Eestlased välismaal
Re: Eestlased välismaal
Tundub Callesi poolt väga mõistlik, et kui Kono hoogu satub, siis tuleb ta välja võtta, et siis maha jahutada.
Lõpuks 20-7-2 Konole, mis on väga-väga hea. Kolmesed kukuvad ka taas.
Oldenburg ise mängib kahjuks päris nukrat mängu ja kaotab Gailitise veetud Weissenfelsile selgelt 77-92. Teeb pisut meele mõrudaks, kui kommentaator Gailitist kiidab. Kalevi eelarvet silmas pidades samuti humoorikas kuidas üks kiiduväärt element on nähtavasti see, et kõigest 3-4 milliga töötades on võimalik korralik tiim kokku panna. Oldenburgi eelarve peaks olema suuruselt liiga esimeses kolmandikus, aga ma tõesti ei tea, et kellele või kuidas see raha läheb. Treener saab väga palju puid alla, aga no ega väljakul üleliia palju kvaliteeti ei ole ka.
Lõpuks 20-7-2 Konole, mis on väga-väga hea. Kolmesed kukuvad ka taas.
Oldenburg ise mängib kahjuks päris nukrat mängu ja kaotab Gailitise veetud Weissenfelsile selgelt 77-92. Teeb pisut meele mõrudaks, kui kommentaator Gailitist kiidab. Kalevi eelarvet silmas pidades samuti humoorikas kuidas üks kiiduväärt element on nähtavasti see, et kõigest 3-4 milliga töötades on võimalik korralik tiim kokku panna. Oldenburgi eelarve peaks olema suuruselt liiga esimeses kolmandikus, aga ma tõesti ei tea, et kellele või kuidas see raha läheb. Treener saab väga palju puid alla, aga no ega väljakul üleliia palju kvaliteeti ei ole ka.
Kaspar Treieri hooaeg on kulgemas samas võtmes nagu eelmine. Saadaval oli põhitegija roll, aga vabadelt kohtadel visatud kolmesed ei lähe kuidagi sisse (kolmeste protsent on 17), mänguaeg hakkama kahanema, kuni seda lõpuks polegi. Napoliga liitus pikalt Euroliigas mänginud Ben Bentil ja praegu toimuva mängu esimese poolaja põhjal näib, et Treier on jäänud oma kohast rotatsioonis ilma. Peamine lootus edaspidi mängu saada tundub põhinevat sellel, et kuna Napolil on välismängijaid rohkem kui kvoot ette näeb, siis Kevin Pangose vigastuspausilt naastes peaks eesliinis üks koht vabanema.
Kui kohutav kolmeste protsent välja jätta, siis Treieri muu statistika on täitsa viisakas, kaheste tabavus suisa hiilgav:
https://www.legabasket.it/protagonisti/ ... par-treier
Konontšukilt täna isiklik punkti- ja minutite rekord Bundesligas. Punkte võinuks ka kõvasti rohkem tulla, kui Oldenburgi mängujuhtimine nii mannetu poleks. Veel hullem oli kaitsemäng, aga Konontšuk hiilgas sealgi, olles üks väheseid mängijaid, kes ebavõrdse vahetuse olukordades hakkama sai.
Mikk Jurkatamm ei saa Itaalia esiliigas kuidagi jalgu alla. Täna järjekordne košmaarse visketabavusega mäng, kus punkte õnnestus teenida ainult vabavisetest.
https://netcasting3.webpont.com/?ita2_71
Kui kohutav kolmeste protsent välja jätta, siis Treieri muu statistika on täitsa viisakas, kaheste tabavus suisa hiilgav:
https://www.legabasket.it/protagonisti/ ... par-treier
Konontšukilt täna isiklik punkti- ja minutite rekord Bundesligas. Punkte võinuks ka kõvasti rohkem tulla, kui Oldenburgi mängujuhtimine nii mannetu poleks. Veel hullem oli kaitsemäng, aga Konontšuk hiilgas sealgi, olles üks väheseid mängijaid, kes ebavõrdse vahetuse olukordades hakkama sai.
Mikk Jurkatamm ei saa Itaalia esiliigas kuidagi jalgu alla. Täna järjekordne košmaarse visketabavusega mäng, kus punkte õnnestus teenida ainult vabavisetest.
https://netcasting3.webpont.com/?ita2_71
Kaspar Treieri teema jätkuks. Ta jäigi täna mänguajata ja Napoli sai täiesti absurdse kaotuse Veneetsialt. Napoli juhtis 25 sekundit enne lõppu viiega ja valdas palli. Treieriga samal positsioonil mängiv Dario Dreznjak söötis küljeauti lahti mängides palli vastasele pihku, kes realiseeris kiirrünnaku. Seejärel söödeti otsaaudist pall uuesti vastasele pihku ja Veneetsia sai neli korda kolmest üritada, kuni lõpuks tabas ... koos veaga. +1 Veneetsiale ja 0,9 sekundit mängida. Seejärel sai idiootsusega hakkama Veneetsia mängija, kui võttis tehnilise vea. Dreznjak läks vabaviskejoonele ja eksis. Napolile kuues kaotus kuuest mängust. Seega võib-olla avaneb Treieril võimalus jälle mänguaega teenida Napolit peagi ees ootava treenerivahetuse arvelt.
Treieri kohta, siis ma ei tea, miks ta ei ole teisi mängulisi külgi üritanud arendada. Või siis on, aga ei õnnestu. Või paneb trennis kõik sisse ja loodab, et tuleb avanemine. Kono oli isegi Oldenburgi eest esimestes mängudes nagu elevant jääl ja kolmesetunnetust ei leidnudki, aga suutis täiesti üllatavalt enda rolli läbi võitluse defineerida. Teoorias võiks ju Treier sama üritada. Tal ju pikkust isegi rohkem, et lauas võidelda. Või siis ongi eestlastest mängijad Serie A suhtes lihtsalt allergilised. See Itaalia spordipass on vb nagu õnnistus, aga samas ka needus, sest kõik ootavad enda tähetundi, mida aga ei kipu tulema.
Kui siin foorumis koondise teemas käis läbi väide, et mänguaja ja rollide osas on seis üks viimaste aegade paremaid, siis mul on risti vastupidine tunnetus. Ainsad, kes koduklubide eest selgelt särada suudavad, on Kullamäe ja Jõesaar, kuid viimane tegi siiski koduklubi osas ka sammu allapoole. Konontšuk on ka vaikselt sähvatama hakanud, aga peab veel rünnakul stabiilsuse leidma.
Itaalia tuumik on totaalselt liimist lahti. Jurkatamme visketabavus on täiesti kohutav. Riismaa protsendid on paremad, aga mäng hüppab üles-alla nagu ameerika mägedel. Treieri statistika on võrreldes varasemaga hetkel veel ilus, aga ta on samamoodi liiga ebastabiilne. Praegu tundub, et tema roll hakkab järgnevatel nädalatel vähenema ning vaadates meeskonna üldist dünaamikat, siis ei imestaks kui teda tabaks samasugune saatus nagu Riismaad eelmisel hooajal. Treieri eelis võrreldes Riismaaga on muidugi pikkus, mis võiks aidata tal siiski kohta mõnes kõrgliiga meeskonnas säilitada.
Rosenthal ja Vene on statistika poolest nagu enam-vähem vee peal, aga meeskond on tabelis viimaste seas ning kui ma Stali erapooletu poolehoidja oleks, siis ma arvaks, et kumbki täiendus ei ole väga hästi välja kukkunud. Rosenthal on selles mõttes üldse huvitav tegelane minu meelest, et ta suudab alati üsna kena statistika kokku ajada, kuid meeskond vireleb mänguliselt. Vene puhul võib eeldada, et ilmselt hakkab vaikselt karjääri loojang peale tulema.
Matthias Tass on mänguliselt nagu edasi arenenud ning saab heal tasemel klubis korralikult mänguaega, aga tema puhul ei näe ma väga, et kuhu ta selle Belgia hooaja pealt saaks sellise statistikaga nii väga kõrgemale edasi minna? Võibolla mõni Bundesliga klubi võiks kõne alla tulla, aga ma tahaks näha, et isegi kui Oostende mänguplaan teda rünnakul väga ei soosi, siis vähemalt võiks ta lauast punkte korjamas käia.
Kotsari Jaapani tegemisi on keeruline hinnata, kuivõrd mänge ei näe ning liiga taset hinnata ei oska, aga jällegi - ei midagi liiga säravat või midagi sellist, mille pealt võiks Euroopasse naastes kuskilt väga head lepingut oodata.
Kirves juba hakkas korraks jalgu alla saama, aga sai uuesti vigastada. Mil moel ta sealt vigastuspausilt tagasi suudab tulla ning endale uuesti koha leida, eks saab näha.
Ehk et minu tunnetus on praegu pigem see, et kui keegi, siis vast Kullamäe võiks järgmiseks hooajaks natuke parema lepingu teenida. Kõikidel teistel on selline do or die hetk ning pigem arvaks, et üritused praegusel tasemel töökohti säilitada ei pruugi väga edukalt lõppeda. Oleks Kalevil eelarvega nõksa paremad lood, siis arvaks, et nii mõnigi eelnimetatutest võiks järgmiseks hooajaks pigem ise Kalevi ukse taha kraapima tulla kui et kuskil Itaalia esiliigas pallimist jätkata.
Itaalia tuumik on totaalselt liimist lahti. Jurkatamme visketabavus on täiesti kohutav. Riismaa protsendid on paremad, aga mäng hüppab üles-alla nagu ameerika mägedel. Treieri statistika on võrreldes varasemaga hetkel veel ilus, aga ta on samamoodi liiga ebastabiilne. Praegu tundub, et tema roll hakkab järgnevatel nädalatel vähenema ning vaadates meeskonna üldist dünaamikat, siis ei imestaks kui teda tabaks samasugune saatus nagu Riismaad eelmisel hooajal. Treieri eelis võrreldes Riismaaga on muidugi pikkus, mis võiks aidata tal siiski kohta mõnes kõrgliiga meeskonnas säilitada.
Rosenthal ja Vene on statistika poolest nagu enam-vähem vee peal, aga meeskond on tabelis viimaste seas ning kui ma Stali erapooletu poolehoidja oleks, siis ma arvaks, et kumbki täiendus ei ole väga hästi välja kukkunud. Rosenthal on selles mõttes üldse huvitav tegelane minu meelest, et ta suudab alati üsna kena statistika kokku ajada, kuid meeskond vireleb mänguliselt. Vene puhul võib eeldada, et ilmselt hakkab vaikselt karjääri loojang peale tulema.
Matthias Tass on mänguliselt nagu edasi arenenud ning saab heal tasemel klubis korralikult mänguaega, aga tema puhul ei näe ma väga, et kuhu ta selle Belgia hooaja pealt saaks sellise statistikaga nii väga kõrgemale edasi minna? Võibolla mõni Bundesliga klubi võiks kõne alla tulla, aga ma tahaks näha, et isegi kui Oostende mänguplaan teda rünnakul väga ei soosi, siis vähemalt võiks ta lauast punkte korjamas käia.
Kotsari Jaapani tegemisi on keeruline hinnata, kuivõrd mänge ei näe ning liiga taset hinnata ei oska, aga jällegi - ei midagi liiga säravat või midagi sellist, mille pealt võiks Euroopasse naastes kuskilt väga head lepingut oodata.
Kirves juba hakkas korraks jalgu alla saama, aga sai uuesti vigastada. Mil moel ta sealt vigastuspausilt tagasi suudab tulla ning endale uuesti koha leida, eks saab näha.
Ehk et minu tunnetus on praegu pigem see, et kui keegi, siis vast Kullamäe võiks järgmiseks hooajaks natuke parema lepingu teenida. Kõikidel teistel on selline do or die hetk ning pigem arvaks, et üritused praegusel tasemel töökohti säilitada ei pruugi väga edukalt lõppeda. Oleks Kalevil eelarvega nõksa paremad lood, siis arvaks, et nii mõnigi eelnimetatutest võiks järgmiseks hooajaks pigem ise Kalevi ukse taha kraapima tulla kui et kuskil Itaalia esiliigas pallimist jätkata.
Ei tea kui tõsine Rosenthali vigastus on. Kui nüüd tuleb pikem paus sisse, siis ei ole hästi. Stats on okei, aga protsendid on alla arvestust ja küllap ei tule kasuks ka see, et Skele tegi eelmine hooaeg Westbrooki numbreid. Seega jättis üsna suured kingad, mida tuleb täita. Vb treener saab isegi aru et kohanemine, aga Poolas vähemalt jalgpallis on fännide meelsus üsna oluline ja kui nurin tekib, siis on mingi ameeriklane kiire tulema.
Ei tea kui tõenäoline see on, et Rosenthal tulevikus ühel hetkel Kalevisse maandub? Praegused noored üritavad ju ühel hetkel pesast lennata ja kedagi on vaja asemele.
Ei tea kui tõenäoline see on, et Rosenthal tulevikus ühel hetkel Kalevisse maandub? Praegused noored üritavad ju ühel hetkel pesast lennata ja kedagi on vaja asemele.
Ja samamoodi ka Silinš-Vene puhul, kus Vene hetkel lätlase eelmistel hooaegadel näidatuni ei ole küündimas.NoName kirjutas: ↑04 Nov 2024, 10:38 Ei tea kui tõsine Rosenthali vigastus on. Kui nüüd tuleb pikem paus sisse, siis ei ole hästi. Stats on okei, aga protsendid on alla arvestust ja küllap ei tule kasuks ka see, et Skele tegi eelmine hooaeg Westbrooki numbreid. Seega jättis üsna suured kingad, mida tuleb täita. Vb treener saab isegi aru et kohanemine, aga Poolas vähemalt jalgpallis on fännide meelsus üsna oluline ja kui nurin tekib, siis on mingi ameeriklane kiire tulema.
Rosenthal tundub nii läbi ja lõhki Tartu poiss, et ma eeldaks, et võrdsete pakkumiste korral valib ta Eestisse naastes pigem Tartu. Ja ega ma poleks kindel, kas teda väga Kalevisse tahakski - tal on küll hea oskus kaitses survet peale panna, aga tema rünnaku juhtimise oskus on minu jaoks liiga suur handicap. Võimalik, et Rannula suudab seda parandada, kuid võimalik, et ka mitte. Eks koondis annab esmase indikatsiooni sellest, kas ja kui palju Rannula tema talenti hindab.
Kui Suurorg mingi hetk peakski edasi liikuma (ideaalis võiks ta siiski hooaja-kaks veel küpseda), siis ega tõesti Eesti mängujuhtide osas väga suurt valikut pole, kuid isiklikult eelistaks ma Rosenthali asemel igal juhul näiteks Jürgensit (kui ta oleks nõus tulema).
Rosenthali ja Jurkatamme murede taustal loodaks, et oma võimaluse koondise eest saavad hoopis Suurorg ja Böckler. Suurorg on minu hinnangul hetkel Cramos parim ning kui ta senist hoogu jätkab, siis miks mitte ei võiks ta järgmiseks hooajaks ACB-s või vähemalt Bundesligas maanduda. Ka Böckleri statistika on vaatamata mõnele kasinale esitusele siiski korralik ning Jurkatamme poolt üsna madalale seatud latti on ta hetkel ületamas (juba eelmine hooaeg kasutas ta oma minuteid efektiivsemalt ära).
Oldenburg vallandas Pedro Callese ja palkas teda asendama klubi legendi, Bosnia ja Hertsegoviina päritolu Mladen Drijencici. Näis, kuidas see Konontšuki rolli mõjutab. Võib öelda, et Callese jaoks oli ta üheks usaldusisikuks.
https://ewe-baskets.de/news/calles-beur ... 2De6Rr6tfw
Napoli peatreener jääb kõlakate kohaselt eilsest fiaskost hoolimata esialgu oma ametikohale.
Mängumeeste info kohaselt on Rosenthali hooaeg läbi. Ostrow Wielkopolski treenerist ja füsiost oli täiesti vastutustundetu lubada Rosenthal uuesti mängu mõni minut pärast seda, kui ta oli oma põlve esmakordselt vigastanud ja tükiks ajaks väljakule lamama jäänud.
https://ewe-baskets.de/news/calles-beur ... 2De6Rr6tfw
Napoli peatreener jääb kõlakate kohaselt eilsest fiaskost hoolimata esialgu oma ametikohale.
Mängumeeste info kohaselt on Rosenthali hooaeg läbi. Ostrow Wielkopolski treenerist ja füsiost oli täiesti vastutustundetu lubada Rosenthal uuesti mängu mõni minut pärast seda, kui ta oli oma põlve esmakordselt vigastanud ja tükiks ajaks väljakule lamama jäänud.
Onuralp Bitim - üks Drelli endiseid konkurente - maandus esmalt Fenerbahcesse ja sealt laenati edasi Bayernisse. Tal muidugi see eelis, et oli Türgis juba ilma teinud, aga iseenesest Bullsi farmtiimis ei olnud minu arvates oluliselt parem mängija kuigi võimalusi esindussatsi eest sai rohkem. Annab lootust, et Drell võiks ka Euroopas korraliku mängupaiga leida, kui ta just USAsse armunud pole.
Itaalia esiliigas toimus täna hooaja esimene eestlaste duell. Cantu alistas oodatult Avellino, Riismaa ja Jurkatamm viskasid kahe peale 7 punkti, visked 2/11.
https://netcasting3.webpont.com/?ita2_81
Riismaa selle hooaja visketabavus on iseenesest hea (kahestel 53% ja kolmestel 38%), aga punktikeskmine on nii madal (6), et järgmisel hooajal tal ilmselt Itaalia kõrgliigasse asja pole, kui just Cantu sinna ei tõuse või endine treener (nüüd Trevisot juhendav Frank Vitucci) teda kutsuma ei tule. Jurkatamm leiab vast tänu kohaliku mängija staatusele ka järgmiseks hooajaks Itaalia esiliigast tööd, aga nõnda jubeda visketabavuse tõttu tuleb arvatavasti leppida madalama töötasuga.
Kaks viimast hooaega Itaalia esiliigas sisuliselt ära raisanud Karl Markus Poom NCAA-s San Francisco esimeses ametlikus mängus platsile ei pääsenud. Võib-olla on vigastatud või tõbine.
https://netcasting3.webpont.com/?ita2_81
Riismaa selle hooaja visketabavus on iseenesest hea (kahestel 53% ja kolmestel 38%), aga punktikeskmine on nii madal (6), et järgmisel hooajal tal ilmselt Itaalia kõrgliigasse asja pole, kui just Cantu sinna ei tõuse või endine treener (nüüd Trevisot juhendav Frank Vitucci) teda kutsuma ei tule. Jurkatamm leiab vast tänu kohaliku mängija staatusele ka järgmiseks hooajaks Itaalia esiliigast tööd, aga nõnda jubeda visketabavuse tõttu tuleb arvatavasti leppida madalama töötasuga.
Kaks viimast hooaega Itaalia esiliigas sisuliselt ära raisanud Karl Markus Poom NCAA-s San Francisco esimeses ametlikus mängus platsile ei pääsenud. Võib-olla on vigastatud või tõbine.
Napoli lasi Deane Williamsi lahti ja sellega kahanes kahe korvialuse positsiooni mängijate arv jälle neljale. Treierile siis loodetavasti mõned minutid ikka jäävad edaspidi
Formaalselt kuulub Napoli eesliini siiski viis mängijat, kuna nende seas on ka endine pärnakas Dut Mabor, kes erinevalt Treierist teenis eelmises kohtumises ka mänguaega. Halli ja Williamsi vallandamise järel pole meeskonnas nüüd enam sisuliselt ühtegi väikest äärt (Williams on 3-4). Samas, kuna Dreznjak on peatreeneri kaasmaalane, siis pole üllatav, et loobuti Williamsi, mitte Dreznjaki teenetest, ehkki Dreznjak on minu meelest kehvemini esinenud. Eks Treier saab millalgi võimaluse end rehabiliteerida, aga samas ei üllataks, kui eesliini põhirotatsioon saab olema 3-meheline (Tote, Bentil ja Dreznjak) ning Treierile ja Maborile jäävad juhuminutid.
Siim-Sander Vene on vahelduseks hea visketabavusega mängu tegemas. Toruni vastu poolajaga 8 punkti, kolmesed 2/4.
https://cdn.livetv817.me/webplayer.php? ... i=605&si=3
https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... en_AU.html
https://cdn.livetv817.me/webplayer.php? ... i=605&si=3
https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... en_AU.html