And kirjutas:Kui puhtalt statistikat ja efektiivsust vaadata nii VTBs kui BBls, siis Varbanov ei jää Toomele küll alla. Mulle ei meenu hetkel, mis mäng see oli, aga meenub üks 4 veerandaeg, kus Varbanovi hea tegutsemine päästis meile mängu, ta võttis kaitses paar vastaste rünnakut ära, ilusti korvi all seistes, teenis ise vabavisked ja korvi vist ka ning seda väga määravatel minutitel. Ja olen nõus, et ta jääb kaitses alatihti hiljaks ja võtab siis vastase veaga maha ning tihti ka nii, et vastane saab korvi ning vabavisked, aga tal on siiski ka plusse. Korvi all on tal hea, suur ja võimas keha, kui ta saab sinna palli, siis enamasti alati realiseerib ära ja seda paremini ning kindlamalt kui toome. BBL-s on tema vastu vigu ka rohkem tehtud kui näiteks Toomele. Ja kui ta saab kaitses õigel ajal positsiooni sisse võetud, siis ega talle sealt naljalt ära ei tehta. Meenuvad mitmed olukorrad, mil ta on ilusti käed püsti ees seinud ja vägagi efektiivselt. Aga tõsi, kiirete vastaste vastu jääb hiljaks. Ja lauavõitluses võiks ta ka aktiivsem olla. Ühesõnaga tahan öelda seda, et Kuusmaa võiks ehk natuke ise ka peeglisse vaadata, ta ei ole tugev mängijatega suhtlemises, psühholoogias, personaalses lähenemises. Seda on ta ka ise tunnistanud ja ma arvan, et päris suur osa Varbanovi kehvas tegutsemises on ka peatreeneril, kes on süstinud Varbanovisse vaid ebakindlust. Kindlasti saaks Varbanovit paremini ära kasutada, ta suudab olla kasulik teatud vastaste vastu kui saab rohkem mänguaega kui 5 minutit. Ja kui vaadata statistikat, siis on ta teinud mitmeid häid mänge ja klubijuhtide asemel ma väga ei põeks, ei saa öelda, et see raha oleks täiesti maha visatud. Aga no siiski, ootused olid kordades suuremad ja ma ei arvagi, et Varbanov saaks olle meil põhikeskmängija.
Mõneti nõus, mõneti mitte. Ise palju neid mänge näinuna ütleks, et alates detsembrist muutusid ikkagi mehe esitused palju nõrgemaks kui enne. Just siis oli ka mitu väga olulist mängu ning kui ikka olulistes ja pingelistes mängudes tegi mees platsile tulles kohe paar pallikaotust ja mõne vea kohe otsa, siis ei olnudki enam võimalust teda platsile panna. Ja klubi võitis nii mõnegi neist (Vents, Pieno). Just Bamba tegi siis ka supermänge. Nüüd lihtsalt pole ju mingit pointi teda 10 min väljakul hoida- järgmiseks hooajaks teda ei jäeta niiehknaa. Tuleb tõesti vaadata juba tulevasse hooaega ja kuna üleminekuaken sulgub nüüd ja kohe, tuli tegutseda jõuliselt. Kahju ainult, et mängija niimoodi peab kannatama ning ma pole ka kindel, et selline avalik poomine ikkagi vajalik oli, aga midagi pole enam teha.
Suhtlemise seisukohast olen nõus- arvatavalt ehmatasid mees, aga ka treenerid, hooaja hakul kohe ära. Üks nüanss siiski võib asjal veel olla- pikkadega tegeles ju Mürka ning võib vabalt ka olla, et tema soovitusel selline käik tehti. See on küll puhtalt minu spekulatsioon