tee korvini väikeste pauside ja nõksude abil.KalevRuus kirjutas:Palju tal pikkust on? Ja mis tüüpi mängija ta üldse on, äär või pukk? Olen selle vanuseklassi mänge episoodiliselt näinud, alles täna hakkasin paaril liidermängijal vahet tegemaLisaks tegutses teine keskmängija Joosep Heinla temast paremini
Ka selliseid mehi on vaja:D Kas saan õigesti aru, et ta on nagu Kikerpilli või Keerlese tüüpi vana? Ehk kasbu väga palju ole aga sitke vend ja mõistab ka eemalt visata?Uhhuu kirjutas:Pikkust tal väga pole, ta on napilt kahemeetrine, aga see-eest on ta jässakas ja ei lase ennast korvi all ära suruda. Mängijatüübilt on ta selgelt korvialune mängija ehk tegutseb peamiselt selg korvi poole. Hüppevõimet ja kiiruslikkust ta tegutsemises ei paista, aga ta tundub olevat üsna hea rütmitunnetusega, s.t leiab oma tee korvini väikeste pauside ja nõksude abil.KalevRuus kirjutas:Palju tal pikkust on? Ja mis tüüpi mängija ta üldse on, äär või pukk? Olen selle vanuseklassi mänge episoodiliselt näinud, alles täna hakkasin paaril liidermängijal vahet tegemaLisaks tegutses teine keskmängija Joosep Heinla temast paremini
Hallo poisid on alles 16 aastased, mõni neist kasvab veel vähemalt 10 cm pikemaks, mõnel on kasv juba kinni jäänud, seega lahterdada küll ei saa , veel mitte, paar kolm aastat ikka peab veel ära ootama, lisan, jah meil on vaja kasvatada koondislasi , häid mängijaid rahvusvahelise tasemega, kuid meil on vaja ka kasvatada uusi mängijaid meistriliiga klubidesse, Tartusse, Pärnusse, Tlü Kalevisse , see on vastuseks et kas selliseid mehi on meile vaja, lisaks on poiss väga hästi mänginud pukis, igaljuhul väga kasulik praegusele koondisele, ilma temata oleks koondis väga suures hädas.KalevRuus kirjutas:
Ka selliseid mehi on vaja:D Kas saan õigesti aru, et ta on nagu Kikerpilli või Keerlese tüüpi vana? Ehk kasbu väga palju ole aga sitke vend ja mõistab ka eemalt visata?
Noh, konkurendid ka kasvavad. Aga ma midagi kuttide koha paha ei ütle, eks me tase ongi see, et olla seal B-grupi tipus, ehk Euroopas kuskil 20 kohal. Tipptriikidele jääme muidugi alla aga vist on lõppenud ka saee periood, kui mõne aasta eest mingi vanuseklassi sats sai ilge ketuka (ca 50 punniga)vist Belgialt ja vist saadi tappa ka Luksemburgilt, nii kole kui see ka ei tundunud.
Kui vaadata vastaseid siis lõunamaa riikide mängijad enamuses nagu mehed, habe ees, õlad laiad, põhjapoolsete riikide mängijad nagu lapsed veel, muidugi on seal erandeid ka , lisaks segavad vett muude rasside esindajad kes ka tänapäeval igas riigis elavad aga üldine pilt on selline , seega füüsiline eelis lõunamaa riikidel aga , et leedu-läti nii edukad enamus aastad on olnud ,näitab et on väga head tööd tehtud noortega, ka mentaalselt ei kuku nemad nii ära kui meie, seega lisaks füüsilise poolega peab hakkama ka tegelema mentalse poole tugevdamisegaKalevRuus kirjutas:Noh, konkurendid ka kasvavad. Aga ma midagi kuttide koha paha ei ütle, eks me tase ongi see, et olla seal B-grupi tipus, ehk Euroopas kuskil 20 kohal. Tipptriikidele jääme muidugi alla aga vist on lõppenud ka saee periood, kui mõne aasta eest mingi vanuseklassi sats sai ilge ketuka (ca 50 punniga)vist Belgialt ja vist saadi tappa ka Luksemburgilt, nii kole kui see ka ei tundunud.
Mis puutub meie U16 taset siis see kindlasti ei ole 20 s, alates 99 nda aasta poistest kes võitsid B divisjoni , ehk siis olid 17 ndad on meie kohad olnud A divisjonis 2000 a 13, 2001 a 12 ja nüüd 2002 a poistega arvan et tuleb parem koht.
Kui aga räägime U18 vanuseklassists siis seal vanuseklassis tõesti oleme millegipärast seal 20 ndad, eelmine aasta ebaõnn vigastustega koht B divisjonis 3 s ja kokkuvõtte s19 s ja see aasta ka ebaõnn vigastuse ning treenerivalikuga tingisid selle B divisjonii 4 koha , mis üldjärjestuses tähendab 20 ndat kohta, vaatame mis toovad järgmised aastad