Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
HypeBeast
Kasutaja

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas HypeBeast »

8 meest eesliinis ja 4 tagaliinis ei tunduks kuigi mõistlik, isegi mitte teoreetilises olukorras, kus pikad on tagumistest tasemelt selgelt üle.

Jurkatamme statistika Cramos vs Vaaks: 9.1pts 37fg% vs 15.1pts 46fg%. Seejuures pole ma sugugi kindel, et ta kaitses parem on kui Vaaks. Vaaks tegi keskmiselt rohkem vaheltlõikeid ning suuremate minutite juures vähem isiklikke vigu. Võib-olla avaldab pisut paremini pallisurvet, aga see on suuresti ka kõik. Ühesõnaga tänan ei.
Uhhuu
Kasutaja

Postitus Postitas Uhhuu »

Mitmed meie eesliini mängijad pole jäigalt ühele positsioonile fikseeritud. Nii Drell, Raieste kui ka Konontšuk on nii klubis kui ka koondises täitnud vastavalt vajadusele positsioone kahest neljani.

„8 meest eesliinis ja 4 tagaliinis ei tunduks kuigi mõistlik, isegi mitte teoreetilises olukorras, kus pikad on tagumistest tasemelt selgelt üle“ – tänavusel EM-il me just sellises olukorras olemegi.

Ma ei näe mingit põhjust kõrvutada Jurkatamme Kalevi-aegset statistikat Vaaksi omaga. Tundub mõistlikum vaadata mänge, mil nad üheskoos koondist esindasid – ja siin on eelis Jurkatammel. Igaks juhuks mainin, et Vaaks on ka minu arvates palju suurema potentsiaaliga mängija kui Jurkatamm, aga ma ei julge väita, et ta Kriisa, Suuroru, Kullamäe ja Jõesaare olemasolu korral kindlalt koondisesse pääseks.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

HypeBeast kirjutas: 26 Juun 2025, 16:39 8 meest eesliinis ja 4 tagaliinis ei tunduks kuigi mõistlik, isegi mitte teoreetilises olukorras, kus pikad on tagumistest tasemelt selgelt üle.

Jurkatamme statistika Cramos vs Vaaks: 9.1pts 37fg% vs 15.1pts 46fg%. Seejuures pole ma sugugi kindel, et ta kaitses parem on kui Vaaks. Vaaks tegi keskmiselt rohkem vaheltlõikeid ning suuremate minutite juures vähem isiklikke vigu. Võib-olla avaldab pisut paremini pallisurvet, aga see on suuresti ka kõik. Ühesõnaga tänan ei.
Samas oli Vaaksul tagaliinis rohkem ruumi ja vabadust möllata. Jurkatammel tuli eriaegadel tagaliinis ründekoormat jagada ka Kovliari või Shunguga (+ Kaukiainen), rääkimata, et ka ülejäänud tiim oli vähemalt rünnaku mõttes mitmekülgsem kui tänavune. Vaaks sai võrdluseks olla sisuliselt tagaliini A&O (+ Kaukiainen).

Ma ei taha öelda, et Jurkatamm on parem kui Vaaks või vice versa, aga mulle tundub veidi, et Vaaksu tahetakse tema talendikuse pealt juba praegu natuke kõvemaks mängijaks hinnata kui ta tegelikult on. Ta tegi eelmise hooaja Kalevi eest väga häid esitusi, tõsi, aga koondis on tema jaoks siiski teistsugune keskkond, kus tiimi keskmine tase on oluliselt kõrgem kui möödunud hooajal Kalevis ning kus talle päris nii palju vabadust kätte ei anta.
HypeBeast
Kasutaja

Jurkatamm ja Vaaks on - nagu juba eelnevalt mainitud - koos mänginud täpselt kahes mängus. Selle põhjal Jurkatammele eelist anda on natuke narr. Oleks Vaaks oma visked ära pannud, räägiks me teist juttu.

“Jurkatamme Kalevi-aegne statistika” - mis? Ta mängis siin (üle)eelmisel hooajal samades liigades, samade treenerite all, sarnase komplekteeritusega satsis. Ta toodi Kalevisse (ka sinu nägemuse järgi) defense-breakeriks, täpselt nagu Vaaks. Ning vastusena Eastile tuletaks meelde, et Vaaks hakkas pead tõstma juba enne Suuroru vigastust ning Clarence’i ja Rannula lahkumist. Oma parima mängu (PAOKi vastu) tegi ta Clarence’iga platsi jagades.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

HypeBeast kirjutas: 26 Juun 2025, 18:54 Jurkatamm ja Vaaks on - nagu juba eelnevalt mainitud - koos mänginud täpselt kahes mängus. Selle põhjal Jurkatammele eelist anda on natuke narr. Oleks Vaaks oma visked ära pannud, räägiks me teist juttu.

“Jurkatamme Kalevi-aegne statistika” - mis? Ta mängis siin (üle)eelmisel hooajal samades liigades, samade treenerite all, sarnase komplekteeritusega satsis. Ta toodi Kalevisse (ka sinu nägemuse järgi) defense-breakeriks, täpselt nagu Vaaks. Ning vastusena Eastile tuletaks meelde, et Vaaks hakkas pead tõstma juba enne Suuroru vigastust ning Clarence’i ja Rannula lahkumist. Oma parima mängu (PAOKi vastu) tegi ta Clarence’iga platsi jagades.
Seda ma kaude üritasingi viidata, et Clarence oli suht kasutu erinevalt Kovliarist/Shungust. Ka tolles PAOKi mängus sai Clarence ainult 5 minutit platsil olla - sisuliselt oli Vaaksil korralik krediit tulistada.

Tõsi, et Suuroruga sai ta natuke koos pallida, kuid sedagi napilt kuu aega. Tal oli siis lubavaid mänge, aga ka kõikumisi (mis oligi igati normaalne
HypeBeast
Kasutaja

Ka Jurkatamm ei mänginud terve hooaeg Kovliari või Shunguga. Kovliar lahkus varakult ning Shungu leiti vahetult enne hooaja lõpufaasi. Kui mälu ei peta, siis oli Jurkatamm vahepealsel perioodil sama ebastabiilne nagu muidu.

Ausalt öeldes ei annaks ma praegu ka sellele nö “kindlale nelikule” selget eelist Vaaksu ees. Kõik on üsna võrdsel tasemel ja oleks olnud huvitav näha, kuidas nende vahel mänguaeg jaguneb.
Vasta