Eesti-Läti korvpalliliiga 2025/26

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
f2nn
Uus kasutaja

Re: Eesti-Läti korvpalliliiga 2025/26

Postitus Postitas f2nn »

Saalis istudes ei saanud isegi päris lõpuni aru, mis sporti väljakul tehakse, aga sellest olenemata Tartule kuidagi need punktid aina juurde tulid.

Kalevi komplekteerimine tundus hooaja alguses päris kõva, sai korraga 5 meest välja võtta ja sama head 5 asemele panna, aga teist mängu järjest alguse kõva tase kaob esimese vahetusega. Kui mäng on juba täiesti kinni kiilunud, on peatreeneri ainus lahendus tuua Toom ja Kurbas, kes võiks olla hetkel 12. ja 13. mees tiimis.

Reinbok pidi olema kõva kaitsespetsialist, aga mitte mingit pressi ega survet pallile olukorras kus Tartul on kasutada 6 mängumeest ja Kalevil 12. Rünnakul ei jooksmist ega teravust, Paasoja ja mängu otsustaja Valge mängisid pikalt 4 veaga, aga Kalevi teravuse tekitajad Makke ja Acuff istusid pingil.

Tartu tundub, et tõmbas pikema kõrre, Saar ja Ilver pigem on mängumehed.
elchukakabra
Kasutaja

Postitus Postitas elchukakabra »

Suuresti samad mõtted eelkõnelejatega - saali minemise otsus sai tehtud tund enne mängu. Aga selle raha eest 25,90€ sai näha kahjuks ainult korvpallilaadset toodet. Acuffi +/- oli ca 10 minutiga -20. Ei tea kas Reinbok "koolitas" teda, et teda peale seda enam mängu ei pannudki. Sama seis arvatavasti Makkega - vähem kui nelja minutiga tuli -12 (seal sees ta enda tabatud ainus korv). Eriti mage oli Makke mängu panna viimasel minutil peale terve teise poolaja istutamist. Pehmelt öeldes oli asi eile ikka päris õudne - ainukesena jäid üritamise poolest silma Kaukianen, Kuuba ja mingil määral Toom.
Kalev peab eesotsas uue kogukonnajuhiga tõsiselt mõtlema, kuidas publik järgmistele mängudele kohale saada.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

Uhhuu kirjutas: 22 Sept 2025, 21:31 Tartu sai järjekordse kindla kaotuse, kui Varssavi Legiale jäädi alla 81:100. Kaasa ei teinud Cayo, Andre ja Paasoja. Legial puudus üks poolakast rollimängija ning kokku 12 minutit mänguaega teenisid kaks U18 koondislast, kes põhihooajal tasavägistes mängudes platsile ei pääse. Matthias Tass mängis ligi 25 minutit ning viskas 9 punkti ja hankis 11 lauapalli. Tartu ainus keskmängija Rauno Nurger viibis väljakul üksnes 19 minutit ning piirdus 5 punkti ja 4 lauapalliga.

Ma tahaks arvata, et Tartu pole provintsliku mõtlemisega organisatsioon, kelle jaoks on ainult oluline Kalevi alistamine kevadel, vaid siiski tõsiseltvõetav klubi, kelle jaoks on tähtis eurosarjas ja ühisliigas hästi osaleda, ning palgafondis leiduv vaba raha kulutatakse välistäienduse palkamise peale enne kui eurohooaeg algab. Praeguse materjaliga - eriti korvialuse osakonnaga - Rostocki ja Porto vastu edulootust ei terenda.
Kusjuures olin sinuga suht ühte meelt aga nüüd olen kindel ,et Tartu tee on õigem, nimelt mängukindluse andmine eestlastest mängijatele, mitte eestlastest mängijatelt enesekindluse äravõtmine viie leegionäri palkamisega ja nagu eilsest mängust näha oli , me ei pea ootama kevadeni ,et Cramot alistada, me suudame seda juba sügisel :D
Aga eurosarja asjus on sul õigus, sellise kooseisuga on väga raske võtta kasvõi üks võit Tartu väga tummises alagrupis, varesemate reeglite järgi oleks uue mängija registreerimine Fibas suht keeruline, seepärast on minemasaadetud Cayo asemel uue mängija registreermisega on Tartul suht kiire, vähem kui kahe nädala pärast on Tartul esimene mäng ja kui selleks ajaks ei ole registreeritud uut mängijat siis järgmine võimalus Fiba eurocupis mängija lisamiseks on alles peale esimest 3 vooru.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

RK kirjutas: 02 Okt 2025, 12:21
Uhhuu kirjutas: 22 Sept 2025, 21:31 Tartu sai järjekordse kindla kaotuse, kui Varssavi Legiale jäädi alla 81:100. Kaasa ei teinud Cayo, Andre ja Paasoja. Legial puudus üks poolakast rollimängija ning kokku 12 minutit mänguaega teenisid kaks U18 koondislast, kes põhihooajal tasavägistes mängudes platsile ei pääse. Matthias Tass mängis ligi 25 minutit ning viskas 9 punkti ja hankis 11 lauapalli. Tartu ainus keskmängija Rauno Nurger viibis väljakul üksnes 19 minutit ning piirdus 5 punkti ja 4 lauapalliga.

Ma tahaks arvata, et Tartu pole provintsliku mõtlemisega organisatsioon, kelle jaoks on ainult oluline Kalevi alistamine kevadel, vaid siiski tõsiseltvõetav klubi, kelle jaoks on tähtis eurosarjas ja ühisliigas hästi osaleda, ning palgafondis leiduv vaba raha kulutatakse välistäienduse palkamise peale enne kui eurohooaeg algab. Praeguse materjaliga - eriti korvialuse osakonnaga - Rostocki ja Porto vastu edulootust ei terenda.
Kusjuures olin sinuga suht ühte meelt aga nüüd olen kindel ,et Tartu tee on õigem, nimelt mängukindluse andmine eestlastest mängijatele, mitte eestlastest mängijatelt enesekindluse äravõtmine viie leegionäri palkamisega
Kindel ei tasu veel milleski olla :) Paljud, kaasaarvatud ka mina, arvasid Leedu kontrollturniiri pealt, et Kalev mängib päris hästi, aga kui ametlikud mängud kätte jõudsid, siis on pilt paraku kardinaalselt teine. Ka Tartu puhul ei tasuks nüüd ennatlikke järeldusi teha. Kahjuks see võit Tartule ilmselgelt ei tulnud, aga tegemist oli esimese ametliku mänguga ning seda, kahjuks, väga mannetu Kalev/Cramo vastu.

Samuti on minu meelest seda Kalevi viit leegionäri natuke liiga palju üle rõhutatud. Jah, faktiliselt õige, kuid väita, et nad kuidagiviisi võtaks Eesti mängijatelt teenimatult mänguaega ära, on vale. Rutherford on mängija, kellele Eesti mängijate turult poleks asendust - pole lihtsalt taskukohaseid pikki. Tongue on natuke vaese mehe Kirves, aga ilmselt võetigi seetõttu, et päris-Kirvesest (ja Ilverist) jäädi ilma. Nagu näha, siis ega teda Reinbok teda väga platsile ka ei usalda ning kelleltki ta midagi hetkel küll ära ei röövi. Kaukiainen on mõneti tegelikult juba oma jope ning praegust sega-summa suvilat vaadates, siis paraku ka vajalik dirigent. Acuff, kui ta suudab leida stabiilsuse ning mängida nagu Leedu turniiril ja Rilski vastu, mitte nagu viimases kahes mängus, siis kindlasti vajalik ja teistmoodi tüpaažiga mängija võrreldes kohalike Eesti mängijatega. Miška. Jah, siinkohal nõustun, et välismaalaste liinis on tema minu jaoks selline odd man out.

Kes praegu teenimatult mänguajata jäänud on tänu välismaalastele? Makke? Kasemets? Nende puhul ütleks, et pigem tasuks Reinboki otsa vaadata ning küsida, miks Rosenthal näiteks Levice ja Tartu vastu nii palju mänguaega teenis. Nagu enne tõdesin, siis sellise enesekindluse pealt oleks paras talle minuteid praegu ainult Keilate või Viimsi vastu anda, kus saaks ehk ka mõne õnnestumise lõpuks kirja. Tema minutid võiks praegu vabalt Makkele anda, kel vähemalt enesekindlusega probleeme pole. Kasemetsa osas ei oska kommenteerida - vaadates trööstitut esitust Levice ja Tartu vastu, siis eeldanuks, et tema platsile panek ei saaks ju asju hullemaks teha. Reinbok ilmselt arvas teisiti.

PS! Delfi Kalev/Cramo meediapartnerina on päris tore. Mõned näited neutraalsetest pealkirjadest:
06.09 Kalev/Cramo tõi meeskonda juba kolmanda ameeriklase
01.10 Tartu Ülikool/Maks & Moorits alistas võõrsil viie leegionäriga Kalev/Cramo

Ma ei eelda, et Delfi peaks meediapartnerina Kalevit promoma või kuidagi Kalevi poole kaldu olema, aga pealkiri võiks vähemalt siiski neutraalne olla. Ma ei saa aru, mida annavad uudisväärtusele juurde need boldis kohad või pealkirjas rõhutamine, kui palju välismängijaid Kalevil on? Kui need sõnad sealt pealkirjadest ära võtta, siis kas sõnum muutuks? Sõnum oleks sama selge, kuid netruaalsem. Miskipärast on otsustatud ikkagi need sinna sisse pookida, et oleks võimalik luua Kalevi suhtes negatiivne foon.
barons2
Kasutaja

Postitus Postitas barons2 »

Tohohh, ei ole peale Bulgaaria telliste pidu enam siiani kossu jälginud ja vaatan eilset tulemust - telliste pidu sai jätku... ja vaatan veel, kurjam hea idee - teha treenerite trade ära, - ka tegemata???

No härrad ja daamid, no ei pea olema hea nina, et ära tunda mees kes on hea abitreener, aga mitte peatreener ja mees, kellel on ainest peatreeneriks ja kes ei peaks olema ( abitreeneri )abitreener...

Kalev 2.0 peaks ju ikkagist olema kaasaegne organisatsioon, et need pusle tükid kiiresti skeemil vahetada... peaks ikka ennem reageerima, kui killud igal pool taga on...

Päriselt!
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Mängust küll palju möödas ning päris süvenenult igat sekundit ma ei vaadanud, kerisin jupi kaupa mängu läbi, aga samas kui mõtlema hakata, siis võib leida päris palju objektiivseid põhjuseid, miks see mänguvanker liigub nii nagu ta liigub.

Esmalt peab ütlema et tänavusel hooajal on Hermetil ülioluline roll võistkonnas ja seda sai näha kolmapäeval, mis juhtub kui teda pole. Hermet on pikkadest ainus, kes on oma tüübilt selline, kelle abil saab mängu laiali tõmmata. Pikkadest ainus kes suudab väljast hästi visata. Kui teda pole ning väljakul on näiteks Rutheford, Kuuba, Toom, siis ükski pole neist väljast sedavõrd ohtlik. See tähendab seda, et ruumi läbiminekuteks ei teki või kui tekibki, siis saab väljas patrullivatelt Toomi, Kuuba pealt kenasti abi anda.

See omakorda tähendab, et näiteks Acuffil on väga keeruline läbi minna, sest jällegi saab kenasti kaitses aidata. Lisaks, olen seda vist ka varem maininud, Acuff on ülimalt ebastabiilne kolmestel. Jällegi, teda on hea provotseerida viskama ning +/- kukub kolinal, sellist resultaati sai näha ka Tartu vastu. Treenerid peaksid suruma teda rohkem läbi minema, mitte põrgatuselt kolmeseid viskama, mida ta teeb 10% tabavusega.

Kui komplekteeritust üldiselt vaadata, siis kes on need mehed kelle kaugvisete puhul võiks olla lootust et nad pigem panevad kotti? Hermet, Severi ja Makke. Kõik. Ehk ka Kasemets, aga ta ei saa mängugi. Ma täna olen vist sama meelt, et pigem tuleks talle kasuks see kui ta otsiks omale uue klubi. Noor mängija, kes peaks mängima, mitte pingil istuma.

Rosenthalist on kõvasti räägitud ja mõistan et talle tuleb mänguaega anda, aga jällegi. Ta tundus väljakul veidi paremini liikuvat kui varem, aga esimene poolaeg jäi tal üsna lühikeseks. Järgmine võimalus avanes tal kolmanda veerandi lõpus. Ma pole treener, aga ehk tasuks teda kasutada Severiga koos? Siis ei peaks kumbki palliga sedavõrd palju pumpama ja mänguaega tekiks veidi enam juurde, misläbi võiks ka enesekindlus tõusta. Kui teda mängitada mängust mängu 5-8 minuti kaupa, siis jõuavad ennem jõulud kätte, kui ta mingi kindluse saavutab.

Ma ütleks täna et 2-3 mängu veel ning kui asjad ei parane, siis tahaks loota, et hakkavad toimuma esimesed muutused. Esialgu mängijate osas.
Slehtme
Kasutaja

Postitus Postitas Slehtme »

Nüüd ei pea enam muretsema, et kunas tehakse Reinbok-Nõmm vahetus ära, sest seda ei tule. Brett saksamaale meistriliigasse abitreeneriks
Tahvel tasku või mis iganes neile soovitakse.
Huvitav, läheb perega v üksi?
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Slehtme kirjutas: 04 Okt 2025, 16:25 Nüüd ei pea enam muretsema, et kunas tehakse Reinbok-Nõmm vahetus ära, sest seda ei tule. Brett saksamaale meistriliigasse abitreeneriks
Tahvel tasku või mis iganes neile soovitakse.
Huvitav, läheb perega v üksi?
Seega on suur tõenäosus, et Kalev saab sel hooajal välismaalasest peatreeneri.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

No kurat, oli justkui võimalus et maarjamaa klubid alustavad hästi aga lõpuks võtsid lätlased ikka oma.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Tegelikult väga võitluslikud mängud kõik, lisaks veel Ogre juhtis VEFi vastu enne viimast veerandit +10, aga ikka oskasid selle maha mängida. Mulle tundub, et Valmiera on sel hooajal tugev, TalTech tegi hea mängu, kuid lõpuni välja ei vedanud. Leedukas Stenionis on seni kõikides mängudes silma paistnud. Coolbet tegi tegelikult teise hea mängu järjest, Saal ja Tassa on selgelt võtnud suurema rolli ja siiani on välja kandnud. Mõnikord tulebki teha samm tagasi, et ennast pildile mängida. Liepajal on Dusell väga hea leid, umbes sama nagu Jones oli Keila KKle, otsustaval hetkel päris rasked visked ära panna, see ikka näitab midagi.
ed. Päeva viimases mängus alistas Ventspils ilma Skujata mänginud Zelli, mis näitab, et tipus võib minna päris pingeliseks.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Tartu uus korvialune jõud pidi olema Dylan Painter.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

East kirjutas: 06 Okt 2025, 07:36 Tartu uus korvialune jõud pidi olema Dylan Painter.
Tegemist on erinevalt Cayost korvialust mõõtu mängijaga. Genf on muide Šveitsi meister, võitsid finaalis eurosarjades esinevat Fribourgi. Varem mänginud Soomes ja Saksamaa esiliigas.
https://www.proballers.com/basketball/p ... an-painter
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Postitus Postitas Drogba »

Kiidaks ja annaks propsi Tartule ja Kussale. Ei mindud eile 50kat panema, vaid anti aega ka noorematele meestele, et mehistuda kõrgliigas. Sinnik sai mehiselt mütata, Jurtšenko 26 minti. Vendade enda teha nüüd ainult ja kuuma anda.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Vaatasin poole silmaga ka eilset Tartu ja KK mängu, noorte kaasamine on küll väga tervitatav, ega muud moodi nad mängumeheks ei kasvagi. Keila välismaalased tunduvad suht asjalikud, too Burns on muidugi võta peast kinni vahepeal. Kui selle venna käes on pall siis ülejäänud neli panevad niisama joonejooksu väljakul.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Keila näitas eile mängu lõpus (siis kui Tartul taas põhimängumehed väljakul olid), kuidas Kalev pidanuks agressiivselt ülevälja survestama :)

Burnsi osas ma ei ütleks, et ta midagi üleliia hullu tegi ning minu meelest jagas vahepeal ikka palli ka. Statistika mõttes tuli ilus rida kokku: 29 punkti (kahesed 62%, kolmesed 33%), 10 lauapalli, 2 resultatiivset söötu, 1 pallikaotus, 5 vaheltlõiget, +/- näitaja +4. Kui muidugi vaadata, kuidas eestlastest tagamängijad eile platsil esinesid, siis ilmselt oligi parem, et pall enamasti Burnsi käes oli. Sats, Peemot ja Laanemaa kolme peale: visked väljakult 4-24, 5 pallikaotust.
Vasta