KalevRuus kirjutas:Selleks, et rahvast saali juurde tuua, on vaja igapäevast süsteemset tööd. Iga klubi juures peaks olema üks entusiastlik inimene, kes igapäevaselt sellega tegeleks. Jalgpallis näiteks tehti iga satsi juurde nn kogukonnajuht ja enne Covidit publikuarv tõusis pea iga klubi juures, mõnel juhul vist 2-3 korda. Praegu on kahjuks koss muutunud natuke marginaalseks alaks, erandiks on ehk Rapla jne.Kunagi muide Eesti-Läti Ühisliiga sai alguse just seetõttu, et eestlaste omavahelisi mänge oli liiga palju ja tuua värsket verd ning uusi võistkondi Eestisse.
Nagu Kullamäe viimases podcastis mainis, et inimesi on saalis igalpool väheseks jäänud, jah me saame tuua COVID olukorra, aga hetkel ja kes teab kui kauaks on see uus reaalsus ning sellele on vaja leida lahendusi.
Ideetasandil väga tähtis, kuid nagu millalgi kuskil teemas juba käisime läbi, et kõik jääb finantsi taha. Miks teistel spordialadel selliseid positsioone ei ole on seetõttu, et see projekt suurelt jaolt finatseeritud UEFA ja EJL rahadega millest teised alad võivad vaid und näha. (kerge kontrastina võid võtta selle mis oli enne selle projekti algust jalka seis ja mis pärast). Lisaks palgakulule on siin ka muu korralduslik eelarve mida ma kahjuks ei tea kas ja palju nende tegevust väljaspoolt klubi toetatakse.
Sinuga olen nõus, et see on oluline koht kuhu peab leidma ressurssi, samuti olen nõus, et korvpalli populaarsus on langenud ning see ei ole enam nii popp kui see kunagi oli, eks siin peavad kõik klubid ja EKL asjale otsa vaatama (selle nimel on meistriliiga meeskonnad ja EKL seljad kokku pannud, et leida lahendusi kuidas seda parandada, tulemused ei tule kindlasti üle öö aga selle nimel on vaja kõvasti vaeva näha).
BCKLV su jutus on iva, aga selleks on vaja pikemaajalist plaani kuidas inimesi saali rohkem tuua ning mis täpselt sama oluline - kuidas neid saali jätta (ideaalses maailmas jõuame mingi aja pärast selleni, kus inimeste saalis käimine ei olene vastasest, suurelt jaolt ei olene eelmistest tulemustest vaid elamusest mis ta saalis saab, aga veelkord selle jaoks on vaja planeeritult töödata, aega kuni see toimima hakkab ning ressurssi, esimesed sammud selle nimel on tehtud juba tänavusel hooajal).
Pärtel oleneb kuidas me defineerime korraliku pealtvaatajate hulga, kahjuks on põhimõtteliselt kõikide meeskondade pealtvaatajate numbrid hooaja algusega võrreldes pigem langevas trendis. Kui võtame Viimsi näite, esimest aastat meistriliigas, korralikud Eesti tuntud mängijad, head välismaalased, vinge mängukorraldus, üle ootuste head tulemused, hea noortesüsteem.. See on ju valem selleks, et järjest rohkem ja rohkem inimesi käiks ning number oleks püsiv? Kuskil peab mingi kala peidus olema.
Üleüldine nähtavus ja telekanalites pildis olemine on väga väga tähtis aspekt, selllega olen nõus.