Vene klubisid vist pole, Kasahstanist Astanat vast ka mitte. Ventspils, Siau, Neptunas, Tartu, Cramo.Asko kirjutas:Kui me nüüd see aasta omale korraliku tiimi saame ja normaalset mängu näitame, siis on meil isegi teoreetiline võimalus finaali välja jõuda. Samas õnne peab ka olema, et mingi Thriumphi suguse tiimiga poolfinaalis kokku ei satu.
Balti Liiga 2012/13
Re: Balti Liiga 2012/13
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Mingi Leedu sait siutsus, et Neptunas ei osale. Neile piisab täielikult VTB'st ja Leedu liigast.Rix kirjutas:Vene klubisid vist pole, Kasahstanist Astanat vast ka mitte. Ventspils, Siau, Neptunas, Tartu, Cramo.Asko kirjutas:Kui me nüüd see aasta omale korraliku tiimi saame ja normaalset mängu näitame, siis on meil isegi teoreetiline võimalus finaali välja jõuda. Samas õnne peab ka olema, et mingi Thriumphi suguse tiimiga poolfinaalis kokku ei satu.
Noh, seda parem. Rudupis vist kaotas kolm neli pallurit. Pieno on endale paar korralikku meest hankinud, Siau on ka nõrgem kui eelmine aasta.Alex kirjutas:Mingi Leedu sait siutsus, et Neptunas ei osale. Neile piisab täielikult VTB'st ja Leedu liigast.Rix kirjutas:Vene klubisid vist pole, Kasahstanist Astanat vast ka mitte. Ventspils, Siau, Neptunas, Tartu, Cramo.Asko kirjutas:Kui me nüüd see aasta omale korraliku tiimi saame ja normaalset mängu näitame, siis on meil isegi teoreetiline võimalus finaali välja jõuda. Samas õnne peab ka olema, et mingi Thriumphi suguse tiimiga poolfinaalis kokku ei satu.
24 mängu max BBLs, 18 VTBs, lisaks Eesti Liiga - paljuks ei lähe?
Aa, vist samapalju umbes nagu mullu ikka...
Minu meelest täiesti ebasobiv mängude skeem Cramole. Tuurita mööda Baltimaid bussiga, kus mängudest küll väga palju ei sõltu, sest esimesest alagrupist peaks ka vaid koduvõitudega edasi saama, aga hinnalist aega, mida võiks kasutada VTB liiga mängudeks valmistumiseks, sööb see kõvasti. Ega sa ikka kuskile Lietkabelisse ju päris viiekesi ei sõida ja isegi kui sõidaks, kodus viiekesi trenni ei tee.Mr. Aff kirjutas:24 mängu max BBLs, 18 VTBs, lisaks Eesti Liiga - paljuks ei lähe?
Eelmine hooaeg näitas, et hea mäng tuli korraliku ettevalmistuse pealt. Oli küll erandeid ( Nižni kodus nt, kus saadii haledalt), aga pikemad tuurid pigistasid nii mängijad kui treenerid tühjaks ja ma ei arva, et nüüd need Sakalaid eriti valmistuda aitaks VTB mängudeks. Loodetavasti ma eksin, aga ikkagi oleks pidanud end eurochallange sarja ka kirja panema, kui eurocup kukub (mida oli eeldada)- vähem mänge, päris korralikud vastased.
18 VTB + 6 Eurochallange ja EMV...sobiv.
A eks ootame mängukalendri ära.
Ei ole midagi mänge palju! Tulebki kõvasti mängida, et saada kogemusi ja et mehed areneksid. Tegemist pole ju mingi amatöörsatsiga, kes ei jaksaks. Ja Eesti liiga mänge pole mõtet arvestada mängude hulka, seal peavad hakkama ükskord ometigi mängima VAID pingimehed! Siis ongi see n-ö "liigse koormuse" probleem lahendatud. Ja kui BBL-s on selline süsteem, siis on ka lihtsam koormust meeste vahel võrdselt jaotada, sest iga mäng pole kulla hinnaga ja pealegi pole seal vastased tugevad. Kui asju sättida ja VTB mängud saab mõistlikult kalendrisse paigutada, siis ei kannata sealsed mängud ettevalmistuse puudmise või väsimuse tõttu. Eesti liiga läheb järjest lahjemaks, põhitegijad on koondunud kolme meeskonda ja ülejäänud 6 peavad olema võidetud pingimeestega+põhimehed 10-15 min maksimaalselt.
Noh ma olen siin rääkinud, et EuroChallenge oleks olnud tasemele sobiv sari. Eurocupis oleks jäädud kardetavasti peksupoisiks ja kuna VTBs on põhimõtteliselt sama lugu, siis on mõttekam mängida jõukohast sarja, sest pidevad kaotused tekitavad frustratsiooni kogu meeskonnale. Samas on EuroChallenge ehk veidi tugevam kui BBL.
Kus tuleb selline arusaam, et BBlis pole vastased tugevad? Kindlasti ei saa seda väita eelmiste aastate põhjal.
On küll mõned nõrgemad, aga üldine tase on just Kalevile paras.
Asi ei ole mängimises ega füüsilises vastupidavuses. Lihtsalt iga Leedu ringreis on neli päeva treeningaega kaotsis. Ja ei anna see sakalai mäng tegelikult ettevalmistust Rytasega mängimiseks. Tegemist ei ole enam noortevõistkonnaga, kus mäng ongi parim trenn, need asjad ei käi niimoodi. Tänapäeval valmistutakse ikkagi olulisteks mängudeks sootuks teistmoodi. Kuusmaa enda intekad kinnitavad seda, seda rääkis nii Visna kui kuld eelmine hooaeg.And kirjutas:Ei ole midagi mänge palju! Tulebki kõvasti mängida, et saada kogemusi ja et mehed areneksid. Tegemist pole ju mingi amatöörsatsiga, kes ei jaksaks. Ja Eesti liiga mänge pole mõtet arvestada mängude hulka, seal peavad hakkama ükskord ometigi mängima VAID pingimehed! Siis ongi see n-ö "liigse koormuse" probleem lahendatud. Ja kui BBL-s on selline süsteem, siis on ka lihtsam koormust meeste vahel võrdselt jaotada, sest iga mäng pole kulla hinnaga ja pealegi pole seal vastased tugevad. Kui asju sättida ja VTB mängud saab mõistlikult kalendrisse paigutada, siis ei kannata sealsed mängud ettevalmistuse puudmise või väsimuse tõttu. Eesti liiga läheb järjest lahjemaks, põhitegijad on koondunud kolme meeskonda ja ülejäänud 6 peavad olema võidetud pingimeestega+põhimehed 10-15 min maksimaalselt.
Edit: Japsile sama jutt- you miss the point, Sakalaid ei ole muidugi nõrgad vastased, eriti väljas. Kuid see pole küsimus ju.
Küsimus pole BBL tugevuses või nõrkuses, aga kui kahe sarja vahel valida, siis mina eelistaksin EuroChallenget BBL-le.japs kirjutas:Kus tuleb selline arusaam, et BBlis pole vastased tugevad? Kindlasti ei saa seda väita eelmiste aastate põhjal.
No kui küsimus nii lihtsalt püstitada siis jah, mind lihtsalt üllatasid kommentaarid, kus BBLi põhihooajast räägitakse kui lihtsast läbijalutamisest ja pingipoiste kasutamisest.vaim564 kirjutas:Küsimus pole BBL tugevuses või nõrkuses, aga kui kahe sarja vahel valida, siis mina eelistaksin EuroChallenget BBL-le.japs kirjutas:Kus tuleb selline arusaam, et BBlis pole vastased tugevad? Kindlasti ei saa seda väita eelmiste aastate põhjal.
Varasemad hooajad seda ju näidanud pole, Kaleviga suhtkoht samal tasemega võistkondi on liigas mitu.
Võime kuu aega ka Rytase ja teiste tugevate vastu valmistuda, seepärast nüüd küll võite nende vastu tulema ei hakka. See sõltub ikka meestest endist ja sellest kui palju vastane pingutab. See on rohkem selline vabanduste otsimine, kindlasti see mõne ühise treeningu ärajäämine mõjutab mängu, aga mitte nii olulisel määral, et selle taha mõni suur võit jääks või et seepärast tuleks BBL-st loobuda või midagi sarnast. Enne võiks teha ühe korraliku hooaja ja see BBL kinni panna, pole ju suudetud seal end maksma panna 100%.Rix kirjutas:Asi ei ole mängimises ega füüsilises vastupidavuses. Lihtsalt iga Leedu ringreis on neli päeva treeningaega kaotsis. Ja ei anna see sakalai mäng tegelikult ettevalmistust Rytasega mängimiseks. Tegemist ei ole enam noortevõistkonnaga, kus mäng ongi parim trenn, need asjad ei käi niimoodi. Tänapäeval valmistutakse ikkagi olulisteks mängudeks sootuks teistmoodi. Kuusmaa enda intekad kinnitavad seda, seda rääkis nii Visna kui kuld eelmine hooaeg.And kirjutas:Ei ole midagi mänge palju! Tulebki kõvasti mängida, et saada kogemusi ja et mehed areneksid. Tegemist pole ju mingi amatöörsatsiga, kes ei jaksaks. Ja Eesti liiga mänge pole mõtet arvestada mängude hulka, seal peavad hakkama ükskord ometigi mängima VAID pingimehed! Siis ongi see n-ö "liigse koormuse" probleem lahendatud. Ja kui BBL-s on selline süsteem, siis on ka lihtsam koormust meeste vahel võrdselt jaotada, sest iga mäng pole kulla hinnaga ja pealegi pole seal vastased tugevad. Kui asju sättida ja VTB mängud saab mõistlikult kalendrisse paigutada, siis ei kannata sealsed mängud ettevalmistuse puudmise või väsimuse tõttu. Eesti liiga läheb järjest lahjemaks, põhitegijad on koondunud kolme meeskonda ja ülejäänud 6 peavad olema võidetud pingimeestega+põhimehed 10-15 min maksimaalselt.
Edit: Japsile sama jutt- you miss the point, Sakalaid ei ole muidugi nõrgad vastased, eriti väljas. Kuid see pole küsimus ju.
Jah, seda tahangi öelda, et seni kuni BBL pole meie jaoks lihtsalt läbi jalutada, tuleb seda sarja mängida. Sama lugu meistriliigaga ka, kui on liiga lahja see tase, siis pingimehed mängu ja mängime nii.japs kirjutas:No kui küsimus nii lihtsalt püstitada siis jah, mind lihtsalt üllatasid kommentaarid, kus BBLi põhihooajast räägitakse kui lihtsast läbijalutamisest ja pingipoiste kasutamisest.vaim564 kirjutas:Küsimus pole BBL tugevuses või nõrkuses, aga kui kahe sarja vahel valida, siis mina eelistaksin EuroChallenget BBL-le.japs kirjutas:Kus tuleb selline arusaam, et BBlis pole vastased tugevad? Kindlasti ei saa seda väita eelmiste aastate põhjal.
Varasemad hooajad seda ju näidanud pole, Kaleviga suhtkoht samal tasemega võistkondi on liigas mitu.
-
- Kasutaja
Varasemad hooajad ei ole ka challenge cup meeskonnad eliidis mänginud. Kui tarvas jõudis eelmisel hooajal üsna veenvate võitudega finaali, siis ei taha uskuda, et need samad meeskonnad hakkavad see hooaeg Cramole hirmsat peavalu valmistama.japs kirjutas:No kui küsimus nii lihtsalt püstitada siis jah, mind lihtsalt üllatasid kommentaarid, kus BBLi põhihooajast räägitakse kui lihtsast läbijalutamisest ja pingipoiste kasutamisest.vaim564 kirjutas:Küsimus pole BBL tugevuses või nõrkuses, aga kui kahe sarja vahel valida, siis mina eelistaksin EuroChallenget BBL-le.japs kirjutas:Kus tuleb selline arusaam, et BBlis pole vastased tugevad? Kindlasti ei saa seda väita eelmiste aastate põhjal.
Mõneti räägime üksteisest siin mööda. Ma ei pane BBLi vajalikkust antud olukorras kahtluse alla, kuid turniirisüsteem tehti nüüd küll selline, mis minu meelest Cramole ei sobi. Rytase näide oli illustreeriv, mõte pigem selline, et nt Azovmashide ja Turowite vastu võidu võtmiseks VTB-s on vaja kindlasti eraldi valmistuda. Tuletan lihtsalt meelde, kui oluline on see aasta tegelikult Cramole VTBs. Ma ei jaga nende seisukohta, kes arvavad, et VTBst väljakukkumine poleks probleem ning siis saaksimegi "keskenduda" oma võimetekohastele liigadele. Nii finantsiliselt kui ka tippkorvpalliga kontakti hoidmise eesmärgil on VTB hetkel kriitilise tähtsusega. Mida need mängud annavad, näitab TÜ saatus kahel viimasel hooajal. Ja siin ei toetu ma pelgalt iseendale ja imho-le, vaid nt Salumetsale jpt autoriteetsetele korvpallitreeneritele. Pluss muidugi, et teatud mõttes aitab Cramol VTB ka mängijaid "kinni" hoida ja leegionäre värvata.
Ja ei hakka keegi Cramo Balti liiga mängude graafikut silmas pidama, kui VTBs mängudegraafikut tehakse, unustage ära. VTBs saab sel hooajal väga väga väga oluliseks viis-kuus mängu, kus, ma loodan/usun, on Cramo korraliku ettevalmistumise jne abil võimeline võitu võtma ka praegust poolteada koosseisu arvestades.
Veelkord, mulle lihtsalt tundub, et selline turnasüsteem Balti Liigas- palju suht-koht mitteolulisi mänge kuskil Leedu pärapõrgus- ei olnud Cramo huvides.
Ja ei hakka keegi Cramo Balti liiga mängude graafikut silmas pidama, kui VTBs mängudegraafikut tehakse, unustage ära. VTBs saab sel hooajal väga väga väga oluliseks viis-kuus mängu, kus, ma loodan/usun, on Cramo korraliku ettevalmistumise jne abil võimeline võitu võtma ka praegust poolteada koosseisu arvestades.
Veelkord, mulle lihtsalt tundub, et selline turnasüsteem Balti Liigas- palju suht-koht mitteolulisi mänge kuskil Leedu pärapõrgus- ei olnud Cramo huvides.