vlk kirjutas:Ei mõju positiivselt. Spetsialistid on kindlaks teinud, et Valga võib ka karja NBA mehi palgata, aga mängib meeskonna nimi, mitte meeskond. Neli mängu on juba all, kõik kaotused. Ega siit enam tõusta anna. Hooaja võib Valga osas lõppenuks lugeda.
Aga palun - tee siis spetsialistidele selgeks, mis veenvatel põhjustel peaks inimesed Valgat praegu kõrgemalt hindama?vlk kirjutas: Palun viska silm peale, kellega on Valga seni mänginud. Teiseks on neli nulli tabelis. Kolmandaks, kui keegi tõesti arvab endiselt, et Tartu ja Liepaja on sel hooajal lükata-tõmmata satsid, siis palju õnne talle.
Võta palun Valga koosseis lahti ning vaata ise, kes meeskonda kuuluvad. Eestlaste poolelt suudeti meeskonda meelitada ainult Eichfuss ja Raadik, kes viimastel aastatel ei ole ühegi teise Eesti meeskonna ridades suutnud väga säravat mängu näidata. Eichfuss veel kuidagi, aga Raadik on mitu head aastat maadelnud vigastuste ja ebakindlusega. Ülejäänud eestlased on madalama liigade kogemuste Meerits ja Rogovoi, kes mänguminuteid tõenäoliselt ei näe, ning nooruke Kris Hermann, kes, kui ma ei eksi, tegeles mingi hetk klubis ka muude funktsioonide täitmisega. Lätlaste poole pealt on pilt sel hooajal samasugune - Bumeisters ja Denafs said küll eelmise hooaja peksupoisi Jekabpilsi ridades kõrgemal tasemel karastuse kätte, aga esimest viiulit seal ei mänginud. Emils Krumins tuleb madalamalt tasmelt esimest täishooaega meeste seas mängima. Samamoodi ka Vanags. Bumeisters, Krumins ja Vanags on kõik verinoored ning ma ei ütleks, et nad ka Läti noortekoondistes oleks mingit üleliia suurt liidrirolli kandnud. Kogenumatest lätlastest on Elvis Sukteris, aga temagi on tegelikkuses kogenematu ning tiirelnud peamiselt madalam tasemel.
Võtame nüüd ette siis Valga välismaalased - nooruke Gafurov, serblased Bulatovic ja Jereminov ning ameeriklane Best. Jah, Gafurov on talendikas mängija ning hooaega hästi alustanud. Bulatovic oli eelmisel aastal Serbia liigas vahetusmees, kes sai vaevu keskmiselt 11 minutit kätte. Samamoodi ka Jereminov. Mõlemad on küll soliidsed mängumehed ning omavad kindlat taset, aga nad ei ole kindlasti ka midagi sellist, mis peaks nüüd Valgat power rankingus mitmeid kohti tõstma. Valga jaoks ülejäänud koosseisu arvestades head ja vajalikud täiendused, kuid mitte midagi erilist EST-LAT ühisliiga mõistes. Besti senine taust on Austraalia tugevuselt teine liigatase, Luksemburgi keskmik ning viis aastat NCAA mitte kõige tugevamas satsis/konverentsis, kus keskmised näitajad olid lõpuks 5.1 punkti ning 3 lauda. Jah, kindlasti võib ka sellise taustaga meestest tulla mõnikord heal tasemel mängumehi.. aga kui sa võrdled näiteks kasvõi Montae Glenni, Dominique Elliottiga või Adomas Drungilasega, siis tausta poolest on minu meelest viimased etemad. Samas seni võib tõdeda, et Best on Eestis hästi esinenud ning kujuneb Valgas tõenäoliselt üheks liidriks. Küsimus on nüüd selles, et kas ta suudab ka EST-LAT ühisliiga tasemel liidriks kujuneda ning Valgat kõrgemale tõsta.
Nii. Ja nüüd on minu küsimus kõige eelneva peale on see, et miks ma peaks sellise kooslusega meeskonda pidama tugevamaks kui näiteks Tarvast, TLÜ'd, Tartut või Pärnut? Eestlastest ja lätlastest saab kokku ehk 3.5 kogemusega mängumeest ning välismaalased on enamasti olnud tagasihoidlikuma taustaga, kui näiteks konkurentide välismaalased.
Täiesti võimalik, et Valga teebki mingit suurepärasel tasemel moneyballingut ning need tagasihoidliku taustaga mängijad tõstavad lõpuks Valga tabeli keskosasse ja play-offi konkurentsi.. aga kuniks see tulemustes ja mängupildis ei väljendu, siis ma ei usu seda. Jah, VEF ja Cramo on olnud tugevad vastased.. aga ülejäänud? Tartu ilmselt ka väga kõrgesse mängu sel hooajal ei sekku ning peab tugevalt võitlema, et esikaheksasse jääda. Liepaja osas tsiteeriks sinu enda sõnu 2. oktoobril: "Kui kõik hüppasid rõõmust lakke, et Tarvas võõrsil võitis, siis võib vaikselt hakata mõtlema sellele, et järsku Liepaja ongi kõige nõrgem sats siin liigas, kuigi koosseisu põhjal ei tahaks öelda seda."
Ehk et kui Tarvas suudab Liepajat võita, siis see näitab otsekui seda, et Liepaja võiks olla üks nõrgemaid satse liigas, kuid kui Valga saab Liepaja käest kindla kaotuse, siis üleöö on Liepaja hoopis teisel tasemel sats? Ma olen tegelikult nõus, et Liepajal on huvitav koosseis ning tihti on nende ebaedul muud põhjused, aga see on natuke naeruväärne, kuidas su arvamused muutuvad vastavalt olukorrale, ei? Saa palun aru, et kellelgi ei ole Valga vastu midagi isiklikku, vaid lihtsalt see ongi reaalsus, et sel hooajal on olnud nendepoolne komplekteerimine väga vaevaline ning paberil (ja seni ka tulemustes) tunduvad konkurendid tugevamad. Siin ei ole mitte mingit agendat peidus.