Mis teema hetkel sellega on, et palju välismaalasi saab tuua ja kas üks ukrainlane läheb ikka kohaliku alla kirja?
Hooaja üldarutelu
Re: Hooaja üldarutelu
Keegi härra KeVaughn Allen lahkus Rumeenia klubist, kes mängis sama sarja - 29,6 min - 15 punkti - 4,7 as... kas äkki?
Elijah Clarance hoopis, kes mõnda aega tagasi VEFis mängis.
Kui õigesti mäletan, siis vise oli tal toona väga ebastabiilne ja üldise korvpalli-IQ osas ka liiga head muljet ei jätnud, aga eks Heiko ja co saavad nüüd oma maagiaga töötada.
Iseenesest pean aga ütlema, et ma ootasin siiski isegi hullemat. Teravust oli vaja tagaliini ja seda võiks Clarance tuua küll.
Kui õigesti mäletan, siis vise oli tal toona väga ebastabiilne ja üldise korvpalli-IQ osas ka liiga head muljet ei jätnud, aga eks Heiko ja co saavad nüüd oma maagiaga töötada.
Iseenesest pean aga ütlema, et ma ootasin siiski isegi hullemat. Teravust oli vaja tagaliini ja seda võiks Clarance tuua küll.
Viimati muutis East, 09 Dets 2024, 19:25, muudetud 3 korda kokku.
Minu mäletamist mööda oli ta Vefis vigastuse pealt, aga hooaja lõpus päris korralik tükk. Aga jah, keeruline on ikka vaid ühe täiendusega.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Kui nüüd lähemalt vaadata, siis Euroopa hooaegadel on kolmeste protsent olnud stabiilselt alla 30%, samas aga viimasel Mehhiko hooajal (ja Mehikko liigat ei tasu peljata) juba üle 40%. Loodetavasti sai miskit paika enda jaoks.
Füüsilisi eeldusi peaks Clarance'il igatahes jaguma ning tuleb loota, et Heiko nõudmised ka kiirelt kohale jõuavad. Hetkel tundub "ebastabiilsus" olevat ta karjääri iseloomustav omadussõna. Hea märk on samas, et ta nii kiiresti leiti ning et ta tuleb mängupraktika pealt.
Loodetavasti juhtub jõuluime ning peagi leitakse keegi ka korvialust tugevdama.
Füüsilisi eeldusi peaks Clarance'il igatahes jaguma ning tuleb loota, et Heiko nõudmised ka kiirelt kohale jõuavad. Hetkel tundub "ebastabiilsus" olevat ta karjääri iseloomustav omadussõna. Hea märk on samas, et ta nii kiiresti leiti ning et ta tuleb mängupraktika pealt.
Loodetavasti juhtub jõuluime ning peagi leitakse keegi ka korvialust tugevdama.
Heal päeval tal ikka jalga jagub mäletan mingit mängu kus EST-LAT liigas mees tegi mida tahtis.
Clarance pole mängujuht mu mälupildi järgi, aga ju siis selle positsiooni peavad Dorbek ja Severi ära täitma.
Nagu juba mainiti, siis eemalt ta ei viska ja tema tugevus on läbiminek.
Lisaks võiks ta meile lauavõitluses anda kõvasti rammu juurde.
Kusagil tagatubades kunagist räägiti, et suhtumine ei pidavat teatud hetkedel kõige etem olema, aga ei tea kui palju selles tõde peitub.
Mis see aga edasise mõistes tähendab. Täna on võistkonnas Tape, Miška, Clarance, Severi ja Smith. Ühe Ukrainlase saaks väiksema registreerimistasuga ehk võtta, aga selles vallas vist väga valikut pole. Tea kas seda pole kaalutud, et Smith võtta nimekirjadest maha ja jätta ta nö välja kuni viimase hetkeni, see võimaldaks ehk soovi korral vältida 6k regamisega kaasneva tasu maksmist ja saaks kasvõi lühiajaliselt ka ühe pikema kuti peale mõelda.
Nagu juba mainiti, siis eemalt ta ei viska ja tema tugevus on läbiminek.
Lisaks võiks ta meile lauavõitluses anda kõvasti rammu juurde.
Kusagil tagatubades kunagist räägiti, et suhtumine ei pidavat teatud hetkedel kõige etem olema, aga ei tea kui palju selles tõde peitub.
Mis see aga edasise mõistes tähendab. Täna on võistkonnas Tape, Miška, Clarance, Severi ja Smith. Ühe Ukrainlase saaks väiksema registreerimistasuga ehk võtta, aga selles vallas vist väga valikut pole. Tea kas seda pole kaalutud, et Smith võtta nimekirjadest maha ja jätta ta nö välja kuni viimase hetkeni, see võimaldaks ehk soovi korral vältida 6k regamisega kaasneva tasu maksmist ja saaks kasvõi lühiajaliselt ka ühe pikema kuti peale mõelda.
Jah, Clarance pole kindlasti mängujuht, pigem saab teda nr 3 peal kasutada. Mehhiko liiga pealt on vormi raske ennustada ja kaks kuud pole mänginud. Samas, praeguses situatsioonis on ta abiks ikka, kuigi mulle tundub, et rohkem oleks vaja olnud veidi teist tüüpi mängujuhti kui Severi, aga loodetavasti Martin pole lõplikult rooste läinud, saab nüüd rohkem krediiti ja täidab selle rolli ära, eks ta on pidanud seda varemgi tegema.
Ma arvaks, et ehk eeldatakse, et Clarance on tänu oma füüsilistele eeldustele suuteline meeskonda palli ületoomisel aidata. Kui palliga on üle saadud, siis küll Severi ja Martin suudavad sealt juba edukalt ise edasi majandada.
Meeskonda sulandumine ja Heiko nõudmistega kohanemine saavad ilmselt olema märksõnadeks.
Meeskonda sulandumine ja Heiko nõudmistega kohanemine saavad ilmselt olema märksõnadeks.
Nagu MM saates ka öeldi, siis Dorbek pole mängujuht, vaid pigem lihtsalt palli ületooja.
Teiseks, on endalgi pikalt meeltes mõlkunud, et kaua Heiko seda iga ressursi puudust talub. Hetkel on ta muidugi jätnud sellise mulje, et teeme ikka hooaja korraga ja siia vaatame, mis variandid avanevad.
Teiseks, on endalgi pikalt meeltes mõlkunud, et kaua Heiko seda iga ressursi puudust talub. Hetkel on ta muidugi jätnud sellise mulje, et teeme ikka hooaja korraga ja siia vaatame, mis variandid avanevad.
Ma just jällegi mõtlesin, et Kalevile tehti natuke liiga.
Esiteks, Heiko on professionaal ning ta peab tingimustega kohanema. Ma kordan, et Heiko on olnud tubli ja teinud suurepärast tööd, aga me kipume teda natuke liiga superstaariks mõtlema. Ta ju teab, kus ta hetkel on ning kust ta on tulnud.
Teiseks, see pole päris nii, et klubi komplekteeris meeskonna ja andis selle Rannulale juhendada. Pigem käis see ikka koostöös selliselt, et klubi andis eelarve, mille piires sai Rannula tiimiga meeskonna rosteri komplekteerida. Kui Rannula tahtnuks, siis saanuks ta ilmselt soovi korral ka veelgi pikema rosteri komplekteerida, kuid siis pidanuks lihtsalt mõnest kallimast soovitud mängijast loobuma.
Üleüldiselt on siiski 12 mängijaga hooajale vastuminek Kalevi võimalustega klubi juures optimaalne valik. Ma ei näe, et see olnuks midagi eriskummalist või riskantset. Lihtsalt realiseerisid teatud õnnetud riskid. Ka 14-mehelise rosteriga võinuks juhtuda olukord, kus a la 6 mängijat saavad ühel perioodil vigastada.
Kõige tähtsam, et toodi vähemalt keegigi, olgu ta iseloomujooned kehvad aga seda tühjust ei oleks loodus enam rohkem sallinud.
Negatiivse poole pealt ei jõutud paberimajandust korda ajada ja homme Dijoni vastu ta kahjuks mängu ei saa.
https://sport.delfi.ee/artikkel/1203425 ... tagasilook
Negatiivse poole pealt ei jõutud paberimajandust korda ajada ja homme Dijoni vastu ta kahjuks mängu ei saa.
https://sport.delfi.ee/artikkel/1203425 ... tagasilook
Kuulasin ka Mängumeeste viimast saadet. Ei tundnud, et Kalevile liiga tehakse. Peaksin mainima, et Parkonen rääkis suht sama juttu, mida ma ise olen teinud. Tundub seega, et ma ei ole enda nägemusega siiski alati päris üksi.
Ma olen isegi siin foorumis varem kirjutanud, et Suurorule tuleks puhkust leida või muidu ta läheb katki.
Aga Parkoneniga jään ma eriarvamusele selle osas justkui olnuks see vigastus klubi juhtide süü (või põhjustatud nende tegevusetusest). Ideaalmaailmas võiks ju tõesti 14-mehelise rosteri komplekteerida ning omada normaalset noortesüsteemi, kust vajadusel on võimalik kohe trennikehasid juurde võtta, kuid meie võimaluste juures tuleb pragmaatilisemalt läheneda. Rannula stiil on ju alati olnud pikk, aga ühtlase tasemega roster ning seda on ta ka mõnes mõttes saanud, sest meeskonnas pole pingi otsal olnud ühtegi sellist nö san-tehnilist personali, a la nagu Soodla kunagi varem.
Kalev oligi hooaja alguses komplekteeritud selliselt, et oleks 12 mängijat + vigastusest taastuv Kaspar Kitsing, kes oleks hooaja teises pooles juures olnud. Aga siis hakkas lihtsalt ebaõnnejada pihta sellega, et meeskonna kõige kallim mees läks Smithi näol pikaks ajaks katki. Ei saa samas öelda, et teda poleks üldse kuidagi asendatud - toodi ju lõpuks Vaaks, kes polnud küll päris sama profiili mees, aga pakkus ikkagi rotatsioonile tagaliinis leevendust. Seejärel läksid järjest Kaukiainen ja Kurbas katki, Dorbek oli vahepeal tõbine. Selliseid asju ei olegi ju väga võimalik ette näha ning Kaukiaineni ja Kurbase puhul ei saa me nii väga rääkida ka mingist meeletust koormusest, mis oleks pidanud neid vigastusi põhjustama. Kovalov saadeti ka vahepeal ära, kuid see ei mõjutanud otseselt kuidagi Suuroru ja/või isegi Toomi koormust.
Mis siis klubipoolne tegevus pidanuks olema sellises olukorras? Otsima turult Kaukiainenile ja Kurbasele katet? Siingi foorumis on käinud pilkavaid kommentaare "punase Exceli" suunas, aga reaalsus ju tegelikult ongi, et üle oma finantsvõimete ei saa ega tohi elada ning seetõttu ei ole Kalev ka selline klubi, kes jaksaks iga kuu-pooleteist pikkuse vigastuspausi korral asendusi siia kohale lennutada. Kui üle oma võimete elada, siis on risk see, et ühel hetkel tuleb üldse putka kinni panna. Tavafänni vaatest võib tõesti mulje jääda, et mis see siis mehi asenduseks võtta pole, kuid iga lepinguga kaasneb finantskohustus ning igaks finantskohustuseks on vaja katet ja rahavoogu selle täitmiseks. Meie, ja sealhulgas Parkoneni, nägemus on ikkagi väga lihtsustatud (ja tihti idealistlik) nägemus võrreldes sellega, mis tegelikult kaadri taga toimub.
Et selles suhtes ma ei näe väga, mida juhtimisotsuse mõttes Kalev valesti tegi. Kui midagi, siis võibolla võinuks treenerite staff mõne Eesti-Läti ühisliiga mängu ohverdada, et Suurorule vägisi puhkust leida, kuid tagantjärgi targana ei ole kindel, kas see oleks väga midagi muutnud.
Teiseks, mängude koguarv oli Suurorul küll korralik, kuid Eesti-Läti ühisliigas oli keskmisteks minutiteks 24 minutit ja eurosarjas 25 minutit (sh vaid kaks mängu, kus ta enam kui 30 minutit platsil oli). Huvitav oleks teada, mis Suurorg ise oma koormusest arvas, st kas pidas seda liiga kõrgeks. Kui ta oleks vähem mänginud, siis oleks ilmselt teistpidi olnud negatiivseid kommentaare, et miks Suurorg nii vähe mängib.
Uusi mängijaid ongi keeruline asendada ja ma just arvan, et äkki ongi juba võetud liiga suuri riske. Kui finantsmusklit ei ole, siis tuleb loobuda Smithidest ja asendada ta Ivo Van Tammede ja Kasemetsadega. Kui keegi kohalikest mängijatest liiga kõrget palka tahab, siis võib ta samuti Euroopa poole vaadata. Ma saan aru, et pole tore perspektiiv, aga milleks ennast pidevalt punasesse tõmmata. Ehk siis see jutt, et meil on potentsiaali suuremateks asjadeks tuleks maha matta ja keskenduda sellele, mis tegelikult tehtav. See miski on sisuliselt kõrgemal tasemel versioon Viimsist.
Ma muidugi ei tea, et kuidas BCLiga lood. Kas läbi praeguse sarja on kuidagi võimalik piisavalt palju punkte vms teenida, et otse peale saada. Sellisel juhul näen praegusel mudelil rohkem pointi.
Ma muidugi ei tea, et kuidas BCLiga lood. Kas läbi praeguse sarja on kuidagi võimalik piisavalt palju punkte vms teenida, et otse peale saada. Sellisel juhul näen praegusel mudelil rohkem pointi.