2024/2025 KML PLAYOFFS

Eesti meistriliigast ja karikavõistlustest
East
Kasutaja

Re: 2024/2025 KML PLAYOFFS

Postitus Postitas East »

marxx762 kirjutas: 02 Mai 2025, 09:20 Pärnu jätkamine vist ikka kahtluse all pole, sest vaevalt kogu see üritus nüüd nii savist jalgadele rajatud on. Uueks hooajaks on ju tehtud leping Evarti ning Ogemunoga. Oli see enne Heiko tulekut Pärnusse, kui seal oli viimati suurem virr-varr klubi kogu eksistentsi osas? Loodetavasti Kärpi taandumisega klubi soov kõrget mängu mängida ei vaibu. Saunas on räägitud et Pärnu Sadama juhatuses toimuvad või on toimunud muutused, mis võib tähendada, et Pärnu klubil kaob nimisponsor - saab näha kuidas see kogu asjaajamist muudab, loodetavasti leitakse Sadamale asendus. Samas see kõik on kuulujuttude tasandil. Üldiselt loodan, et Pärnu keskendub veidi oma taustajõudude tugevdamisele, mida mainis ka Evart ning kui tarvis, siis tehakse ratsionaalsed valikud eurosarjas osalemisega.

Raplaga on selline omamoodi lugu. Mulle on jäänud pisut arusaamatuks selle klubi ambitsioon või üldine eesmärk. Aastaid on oldud nii koduses korvpallis kui ka ühisliigas arvestatav klubi, aga mis Karp klubist päriselt ootab või milleni soovib püüelda, pole vähemalt mina kuulnud. Küll aga on viimastel hooaegadel läbivaks teemaks kujunenud jutt, et kui eelarve ei kasva, siis Karp astub kõrvale. Saan aru et igati tore oleks igal aastal rahaliselt juurde panna ja kasvada, aga kuhu? Eurosarja Rapla oma kodusaalis mängida ei saaks, kuisiis ENBL-i.

Viimsi on pärast nimitoetaja kadumist niigi juba oma kasvandikele enamjaolt keskendunud. Jutt, et hakkame sellele veelgi enam kontsentreeruma on ka pisut naljakas, sest nad juba teevadki seda või siis uuel hooajal loobutakse välismaalaste palkamisest ning asendatakse vahepealse tasemega korvpalluritest (al'a Hint). Kui jah, siis mulle tunduks kogu see supp väga lahja. Treenida ja mängida vildaka koosseisuga ei anna noorte korvpallurite arengule päris kõike seda, kui võistkonnas oleks 1-2 pikka.
Noh, mine tea. Enne Kärpi tulekut oldi ju põhimõtteliselt juba kõrgliigast lahkumas ning Kärpi nõusolek Käbinilt asja ülevõtmiseks ei tulnud toona ka kergelt, vähemalt minu mäletamist mööda. Ma ei usu, et finantside taha midagi jääks - pigem ongi küsimus, kas Kärp viitsib end selle klubi vedamise taagaga kulutada. Tema intervjuudest on ju varemgi läbi käinud dilemmat, et kas see ettevõtmine on ikka asja väärt. Teisalt, eks Kärp ole veidi selline kärts-mürts natuur, kes ütleb tihti asju esimese emotsiooni pealt ning seejärel rahuneb mõne aja jooksul maha. Praegu teebki mõnevõrra murelikuks asjaolu, et see krüptiline postitus ilmus ajal, mil platsi äärest ärasaatmise emotsioon võinuks juba lahtunud olla.

Mis puudutab Pärnu Sadamat kui nimisponsorit, siis Postimehes oli hiljaaegu sponsoritest üks lugu. Vähemalt sealt ei jäänud muljet justkui nimisponsor tagant ära oleks kadumas:

«Meil on hea meel, et korvpalliklubi on toonud mängudega Pärnu spordisaali publiku ning leidnud kaasaelajaid ka väljaspool meie linna,» teatas AS Pärnu Sadama juhatuse liige Mati Einmann.

Ta peab korvpalliklubi oluliseks kogukonnaprojektiks, kuid loodab, et tulevikus saadakse lähipiirkonnast veelgi suuremat tuge. «Mida laiapõhjalisem on korvpalliklubi toetajaskond, seda elujõulisem on klubi. Kutsun üles Pärnumaal, aga ka laiemalt, tegutsejaid huvi korral korvpalli vastavalt võimalustele toetama!»
Lisaks, kui need esimesed jutud tekkisid, et Sadam võib tagant ära kukkuda, siis minu meelest üsna koheselt hakkasid levima kõlakad, et plaan B oleks selleks olukorraks täitsa olemas.

Mis Raplat puudutab, siis nõus, et neil on midagi ära kadunud. Ühest küljest on raha vähe, aga näib, et kõik see negatiivne "meil pole raha, katsume kuidagi läbi ajada, aga võibolla lõpetame üldse ära" foon on ka publikut saalist viinud. Nüüd play-offide ajal on rahvast taas rohkem, aga põhihooajal oli küll Rapla mänge mõnikord üpris kurb vaadata. Minu meelest oleks neil vaja nüüd mingit Rapla 2.0 projekti - midagi mis annaks meeskonnale ja klubile särtsu ning mingi x-faktori juurde. Üldpilti vaadates - Niits, Eelmäe on toredad võitlejad, Laane sisuliselt klubi maskott ning välismaalased on kohaliku taseme kontekstis ka korralikud (Stankovic ja Krumins muidugi väikeste mööndustega), kohalikke poisse on ka, kuigi nemad on pigem väiksemas rollis. Äkki oleks sinna vaja mingit noort ja vihast talenti juurde, kes Stefan Vaaksile ja Erik Makkele sarnaselt tooks sinna mingit uut elu, vaimustust juurde? Ruubel võinuks teoorias juba paar hooaega tagasi selline tüüp olla, aga paraku on tema esitused siiani üsna üles-alla.

Ja Jaak Karpi isik on omaette teema - ilma temata Rapla ilmselt praegusel stabiilsel tasemel ei toimetaks, aga samas on tõesti tunda, et Karpi jaoks on Rapla projekt liiga väikeseks jäämas ning ei kattu enam tema isiklike ambitsioonidega midagi suuremat teha. Ma vahel olen mõtisklenud, et kui Karpi juhtida oleks mõni Tallinna (või kasvõi Pärnu-suguse linna) meeskond, siis mis see tulem selle meeskonna puhul olla võiks? Ma ütleks, et Rapla puhul on ta kogukonnast juba kõikvõimaliku kätte saanud ning teinud klubiga aastate jooksul maksimaalse esituse, mis sellises keskkonnas on võimalik teha. Oleks atraktiivne näha, kas Karpi eestvedamine võiks ka suuremas linnas häid tulemusi anda.

Viimsi puhul olid Valdo Lipsu väljaütlemised minu jaoks üllatuslikud. Mulle on varasematest intervjuudest jäänud mulje justkui ta naudikski noormängijatega töötamist ning kõrgema mängu mängimisest nii väga ei hooligi. Aga sellest tema viimatisest Õhtulehele antud intervjuust kõlas minu jaoks küll välja, et ilmselt on hakanud pidev tabeli lõpuosas virelemine teda väsitama ning ta tahaks siiski natuke tummisemat meeskonda juhendada. Ka sellest samast intervjuust käis läbi, et laias laastus on Viimsi jaoks kaks võimalust: kas tuua uusi mehi juurde ning heidelda kõrgematele kohtadele või teha verevahetus, mis tähendakski ilmselt seda marxxi kirjeldatut, et Rikbergidel ja Hintidel lastakse minna ning nende asenduseks hakatakse alt uusi poisse noormeesteks kasvatama.

Minu jaoks on igatahes kogupilti vaadates küll kerge kartus sees, et meie klubikorvpalli keskmine tase võib uuel hooajal veelgi langeda. Loodetavasti ma siiski eksin.
vanafänn
Kasutaja

Postitus Postitas vanafänn »

Ma mängu ei näinud aga Jurkatamm tõmmati rajalt täitsa maha? 23min 0p, 3 lauda. Kes see ta nii hästi ära kattis?
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

vanafänn kirjutas: 02 Mai 2025, 23:46 Ma mängu ei näinud aga Jurkatamm tõmmati rajalt täitsa maha? 23min 0p, 3 lauda. Kes see ta nii hästi ära kattis?
Ta lendas mängu üsna varajases faasis ikka väga rõvedalt ja valusalt põrandale ja toibus pingil mõnda aega. Seda kukkumist oli läbi telekagi valus vaadata. Tõenäoliselt jättis see ka tema edasisele mängule jälje. Ja noh eks Tartu kehade vastu peakski tal üsna ebamugav olema.

Aga kokkuvõttes ei jätnud Tartu väga kindlat muljet ja ütleksin, et TalTechil on palju rohkem juurde panna. Siin seerias võib veel pulli saada.

Rasmus Andre poolt tõenäoliselt senise karjääri üks parimaid esitusi. Kahju, et potentsiaalne võiduvise ei tabanud. Tuleb välja, et ennustusvõstluse küsimusi koostades alahindasin teda tõsiselt ning ei kukkunud hea küsimus välja...aga noh kõik peale minu said juba esimese kohtumisega punkti kirja ja siit on hea edasi minna :D
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Postitus Postitas Drogba »

See ažiotaas ja kõik on küll väga vinge, aga ma ise kardan, et TalTech jääb ikka lauas kõvasti alla. Neil pole lihtsalt kedagi lauda panna peale Jurkatamme. El-Sheik, Lips, Henry, Nurges - see on Eesti mõistes väga väga tummine korvi alune, tõenäoliselt Eesti parim isegi kui kõik oma potensiaali välja mängiks. Tartu omad võivad peale pilduda palju tahavad - laud jääb kõvasti neile. Tagaliinis jälle vastupidi Tartul pigem seal miinusmärgid ning potensiaal TalTechi omadel kõvasti parem. Samas Posti puudumine seab omad miinused. Andre - väga väga hea avanemine ja paugutamine - loodetavasti jätkab samas rütmis.
East
Kasutaja

Postitus Postitas East »

Rasmus Andre kuraas on äge. Kui tema põhihooaeg oli kohati ebastabiilne, siis play-off esitused on olnud juba teine tase. Nii jätkates oleks päris lahe teda isegi Cramo shortlistis näha.

Tartu puhul on miski endiselt paigast ära. Kõige tähtsam - võit - võeti küll ära, aga sellist ärakukkumist tuleb liiga palju sisse ning ka lõpp lasti loteriiks, mille puhul ütleks, et TalTech käkerdas seal lihtsalt enda võimalused ära.

PS! Tartu fännide kiivrid telliste kaitseks olid kavalad. Neid peaks hooaeg läbi kandma.
Ataman
Kasutaja

Postitus Postitas Ataman »

Ma olin sunntud ülekannet vaatama ilma helita. Kas mainiti midagi ka Posti võimaliku tagasituleku kohta?
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Postitus Postitas marxx762 »

Tartu sai mängu kätte mis on play off'is peamine, aga mõningad probleemid siiski eksisteerivad. Esmalt kolm meest mängisid ligi 30minutit ning kaks üle 30. Kui seeria läheb pikemaks, siis oleks hädasti pingilt abi juurde vaja. Miks eile Taltech järgi tuli kolmanda lõpus ja neljanda alguses - sest nii Paasoja kui ka Flood istusid pingil ja tagaliinis tegutsesid Roos, Giedraitis, Veideman.

Kui Tartu tagumisi korralikult survestakse, siis saab enamvähem adekvaatset mängu mängida ainult Floodi juhtimisel. Kui keegi soovitas mõelda El-Sheikh peale, siis ma ütleks, et Tartu pikad, va Nurger ja Lips on kohe näost valged kui vastased on robustsemad ning lastakse jõulisemalt mängida. On jäänud silma et eriti egiptlase puhul läheb tuju ikka väga kiirelt ära kui korra kaks tõmmatakse "normaalsemalt" üle käte. Rasmus Andre mitte palkamine oleks minu jaoks päris korralik ämber.

Üldiselt oli päris okei mäng ning kui võistkonnad jätkavad samas rütmis, siis usun et kolme mänguga see seeria kindlasti ei lõppe.

Natukene muid tähelepanekuid ka.

See reegel et keskväljal viskeliigutuse eest antakse kolm vabaviset on ikka täiesti totter reegel. Jah, Paasoja valdab seda kunsti hästi, aga sa ei lähe ju keskväljalt peale viskama. Vähemalt pole ma näinud, et ta mõnikord palliga üle tuleb ja siis paneb keskjoonelt vabalt peale. Jah, mängu lõpus, viimastel sekunditel kus see on tõepoolest reaalne, et võidakse visata, aga kusagil mängu keskel olles seljaga korvipoole teha viskeliigutus ning saada selle eest kolm vabakat on ikka päris totter.

Mulle tundub et kohtunik Peerandi on päris solvunud, et Euroliiga playoffe ei pääsenud vilistama või siis tal on maohaavad vms. Päris mitmes mängus on hiljaaegu jäänud mulje kuidas "ma olen siin platsil tegelikult kuningas" mulje.

Ning viimaseks, mis kuradi sousti meie korvpallisaalides lastakse? See ei käi ainult Tartu kohta vaid pigem enamuse satside saalides kuuleb ikka selliseid lola la laule, et anna minna.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

marxx762 kirjutas: 03 Mai 2025, 12:39
Ning viimaseks, mis kuradi sousti meie korvpallisaalides lastakse? See ei käi ainult Tartu kohta vaid pigem enamuse satside saalides kuuleb ikka selliseid lola la laule, et anna minna.
Ma käin päris palju kossu saalis, isegi head mussi tuleb sealt. Eriti see Trad Attack live tundus video vahendusel päris vinge. Saalis oli kindlasti veel vingem. Pigem jäi mulle kõrvu jalgpallis Kalju - Harju mäng, kus Kalju DJ lasi enne mängu mussi sõnadega " I am gonna f*uck you like a animal". See oli päris korralik muige koht ! :D :D
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Drogba kirjutas: 03 Mai 2025, 12:55
marxx762 kirjutas: 03 Mai 2025, 12:39
Ma käin päris palju kossu saalis, isegi head mussi tuleb sealt. Eriti see Trad Attack live tundus video vahendusel päris vinge. Saalis oli kindlasti veel vingem. Pigem jäi mulle kõrvu jalgpallis Kalju - Harju mäng, kus Kalju DJ lasi enne mängu mussi sõnadega " I am gonna f*uck you like a animal". See oli päris korralik muige koht ! :D :D
Ma Trad Attack'i kohta ei ütle ühtegi halba sõna, vastupidi, sellised ettevõtmised on tuhandet kiidusõna.
Kasutaja avatar
Drogba
Kasutaja

Saali sai mindud päris suurte lootustega, paraku pidin pettuma põneva mängu nägemise osas. Algus oli küll enam vähem, aga kaua see ei kestnud. Isegi publikul vist suuri ootusi pole, 603 neid vaid. Mängust. Cramo jooksutab mehi 20 minti kaupa, sats lihtsalt nii tummine. Rasked hetki neil sisuliselt ei tekkinudki. Kõik jookseb - töötab. Cramo fännile lust vaadata. Kurbas pani hullu, äkki ikka vara veel lõpetada? Teeks aastakese kaupa veel! Noormees veel Kanguri või Kriisa vanusega võrreldes! :D
Tormi Niits ütles peale mängu, et Tallinna tagasi tulles on seis 1:1. Kuidas? Mille pealt? Ei ole seda kuskilt näha. Rapla mehed sisuliselt kõik läksid lati alt läbi. Tormi aint punnitas 20 silma kokku. Krumins vigane. Ruut ja Ruubel kellest räägitud, et sealt peaks kahepeale vähemalt 25 pointsi tulema võiduks - 0 pointsi. Laane laksis Dorbekuga lõpus tänavakossu moodi 2 kolme pointsi viset, aga siis oli juba kõik tehtud paraku. Hetkel ikka pilt küll selline, et 3:0 ja kiired kodimatka jutud , iga üks oma teed pidi - kes kullale, kes pronksile.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja

Hästi põgusalt läbi käinud vist siit, aga Pärnu - Rapla seeriast veel üks väike arvamus. Nimelt on Kärp veidi solvunud ning üsnagi kahtleval seisukohal, et kas ta üldse viitsib kogu seda Pärnu klubi enam vedada. Eriti on teda solvanud see, et Peerandi ta viimases mängus saalist minema saatis (vähemalt nii osad persoonid seda presenteerivad, kuigi see ei vasta tõele). Sealjuures on toodud igasuguseid võrdlusi PANA suure juhiga, kes samamoodi väljaku ääres räuskab. Väga kohatud võrdlused just mastaapide mõistes ning teisalt, ega see polegi normaalne et klubi omanik või juht kusagil väljaku servas närveldab ja vehkleb. Jah, inimesed on küll emotsionaalsed, aga see ei peaks andma õigust sääraseks käitumiseks.
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

marxx762 kirjutas: 04 Mai 2025, 22:15 Hästi põgusalt läbi käinud vist siit, aga Pärnu - Rapla seeriast veel üks väike arvamus. Nimelt on Kärp veidi solvunud ning üsnagi kahtleval seisukohal, et kas ta üldse viitsib kogu seda Pärnu klubi enam vedada. Eriti on teda solvanud see, et Peerandi ta viimases mängus saalist minema saatis (vähemalt nii osad persoonid seda presenteerivad, kuigi see ei vasta tõele). Sealjuures on toodud igasuguseid võrdlusi PANA suure juhiga, kes samamoodi väljaku ääres räuskab. Väga kohatud võrdlused just mastaapide mõistes ning teisalt, ega see polegi normaalne et klubi omanik või juht kusagil väljaku servas närveldab ja vehkleb. Jah, inimesed on küll emotsionaalsed, aga see ei peaks andma õigust sääraseks käitumiseks.
Ma arvan, et seda intsidenti pole mõtet nüüd suureks puhuda, kuigi meedia peab oma igapäevast leiba teenima ja kui Rakvere kõrvalt ka veel Pärnu ära kaob ning ainus väljaspoolt Harjumaad klubi jääb Tartusse, siis sellest keegi suurt ei võida. Teisalt, Peerandi poolt ka selline meediademonstratsioon koos Jaak Karbi kaasamisega oli selgelt liialdatud. Siis oleks võinud juba turvamehed kutsuda, oleks saanud parema meediaefekti. Kas Kärp tuli väljaku piiridesse? Kui jah, siis oli reaktsioon õigustatud, kui mitte ja ta kohapealt midagi karjus, siis oleks mõistlikum olnud ignoreerida. Kusjuures, klippi üle vaadates, siis viga Douvieri vastu oli üsna selge ja seda kasvõi võrreldes olukordadega, kus viga ära võeti.
vanafänn
Kasutaja

vaim564 kirjutas: 05 Mai 2025, 09:14
marxx762 kirjutas: 04 Mai 2025, 22:15 Hästi põgusalt läbi käinud vist siit, aga Pärnu - Rapla seeriast veel üks väike arvamus. Nimelt on Kärp veidi solvunud ning üsnagi kahtleval seisukohal, et kas ta üldse viitsib kogu seda Pärnu klubi enam vedada. Eriti on teda solvanud see, et Peerandi ta viimases mängus saalist minema saatis (vähemalt nii osad persoonid seda presenteerivad, kuigi see ei vasta tõele). Sealjuures on toodud igasuguseid võrdlusi PANA suure juhiga, kes samamoodi väljaku ääres räuskab. Väga kohatud võrdlused just mastaapide mõistes ning teisalt, ega see polegi normaalne et klubi omanik või juht kusagil väljaku servas närveldab ja vehkleb. Jah, inimesed on küll emotsionaalsed, aga see ei peaks andma õigust sääraseks käitumiseks.
Ma arvan, et seda intsidenti pole mõtet nüüd suureks puhuda, kuigi meedia peab oma igapäevast leiba teenima ja kui Rakvere kõrvalt ka veel Pärnu ära kaob ning ainus väljaspoolt Harjumaad klubi jääb Tartusse, siis sellest keegi suurt ei võida. Teisalt, Peerandi poolt ka selline meediademonstratsioon koos Jaak Karbi kaasamisega oli selgelt liialdatud. Siis oleks võinud juba turvamehed kutsuda, oleks saanud parema meediaefekti. Kas Kärp tuli väljaku piiridesse? Kui jah, siis oli reaktsioon õigustatud, kui mitte ja ta kohapealt midagi karjus, siis oleks mõistlikum olnud ignoreerida. Kusjuures, klippi üle vaadates, siis viga Douvieri vastu oli üsna selge ja seda kasvõi võrreldes olukordadega, kus viga ära võeti.
Matsalu ütles, et seal korvi all ei tohiks üldse toole ja pealtvaatajaid olla aga saal taheti maxini täis pakkida ja nii ka Kärp sinna istuma sai. Seda kohtunike teemat on just selle kevade play-offides nii palju, et mul on tasapisi kõrini juba :D eelnevad aastad polegi nii palju seda täheldanud. Siia hulka ma loen ka Euroliiga, kus iga meeskond ikka suudab õudsalt palju jonnida ja võiks juba lihtsalt vait jääda
vanafänn
Kasutaja

esimese veerandi suurim tähelepanek: miks kannavad tartu fännid sinist? kas tõesti poleks saanud musta värvi kiivreid koos mustade särkidega? või heck, äkki isegi valget värvi? :D
vanafänn
Kasutaja

On ikka eriline võlu, kui väljas on kena sinine taevas ja eestikate play-offid käivad! Sellest seeriast kasvab kyll korralik elukas välja, esimest mängu ei näinud aga julgen pakkuda, et ta sarnane teisega oli, vägev mäng igastahes
Vasta