Ma ei tea, kas see oli sinu poolt irooniliselt mõeldud või mitte, aga ma alustaks su viimasest lõigust. Kui me latid nii madalale asetame, siis ongi ju meeskond võrreldes eelmis(t)e aasta(te)ga nõrgem, ei? Mis omakorda tähendab ju seda, et ilmselt ongi mõned võtmemängijad võrreldes eelmise hooaja koosseisuga nõrgemad?HypeBeast kirjutas:Vaatasin siis ka mängu tagantjärgi ära ning pöörasin muide erilist tähelepanu Murphy tegutsemisele ja ausalt öeldes on kriitikaga Murphy suunas üle võlli mindud. Duellis Buva vastu ei jäänud ta alla (enamus Murphy punktidest tulid siiski just nimelt Buva väljakul olemise aja jooksul). Buva tundubki mängijaprofiililt olema pigem selg ees punnitaja ehk eks ta omad punktid sealt ikka ära toob, kuid üldplaanis Murphy temaga liigselt raskustes polnud. Polnud ka Thomas kaitses (kui ka tegelikult rünnakul) mingi imemees ning seega on veidi kummastav näha seda kisa ja kära, arvestades, et selle konkreetse mängu põhjal võiks Murphylt justkui suuremat rünnakupanust oodata.
Klassika on muidugi see, et Vitolsit juba maha kantakse, kuigi ta täna väljakul (eeldatavasti mingi terviseprobleemi tõttu) ei käinudki . Ju siis nägemused erinevad, aga ta ei tohiks olla Sokust kehvema tasemega mees ning seega ei tohiks ka mängujuhi positsioonil suuri probleeme tekkida, arvestades, et tegu on varumängujuhiga. Pole meil ju ka varasematel hooaegadel kahte tasemel mängujuhti korraga meeskonnas olnud (2018/19 teine pool on siis erandiks).
Rytas on suure osa oma eelmise hooaja koosseisust alles jätnud (vähemalt Kaleviga võrreldes) ning seega on loogiline, et nende kokkumäng märksa sujuvam on. Ebaõnnestunud mängu tõttu meie poolelt on seega tegu üsna loogilise kaotusega. Meistrite liiga kvalifikatsiooni konkurentide koosseise vaadates ilmub aga, et neilgi on toimunud suured muutused ning selles osas eelist pole.
Aga muidugi, BCL kval. esimesest ringist edasipääs oleks VÄGA SUUR õnnestumine, VTBs peaksime õnnelikud olema, kui isegi 4 võitu kätte saaks ja konkurents Eesti meistritiitlile saab olema tihedam kui kunagi varem .
Murphy osas olin ma juba tema palkamise ajal üsna skeptiline - arvestades, et ta on olnud mõnes kohas kirjas ka number kolmena, siis tundus juba siis mõte temast kui põhikeskmängijast üsna imelik. Ma ei heida ette midagi tema tööeetikale või muudele sellisetele omadustele, lihtsalt minu silmis jääb ta keskmängija rollis lahjaks. Tal puudub korralik mass ning rünnakul sõltuvad tema punktid minu jaoks liiga palju sellest, et kui heade söötudega kaasmängijad teda üles leiavad. Rytase vastu oli Murphy +- näitaja meeskonna üks halvimatest. Olgu, mõneti saaks seda pehmendada sellega, et ta oli meeskonna põhikeskmängija, kes pidigi nö olulisi minuteid mängima, aga sellegipoolest ei ole see suures pildis vabandus. Liiatigi räägime me praegu Rytasest, kelle eesliin ei tohiks olla tegelikult midagi üleliia hirmsat. Siin tuleks veidi ka ettepoole mõelda, et kelle vastu tuleb tal hakata VTB-s mängima.
Ma olen nõus, et Thomas ei pruukinud olla imemees, aga tal olid omad väga head omadused ning ta on näidanud, et suudab kaitses normaalselt mängida ning rünnakul teisi meeskonnakaaslasi paremaks teha.
Lihtsalt selguse huvides - ma ei taha olla liialt kriitiline ning ilmselt on praegu ka väga vara mingeid järeldusi teha, aga minu jaoks tundub tänavuse meeskonna üldine tase olema võrreldes eelnevate hooaegadega kehvem ning üldise balansi poolest vähem tasakaalus. Kui ma peaks võrdlema näiteks triot Keene, C.Lewis, Thomas vs J.Lewis, Berry, Murphy, siis ma valiks ilma igasuguse kahtluseta kindlasti esimese. Ilmselt näitab see ühest küljest ka seda, et varasematel hooaegadel on ikkagi eelarve mõttes mitu jackpoti leitud, kes on aidanud meeskonnal tegelikest võimetest natuke kõrgemale sihtida.
Elame-näeme ja vaatame, mis edasi saab. Täiesti vabalt võib praegune pilt petlik olla ning paari nädala pärast on meeskonna esitus juba hoopis teistsugune. Samas ei imestaks üldsegi, kui varsti hakatakse uuesti turul ringi vaatama, et mõningaid mängijaid välja vahetada.