Tartu Rock

Üleüldine korvpallijutt
Kasutaja avatar
Demarr
Kasutaja
Postitusi: 1019
Liitunud: 24 Nov 2006, 12:46

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas Demarr »

sequa kirjutas:http://sport.delfi.ee/news/korvpall/ees ... d=64439858

Kullamäe intekas, kus ütleb, et mängija arenfg on enamasti mängija enda teha, klubi käed - eesti oludes( konkurentsi puudus) jäävad lühikeseks...
Ja et Tartusse ei hakata palkama 4-5 võõrleegionäri, ainult hädavajalikud korvi alla.
Mul on isiklikult küll päris kahju vaadata Tartus toimuvat. Just see mõttemaailma muutus on minu meelest täiesti mööda - kangekaelne ''meie välismängijaid ei too, muidu omad ei arene'' suhtumine. Sellega tapavad nad selle loodetava arengu juba eos ära, sest meeskonnas pole absoluutselt mingit konkurentsi - pole mingit pinget. Kelle mänguaega oleks röövinud sel hooajal näiteks üks välismaalasest number 4? Raadiku? Raadik sai niikuinii vaid ligi 12 minutit mängida keskmiselt. Paade? Paade ei mänginudki põhimõtteliselt. Selle asemel, et tuua korralik mängumees välismaalt nr 4 kohale otsustati lolli mängida ning Doronin sinna suruda. Olgu, Eesti liigas Rapla vastu võiks see asi läbi minna, aga kui suuremat mängu tahetaks mängida, siis ilmselgelt mitte. Juhtkonna ambitsioonituse tulemusena kannatas tegelikult kogu meeskond, fännidest rääkimata. Kui tahetakse kõrgemat mängu mängida ja võite võtta rahvusvahelisel tasemel (isegi Balti liiga läheb sinna alla), siis tuleb meeskonda väljast rohkem tugevadada. Ma ei räägigi, et Tartu peaks tooma kohale 4 või 5 võõrleegionäri - kindlasti mitte, minu meelest oleks 3 täiesti optimaalne. Nagu kunagi oli Tsintsadze, Sanikidze ja Beardi aegu - kaks pikemat ja üks tagamees. Sama häid mehi vaevalt küll leitakse, aga Tartu on ju suutnud siiski tihti hiilata heade valikute leidmisega. Praegune jutt, et ''ah, üks välismängija korvi alla ajab ära'' on samas sulaselge jama. Ma ei räägi seda juttu, kuna ma oleks Tartu fänn, kuid Kalevi poolehoidjana on lihtsalt väga kurb näha, kuidas kunagine konkurent vaikselt hääbub. Isegi KML võitmine ei tekitanud ju erilisi emotsioone - niikuinii oli teada, et tuleb ära Kalevile ja tõttöelda oleks pigem igatsenud seda finaalieelset ootusärevust, mis kunagi oli.

Samas tuleb ka tunnistada, et see ''ei too välismängijaid'' suhtumine ei ole ainult Tartu probleem, vaid Eesti korvpalli probleem üldiselt. Minu jaoks on võõrleegionärid liigataseme tõstmiseks hädavajalikud ning just suureks eelduseks, et sellega koos areneks ka noorte tase - need, kes konkurentsi kannatavad, jäävad pinnale ja saavad aru, mis on mängida välismaalastega ühes meeskonnas. See variant, et las noored mängivad Balti liigas 30 minutit ja teevad meeletu arengu, on läbiproovitud variant ja nagu näha, siis suurt tulemust ju pole. Rapla noortele on Balti liiga Challenge esimesel aastal muidugi heaks väljundiks, saavad rahvusvahelist kossu nuusutada ning teatud põhja alla, aga peale teist aastat oleks neilegi midagi uut vaja. Tartu Kurbastele ja Sokkudele ja Eichfussidele on minu meelest vaja edasiminekuks tugevat meeskonda ümber, sest omakeskis on nad juba piisavalt kaua kekselnud.
We train like champions, we win like champions and if we lose, we lose like champions
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas nojah »

Tahtsin millegipärast lihtsalt mainida, et 100% nõus eelmise postitajaga.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4486
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas vaim564 »

Minagi olen suures osas nõus demarri jutuga.

Välismängijad tuleb tuua niipalju, kui positsioonid nõuavad ja tõepoolest, pole statse vaadanud, aga tundus, et Raadik sai koondises rohkem mänguaega kui Tartus. Paade istus traditsiooniliselt pingil ning ainult Kurbas võib-olla avanes lõpus rohkem. Koondise kandidaat Eichfuss oli sellel aastal täiesti statisti rollis.
See, et mängitakse positsioon kõrgemal, on seejures KML tavaline asi ja ega koduliiga mängudes see polegi mingi probleem. Amis oli küll korrali mängumees nelja peale, aga olude sunnil pidi rohkem keskel rassima, seega nihkusid Doronin ja Eichfuss nelja peale ja see et kolme peal kasutatakse tagamängijaid on samuti reegliks muutunud. Ega KML/BBL tagumise otsa mängudes midagi ei juhtu.
Komplekteerimisel ei tule vaadata, missugune pass kellelgi taskus on, vaid et meeskond moodustab terviku. Kui mängijad saavad õige passi tõttu koha meeskonnas/põhiviisikus, siis pole arengut lootagi ja konnatiik jääb konnatiigiks. Kui ollakse sellise seisuga rahul muidugi ning hooaja kulminatsioon on KML finaal ja muud mängud on lihtsalt taustamängud, siis tulebki sellise arengukäiguga rahul olla. Samuti on ei tea kelle poolt loodud müüt see, et välismängijad on kordades kallimad kui kohalikud staarid. Tippmängijad küll, aga KML tase ei eeldagi tippmängijaid.
eqy2k
Kasutaja
Postitusi: 520
Liitunud: 01 Aug 2010, 16:10

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas eqy2k »

Enne finaali suutis seeria huvitavaks teha ainult meie meedia,kiidusõnad neile,et suutsid mu huvi üles kütta.Kui aga mängudeks läks siis ,laabus kõik nii nagu ma algul arvasin.
3 leeginäri oleks miinimum,selle hooaja tulemused ju näitasid mis seisus me omadega oleme.
sequa
Kasutaja
Postitusi: 960
Liitunud: 14 Nov 2011, 23:21

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas sequa »

Välismängijad tuleb tuua niipalju, kui positsioonid nõuavad
Eelmine aasta nõudis positsioon keskmängijat - vaba raha oli Pastakul rohkem kui Varbanovi palganumber 7000+eur: (niipalju öeldi välja Pastaku poolt)aga mida turul ei olnud - hinna ja kvaliteediga enam-vähem normaalses nihkes keskmängija. Ja Varvbanovi fiaskot ei soovitud Tartus korrata.
ja tõepoolest, pole statse vaadanud, aga tundus, et Raadik sai koondises rohkem mänguaega kui Tartus. Paade istus traditsiooniliselt pingil ning ainult Kurbas võib-olla avanes lõpus rohkem. Koondise kandidaat Eichfuss oli sellel aastal täiesti statisti rollis.
Eifussi kohta ütlesid nii Visnapuu kui kullamäe, et mees peab endale eesmärgid selgeks tegema, mida ta tahab. Raadik kuni vigastada saamiseni tegi Tartus väga korraliku hooaega - peale vigastust on tagasitulek olnud keeruline...
Samuti on ei tea kelle poolt loodud müüt see, et välismängijad on kordades kallimad kui kohalikud staarid. Tippmängijad küll, aga KML tase ei eeldagi tippmängijaid.
Selle on välja öelnud meedias mitu korda Kuusmaa - teda te ometigi usute ??

Vähemalt on Raadik ja Eifuss arenguvõimelised, Cramos vaatab kitsingu tagant tühi koht....

Ainus, mis eesti korvpalli edasi viib ja hoiab pinnal - oma mängijate püsiv pealetulek - osad läheks eest välismaale, ja uued mehed tulevad peale. Tööga ses suunas on õnneks alustatud - kui hästi läheb, siis 10 aasta pärast hakkabki juba järjepidevus tekkima.


Välismaalastest meeskonna tekitamiseks, mis oleks oluliselt kõrgema tasemega ei ole Eestis lihtsalt raha, seletagu Valdmaa, mida tahab.(õigemini raha on -aga väljund ei ole korrelatsioonis küsitavate summadega ettevõtjate jaoks - liiga kehv meeskond ja tulemused, et end reklaamida); Cramo praeguse meeskonna konkurentsivõime on BBL - ja kui raha juurde ei tule, et siis selleks ka jääb. Seega on ainus mõeldav pikem perspektiiv püramiidi organiseerimine.

Heakene küll, ma arvan, et ka Kuusmaa mängitaks omasid, aga naljalt pole võtta, kes VTBs päris häbisse ei jääks ja Tartus lihtsalt paarile andekamale või juba "kampsunile" antakse võimalus - kas või nö teiseks tulemiseks, ega valida suurt ei ole. Loogika on ilmselt Tartus selles, et kui omal tagant mehi pole tulemas, siis iga aasta tuleb järjest rohkem kulukaid võõrmängijaid peale osta - samas ega rahad pole ka sellised välja käia, et kokkuvõttes meeskonna tase oluliselt tõuseks. See viimane perspektiiv ootab ilmselt Cramot.

Samas - Tartu võib endale lubada püramiidi ehitamist ja BBLis tiksumist - sponsorid meeskonnal sellised, et naljalt tagant ära ei jookse, eks neil on üksipulgi plaanid teada. Samas Cramolt nõutakse sponsorite poolt tulemust, ei saa lubada pikemat perspektiivi - see lause on mõttekoht.

Mis mul sita keema ajab "Tartus tehakse kõik valesti, meil kõik õieti". Ja nii see masturbeerimine siin foorumis käib. Värsket õhku on siia hädasti vaja. Mõtlemiseks teile siin.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4282
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas marxx762 »

Mind huvitavad kaks küsimust. Kus kohast sina tead neid palganumbreid nii täpselt ja üksipulgi ja et tartul on püsivad sponsorid, kes on nõus ja valmis ootama kolmeaastaku plaani täitumist, Cramol aga mitte.
Samuti mille põhjal sa seda väidad et: "Vähemalt on Raadik ja Eifuss arenguvõimelised, Cramos vaatab kitsingu tagant tühi koht.... " Aru ma ei mõista.

See "sitasti-õigesti" jutt on suuresti ka meedia töö, keegi polegi väitnud et Kalevis on kõik 100% ok ja tehakse eeskujulikku tööd. Pigem on selle sitasti-õigesti olukorra tekitanud viimased 2 hooaega, Kalevi VTB's osalemine(seal liigas saavutatavad tulemused on muidugi omaette küsimus aga siiski.) Viimase kahe aasta KML tulemus. Tartu eurosarjast loobumine.

Mina igatahes ei taha väita et kalevis on kõik jube hästi, aga siiski võrdluses tartuga, saab seda väita küll, et üks võistkond on vaatamata oma VTB pakkidele arenenud, teine eurosarjast loobunud sats kaotas ära rahvusvahelised mängud, mille läbi jäi areng seisma nii klubilisel kui ka mängijate oskuslikul tasemel. Pigem tehtigi sel hooajal säästu hooaeg (Kaleviga võrreldes on tartul kõrgem eelarve...) toodi üks Amis ja mängitati kõvasti raadikuid. Mul pigem tekib küsimus kuhu see kõik raha kaob? Või nüüd sügisest on eelarve tänu eelmise aasta koonerdamisele kõrgem? tuleb eurosari? tuleb 2-3 välismängijat?
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4486
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas vaim564 »


Selle on välja öelnud meedias mitu korda Kuusmaa - teda te ometigi usute ??


Kuusmaa on rääkinud, et välismaalt toodavad mängijad peavad kohalikest peajagu üle olema. Sellised loomulikult ka maksavad peajagu rohkem. Mina väidan, et sellise mängijate toomine sõltub meeskonna ambitsioonidest. Pole mõtet tuua tippmängijat eesmärgiga kinni panna konnatiigi kohalik mudaliiga. Rootsi ja Soome korvpalli üldine tõusis siiski tänu sellele, et kohalikud pidid kohtade pärast meeskonnas konkureerima välismängijatega, kes pole laiemas mõistes teab mis staarid. Loomulikult oleks hea, kui kohalik tase võimaldab konkurentsi luua. Kui seda võimalust aga pole, siis tuleb seda tekitada muud moodi. Eesti liiga tingimustes on Andrew Arnold, K-Kalevi ja Valga leegionärid, Tarvase omadest rääkimata, täiesti arvestatavad mängijad, kes eesti passiga oleksid konkurentsivõimelised ka Cramos ja Ülikoolis.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas KalevRuus »

Mul on isiklikult küll päris kahju vaadata Tartus toimuvat. Just see mõttemaailma muutus on minu meelest täiesti mööda - kangekaelne ''meie välismängijaid ei too, muidu omad ei arene'' suhtumine
Kullamäe sõnad olid, et eestikate finaali jaoks (ja ka järjest nõrgeneva BBLi jaoks) pole mõtet tuua karja välismaalasi. Selles mõttes on jutus iva sees, et sel tasemel peaks ka ühe-kahe välismaalasega hakkama saama.

Aga eks lisaks juhmile juhtkonnale on Tartu hädad ka sellised mis neist ei olene - BBLi marginaliseerumine, VTB-sse ei võeta ning eurosari viib ilgelt raha välja, kusjuures mänge seal vähe (mis siiski ei õigusta sellest loobumist kui rahakott vähegi kannatab.)
Mario
Kasutaja
Postitusi: 307
Liitunud: 13 Jaan 2009, 23:30

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas Mario »

marxx762 kirjutas:Mind huvitavad kaks küsimust. Kus kohast sina tead neid palganumbreid nii täpselt ja üksipulgi ja et tartul on püsivad sponsorid, kes on nõus ja valmis ootama kolmeaastaku plaani täitumist, Cramol aga mitte.
Samuti mille põhjal sa seda väidad et: "Vähemalt on Raadik ja Eifuss arenguvõimelised, Cramos vaatab kitsingu tagant tühi koht.... " Aru ma ei mõista.

See "sitasti-õigesti" jutt on suuresti ka meedia töö, keegi polegi väitnud et Kalevis on kõik 100% ok ja tehakse eeskujulikku tööd. Pigem on selle sitasti-õigesti olukorra tekitanud viimased 2 hooaega, Kalevi VTB's osalemine(seal liigas saavutatavad tulemused on muidugi omaette küsimus aga siiski.) Viimase kahe aasta KML tulemus. Tartu eurosarjast loobumine.

Mina igatahes ei taha väita et kalevis on kõik jube hästi, aga siiski võrdluses tartuga, saab seda väita küll, et üks võistkond on vaatamata oma VTB pakkidele arenenud, teine eurosarjast loobunud sats kaotas ära rahvusvahelised mängud, mille läbi jäi areng seisma nii klubilisel kui ka mängijate oskuslikul tasemel. Pigem tehtigi sel hooajal säästu hooaeg (Kaleviga võrreldes on tartul kõrgem eelarve...) toodi üks Amis ja mängitati kõvasti raadikuid. Mul pigem tekib küsimus kuhu see kõik raha kaob? Või nüüd sügisest on eelarve tänu eelmise aasta koonerdamisele kõrgem? tuleb eurosari? tuleb 2-3 välismängijat?
Ma arvan, et see küsimus on Tartu peaprobleem lühinägelike juhtimisotsuste kõrval. Kuidas Cramoga enam-vähem samas suurusjärgus eelarvega niipalju kehvem koosseis kokku pandi? Kas mõned mängijad-treenerid on ülemakstud? Kui suur osa finantsidest klubi asjapulgad preemiatena oma kaukasse panevad? Ma ütleks, et muud elemendid, sh töö noortega, on Tartus Eesti mõistes väga korralikul tasemel.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas KalevRuus »

Kuidas Cramoga enam-vähem samas suurusjärgus eelarvega niipalju kehvem koosseis kokku pandi?
No aga tead sa täpselt, mida need eelarved sisaldavad? Vbla on näiteks ühel juhul kirjas vaid esindusmeeskonna, teisel puhul kogu klubi kulud vms?
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4282
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas marxx762 »

KalevRuus kirjutas:
Kuidas Cramoga enam-vähem samas suurusjärgus eelarvega niipalju kehvem koosseis kokku pandi?
No aga tead sa täpselt, mida need eelarved sisaldavad? Vbla on näiteks ühel juhul kirjas vaid esindusmeeskonna, teisel puhul kogu klubi kulud vms?
No päris nii see asi ka ei ole. Vähemalt on mul kuskilt selline asi meelde jäänud, et klubi koos oma kõigi püramiidi kihtidega, ei peeta üleval ainult selle 700-800K €,
RK
Kasutaja
Postitusi: 1773
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas RK »

marxx762 kirjutas:
KalevRuus kirjutas:
Kuidas Cramoga enam-vähem samas suurusjärgus eelarvega niipalju kehvem koosseis kokku pandi?
No aga tead sa täpselt, mida need eelarved sisaldavad? Vbla on näiteks ühel juhul kirjas vaid esindusmeeskonna, teisel puhul kogu klubi kulud vms?
No päris nii see asi ka ei ole. Vähemalt on mul kuskilt selline asi meelde jäänud, et klubi koos oma kõigi püramiidi kihtidega, ei peeta üleval ainult selle 700-800K €,
Ära usu kõike mida ajkirjanduses räägitakse, eriti seda mida räägitakse eelarvetest, seal toimub (mingil põhjusel ) suur vassimine ja mitte tõe rääkimine, tegelikus on hoopis teine, Tartu rahaline probleem ongi selles ,et juhtkonna kulud on väga suureks läinud ja teiseks see noortepüramiidi ehitamine , lisaks jorrile (A.Sõber )stipi maksmine ja kurat teab mis seal veel ükskord välja tuleb kui keegi seda ussipesa lahti hakkab harutama . Tartul kulub noortepeale päris korralkult raha , lisaks on klubis (mitte küll kõrgepalgalistena aga ikkagi) suur hulk noortetreenereid tööl, igas vanuseklassis 2-4 võistkonda võtab eesti meistrisarjadest osa, ükski klubi ei ole noortetööd sellisena ette võtnud .(Paistab ,et hakkab tulemusi ka tulema)
Mis puutub klubisisest konkurentsi arvan ,et seda hoiaksid ülal leegionärid ,selline kunstlik mängitamine ei too edu mida näitaski selleaastane finaal, arvan ,et mõistlik oleks 3-4 leegionäri ja noortele mänguaegade leidmine KML-s nagu Kullamäe siin vahel nõrgemate vastu katsetas.
Ah jaa suht tõenäoliselt lõpetab Paade mängimise ja nii mõnigi mees pingutab see aasta väga tõsiselt ,et saada kuskile välismaale , kasvõi nõrgematesse liigadesse aga peaasi ,et siit minema ...
sequa
Kasutaja
Postitusi: 960
Liitunud: 14 Nov 2011, 23:21

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas sequa »

KalevRuus kirjutas:
Mul on isiklikult küll päris kahju vaadata Tartus toimuvat. Just see mõttemaailma muutus on minu meelest täiesti mööda - kangekaelne ''meie välismängijaid ei too, muidu omad ei arene'' suhtumine
Aga eks lisaks juhmile juhtkonnale on Tartu hädad ka sellised mis neist ei olene - BBLi marginaliseerumine, VTB-sse ei võeta ning eurosari viib ilgelt raha välja, kusjuures mänge seal vähe (mis siiski ei õigusta sellest loobumist kui rahakott vähegi kannatab.)
Seesama saatus tabab ka Cramot kui nad VTB-st välja süüakse ( ma olen suht kindel, et VTB pank ei hakka üksi sõdima selle eest, et Cramo hoiaks kohta kinni - rida vene meeskondi tahaks ka tulevases ühisliigas mängida, mida iganes seal siis ka kokku ei lepita.)

Aga see on juba eraldi teema eraldi teema all ka.
Kris
Kasutaja
Postitusi: 1954
Liitunud: 24 Aug 2010, 14:34

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas Kris »

Olen ka Demarriga nõus.

Välismaalased aitavad konkurentsi tekitada. Nendega ei tasu üle küllata, aga niipalju kui vaja. Ja arvan et väga tähtis asi on ka siinjuures see, et mängijad saavad mängida oma õigetel positsioonidel, noormängijad saavad areneda oma õigetel positsioonidel.
Kasutaja avatar
Demarr
Kasutaja
Postitusi: 1019
Liitunud: 24 Nov 2006, 12:46

Re: Tartu Ülikool

Postitus Postitas Demarr »

sequa kirjutas: Ainus, mis eesti korvpalli edasi viib ja hoiab pinnal - oma mängijate püsiv pealetulek - osad läheks eest välismaale, ja uued mehed tulevad peale. Tööga ses suunas on õnneks alustatud - kui hästi läheb, siis 10 aasta pärast hakkabki juba järjepidevus tekkima.


Välismaalastest meeskonna tekitamiseks, mis oleks oluliselt kõrgema tasemega ei ole Eestis lihtsalt raha, seletagu Valdmaa, mida tahab.(õigemini raha on -aga väljund ei ole korrelatsioonis küsitavate summadega ettevõtjate jaoks - liiga kehv meeskond ja tulemused, et end reklaamida); Cramo praeguse meeskonna konkurentsivõime on BBL - ja kui raha juurde ei tule, et siis selleks ka jääb. Seega on ainus mõeldav pikem perspektiiv püramiidi organiseerimine.

Heakene küll, ma arvan, et ka Kuusmaa mängitaks omasid, aga naljalt pole võtta, kes VTBs päris häbisse ei jääks ja Tartus lihtsalt paarile andekamale või juba "kampsunile" antakse võimalus - kas või nö teiseks tulemiseks, ega valida suurt ei ole. Loogika on ilmselt Tartus selles, et kui omal tagant mehi pole tulemas, siis iga aasta tuleb järjest rohkem kulukaid võõrmängijaid peale osta - samas ega rahad pole ka sellised välja käia, et kokkuvõttes meeskonna tase oluliselt tõuseks. See viimane perspektiiv ootab ilmselt Cramot.

Samas - Tartu võib endale lubada püramiidi ehitamist ja BBLis tiksumist - sponsorid meeskonnal sellised, et naljalt tagant ära ei jookse, eks neil on üksipulgi plaanid teada. Samas Cramolt nõutakse sponsorite poolt tulemust, ei saa lubada pikemat perspektiivi - see lause on mõttekoht.

Mis mul sita keema ajab "Tartus tehakse kõik valesti, meil kõik õieti". Ja nii see masturbeerimine siin foorumis käib. Värsket õhku on siia hädasti vaja. Mõtlemiseks teile siin.
Alustame sellest, et Eestis on vaja selliseid meeskondi, nagu Tartu Rock kunagi oli - meeskonda, kes suudaks ka välismeeskondi alistada, korvpalli populariseerida ning publikut saali meelitada. Tartu räägib küll noorte tootmisest, aga kuhu need noored lähevad siit Eestist? Kes usaldab võtta noort eestlast meeskonnast, mis saab Balti liigas peksa ja Eesti liigas on vaid kindel teine? Kui selline asi jätkub, siis tekibki sumbunud tiik, sest mingil hetkel see noor perspektiivikas mängija ei arene enam edasi ja kuhugi mujale tal minna pole, sest keegi ei taha teda võtta nõrgast tiimist. Vaata praegu Eesti liigat - käärid meeskondade vahel on kohutavalt suured. Raadik ja Raap võivad Pärnus lammutada, aga näiteks Kalev neid ei taha, üldine tase Pärnus on lihtsalt niivõrd kehv. Praegu on heal juhul kaks meeskonda, kust mängijad välismaale edasi minna saaksid - Kalev ja Tartu. Kui Tartu oma naljatlemisi jätkab, siis ma ei usu, et see varsti hea hüppelaud oleks välismaale. Veideman Veidemaniks - temal on agendiga vedanud ning ma julgen öelda, et sai õigel hetkel veel minema. Ning kui noored välismaale ei saa, siis tulebki neile Tartus sein ette ja tekib uus kampsunite põlvkond. Mis mu mõte on, on see, et välismaale pääsemiseks ja arenguks peab olema ümbritsev meeskond tugev. Treeningud peavad olema intensiivsed ja mõjuvad, konkurents peab valitsema - niimoodi on ka kergem tulevikus välismaal hakkama saada. Rääkimata siis sellest, et tugevamad mängijad suudavad tihti ka teisi paremaks muuta. Meie siin Eestis näeme olukorda, kus poisid veedavad põhimõtteliselt terve karjääri sama seltskonnaga treenides, nagu nad seda A-klassis tegid. See ongi sumbuv vesi. Mitte kuskil Euroopa korvpallikantsides pole noorte vägisi kasvatamine sellise piirini viidud nagu Eestis. Meie riik ja mängijate valik on niigi väike, aga ikka proovime kangekaelselt teistest erinevat teed käia. Kvantideedi asemel oleks vaja lõpuks hakata kvaliteedile keskenduma. Kui tahad noori vaadata, siis on selleks B- ja A-klassi võistlused - Meistriliiga peaks olema siiski mingi stiimul, kuhu noortel pürgida oleks.

See tekst ei ole mõeldud üldse Tartu sõimamiseks ja nagu mainisin, siis soovin eelkõige näha tugevat Tartut, kes suudaks meistritiitli nimel kõva lahingu anda ja Eesti korvpalli lippu mujalgi üleval hoida. Praegu ei näe ma seal ei potentsiaali, ei tugevust ega ka mingit visiooni. Kui praegu tõesti kedagi andekat tulemas ei ole, siis ei saa korvpalli mängimist ära lõpetada ja nö tiksuda, nagu sa ise ütlesid. Tuleb hoida stabiilselt taset kuni alt keegi andekas kord valmis on suurt mängu mängima ning siis teda vaikselt meeskonda sulandama hakata. Kui nö vaikselt tiksuda, nagu Tartu seda teeb, siis võibolla sponsorid ei kao ära (kui nad nii truud on, nagu sa väidad), aga fännide suhtes on see minu meelest igatahes küll väga ebaõiglane ja ülekohtune käitumine.
We train like champions, we win like champions and if we lose, we lose like champions
Vasta