http://tartu.postimees.ee/3797217/gert- ... 1449485620" onclick="window.open(this.href);return false; link kahh
mõned lõigud
Siiani treenis Gert Kullamäe Tartus seitsme mehega: Janar Talts, Tanel Sokk, Gert Dorbek, Kent-Kaarel Vene, Kristen Meister, Marek Doronin ja Janari Jõesaar. Kolmapäeval liitus treeningutega ka Timo Eichfuss.
Lepingud on neist vaid Taltsil ja Sokul, kuid Meelis Pastaku sõnul võiks ka ülejäänutega lähiajal lepingu allkirjastamiseni jõuda.
Kullamäe avaldas lootust, et üle aastate tagasi Tartusse jõudnud Janari Jõesaar teeb siin korraliku hooaja.
«Me teadsime, et Tanel Kurbas läheb ära ja talle oli vaja asendajat,» lausus Kullamäe «Jõesaar on ju Tartu kutt ja Rakvere Tarvasse ta enam jääda ei tahtnud. Nüüd on ta nädal aega siin treeninud ja ma olen temaga väga rahul. Ta võiks Tartus teha nüüd ühe kõva hooaja. Kõik sõltub mehest endast, aga võimalus ennast pildile mängida on olemas.»
Kullamäe sõnul pole aga võimatu, et Tartu esindusmeeskonnas mängib algaval hooajal koguni neli võõrmängijat.
«Ma arvan, et ei ole välistatud ka nelja välismängija palkamine. Eesti mängijate turg on praegu selline nagu ta on ja kui me tahame rahvusvahelises sarjas rongil püsida, siis tuleb lihtsalt mujalt need mehed leida,» lausus Kullamäe.
Ta tunnistas, et see läheb osaliselt vastuollu tema senise põhimõttega mängida võimalikult palju Eesti meestega.
«Absoluutselt. Aga Eesti mängijatega on nagu on. Eks mõnega sai ka räägitud, aga ei saadud kokkuleppele. Ka rahvuskoondisest on ju näha, et oleme päris keerulises seisus. Ja veel kord... kui sa tahad rahvusvahelises sarjas mängida, siis peab ka korvi all olema vähemalt üks pikk ja kusagilt tuleb need mehed leida,» rääkis Kullamäe.