VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Europe Cup, BCL, Euroliiga, NBA jne
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas Kalevpoiss »

Minu arust ei ole ka asi päris nii, et ole mees ja mine võta võit ära. Arvata võib, et paljud meeskonnad lähevad Cramot mütsiga lööma, nagu ka VEF, kes Cramo mänguks spetsiaalselt üldse ei valmistunud. Vahe ongi materjalis, kui tuleb tasavägine lõpp, siis suuremate eelarvetega klubides on alati mehed, kes tulevad ja külma kõhuga lajatavad kolmesed sisse ja ongi kogu lugu. Meie meestel on selleks ajaks ammu kett maas ja enedekindlus läinud. Samas Vefi mängus istus Valters terve I poolaja nulli peal aga kui asi hapuks kiskus tuli ja lajatas nii, et vähe pole. Sarnasedis stsenaariumu kus vastatstel 1-2 klaasiga põhimeest lõpuks ärkavad ja mängu ära teevad on ikka VTB-s omajagu olnud.
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas Egert »

Meil peaks olema vähemalt 3 võitu hetkel. Mida ei ole, seda ei ole... ja ei tule ka. Vastastel ei ole raske meie vastu kaitset mängida, kui me liigutame 20 sekundit palli käest-kätti kolmese taga ja siis Arbet või mõni teine tagamees peale lajatab. Eesti liigas ja BBL-i nõrgemate vastu toob see edu, aga VTB-s on tase ikka teine. Me ei võida VTB-s ühtegi mängu enam, kui vabavisete protsent ei parane. VEF kasutas meie vastu suht head taktikat, tehti viga ning meie omad niikuinii viskavad ju mööda.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3609
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas Rix »

Egert kirjutas:Meil peaks olema vähemalt 3 võitu hetkel. Mida ei ole, seda ei ole... ja ei tule ka. Vastastel ei ole raske meie vastu kaitset mängida, kui me liigutame 20 sekundit palli käest-kätti kolmese taga ja siis Arbet või mõni teine tagamees peale lajatab. Eesti liigas ja BBL-i nõrgemate vastu toob see edu, aga VTB-s on tase ikka teine. Me ei võida VTB-s ühtegi mängu enam, kui vabavisete protsent ei parane. VEF kasutas meie vastu suht head taktikat, tehti viga ning meie omad niikuinii viskavad ju mööda.
Üldiselt võib isegi nõustuda, kuid aeglane rünnak on pigem pluss kui miinus. Vefi või ükskõik kellega võidu jooksma hakata on enesetapp, lihtsalt vastaste kiiruslikud oskused palliga on hhopis teised. Pigem suruda tempo alla ja eelkõige mängida kaitses taktikaliselt hästi. Pigem sunnitakse meid VTBs peale lajatama, meil ei saagi olema kahe aasta perspektiivis korvi all meest, kes osavusega sealt punkte teeks. vabavisked on muidugi väga kurb teema tõesti.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4282
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas marxx762 »

-NBA- kirjutas:
MarttiH kirjutas:Suva need säravad silmad, minu meelest rohkem küsimus sportlikus vihas. Minule tundub, et ainult väga üksikud mõtlevad a'la "no võtame ära selle mängu, raisk". Tundub nagu ei usuta iseendasse, Sõber peaks Cramo mängijaid motiveerima hakkama vist.
Täiesti nõus.
Võrreldes Cramo ja Tarva eelarveid ja mängijate tasemeid, siis Sõber on kordades parem treener kui Kuusmaa.
Sõber on suutnud kolm korda väiksema eelarvega tuua klubisse arvestatavad leegionärid+eestlased ja on suutnud nad mängima panna ka endast tugevamate ja nõrgemate klubide vastu.
Ma arvan, et kui Sõber oleks Cramo eesotsas, oleks me palju rohkem tõsiselt võetav klubi. Vähemalt Balti liigas.
Ma küll ei Kuusmaad maha teha aga kui on näha, et sellise viisiga nagu tema mehi motiveerib eriti tulemust ei tule, siis tuleks midagi ette võtta ja panna mehed endasse uskuma, et nad on võimelised tõsisit korvpalli mängima ja tasavägiseid mänge ära võtma.
Ei tähtsustaks mingagi seda Sõpra üle. On tõesti tore mees ja kindlasti kõva motivaator ja toreda jutuga. Aga usun, et vtb tasemel enam pelgalt jutuga mehi mängima ei pane. Sel tasemel on vaja juba videot analüüsida ja sättida enda kaitset vastavalt vastasele. Usun et see ei aita eriti, kui M.Dorbek mängiks Breweri vastu ja sõber ütleks talle et käi poole pealt ja ära üle poole meetri vahet jäta. Seni kuni Sõber oma teatud kapriisidest ja lollidest harjumustest lahti ei saa, ongi ta seal Rakveres. Kus teda aitab keegi rando. Ja ülejäänud aja röögib ise väljaku kõrval.
Ja väide et sõber tõi väiksema eelarve juures võistkonda kõvemad leegionärid+ eestlased??? halloo... Veski on kõvem kui toome? Kriisa on kõvem kui Arbet? Okei olen nõus et M.D on tugevam kui Tamm... ja et Hallik võik vabalt olla Saksa asemel. Millsed eestlased seal veel kõvad on? Kes neil seal lätlastest on...? Cipruss, ma olen 100% kindel et me kiruks teda veel hullemini kui Bambat või Vrbanovit. Ja see tagamees kes neil on... ei usu mitte et ta on jällegi parem kui Skele.
Nagu juba eelpool mainiti siis praegune seis on tingitud väga mitmest erinevast asjast, esiteks see samune motiveeriminegi, aga selleks pole vaja kuusmaad ära saata ja tuua asemele teistsuguste puudustega Sõpra. Lisaks raha ja õnne faktor, ja ka silmade sära. Ma olen paljude kasutajatega päris, ja igaüks suudab siin välja tuua päris arvestatavaid põhjusi miks meeskond ei mängi. Aga see või need põhjused eristavadki Unicsit ja Kalevit...
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4486
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas vaim564 »

Vabaviskeoskus ON meeskonna probleem tervikuna, see kordub juba mängust mängu, justkui oleks Kevin Owens toodud Cramosse vabavisketreeneriks. Kõige kindlam vabaviskaja on, ma ütleks, isegi Toome. Arbet, Shkele, G.Dorbek jt viskavad esimese viske suht lohakalt korvi suunas, tavaliselt mööda, ja kontsentreeruvad alles teiseks viskeks. Nii tekibki 50% vabavisketäpsus, mis teeb vastasel kaitsetöö väga lihtsaks, võta ainult veaga maha. Võrdsete meeskondade puhul maksab see väga kurjalt kätte.
Kasutaja avatar
MarttiH
Kasutaja
Postitusi: 253
Liitunud: 02 Dets 2011, 23:16

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas MarttiH »

Mina väidan, et Kuusmaa on igati hea treener ja minu väidet tõestab juba see, et kui välismaalt huvi tuntakse, siis just päris KK Tilsi (no offence) juhendajaga tegemist ei ole. Pigem olen Cramo suhtes seda meelt, et Kuusmaaga peaks veel vähemalt 3 hooaega koostööd tegema ning siis hindama, kas meeskond on sammukese edasi teinud või ei. Sest küsimus ei ole ju ainult selles, kas saadakse VTB's need võidud, vaid selles, kas meeskonnas on toimunud igakülgne areng. VTB'd mängitakse ju nagunii ainult raha pärast, sest olgem ausad, tegelikult on ju olukord selline nagu keegi siin foorumis ütles väga tabavalt, et "üritatakse suurte poiste mängu mängida." Et VTB liigat mängida ja seal 3-5+ võitu võtta on vaja vähemalt kahte üsna heal tasemel leegionäri (üks C ja üks PG). Cramo koht on Eurocupis - seal võtaks meeskond kindlasti ka mõned võidud, meeskonna moraal oleks parem, meedia ei peaks kirjutama ainult kaotustest ja ka foorumlased oleksid kindlasti õnnelikumad.
Toronto Raptors
Tartu Rock
FC Bayern Munich
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas Kalevpoiss »

vaim564 kirjutas:Vabaviskeoskus ON meeskonna probleem tervikuna, see kordub juba mängust mängu, justkui oleks Kevin Owens toodud Cramosse vabavisketreeneriks. Kõige kindlam vabaviskaja on, ma ütleks, isegi Toome. Arbet, Shkele, G.Dorbek jt viskavad esimese viske suht lohakalt korvi suunas, tavaliselt mööda, ja kontsentreeruvad alles teiseks viskeks. Nii tekibki 50% vabavisketäpsus, mis teeb vastasel kaitsetöö väga lihtsaks, võta ainult veaga maha. Võrdsete meeskondade puhul maksab see väga kurjalt kätte.
Ega pole siin mõtet Owensit meenutada, tema oli tsenter ja neil tihti vabakatega probleemid. Meil panevad tagamehed 6st 2 ja 2st 0. Owens on nende kõrval igati kõva mees.
eqy2k
Kasutaja
Postitusi: 520
Liitunud: 01 Aug 2010, 16:10

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas eqy2k »

kas meestel silmis sära või mitte,meie pikad lihtsalt ei oska nii hästi korvi alt ära panna ja meie tagamängijad ei oska anda tulemuslikke sööte.Kahjuks napib raha,et osta selliseid.Kuid usun,et liigume õiges suunas
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas Kalevpoiss »

eqy2k kirjutas:kas meestel silmis sära või mitte,meie pikad lihtsalt ei oska nii hästi korvi alt ära panna ja meie tagamängijad ei oska anda tulemuslikke sööte.Kahjuks napib raha,et osta selliseid.Kuid usun,et liigume õiges suunas
+1
kalevif2nn
Kasutaja
Postitusi: 558
Liitunud: 23 Sept 2010, 17:50

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas kalevif2nn »

Minu arvates on ikkagi viga mängijate valikus, vaevalt Varbanov nüüd nii odav mängija ka oli, et kohe PIDI ta ära ostma. Bamba valik on hea, aga Ulyanko pole ka minu arvates viimasel ajal eriti stabiilselt mänginud. Loodeti siiski temast kindlat 15pts/per game mängumeest, eriti arvestades, et ta kaitsemäng pole just kõige kõvem. Škele kahjuks sellisesse mängujoonisesse ei sobi, kus ta tohib mängu jooksul ainult 5 viset teha.
Tal on vaja vabadust.

E: Domineerivam Center + Škele annaks kokku päris korraliku hävitustöö
Kõik mäletame Baronsi aegu, kui ta mängis kokku Demetrius Alexandriga.
KML-EUROCUP-VTB
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas Egert »

kalevif2nn kirjutas:Minu arvates on ikkagi viga mängijate valikus, vaevalt Varbanov nüüd nii odav mängija ka oli, et kohe PIDI ta ära ostma. Bamba valik on hea, aga Ulyanko pole ka minu arvates viimasel ajal eriti stabiilselt mänginud. Loodeti siiski temast kindlat 15pts/per game mängumeest, eriti arvestades, et ta kaitsemäng pole just kõige kõvem. Škele kahjuks sellisesse mängujoonisesse ei sobi, kus ta tohib mängu jooksul ainult 5 viset teha.
Tal on vaja vabadust.

E: Domineerivam Center + Škele annaks kokku päris korraliku hävitustöö
Kõik mäletame Baronsi aegu, kui ta mängis kokku Demetrius Alexandriga.
Varbanov ei olnud kindlasti odav vend. Jäi ju alguses asi katki, kuna mees tahtis liiga palju pappi. See mees on kindlalt ülemakstud meil.
kalevif2nn
Kasutaja
Postitusi: 558
Liitunud: 23 Sept 2010, 17:50

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas kalevif2nn »

Sel juhul ikka eriti uskumatu valik Kuusmaa ja co poolt. No kurat nii palju ei anna ka teda videos paremaks teha... ja see on mulle ikka arusaamatuks jäänud, et milleks Kuusmaa siis üldse tahtis sellist suurt kappi sinna alla kui pall ei jõua sinna? Selle asemel oleks võinud võtta siis 2 tugevat lauavõtjat keskmängijat alla. Bambaga olen rahul, mehel on tahe ja eeldused kõigeks olemas.
KML-EUROCUP-VTB
Kasutaja avatar
Go Cramo!
Kasutaja
Postitusi: 1152
Liitunud: 28 Sept 2009, 20:09

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas Go Cramo! »

Isiklikult morjendab mind hetkel enim meeskonna juures vabavisete tabavus,mis on katastroofiline. Eriti tagameeste osas - Tamm ja Skele. Meie pikad ( Fall ja Toome ) suudavad vägagi normaalselt omad ära lahendada, miks seda ei suuda eelpool nimetatud mehed? Eriti jääb pinnuks silma just Tamm, kes on tüüpiline kahest-üks mees seal joone taga ja seda läbi hooaegade. Kas trennides on vabakate viskamise osapool tõesti nii minimaalne siis?
Pole küll mingi ekspert ja veel vähem nõuandja kuid isiklikult leian, et Kuusmaa peaks just treeningute lõpus, kus võhm on välja joostud, laskma probleemsetel vabakate viskajatel käsikima näiteks 50 vabaviset teha. See on ju kõik treenitav, või pole? :roll:
Saan aru, et mängus on lisaks väsimusele ka närvipinge üleval kuid nii kogenud meest kui Skelet ei tohiks see küll eriti palju kõigutada. Tamme kohapealt on see muidugi valusam teema kuid siiski...
Ja võrreldes tsentreid Falli ja Varbanovit, siis olen endiselt kindel, et Bambast tuleb veel hea mängija. Rohket jõutrenni, rohkem nahaalsust, vise ja platsinägemine on ju mehel olemas. Varbanov on aga endiselt pettumus. Need paar,kolm normaalset mängu ei ole küll põhjus rõõmustamiseks
Kasutaja avatar
--KingLeBron--
Kasutaja
Postitusi: 1271
Liitunud: 14 Veebr 2010, 21:19
Asukoht: Eesti

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas --KingLeBron-- »

täitsa kurb hakkab kalevi mängu vaadates , ülilihtsad visked pannakse mööda ning on haruldane , kui isegi rõngale pihta saadakse kui minnakse läbiminekule...
Miami Heat NBA meistriks!

Tallinna BC Kalev/Cramo Fänn!

Chelsea fan!

Pilt
Kasutaja avatar
Go Cramo!
Kasutaja
Postitusi: 1152
Liitunud: 28 Sept 2009, 20:09

Re: VTB Ühisliiga(aka Idaliiga) 2011/2012

Postitus Postitas Go Cramo! »

Skele puhul jääb arusaamatuks tema õlipehmed visked, mis lõppevad ässadega.Nagu poleks mehel randmes mängu lõpuks jõudu, et välja visata...
Kurb,et selline lahing kaotati.See mäng vääris kahtlemata küünlaid.Ja tore oli näha,et mehed võitlesid mitte ei loivanud platsil
Suletud