Eestlased välismaal
Re: Eestlased välismaal
Sander Raieste pikk karjäär Baskonias on nüüd ametlikult läbi. Läheb väga kaua aega, enne kui mõni eestlane suudab ületada tema käes oleva Euroliiga mänguderekordi – 83 kohtumist. Kui valikus on karjääri jätkamine Bilbaos või Burgoses, siis loodetavasti teeb ta otsuse esimese kasuks, sest sellega avaneks võimalus mängida eurosarjas.
Ka teine meie „bask“, Kristian Kullamäe, lõpetas täna oma koduklubiga lepingu.
Huvitav, et Oldenburg pole teatanud Artur Konontšukiga hüvastijätmisest. Kõik teised mängijad, peale Seth Hinrichsi, kes omab 2-aastast lepingut, on klubist lahkunud. Püütakse priske palgaga jätkama meelitada?
Ka teine meie „bask“, Kristian Kullamäe, lõpetas täna oma koduklubiga lepingu.
Huvitav, et Oldenburg pole teatanud Artur Konontšukiga hüvastijätmisest. Kõik teised mängijad, peale Seth Hinrichsi, kes omab 2-aastast lepingut, on klubist lahkunud. Püütakse priske palgaga jätkama meelitada?
Täna ilmus Postimehes põhjalik usutlus Legia spordidirektoriga:
https://sport.postimees.ee/8283193/inte ... karakterid
Kaks tsitaati intervjuust:
„Minu listis on kolm-neli eestlasest mängijat, kes mulle väga meeldivad ja usun, et nad sobiks Poola liigasse ning meie klubisse. Vaatame, kas saame vähemalt ühe kätte. Olen kindel, et Heiko pigistaks temast maksimumi välja. Ta tunneb teda suurepäraselt.“
„Pluta on väga andekas, aga ta vajab treeneri usaldust. Heiko muutis teda palju. Hooaja teise poole mängis Pluta nagu ameeriklane, välismängija. Tean, et Heiko suutis sama teha Kasper Suuroru ja Stefan Vaaksiga.“
Bilbao fännidel on aimdus, et Sander Raieste on otsustanud nende lemmikmeeskonnaga liitumise kasuks, kuna Raieste Instagrami postitust, kus ta Baskoniaga hüvasti jättis, laikisid nii Melwin Pantzar kui ka Bilbao klubi.
„Minu listis on kolm-neli eestlasest mängijat, kes mulle väga meeldivad ja usun, et nad sobiks Poola liigasse ning meie klubisse. Vaatame, kas saame vähemalt ühe kätte. Olen kindel, et Heiko pigistaks temast maksimumi välja. Ta tunneb teda suurepäraselt.“
„Pluta on väga andekas, aga ta vajab treeneri usaldust. Heiko muutis teda palju. Hooaja teise poole mängis Pluta nagu ameeriklane, välismängija. Tean, et Heiko suutis sama teha Kasper Suuroru ja Stefan Vaaksiga.“
Bilbao fännidel on aimdus, et Sander Raieste on otsustanud nende lemmikmeeskonnaga liitumise kasuks, kuna Raieste Instagrami postitust, kus ta Baskoniaga hüvasti jättis, laikisid nii Melwin Pantzar kui ka Bilbao klubi.
EI Bilbao ega Burgos...Sander Raieste on Hispaania korvpalli esi-insider`i Chema de Lucase sõnul liitumas hoopis Murciaga. Klubi juhendab Läti koondise tulevane peatreener Sito Alonso ja meeskond osaleb Meistrite liiga kvalifikatsioonis. Hispaania liigas jäädi möödunud hooajal esimesena play-off`ist välja.
Päris huvitav, et Legia mängijate palgafond oli umbes 1m dollarit.Uhhuu kirjutas: ↑09 Juul 2025, 16:02 Täna ilmus Postimehes põhjalik usutlus Legia spordidirektoriga:
McGusty, Vucici ja Pluta lepingud pidid kõik olemas seal 100k dollari kandis ehk see 1m võib täitsa reaalne olla.
Kui see tõesti ongi 1m dollarit ehk umbes 850k eurot, siis ei olegi Eesti tippklubidest üüratult kaugel. Umbes 2x kõrgem kui Cramos?
- bckalev-cramo
- Kasutaja
Kõik treenerid + staff seal koos, lisaks tasub muidugi veidi maksusüsteemi võrrelda ja arvestada, et tööjõukulud majandusaasta aruandes on koos kõikide maksudega (mida me maksame ligi 300k).
Palgakulu -563 426 -bckalev-cramo kirjutas: ↑10 Juul 2025, 14:41
Kõik treenerid + staff seal koos, lisaks tasub muidugi veidi maksusüsteemi võrrelda ja arvestada, et tööjõukulud majandusaasta aruandes on koos kõikide maksudega (mida me maksame ligi 300k).
Sotsiaalmaksud -185 481
Kokku tööjõukulud -748 907
- bckalev-cramo
- Kasutaja
Kuna mina otseselt nende numbritega kokku ei puutu, siis ei oska täpselt öelda. Aga sain aru, et seal mingid asjad lisanduvad juurde?RK kirjutas: ↑10 Juul 2025, 15:15Palgakulu -563 426 -bckalev-cramo kirjutas: ↑10 Juul 2025, 14:41
Sotsiaalmaksud -185 481
Kokku tööjõukulud -748 907
Inforegistri andmetel 2024 aastal oli tööjõumaksud ca 330k...

Kokkuvõttes see palgakulu 560 väljamaksvate palkadena on suurusjärgus õige jah.
Ma natukene üllatunud, et Legia Tassi värbas.
Aga ma eeldan, et ta on ikka varutsenter?
Ja kui natukene mõelda, siis sobib selleks suht ideaalselt jah. Hinnaklass ei tohiks väga ulmeline olla ja Rannula teab täpselt mida saab selle eest
Aga ma eeldan, et ta on ikka varutsenter?
Ja kui natukene mõelda, siis sobib selleks suht ideaalselt jah. Hinnaklass ei tohiks väga ulmeline olla ja Rannula teab täpselt mida saab selle eest
Viimati muutis Ataman, 10 Juul 2025, 16:20, muudetud 1 kord kokku.
Kui Rannula ta Legias samamoodi mängima paneb nagu sügisel koondises, siis oleks pigem tegu vägagi asise põhitsentriga.
Legia spordirektor mainis eilses Postimehe intervjuus, et talle sümpatiseerib, mida väiksemaeelarvelised klubid nagu Kalev ja Oostende on suutnud targa mängijatevalikuga saavutada. Ja Tass oli Oostende põhitsenter. Lisaks on tal Poola liiga kogemus ja ta on teinud kaks suurepärast mängu Poola koondise vastu. Minu enda paari nädala taguses ennustuses, et kes võiks eestlastest Kaleviga liituda, oli ta Jõesaare ja Suuroru järel kolmandal kohal. Nii et kerge üllatus ikkagi, aga äge üleminek igal juhul. Nüüd on veelgi suurem huvi Legia mänge jälgida. Ja loodetavasti liitub Legiaga vähemalt üks eestlane veel.
Tassist saab vist Vucici asendaja. Legia kaasomanik mainis ühes intervjuus, et Vucici palgasoov olevat tohutult kasvanud. Lisaks on Tass ja Vucic natuke liiga sarnase mängijatüübiga, jalad maas mängivad n-ö vana kooli tsentrid. Möödunud hooajal oli Legia teine keskmängija ju täiesti teistsuguse profiiliga ehk õhulendur. Legia eelmise peatreeneri käe all olid Vucic ja Onu suht võrdses seisuses, Rannula tulekuga kerkis Vucic selgeks esitsentriks.
Tassist saab vist Vucici asendaja. Legia kaasomanik mainis ühes intervjuus, et Vucici palgasoov olevat tohutult kasvanud. Lisaks on Tass ja Vucic natuke liiga sarnase mängijatüübiga, jalad maas mängivad n-ö vana kooli tsentrid. Möödunud hooajal oli Legia teine keskmängija ju täiesti teistsuguse profiiliga ehk õhulendur. Legia eelmise peatreeneri käe all olid Vucic ja Onu suht võrdses seisuses, Rannula tulekuga kerkis Vucic selgeks esitsentriks.
Vucicil pidi jah teiselt Poola klubilt olema 130k pakkumine laual.
Tassi Oostende põhitsentriks nimetada on ka minu silmis natuke liiga palju, kui keskmine mänguaeg oli 17mini. Ja jah ma tean, et treener jagas mänguaega kolme pika vahel.
Kui Legia mingi tasemel C veel toob, siis väga timm. Kui põhilootus on Tassi peale pandud, siis olen veits pettunud.
Aga no kokkuvõttes Rannula loomulikult teab mis teeb ja jääb ainult huviga oodata, kuidas uuel hooajal tiim mängima hakkab.
Tassi Oostende põhitsentriks nimetada on ka minu silmis natuke liiga palju, kui keskmine mänguaeg oli 17mini. Ja jah ma tean, et treener jagas mänguaega kolme pika vahel.
Kui Legia mingi tasemel C veel toob, siis väga timm. Kui põhilootus on Tassi peale pandud, siis olen veits pettunud.
Aga no kokkuvõttes Rannula loomulikult teab mis teeb ja jääb ainult huviga oodata, kuidas uuel hooajal tiim mängima hakkab.
Tassi mänguaeg oli mõnevõrra suurem kui Bratanovicil ja palju suurem kui Buysschaertil ning üldjuhul viibis just tema väljakul otsustavates mängufaasides.Ataman kirjutas: ↑10 Juul 2025, 16:30 Vucicil pidi jah teiselt Poola klubilt olema 130k pakkumine laual.
Sander Raieste leidis ka siis omale uue pesa hispaanias. Murciaga kahe aastane leping.
Naljaga pooleks võiks õelda, et tehti Baskoniaga 1-1 vahetus, lätlane eestlase vastu.
Murcia alustab BCL’i qualist.
Koondise mõistes võiks olla hea valik, kuna enam ei ole takistusi akendes kinni hoidmiseks
Naljaga pooleks võiks õelda, et tehti Baskoniaga 1-1 vahetus, lätlane eestlase vastu.
Murcia alustab BCL’i qualist.
Koondise mõistes võiks olla hea valik, kuna enam ei ole takistusi akendes kinni hoidmiseks
Minu jaoks saab ülimalt huvitav olema, et millise statistika Raieste uues keskkonnas välja mängib. Korralik tõestamise hooaeg tulekul.
Poola liiga insider ei pidanud Legia võimalikku "super värbamist baltikumist" mainides silmas Matthias Tassi ehk äkki on võimalus lausa kahte eestlast järgmisel hooajal Rannula tiimis näha?
Samas eile avaldati, et Silinš jätkab meeskonnas ja minu jaoks tõmbab see Konontšuki võimalikule liitumisele kriipsu peale. Silinš-Kolenda-Konontšuk on kõik lihtsalt liiga sarnast tüüpi mängijad.
Suurorg mainis ka eile podcastis et rihib Poola/Belgia/Saksamaa suunas. Äkki siis ongi selleks mängijaks just tema, kellega Legia mingeid läbirääkimisi peab. Seda enam, et Pluta jätkamine on 50:50.
Poola liiga insider ei pidanud Legia võimalikku "super värbamist baltikumist" mainides silmas Matthias Tassi ehk äkki on võimalus lausa kahte eestlast järgmisel hooajal Rannula tiimis näha?
Samas eile avaldati, et Silinš jätkab meeskonnas ja minu jaoks tõmbab see Konontšuki võimalikule liitumisele kriipsu peale. Silinš-Kolenda-Konontšuk on kõik lihtsalt liiga sarnast tüüpi mängijad.
Suurorg mainis ka eile podcastis et rihib Poola/Belgia/Saksamaa suunas. Äkki siis ongi selleks mängijaks just tema, kellega Legia mingeid läbirääkimisi peab. Seda enam, et Pluta jätkamine on 50:50.