2008/09 hooaeg(vist) oli meil ju 3 välismängijat (Akognon,Fisher ja see pikk töllakas Owens oli nimi vist) ei mäleta küll , et mõni eesti poiss oluliselt vastutust võttis ja oma võimaluse ära kasutas....michaelEP kirjutas:noh eks selles peksupoisis asjus saame (paraku) targad olla alles hooaja lõpus. Kui suudetakse näiteks alagrupis 2-3 meeskonda edestad, oleks kõik minu meeltmööda väga hästi. Juhul kui tuleb taaskord alagrupi viimane koht, tekib küll küsimus, et äkki oleks võinud mängida rohkemate eestlastega (kasvõi Raadik ja Kitsing), kuna tulemus kehvem nagunii ei oleks saanud olla.
Ehk jõuame taaskord küsimuseni kas 6 keskpärast leegionäri või 2-3 head leegionäri...
Paraku.. nagu juba enne mainisn saab selles küsimuses tark olla alles tagantjärgi
Hooaja üldarutelu
Re: Hooaja üldarutelu
Rix kirjutas:Michael, ma ei viitsi pikalt seletada, eks ma muidugi diskuteerisin enamjaolt Pajuga, aga kui sa nimetad neid headeks pointideks ning räägid, et pigem 2-3 leegionäri ja ülejäänud eestlased, siis täpselt nendele asjadele ma vastu vaidlengi. Ei ole need head poindid ja nendes liigades, kus Cramo mängib, pole hetkel 2-3 vöga hea leegionäri ja ülejäänud kasutada olevate eestlastega kahjuks midagi teha. 5-6 mehega ei mängi neid sarju aktsepteeritaval tasemel.
Selge see, et ei mängi. Lihtsalt minuarust huvitav tähelepanek, et tõepoolest praegu ei tegele Kalev ei eestlastest korvpallurite arendamisega, ega võõrlegionäride toel tulemuse tegemine. Hetke seis on meil kahjuks selline, et meeskonnas 6 leegionäri ja ikka mingit tulemust ei ole. Siin võib nagu tekkida küsimus, et milleks siis neid leegionäre siin hoida? Saadaks näiteks 3 leegionäri minema, annaks selle arvelt rohkem mänguaega eestlastele. Tulemused ju kehvemad nagunii olla ei saa!
Aga ma räägin, et see on selline tagantjärgi tarkus, mis selgub alles hooaja lõpus. Kuid praeguse seisuga tundub tulevad järjekorde hooaeg VTB-s, kus oodati tulemuse parandamist, kuid jälle tuleb vastu võtta alagrupi viimane koht.
Tulemuseks oleks vTBs 40sed pakid, euros sama ja eestikate teine-kolmas. Ei usu, et see nüüd oluliselt atraktiivsem oleks. Ja VTBs meid enam ei hoitaks ka, eurocupist rääkimata. Aga eestlased arenevad ju...
EDIT: Tartu nagu tegi seda, sel oli isegi nimi- 3 aastane projekt. Tulemuseks oli, et kõik olid vihased ja pettunud ning tartu koss vaakus hinge, tipptasemel vähemalt.
EDIT: Tartu nagu tegi seda, sel oli isegi nimi- 3 aastane projekt. Tulemuseks oli, et kõik olid vihased ja pettunud ning tartu koss vaakus hinge, tipptasemel vähemalt.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Pole sel hooajal veel saali jõudnud, kuid saan ma õigesti aru, et sooduspiletit enam ei eksisteeri? Ainult variandid 5€ otsatribüün ning 8€ küljetribüün, vahet pole kui vana sa oled (?).
Oleneb sarjast, vist.Marcus kirjutas:Pole sel hooajal veel saali jõudnud, kuid saan ma õigesti aru, et sooduspiletit enam ei eksisteeri? Ainult variandid 5€ otsatribüün ning 8€ küljetribüün, vahet pole kui vana sa oled (?).
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Saavad ikka küll olema kehvemad. Neilegi keskpärastele leegionäridele konkurentsivõimelisi eestlasi lihtsalt pole. Mõni klubi võiks olla Euroopas ka konkurentsivõimeline, see mõjuks alale tervikuna positiivselt. Neid "arendavaid" klubisid on meil juba küll, ainus probleem, et arengut pole näha.michaelEP kirjutas: Hetke seis on meil kahjuks selline, et meeskonnas 6 leegionäri ja ikka mingit tulemust ei ole. Siin võib nagu tekkida küsimus, et milleks siis neid leegionäre siin hoida? Saadaks näiteks 3 leegionäri minema, annaks selle arvelt rohkem mänguaega eestlastele. Tulemused ju kehvemad nagunii olla ei saa!
Kuulasin ka praegu saadet. Eks seal räägiti nii nagu teoreetiliselt peaks asi olema, mitte seda, et käesoleval hooajal oleks kolme võõrmängija ja karja perspektiivikate eestlastega võimalik mängida. Jutu mõte oli umbes selline, et peaaegu ilma eestlasteta tabeli lõpus tappa saada, ei arendata ei Eesti korvpalli ega pakuta ka publikule emotsioone. Ehk siis ei liha ega kala.Rix kirjutas:Michael, ma ei viitsi pikalt seletada, eks ma muidugi diskuteerisin enamjaolt Pajuga, aga kui sa nimetad neid headeks pointideks ning räägid, et pigem 2-3 leegionäri ja ülejäänud eestlased, siis täpselt nendele asjadele ma vastu vaidlengi. Ei ole need head poindid ja nendes liigades, kus Cramo mängib, pole hetkel 2-3 vöga hea leegionäri ja ülejäänud kasutada olevate eestlastega kahjuks midagi teha. 5-6 mehega ei mängi neid sarju aktsepteeritaval tasemel.
Kas keegi oskab öelda, millisel tasemel on Cramo noortetöö, tehakse seal tõsist tööd või mitte? Minu arvates oleks asi rahuldav alles siis, kui igal aastal kerkiks sealt pingiotsale vähemalt üks Laane või Nurger, mis annaks lootuse, et iga kolme aasta järel tuleks uus Veideman ja võib-olla iga kümne aasta järel uus Mürka.
Peale Rapla ikka vist ei ole küll.Neid "arendavaid" klubisid on meil juba küll, ainus probleem, et arengut pole näha.
Üldiselt jagan vaimu arvamnst.michaelEP kirjutas:Rix kirjutas:Michael, ma ei viitsi pikalt seletada, eks ma muidugi diskuteerisin enamjaolt Pajuga, aga kui sa nimetad neid headeks pointideks ning räägid, et pigem 2-3 leegionäri ja ülejäänud eestlased, siis täpselt nendele asjadele ma vastu vaidlengi. Ei ole need head poindid ja nendes liigades, kus Cramo mängib, pole hetkel 2-3 vöga hea leegionäri ja ülejäänud kasutada olevate eestlastega kahjuks midagi teha. 5-6 mehega ei mängi neid sarju aktsepteeritaval tasemel.
Selge see, et ei mängi. Lihtsalt minuarust huvitav tähelepanek, et tõepoolest praegu ei tegele Kalev ei eestlastest korvpallurite arendamisega, ega võõrlegionäride toel tulemuse tegemine. Hetke seis on meil kahjuks selline, et meeskonnas 6 leegionäri ja ikka mingit tulemust ei ole. Siin võib nagu tekkida küsimus, et milleks siis neid leegionäre siin hoida? Saadaks näiteks 3 leegionäri minema, annaks selle arvelt rohkem mänguaega eestlastele. Tulemused ju kehvemad nagunii olla ei saa!
Aga ma räägin, et see on selline tagantjärgi tarkus, mis selgub alles hooaja lõpus. Kuid praeguse seisuga tundub tulevad järjekorde hooaeg VTB-s, kus oodati tulemuse parandamist, kuid jälle tuleb vastu võtta alagrupi viimane koht.
Muidugi saavad tulemused palju kehvemad olla, ilmselt oleks VTBs 2 enamvähem võrdse mängu asemel 2 pealtvaatajatele mitte midagi pakkuvat Kalevi maa alla tampimist olnud ja Eesti meistrikatel läheks Tartuga raskeks.
Üldse, ma ei saa su kirjutise mõttest aru. Tunnistad, et su tähelepanek saab olla vaid tagantjärgi tarkus hooaja lõpus, aga esitad selle justkui ettepanekuna ja järeldusena hooaja alguse mängudele viidates. Hooaja alguses ei ole võimalik teada ei seda, kas õnnestub välismaalaste toel hea tulemus teha, ega seda, kas eestlasi mängitades õnnestub neid arendada või mitte. Selge on aga see, et teine variant on tulemus mõttes ette alla andmine.
Samuti ei saa ma aru, mis point oleks üldse Kalevil järsku hakata kohalike arendamisega tegelema, kas sellistest klubidest on Eestis puudus? Vastupidi, kõikide klubide juhid räägivad nagu ühest suust, et on puudus talutaval tasemel eestlastest, keda mängitada ja arendada. Eesti mängijateturule on lausa õnnistus, et Kalev tulemuse tegemisele on keskendunud. Või räägid päris noortele korvpallimängu õpetamisest a la Hito?
Ma kuulun nende hulka, kes näevad Kalevi peamist "ülesannet" kui meie üht tippklubi, mitte tööd noortega. Me pole nii rikkad, et neid kahte asja maksimaalselt ühendada saaks (paar aastat tagasi üritati ju mingit duubliasja koos Raplaga vmt).
Mis see pingiotsal Laane või Nurger annaks? Oleks see nende mängijate arengule kõige parem? Arvan et näiteks Rapla sugused võistkonnad neile just parajad, ja alles sealt teha hüpe edasi (siis kui tase välja kannatab).
Mis see pingiotsal Laane või Nurger annaks? Oleks see nende mängijate arengule kõige parem? Arvan et näiteks Rapla sugused võistkonnad neile just parajad, ja alles sealt teha hüpe edasi (siis kui tase välja kannatab).
Milliseid tulemusi on ka siis saavutatud senimaani? Milliseid tulemusi on oodata?Mario kirjutas:Üldiselt jagan vaimu arvamnst.michaelEP kirjutas:Rix kirjutas:Michael, ma ei viitsi pikalt seletada, eks ma muidugi diskuteerisin enamjaolt Pajuga, aga kui sa nimetad neid headeks pointideks ning räägid, et pigem 2-3 leegionäri ja ülejäänud eestlased, siis täpselt nendele asjadele ma vastu vaidlengi. Ei ole need head poindid ja nendes liigades, kus Cramo mängib, pole hetkel 2-3 vöga hea leegionäri ja ülejäänud kasutada olevate eestlastega kahjuks midagi teha. 5-6 mehega ei mängi neid sarju aktsepteeritaval tasemel.
Muidugi saavad tulemused palju kehvemad olla, ilmselt oleks VTBs 2 enamvähem võrdse mängu asemel 2 pealtvaatajatele mitte midagi pakkuvat Kalevi maa alla tampimist olnud ja Eesti meistrikatel läheks Tartuga raskeks.
Üldse, ma ei saa su kirjutise mõttest aru. Tunnistad, et su tähelepanek saab olla vaid tagantjärgi tarkus hooaja lõpus, aga esitad selle justkui ettepanekuna ja järeldusena hooaja alguse mängudele viidates. Hooaja alguses ei ole võimalik teada ei seda, kas õnnestub välismaalaste toel hea tulemus teha, ega seda, kas eestlasi mängitades õnnestub neid arendada või mitte. Selge on aga see, et teine variant on tulemus mõttes ette alla andmine.
Samuti ei saa ma aru, mis point oleks üldse Kalevil järsku hakata kohalike arendamisega tegelema, kas sellistest klubidest on Eestis puudus? Vastupidi, kõikide klubide juhid räägivad nagu ühest suust, et on puudus talutaval tasemel eestlastest, keda mängitada ja arendada. Eesti mängijateturule on lausa õnnistus, et Kalev tulemuse tegemisele on keskendunud. Või räägid päris noortele korvpallimängu õpetamisest a la Hito?
Täpselt minu mõte. Väga hästi öeldud.Mario kirjutas:Samuti ei saa ma aru, mis point oleks üldse Kalevil järsku hakata kohalike arendamisega tegelema, kas sellistest klubidest on Eestis puudus? Vastupidi, kõikide klubide juhid räägivad nagu ühest suust, et on puudus talutaval tasemel eestlastest, keda mängitada ja arendada. Eesti mängijateturule on lausa õnnistus, et Kalev tulemuse tegemisele on keskendunud.
Ja tooksin välja veel teise asja - mängija arenemine peaks ikka olema mängija enda asi, mitte midagi mida peaks kunstlikult esile kutsuma klubi poolt. Hea näide on Veideman - noor mängija kes tundis et Kalev koos oma VTB ja EuroCupiga on talle kõige parem väljakutse, ja ta teab et siin peab ta minutite pärast võitlema. Just sellisena näen ma Kalevi kasulikust Eesti korvpallile üldiselt. Võistkonna osana, mitte projektina "mänguminuteid koondisekanditaatidele VTBs".
Tegelt on isegi hästi mängitud võrreldes eelmise hooaja algusega..
Kui see aasta 1 võidu mõlemas tugevas liigas saaks oleks hea küll , sest peale aastavahetust on loodetavasti uus hoog sees nagu eelmine hooaeg..
Kui see aasta 1 võidu mõlemas tugevas liigas saaks oleks hea küll , sest peale aastavahetust on loodetavasti uus hoog sees nagu eelmine hooaeg..
Mulle teeb muret see minutite eest võitlemine, näiteks Raadik tegi mitu head mängu eelmine hooaeg aga niikui Keerles ja Wilkinson terveks said istutati ta kohe pingi lõppu.Mehel polnud isegi võimalust "võidelda minutite eest".Veidemanil on muidugi lihtsam kuna ta ju asendab sisuliselt G Dorbekut.
Tulemused leiad siitsamast kodukalt nagu ka klubi ootused selle hooaja saavutustele. Okei, saan aru, et küsimus on retooriline, sellest aru ei saa, mida sa öelda tahad. Kartuses, et äkki hooaeg ei õnnestu kõige paremini, tuleks igaks juhuks vähemabitsioonikam meeskond moodustada?zero0 kirjutas:Milliseid tulemusi on ka siis saavutatud senimaani? Milliseid tulemusi on oodata?