Eesti koondis.

Kõik Eesti koondisega seonduv
And
Kasutaja
Postitusi: 774
Liitunud: 08 Okt 2007, 15:11

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas And »

Rix kirjutas:
And kirjutas:Minu arust oleks pigem just 1-2 peale mehi vaja. Ja kommentaatorid on nagu täiesti ära unustanud, et Veideman pärast esimest veerandit ei mänginudki.
Eks vise ole natuke "roostes" või veel lahti mängimata, see arusaadav ka. Lihtsalt pole ju meil meest, kes korralikke katteid paneb seal all. Ja minu arust on isegi korvi alla neid palle pandud, aga sealt ei tule midagi, va Talts. Ja see annab võimaluse vastasele meie mehi ikka väga kõrgelt pressida.
No eks seda ka, jah. Aga vastastel on tagaliinis mehed, kes suudavad ka lihtsalt kiiruse ja põrgatusega teravust luua või siis tagant tulistada, aga meil sellist meest võtta pole. ST Sokk on ka ikka päris mannetu. Rakvere tundub hooaja lõpu ja tänase mängu põhjal paras paik. Talts ja Vene olid väga head, aga Talts ei jaksa, väga raskeks läheb seal korvi all. Ta võib rünnakul kasulik olla, aga siis jääb kaitses vajaka. Sokk peab kindlasti järgmistes mängudes Raadikule aega andma, sest ei kujuta väga ette, kuidas sellise mängugraafikuga Kangur ja Talts need minutid ära jagaks ja mis neist pärast järgi jääks.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas nojah »

et sellise koosseisuga edu saavutada peab olema tõesti väga agressiivne ja enesekindel, mõlemas platsi otsas, kaitses üritada kõvasti suruda ja jalad tööle (siis tuleb ka vähem vigu) ja midagi pole teha - on pink nagu on, tuleb palju ja tihedalt ka vahetada. Rünnakul enesekindlust ja emotsiooni. Vene näitas selles osas head eeskuju täna. Kuid juurde on panna küll - Kangur, Timmu, Arbet - nende roll jäi täna olemata, Veidemann ehk saab edaspidi ikka aidata, Tanel Sokk, Gert Dorbek ei näidanud ka parimat mängu jne. Raske saab olema selle meeskonnaga edukas olla, realistina väga edu ei ennustaks aga optimistina ütlen, et on võimalik küll paremini ja palju paremini ka selle koosseisuga. Jah, on küll omad nõrgad kohad aga neid on pea kõigil (ok Serbiast ei tasu siin rääkida), tuleb rõhuda oma tugevustele ja varjata nõrkusi. Kahju tõesti, et kõik paremad, kes võiksid olla, ei saa osaleda.... Keerles, Toome, Allingu, isegi Kitsing ja Soo - kahju.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4487
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas vaim564 »

Vene on läinud küll palju enesekindlamaks, tugevates klubides mängimine on kõvasti kasuks tulnud.
Kasutaja avatar
#7
Kasutaja
Postitusi: 1898
Liitunud: 12 Mär 2007, 13:49

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas #7 »

Arbet, Sokud ja Kangur, ei mänginud ikka üldse oma taset välja, sealt on veel palju juurde panna, Tanel Soku hooajalõpus näidatud enesekindlust polnud ollagi .. Aga Hallik ja Vene, ma ei oleks uskunud, et need mehed suudavad nii palju koondisele juurde panna. Kangur võiks heaga rohkem enda peale võtta seda mängu, aga õnneks need mängud siin ei otusta midagi, mehed on tegelikult olemas nii,et pigem oleks ikkagi optimistlik.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas nojah »

Vene oli üks suurimaid küsimärke minu jaoks enne ja selle pärast on eriti hea meel, et ta nii hea mängu tegi. Tal võimeid ja oskusi muidugi on aga seni ta pole alati hästi meeskonda sulanud. Seega väga tähtis, et täna tegi hea mängu, sai enesekindlust ja meeskonnal on üks kindel tegija juures. Selles, et Kangur otsustavates mängudes hoopis midagi muud on, kui täna oli, ma ei kahtlegi.
Kasutaja avatar
Soho
Kasutaja
Postitusi: 2814
Liitunud: 11 Apr 2008, 20:55

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Soho »

Sokk peaks vaatama USA OM mänge :D seal ka ju panevad ilma C-ta enamus ajast..
Valem on see , et muneda ei tohi .. kaitses tuleb rabada, et vaheltlõikeid saada, ründes tuleb mängida kiirrünnakute peale ja kui ei õnnestu siis tuleb pall käima panna.
Väiksemad mehed on ju väledamad, kiiremad ja osavamad.. see on fakt.. Tuleb see lihtsalt ära kasutada, et kompentseerida pikkasid.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas nojah »

OK ma saan aru, et see võrdlus USA-ga oli naljaga võetud, aga pole probleemi ilma klassikalise keskmängijata mängida siis, kui sul väljakul on kõik peale (ülikiire) mängujuhi sellised 200+cm mitmekülgsed atleetlikud vennad. Kuna aga meie koosseis positsioonidel 2-3 suurem osa mängust koosneb sellistest 195cm ja lühematest meestest, siis seda raskem on hakkama saada ilma korraliku jõuta korvi all....
eqy2k
Kasutaja
Postitusi: 520
Liitunud: 01 Aug 2010, 16:10

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas eqy2k »

jah ilma tsentrita on võimalik mängida küll aga see eeldab et oleks väga ühtlane meeskond.
Ameeriklased on ise õelnud,et võtmeküsimuseks kaitses saab olema meeste plokeerimine kui see õnnestub saab lühikestega mängida küll.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas nojah »

Ehk ma tahtsin öelda seda, et edukad suudavad meeskonnad ilma klassikalise tsentrita olla siis, kui neil on positsioonidel 1-4 füüsiliselt väga võimekad mehed, kes oma vastava positsiooni vastasest 1-1 mängus üle on ja see kompenseerib selle "puki" puudumist. Meil aga reeglina on vastupidi, positsioonidel 1-4 ka mängijad, kes tavaliselt oma vastasest füüsilistelt parameetritelt (jõud, kiirus, pikkus) pigem nõrgemad on ja sealt ülekaalu 1 vs 1 saavutada on raske ning seega hõre korvialune suurendab seda probleemi, et meie mängijad pos 2-3 on tavaliselt vastasest omajagu lühemad ja nõrgemad, veelgi. Aga ega siiski siin muud varianti ei ole, kui panustada emotsiooniga, agressiivsele mängule ja kiiruse kõrval on oluline ka võitluslikkus ja enesekindlus.

Ehk ütleme, et kui meil mängiks nr 1 peal Arbeti mõõtu, nr 2 peal Vene mõõtu, 3 peal Kanguri ja 4 peal Müürsepa sarnased mehed, siis võib vabalt läbi lüüa ka ilma klassikalise keskmängijata ja seal mängitada veidi ebastandardsemat mängijat a la Talts/Toome.
Viimati muutis nojah, 29 Juul 2012, 22:23, muudetud 1 kord kokku.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas KalevRuus »

Keegi hea inime võiks mängust ja mängijatest põhjalikuma ülevaate teha. Hallik pani küll 10 punkti aga kuidas ta kaitses tundus? Kumb Sokkudest rohkem mänguaega sai? Jne.
Kasutaja avatar
Marcus
Kasutaja
Postitusi: 841
Liitunud: 01 Mär 2012, 16:41
Asukoht: Tallinn

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Marcus »

KalevRuus kirjutas:Keegi hea inime võiks mängust ja mängijatest põhjalikuma ülevaate teha. Hallik pani küll 10 punkti aga kuidas ta kaitses tundus? Kumb Sokkudest rohkem mänguaega sai? Jne.
Hallik oli aeglane nagu alati ning loivas mõlemal pool platsi. Tihti tundus täiesti ära eksinud olevat. Punktid tulid lihtsalt sellest, et oli oma 208 sentimeetriga kolmese taha täiesti vabaks jäetud ning seda ka ajal, kui mäng oli juba sisuliselt ära tehtud.

Sokud said vist enam-vähem võrdselt mänguaega. Timmu oli põhimõtteliselt null. Tanel mängis minu arust natuke paremini, kuid ei olnud mitte midagi sellist, nagu me kevadel nägime.

Arbet oli (eelkõige rünnakul) suhteliselt nähtamatu, aga kaitses tema pealt vähemalt ei kärisenud. Kui ta jätkab samasuguste mängudega, siis pole muret, et mõni välisklubi ta meilt (Kalevilt) ära napsaks.

Kangur tundus ebaaktiivne. Halvasti tegelikult ei mänginud, kuid meeskonna parimalt mängijalt ootaks lihtsalt enamat.

Gert Dorbek "tegi oma ära" ehk tegi natuke skoori ning andis ka võitluslikust meeskonnale juurde. Martin Dorbek mängis samuti enda kohta täitsa korralikult, kaitses pingutas ja rünnakul lollusi ei teinud.

Talts mängis okeilt, kuid mitte rohkem. Rünnakul liiga ühekülgne ning kaitses jätsid mitmete olukordade lahendused soovida. Tema mängu päästis see, et visked läksid (nii kaua kuni tal võhma oli).

Kiidusõnad kindlasti Vene suunas. Võitles, skooris, kaitses sai hakkama. Viskevalik annaks veel võib-olla paremaks minna. Täna kõige positiivsemalt meelde jäänud mängija.


Meeskondliku poole pealt tahaks veel välja tuua, et lauavõitlus oli nadi.
Viimati muutis Marcus, 29 Juul 2012, 22:59, muudetud 4 korda kokku.
Kris
Kasutaja
Postitusi: 1954
Liitunud: 24 Aug 2010, 14:34

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Kris »

Polnud üldse paha. Minumeelest päris hea esimese mängu kohta. Mängiti kui võrdsega, ja kolmandal veerandajal tuli mõõn kus Jacob Pullen pani mitu kolmest järjest (tegu vägagi tugeva mängumehega) ja see otsustaski.

Talts oli väga tubli, ja Vene ka (kuigi 100% ma rahule ei jäänud, kuid kuigi pole tema suurim fänn, siis tunnistan et väga korraliku mängu tegi). Ja polnud see Kangur nii kehva ka midagi, oleks oodanud ehk rohkemat aga pole hullu. Kindlasti lüli mis annab paremaks minna, ja küll ta läheb. Negatiivse poole pealt Gert Dorbek, annab paremaks minna. Sten Sokk oli kuidagi rahutu ja närviline täna, teenis veel tehnilise ka õiendamise eest. Koos Taneliga paranemisvara kindlasti. Aga igaljuhul kokkuvõttes Eestilt päris korralik mäng eeldatavalt tugevaime vastase vastu siin turniiril. Gruusia ei mänginud halvasti, ja neil tuli palju pingutada et võit võtta. Nende uus NBA mees Shengelia jättis väga hea mulje, pole ka ime et Netsilt kohe lepingu sai.

Teises mängus sai Tsehhi kiirelt algedu kätte, ja vahelduva eduga hoiti seda kuni lõpuni. Üliõpilastel jäi silma et pink pole nii hea kui algviisik, eriti just pikkade osas.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas KalevRuus »

Tänud ülevaadete eest.
Kasutaja avatar
randomjoe
Kasutaja
Postitusi: 208
Liitunud: 05 Aug 2010, 11:07

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas randomjoe »

Käisin ka vaatamas. Arvestades meie põhimeeste nõrka panust siis võib lõppresultaadiga isegi rahule jääda. Kanguri poolt jäi oma 10 punkti puudu, Arbet ladus vist üldse kõik visked mööda (vähemalt ei meenu ühtegi korvi), Veideman sisuliselt puudus ning meie playmakerid noh...härra Timmu oli ikka väga kohutav. Tanel alustas hästi, hiljem väsis.

Selleks et võite hakata noppima ei tohi üle 1-2 mehe ebaõnnestuda. Kahjuks ei tuleks ka mõni meeldiv üllatus (Vene)

Ahjaa vabavisetel eksiti ka lubamatult palju.
Mario
Kasutaja
Postitusi: 307
Liitunud: 13 Jaan 2009, 23:30

Re: Eesti koondis.

Postitus Postitas Mario »

Kes Kossuliidu pilti vaatasid: kas teil jooksis see kenasti? Mul hääl oli norm, aga pilt jukerdas. Ei tahaks uskuda, et mu netiühenduse viga, aga võib-olla tõesti nõudmised ülikõrgeks aetud ...
Vasta