Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas marxx762 »

Need kõik tunduvad siiski pseudo teemad olema, Tartu on piisavalt kõrgel tasemel klubi ning selles vist ei maksa kahelda, er saadakse väljak vastavusse reeglitega ning tribüünide näol leitakse kompromiss BCL-iga. Kõlaks ikka pigem jaburalt kui Tartu ei ürita turniirile pääsemist. Sealt edasi olenemata kuidas neil BCL-is läheb siis võib vist öelda, et kaks klubi on on meil euros igatahes peal ning eks siis ole näha kas Pärnu või Taltech üritavad läbi eelringi endast märku anda.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Postitus Postitas Drogba »

Olgem enese vastu ausad. Kas sinna Champions League on mõtet minna? Legia jäi seal alagrupis viimaseks ja isegi halval päeval rapsiks ta meid minimaalselt 30ga. Jah mõned mehed saavad end näidata ja ka välislepingu, aga ažiotaasi ei teki. Eesti publikut kaotus ei huvita ja kui edu ei tule, istud mõnuga seal Tondirabas/Unibetis ja naudid pakke. See ei ole see! Parem ikka Fiba väike sari ja seal midagi lõpuks veel suuremat korda saata!
Mängumeeste podcasti välismaa korvpalli mängude korrespondent ja kirjasõber
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Ma ei usu, et Legia loputaks 30ga meid aga see selleks. Eks selle CLiga on sarnane teema nagu VTBga, jah mängid küll aga palju seda võidurõõmu tuleb. Samas oli näha Kalevi poolt aastast aastasse selget arengut ning lõpuks suudeti ju kõiki klubisid võita ning korra ka playoffi piiluda. Mina usun, et proovima ikka peab, see võib olla tuleviku väetis.

Teistpidi muidugi on palju coolim, kui jõuda Europe Cupis kuskil final four kanti nagu meil õnnestus, kogu see möll klubi ümber kasvab ja finantsiliselt ka tulusam.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

https://sport.delfi.ee/artikkel/1205920 ... ule-maksta

Lõppenud hooajal oli meeskonnas viis välismaalast, valikmängudes või isegi EM-il osalenud kohalikud mängijad ja mõni endine koondislane. Nüüdse eestlaste valiku juures aga: „Praeguses seisus on klubi arvestanud kolme välismaalasega, aga see arv võib minna ka nelja peale.“
danielto
Kasutaja

Postitus Postitas danielto »

Igati hea uudis uue nimitoetaja osas ja ma arvan, et toetussummad väärikad. Alati võiks ju olla veelgi suuremad jne aga ma arvan, et hea algus. Mina olen küll peale tänaseid uudiseid ja erinevaid artikleid kõvasti positiivsem kui eile õhtul. Nii mängijate osas kui eelarve osas. Kuskilt artiklist käis läbi, et paljud toetajad jätkavad või isegi suurendavad toetust ja otsitakse uusi. Et veidi üldistatult tundub, et vähemalt tagasiminekut ei tule. Hea töö, office! Kiidaks ka nüüd siin vahepealsete kriitilisemate aegade järel.

Ja mängijate osas ka. Arvestades Breti kommenteeri, siis ma julgeks pakkuda, et üks kahest, Toom või Märt jääb. Ja ma siiski oleks optimistlik ja minu pakkumine, et keegi välismaalastest tuleb tagsi ja maandub Kalevis. Seega: Saar, Dordbek, Vuks, nt Toom, Kuuba, Jürgens oleks minu praegune pakkumine mängijate osas. Kirves oleks ideaalne liitumine. Lihtsalt fantaseerin (ei pea kohe kallale tulema), et kui see rivi selline oleks, siis ju ei oleks üldse paha. Ilmselt lisandub veel mõni eestlane, ja kui välismaalastega õnnestuks, siis oleks satsi küll. Bretti mina peatreenerina usun ja sealt kindlasti arengut on oodata.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

danielto kirjutas: 19 Juun 2026, 16:08 Seega: Saar, Dordbek, Vuks, nt Toom, Kuuba, Jürgens oleks minu praegune pakkumine mängijate osas. Kirves oleks ideaalne liitumine. Lihtsalt fantaseerin (ei pea kohe kallale tulema), et kui see rivi selline oleks, siis ju ei oleks üldse paha. Ilmselt lisandub veel mõni eestlane, ja kui välismaalastega õnnestuks, siis oleks satsi küll. Bretti mina peatreenerina usun ja sealt kindlasti arengut on oodata.
Saar, Vuksid, Kuuba peaks olema kindel, Dorbek ka ma usun, Toom kui välismaale ei saa siis ka tõenäoliselt, Saal peaks ka seal nimekirjas olema.
theundertaker
Kasutaja

Postitus Postitas theundertaker »

Jelksu võiks ka jätta ju.
KalevForever
Kasutaja

Postitus Postitas KalevForever »

Kasemets peaks olema hetkel see eelmise hooaja jätkaja.

Dorbeku lepingu sõlmimine on tavaliselt jäänud suve lõppu, vaevalt ka see hooaeg juba midagi koos.
danielto
Kasutaja

Postitus Postitas danielto »

theundertaker kirjutas: 19 Juun 2026, 16:22 Jelksu võiks ka jätta ju.
Jaa, nõus! Tema ma jätaks. Kuna tal Bretiga connection olemas, siis ehk on võimalik.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

KalevForever kirjutas: 19 Juun 2026, 16:23 Kasemets peaks olema hetkel see eelmise hooaja jätkaja.
Pahvil ka vaja mängumehi :D
KalevForever
Kasutaja

Postitus Postitas KalevForever »

RK kirjutas: 19 Juun 2026, 17:35
KalevForever kirjutas: 19 Juun 2026, 16:23 Kasemets peaks olema hetkel see eelmise hooaja jätkaja.
Pahvil ka vaja mängumehi :D
Arvad, et Coolbet jätkab?
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Mulle meeldis fakt, et Bigbank oli ise väga huvitatud ning algatas kontakti. Samuti, et nimisponsori kohale tekkis isegi väike konkurents. See näitab, et mõnedele ettevõtetele ikkagi läheb sporti ja laiemalt ühiskonda panustamine korda ning see annab lootust.

Bigbank ise tundub ka väga atraktiivne partner pikemaajaliseks koostööks ning miks mitte ka suuremate sihtmärkide seadmiseks. Finantsvõimekust peaks olema ja kui koostöö edukalt algab, siis loodetavasti kasvab süües kõigi osapoolte isu ja toetussummad suurenevad veelgi.

Klubi kontoritiimile suur kummardus hea töö eest! Ühtlasi kiidaks ka turunduslikus mõttes ägeda presentatsiooni eest - see vinüülplaatide ja uue loo algamise teaser oli väga professionaalselt üles ehitatud ning täitsa suurte Euroopa profiklubide tasemel.

Siinkohal oleks huvitav teada, kas ja millal rebranding tehakse ning kui suures ulatuses?

Lisaks, kui üritada natuke Breti sõnavõtte tõlgendada, siis:
Peatreeneri sõnul on nelja palluri allkiri olemas, veel kahega ollakse sellele lähedal. Praeguseks on välja käidud vaid mullu Tartu Ülikool Maks & Mooritsat esindanud Hannes Saare nimi. Kõik kuus on eestlased ja neist üks on ka mullu Kalev/Cramot esindanud pallur. Kohe-kohe on allkirja andmas ka üks välismaalane.
Mitte, et seda hiljem kuidagi tagantjärgi verifitseerida saaks, aga pakuks mullusest meeskonnast kas Kasemetsa või Kuubat. Ilmselt Dorbek lisandub kunagi lõppjärgus, kui BMWd on tagasi kokku pandud.

Kas kuue eestlase seas on mõni välismaalt naaseja? „Jätan praegu vastamata,“ lausus peatreener.
Sisuliselt üks-ühele vastus sellega, mis Ramo mõni päev varem oli Hannes Saare liitumise osas öelnud. Saare saatust nüüdseks teame.

Seega arvaks, et 70-30 on tõenäosus, et keegi välismaalt koju naaseb. Arvestades, et Riismaa tahab veel Itaalias jo-jo rollis olla ja on valmis esiliigasse naasma ning et Vene ei tundu ka väga entusiastlik Eestis mängimise osas, siis oleks päris hästi, kui suudetaks keegi kolmikust Kirves, Jürgens, Jurkatamm koju meelitada. Mida rohkem, seda uhkem.

Muidugi võib kodumaale naasta ka mõni Itaalia madalama liiga eestlane - siin foorumiski läbi käinud Peterson või näiteks Koršunov.
Milline on võimalus, et Kalevis jätkavad Hugo Toom ja/või Märt Rosenthal? „Elame-näeme.“
Rosenthali jätkamist ei usu, arvestades, et tema Poola-varianti on juba pikka aega kedratud. Pigem arvaks, et tema on läinud.

Mis viib selleni, et ehk õnnestub Toom alles jätta sarnase diiliga nagu Hermet eelmisel hooajal. Mine tea - ehk on Toomil ka mõni eraeluline motivatsioon kodumaale jääda :D
Praeguses seisus on klubi arvestanud kolme välismaalasega, aga see arv võib minna ka nelja peale.
Sellest midagi veel välja ei loekski. Pigem meeldis Nõmme kommentaar, kus ütles, et palgaralliga hulluks ei minda, kedagi eestlastest tohutult üle maksma ei hakata ning kui vaja, siis võetakse välismaalane.
Abitreenereid tuleb Nõmmele kaks. Üks neist on allkirjaga, teise abilisega loodetakse sotid selgeks saada maksimaalselt nädala-kahega.
Killing? Reinbok? Annuk? Paiste? Ma julgeks arvata, et üks abitreeneritest saab olema Kalevi süsteemis uus nägu.
theundertaker
Kasutaja

Postitus Postitas theundertaker »

Kui suur oleks võimalus, et Kurbas võiks olla abitreener?
Kasutaja avatar
GWallace
Kasutaja

Postitus Postitas GWallace »

Arvan Killing kindel jätkaja. Kurbas on treeneri välistanud, sihib mänedžeri rolli.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Kuna Brett Nõmm on korduvalt rõhutanud soovi mängida ainult kolme välismaalasega, siis Kalevi järgmise hooaja koosseisu ideaalstsenaarium näeb vist välja järgmine:

Välismaalane, Kirves
Välismaalane, Saal
Kuuba, Toom, Saar
Rosenthal (või Jürgens või Jurkatamm), K. Vuks, Dorbek
Välismaalane, R. Vuks (Kirsipuu)

Eelarve jääb samasse suurusjärku, aga kasvavad eurosarja kodumängude korraldamis- ja välismängude reisikulud. Lisaks haukab oma osa inflatsioon. See annab alust arvata, et välismängijate tase ei saa olema märkimisväärselt kõrgem kui lõppenud hooajal. Sellest annab kaudset kinnitust ka klubi mänedžer, kes on eurosarjas nihutanud fookuse sportlikelt ambitsioonidelt kogemuste hankimisele: „Eurosarjas on eesmärk hoida ennast liigas sees, anda võimalust mängijatele ja treeneritele kogemust ammutada.“

Kui nüüd kolmest tegurist (Toomi jätkamine, Kirvese naasmine, Rosenthali jätkamine või Jurkatamme/Jürgensi liitumine) kaks peaks ära langema, siis taseme langus saab olema päris raju. Ühe neist positsioonidest annab praeguse ideoloogia kohaselt (kuni neli välismängijat) katta välistäiendusega, aga muu osas puudub ligilähedaseltki adekvaatne kodumaine alternatiiv (a la Sutt või Küttis Toomi asemel). Saal oleks juba niigi Hermetiga võrreldes ulmeline tagasiminek. Ja ehkki ma olen Vukside talendi austaja, siis on vähetõenäoline, et nad suudaksid järgmisel hooajal isegi kahe peale Makke taseme välja mängida. Seega erinevalt mõnest eelkõnelejast, on mul raske leida põhjust optimismiks Kalevi algava hooaja sportlike väljavaadete suhtes.
Vasta