Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020, 2020/2021

Kõik Eesti-Läti korvpalliliigaga seonduv
East
Kasutaja

Re: Eesti-Läti Ühisliiga/KML 2019/2020

Postitus Postitas East »

vlk kirjutas:Ei mõju positiivselt. Spetsialistid on kindlaks teinud, et Valga võib ka karja NBA mehi palgata, aga mängib meeskonna nimi, mitte meeskond. Neli mängu on juba all, kõik kaotused. Ega siit enam tõusta anna. Hooaja võib Valga osas lõppenuks lugeda.
vlk kirjutas: Palun viska silm peale, kellega on Valga seni mänginud. Teiseks on neli nulli tabelis. Kolmandaks, kui keegi tõesti arvab endiselt, et Tartu ja Liepaja on sel hooajal lükata-tõmmata satsid, siis palju õnne talle.
Aga palun - tee siis spetsialistidele selgeks, mis veenvatel põhjustel peaks inimesed Valgat praegu kõrgemalt hindama?

Võta palun Valga koosseis lahti ning vaata ise, kes meeskonda kuuluvad. Eestlaste poolelt suudeti meeskonda meelitada ainult Eichfuss ja Raadik, kes viimastel aastatel ei ole ühegi teise Eesti meeskonna ridades suutnud väga säravat mängu näidata. Eichfuss veel kuidagi, aga Raadik on mitu head aastat maadelnud vigastuste ja ebakindlusega. Ülejäänud eestlased on madalama liigade kogemuste Meerits ja Rogovoi, kes mänguminuteid tõenäoliselt ei näe, ning nooruke Kris Hermann, kes, kui ma ei eksi, tegeles mingi hetk klubis ka muude funktsioonide täitmisega. Lätlaste poole pealt on pilt sel hooajal samasugune - Bumeisters ja Denafs said küll eelmise hooaja peksupoisi Jekabpilsi ridades kõrgemal tasemel karastuse kätte, aga esimest viiulit seal ei mänginud. Emils Krumins tuleb madalamalt tasmelt esimest täishooaega meeste seas mängima. Samamoodi ka Vanags. Bumeisters, Krumins ja Vanags on kõik verinoored ning ma ei ütleks, et nad ka Läti noortekoondistes oleks mingit üleliia suurt liidrirolli kandnud. Kogenumatest lätlastest on Elvis Sukteris, aga temagi on tegelikkuses kogenematu ning tiirelnud peamiselt madalam tasemel.

Võtame nüüd ette siis Valga välismaalased - nooruke Gafurov, serblased Bulatovic ja Jereminov ning ameeriklane Best. Jah, Gafurov on talendikas mängija ning hooaega hästi alustanud. Bulatovic oli eelmisel aastal Serbia liigas vahetusmees, kes sai vaevu keskmiselt 11 minutit kätte. Samamoodi ka Jereminov. Mõlemad on küll soliidsed mängumehed ning omavad kindlat taset, aga nad ei ole kindlasti ka midagi sellist, mis peaks nüüd Valgat power rankingus mitmeid kohti tõstma. Valga jaoks ülejäänud koosseisu arvestades head ja vajalikud täiendused, kuid mitte midagi erilist EST-LAT ühisliiga mõistes. Besti senine taust on Austraalia tugevuselt teine liigatase, Luksemburgi keskmik ning viis aastat NCAA mitte kõige tugevamas satsis/konverentsis, kus keskmised näitajad olid lõpuks 5.1 punkti ning 3 lauda. Jah, kindlasti võib ka sellise taustaga meestest tulla mõnikord heal tasemel mängumehi.. aga kui sa võrdled näiteks kasvõi Montae Glenni, Dominique Elliottiga või Adomas Drungilasega, siis tausta poolest on minu meelest viimased etemad. Samas seni võib tõdeda, et Best on Eestis hästi esinenud ning kujuneb Valgas tõenäoliselt üheks liidriks. Küsimus on nüüd selles, et kas ta suudab ka EST-LAT ühisliiga tasemel liidriks kujuneda ning Valgat kõrgemale tõsta.

Nii. Ja nüüd on minu küsimus kõige eelneva peale on see, et miks ma peaks sellise kooslusega meeskonda pidama tugevamaks kui näiteks Tarvast, TLÜ'd, Tartut või Pärnut? Eestlastest ja lätlastest saab kokku ehk 3.5 kogemusega mängumeest ning välismaalased on enamasti olnud tagasihoidlikuma taustaga, kui näiteks konkurentide välismaalased.

Täiesti võimalik, et Valga teebki mingit suurepärasel tasemel moneyballingut ning need tagasihoidliku taustaga mängijad tõstavad lõpuks Valga tabeli keskosasse ja play-offi konkurentsi.. aga kuniks see tulemustes ja mängupildis ei väljendu, siis ma ei usu seda. Jah, VEF ja Cramo on olnud tugevad vastased.. aga ülejäänud? Tartu ilmselt ka väga kõrgesse mängu sel hooajal ei sekku ning peab tugevalt võitlema, et esikaheksasse jääda. Liepaja osas tsiteeriks sinu enda sõnu 2. oktoobril: "Kui kõik hüppasid rõõmust lakke, et Tarvas võõrsil võitis, siis võib vaikselt hakata mõtlema sellele, et järsku Liepaja ongi kõige nõrgem sats siin liigas, kuigi koosseisu põhjal ei tahaks öelda seda."

Ehk et kui Tarvas suudab Liepajat võita, siis see näitab otsekui seda, et Liepaja võiks olla üks nõrgemaid satse liigas, kuid kui Valga saab Liepaja käest kindla kaotuse, siis üleöö on Liepaja hoopis teisel tasemel sats? Ma olen tegelikult nõus, et Liepajal on huvitav koosseis ning tihti on nende ebaedul muud põhjused, aga see on natuke naeruväärne, kuidas su arvamused muutuvad vastavalt olukorrale, ei? Saa palun aru, et kellelgi ei ole Valga vastu midagi isiklikku, vaid lihtsalt see ongi reaalsus, et sel hooajal on olnud nendepoolne komplekteerimine väga vaevaline ning paberil (ja seni ka tulemustes) tunduvad konkurendid tugevamad. Siin ei ole mitte mingit agendat peidus.
vlk
Kasutaja

Postitus Postitas vlk »

Ei viitsinud kõike seda teksti läbi lugeda ja vastan spetsialistidele lühidalt. Ma ei ütle, et Valgat PEAB kõrgelt hindama, aga ei näe ka põhjust, miks peaks Valgat nelja mängu põhjal hakkama maha tegema. Aitäh!
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

vlk kirjutas:Ei viitsinud kõike seda teksti läbi lugeda ja vastan spetsialistidele lühidalt. Ma ei ütle, et Valgat PEAB kõrgelt hindama, aga ei näe ka põhjust, miks peaks Valgat nelja mängu põhjal hakkama maha tegema. Aitäh!
See ei ole ju maha tegemine. Täiesti loomulik, et kui hooaja esimesed mängud on peetud, siis hakatakse vaikselt arutama, et kuidas jõujooned kujunevad ning kes mis kohale enam-vähem asetuda võiks. Valga on hetkel kaotustega pidanud leppima - on kaotatud nii liigatippudele, kuid ka meeskondadele, kes on tõenäoliselt otsesed konkurendid. Lisaks tundub meeskond paberil tagasihoidlikum kui teistel. Kui mingi hetk võitma hakatakse ning tabelis tõustakse, küll siis hakatakse ka kiitma.

Ma veelkord ütlen, et näiteks minul oleks väga hea meel, kui Valga linnas on üks asjalik ja konkurentsivõimeline korvpalliklubi, kes rikastab korvpalligeograafiat.

Samamoodi olen ma selle hooaja alguses Kalevi komplekteeritust kirunud. Aga see, kui ma Kalevit kritiseerin, ei tähenda, et mulle Kalev ei meeldiks või oleks kuidagi ebasümpaatne. Ning individuaalselt võetuna ei ole minu arvamus ka üldse kuidagi oluline ega pretendeeri absoluutsele tõele - lihtsalt üks tilk meres - kuigi samas tundub, et enamvähem sarnasel arvamusel on teisigi. Mine võta siis kinni..
Viimati muutis East, 16 Okt 2019, 16:07, muudetud 1 kord kokku.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

vlk kirjutas:Ei viitsinud kõike seda teksti läbi lugeda ja vastan spetsialistidele lühidalt. Ma ei ütle, et Valgat PEAB kõrgelt hindama, aga ei näe ka põhjust, miks peaks Valgat nelja mängu põhjal hakkama maha tegema. Aitäh!
Kui vastaspoole seisukoht on teada – Valgat nähakse tabelipõhja kuulujana (ja mina isiklikult ei näe, kuidas antud koosseisuga oleks võimalik koguda rohkem võite kui mullu) –, siis millist kohta ja võitude arvu sa ise Valgale prognoosid? Ning milliste meeskondade vastu võiks Valga üldse olla enne mängu favoriidi staatuses?
Uhhuu
Kasutaja

Päris hull lagunemine Valgalt. Rapla tegi Valga suure kaasabi toel kolmanda veerandaja lõpus nelja minutiga 19-2 spurdi. Valga sooritas selle aja jooksul 5 pallikaotust. Kui kodusaalis ei suudeta alistada ilma kahe korvialuse põhitegijata (ja ühtlasi ka kahe suurima korvikütita) vastast, siis keda veel?
Uhhuu
Kasutaja

Kui Müürsepp poleks klubi omanikuga sõbrasuhetes, siis ta peatreeneripõli oleks ilmselt lõppenud juba eelmisel hooajal. Välja arvata paarinädalane periood mullu kevadel, kui väikse Kalevi ameeriklastest tagamängijate kolmik eestikate play-off`is tudengimeeskonnad individuaalse meisterlikkuse pealt üle mängis, on Müürsepa peatreenerikarjäär olnud katastroofiline. Ta võitude protsent Eesti-Läti ühisliigas on kahe hooaja peale napilt kakskümmend. Tänavuse komplekteerimisega on ka parajalt puusse pandud. Brandis Raley Rossi hoolealune Kyle Riddley võiks pigem mängida Andres Sõbra käe all esiliigat. Jureviciusel on vägev CV, aga ta lihtsalt ei suuda enam ühisliiga tasemel põhitegijana tegutseda. Pehka teeb aeg-ajalt päris ägedaid asju, aga sinna kõrvale tuleb paraku ka kuhjaga algaja praaki.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Postitus Postitas Drogba »

Aina huvitavamaks läheb. Nüüd lõpetas Tanel Sokk oma lepingu, sest vajab puhkust. Riddley asemel juba palgati selle nädala alguses siinkandis teada tuntud mees Mazeika. Saab näha, kes Soku asemel tuleb ning kuhu Sokk peale oma tervise korda saamist maabub.
Uhhuu
Kasutaja

Nüüd ka ametlik kinnitus sellele, mida aimata oli. Müürsepp ei pea oma töökoha pärast muretsema. Senikaua kui väikest Kalevit juhib Hr. Jantson, Müürsepal vallandamisohtu pole.

https://sport.postimees.ee/6821300/tane ... hus-ei-ole" onclick="window.open(this.href);return false;

Rapla tõi Belgia kõrgliigast endale uue tsentri. Uus täiendus jõudis sel hooajal ka tugevuselt neljandas eurosarjas kaasa teha.

http://euromillionsbasketball.be/player?id=A69476" onclick="window.open(this.href);return false;
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Liepaja on peale treenerivahetust suure sammu edasi astunud ja praegu noolib juba play-offi kohta, mis koosseisu järgi peaks neile jõukohane olema. Ilmselt Valga, Tartu ja Läti Ülikool saavad olema kolm autsaiderit, kuid teistel püsib vähemalt mingisugune lootus, kui ka K-Kalev suudab peale viimaseid vangerdusi oma mängu käima saada. Valmieral jääb meeskonnana ehk enim jõust puudu, kuid teiste puhul mine tea, kõik on võimalik. Pärnu näitas võiduga Jurmala üle, et vara on neid maha kanda ja Žvigurs on hea täiendus.
Uhhuu
Kasutaja

Tanel Sokk sai väga kiiresti oma tervisemuredest ja korvpallitüdimusest üle:

https://korvpall24.ee/tanel-sokk-liitus ... gaklubiga/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tema klassiga mängija kulunuks ära nii mitmelegi meistriliiga klubile.
HypeBeast
Kasutaja

Postitus Postitas HypeBeast »

Cramo duubel?
Uhhuu
Kasutaja

Veider olukord. Eesti-Läti ühisliiga Youtube`i lehekülg ega Delfi või Telia Kalevi ja TTÜ mängust ülekannet ei tee, küll on aga mäng nähtav striimingu saitidelt.

http://vipboxing.top/basketball/watch-3 ... 1522485547" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Postitus Postitas Drogba »

Ja läkski nii nagu arvati, et Veideman tervet hooaega Tarvas ei mängi. Eurobasket Roma tema uueks klubiks. Saab näha olema, kuidas ta asendada suudetakse või kas selleks üldse vahendeid olemas on.
RK
Kasutaja

Postitus Postitas RK »

Drogba kirjutas:Ja läkski nii nagu arvati, et Veideman tervet hooaega Tarvas ei mängi. Eurobasket Roma tema uueks klubiks. Saab näha olema, kuidas ta asendada suudetakse või kas selleks üldse vahendeid olemas on.
Jätkaks mõttearendust , kas Tarval ongi vaja täiendust juurde, tagaliin: Saage, Haller, Harris kannatab mängida küll, lisaks saavad kasutada Kurge ja Merimaad, eesliin: Hamilton, Lindmets, Vahter, Niits kärab kah est-lat liigas ,aga isegi Veidekaga Estlat liigas sellise koosseisuga playoffis midagi teha suurt poleks olnud jah eestikatel oleks vbl medali eest võidelnud aga kevadeks saavad teised eesti satsid ka ennast jonksu ja koosseisud paremaks (TLü/Kalev, Rapla ja Tartu ntx) ega seal ka midagi kergelt poleks tulnud, pigem prooviks järmiseks hooaja peale mõeldes nooremapoolseid mängijaid mängitada (Merimaa , Niits ntx) ja anda Hallerile suurem roll :D
Uhhuu
Kasutaja

RK kirjutas:
Drogba kirjutas:Ja läkski nii nagu arvati, et Veideman tervet hooaega Tarvas ei mängi. Eurobasket Roma tema uueks klubiks. Saab näha olema, kuidas ta asendada suudetakse või kas selleks üldse vahendeid olemas on.
Jätkaks mõttearendust , kas Tarval ongi vaja täiendust juurde, tagaliin: Saage, Haller, Harris kannatab mängida küll, lisaks saavad kasutada Kurge ja Merimaad, eesliin: Hamilton, Lindmets, Vahter, Niits kärab kah est-lat liigas ,aga isegi Veidekaga Estlat liigas sellise koosseisuga playoffis midagi teha suurt poleks olnud jah eestikatel oleks vbl medali eest võidelnud aga kevadeks saavad teised eesti satsid ka ennast jonksu ja koosseisud paremaks (TLü/Kalev, Rapla ja Tartu ntx) ega seal ka midagi kergelt poleks tulnud, pigem prooviks järmiseks hooaja peale mõeldes nooremapoolseid mängijaid mängitada (Merimaa , Niits ntx) ja anda Hallerile suurem roll :D
Sama hästi võiks ju öelda, et ka näiteks Tartul pole ühisliiga play-off`is mitte midagi peale hakata ning ka eestikatel on medali püüdmine keeruline, mistõttu Tanel Soku värbamise asemel oleks võinud tulevikku silmas pidades hoopis Suurorgu ja Jürgensteini mängujuhtidena arendada.

Paistab, et Veidekal on Itaalia esiliigas päästja maine. See on juba kolmas kord, kui ta peab hakkama meeskonda väljalangemistsoonist või selle lähistelt ülespoole vedama. Kaks esimest päästeoperatsiooni olid väga edukad. Udinel õnnestus tema tuleku järel võita seitsmest mängust kuus ning Mantova suutis ta koguni play-off`i vedada.
Vasta