Konontšuk, Silinš ja Kolenda on kõik tõesti sama tüüpi mängijad: pikkust 2.02, suure korvpalli mõistes pigem number kolmed kui neljad (Silinš oli ju oma karjääri kõrgaegadel eelkõige väikese ääre rollis). Samas, meenutame Kalevi edukaimat hooaega eurosarjas, kui meeskonda kuulusid Kitsing, Hermet ja Konontšuk – samuti sarnase tüpaažiga mängijad.
Mis Suurorgu puutub, siis tema liitumine Legiaga võiks tulla kõne alla ka juhul, kui Pluta jätkab. Plutal polevat hetkel ühtegi allkirjastamist väärt lepingupakkumist. Ja kui ma õigesti aru olen saanud, siis Plutal on alates hooaja viimasest mängust 30 päeva aega, et leping välja osta. Tähtaeg kukub peagi. Suurorg ja Tass oleksid Legia mõttes ilmselt odavad välismängijad ja nii saaks kahe vakantse välismängija positsiooni (tsenter ja 2/3) täitmise peale kõvasti raha kulutada.
Raieste keskmine mänguaeg Baskoniast Murciasse siirdumise järel ilmselt tohutult ei kasva, aga ta peaks saama nüüd regulaarselt mängida. Ta võis Baskonias teha hea mängu, aga see ei garanteerinud, et ta järgmises kohtumises platsile pääseb (nagu juhtus näiteks möödunud hooajal play-off`is).
Eestlased välismaal
Re: Eestlased välismaal
Janari Jõesaar oli väidetavalt tõsistes läbirääkimistes Toruni meeskonnaga, kuid (õnneks) lepinguni siiski ei jõutud. Jabur, kui Jõesaare parim pakkumine pärast säravat hooaega on Poola liiga üheksandalt meeskonnalt.
https://zkrainynba.com/wielki-ruch-na-r ... cje-z-plk/
Mul on kerge hämming selle osas, et miks Legia ja Jõssi vahel mingit suminat ei toimunud.Uhhuu kirjutas: ↑Täna, 16:12 Janari Jõesaar oli väidetavalt tõsistes läbirääkimistes Toruni meeskonnaga, kuid (õnneks) lepinguni siiski ei jõutud. Jabur, kui Jõesaare parim pakkumine pärast säravat hooaega on Poola liiga üheksandalt meeskonnalt.
Võimalikud põhjused, mis ma täiesti tühja koha pealt õhku viskasin:
1) Jõesaare palgasoov ei lähe Legia komplekteerimise taktikaga kokku.
2) Rannula teab, et Jõesaare tervislik olukord oleks liiga suur risk.
3) Jõesaar ja Rannula rasked trennid lihtsalt ei käi kokku.
4) Suurorg liitub Legiaga
5) Lihtsalt tahetakse sellele positsioonile teist tüüpi mängijat.
Suve alguses justkui tundus täitsa loogilise lükkena, et Radanov asendatakse Jõesaarega, aga nüüd on eestlast hoopis mitme teise Poola klubiga seostatud...aga mitte kordagi Legiaga. Kõrvaltvaatajana raske neid põhjuseid teada, aga midagi peab olema. Mängutaseme taha asi ju ei jää.
Ja oleks siis nii, et Jõesaar lahkub Poola liigast....siis arusaadav. Aga hoopis on ise mitu korda rõhutanud, et Poola liiga sobib talle ja tahaks kindlasti seal jätkata.
No ju see asi siis rahas on. Poola keskmikud suudavad ju kallimatele leegionäridele väga korralikult maksta. Eurosari ei tundu väga kottivat.
Igatahes Jõssile edu mida iganes ta otsustab. Üks lemmikkoondislasi läbi aegade.
Jagan oma üldist nägemust Rannula, Legia ja eestlaste värbamise kohta. Üks eestlane on Tassi näol värvatud ning ma oleks väga üllatunud, kui sinna veel keegi meie korvpalluritest lisanduks. Miks ma nii arvan? Esmalt seetõttu (mitte et ma eestlasi alahindaks), et Legia klubi eesmärk on kindlasti BCL-is korralikku mängu näidata. Ma ei taha väita et eestlastega seda teha ei saa, aga Legia võimaluste juures olen ma üsna veendunud, et ülejäänud kolm värvatut saavad olema jänkid vmt rahvus ning kindlasti kõrgema palgaga kui küsivad meie korvpallurid. Teiseks, kui Rannula toob kodumaiseid korvpallureid kohale siis kohe kindlasti tekib kiiremini näpuga näitamise võimalus. Mina usun et Tassi värbamine oli hea, Shungu palkamine ka suuresti "oma" värbamine ning Šilinsi näol on kolmaski ja hästi tuttav suurus käes, sealt edasi vast üritatakse värvata veel 2 liidermängijat.