Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

KalevRuus kirjutas:Ma vaatasin ise ainult teist poolaega. Muljed on nii ja naa. Mäng oli muidugi tahmane, meie meeste kolmesed ja vabakad olid sellised nagu oleks äsja kangisaalist tuldud. Natuke murettekitav sest nagu Kuusmaa ise eile ütles - kontrollmängudes on mängitud järjest halvemini kuigi peaks olema vastupidi.
Uutest meestest rääkides on Wilkinson muidugi klassiga mees. Polnud ehk nii hea nagu eile (seda mängu ei näinud) aga tema puhul võib kindel olla, et üks kõva mees on juures ja pakun, et välisliigades teeb ta oma 14-16 punkti kindlasti ära. Keerles oli hea, number neli selgelt ongi kõige parem positsioon meil. Elegar on kuju poolest lootustandev, vähemalt teise tsentri rolli täidab kenasti ära, kuigi esialgu jah ta väga matsu ei jaga. Abbotti osas olen natuke skeptilisem kui Rix, tundub selline tüüpiline keskpärane ameeriklasest tagamängija kel skooritegemine kipub käsikäes olema pallikaotuste ja raskelt positsioonilt tehtud möödavisetega ja kes halval päeval pigem lõhub mängu. Aga eks näis, kuuenda mehe potentsiaali tas ehk on. Glasseriga on ilmselt aga selge - kojuminek. Selge, et varumeheks teda ei toodud, Sokust on praegu aga selgelt kehvem. Kiirust pole, kaotas palli, mingeid teravmeelseid sööte ka nagu silma ei jäänud, visetest rääkimata - aeg pileteid tellida.
Bamba jättis üsna sümpaatse mulje, tujukusest küll märki polnud. Dorbek tõesti võitles aga pole mõistetavalt peale koondise tsüklit parimas vormis. M. Dorbek oli nagu alati - kaitses OK aga rünnakul igasugune teravus puudub.

Kokkuvõttes on aga mängujuhi teema probleem nr 1. Kindlasti juhtkond juba tegeleb sellega aga iseasi, kust meie võimaluste juures head meest võtta. Ei heida Glasseri palkamist ette aga seekord risk ei õigustanud ennast.
Esimesel poolajal andis Bambale kohe korraliku alley ja paar korda pani veel palli päris hästi kätte. üks asi selle Glasseri puhul- ta ei ole skooriv PG, vaid pigem mängujuht nagu Sten Sokk. Aga jah... kas ikka päris jõuab sellele tasemele nagu vaja, ma ei tea. igatahes Soku ja Dorbekuga hooaega kindlasti ei saa...
“I know it when I see it” - Potter Stewart
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Ahjah, ma viimasel veerandajal jälgisin mängu selle sektori taga kus legendaarne kossufänn John jommis peaga lällas ja imelikke häälitsusi tegi (samas sektoris istusid ka Karavajev ja Babenko kes nägid ka pisut kurnatud välja) - no mõnel korral sai lausa naerda ja üsna nukra õhkkonnaga saalist seetõttu väga halva tujuga lahkuma ei pidanud.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

theundertaker kirjutas:Saadavad minema ja siis ei tooda kuu aega kedagi juurde nagu tavaliselt on igal aastal läinud!
Tavaline praktika on selline, et saadetakse suure hurraaga minema, siis kaks-kolm kuud ei toimu midagi, räägitakse, et püüame olemasolevatega hakkama saada, siis tuuakse miski veel kahtlasem variant, kes istub põhiliselt pingil jne ...
Tahaks muidugi loota, et ma eksin.
Kris
Kasutaja
Postitusi: 1954
Liitunud: 24 Aug 2010, 14:34

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kris »

KalevRuus kirjutas: tundub selline tüüpiline keskpärane ameeriklasest tagamängija kel skooritegemine kipub käsikäes olema pallikaotuste ja raskelt positsioonilt tehtud möödavisetega ja kes halval päeval pigem lõhub mängu.
Sellega pole nõus. Täna ta küll tegi kõik visked just õigetel kohtadel, ei hakanud isetsema, väljamängitud kohad (va viimane, aga siis juba pidi üritama). Kui kohta polnud, siis söötis.
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Egert »

Katseaeg on Glasseril septembri lõpuni. Ise arvan, et ei ole mõtet santi siin pidada. Muidugi ei tea, kas Kalevil on üldse raha, et Glasser välja vahetada. Kahjuks ei suudeta tuua võrdselt häid leegionäre erinevatele positsioonidele...
Kasutaja avatar
nub4you
Kasutaja
Postitusi: 1541
Liitunud: 29 Dets 2009, 16:56

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas nub4you »

Eesti klubid ei ole nii rikkad, et tuua igale postisioonile korralik legionäär. 6 legionääri on päris palju ja arvata oli, et ühe-kahega neist lõigatakse näppu.
Pilt

Pilt
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Kris kirjutas:
KalevRuus kirjutas: tundub selline tüüpiline keskpärane ameeriklasest tagamängija kel skooritegemine kipub käsikäes olema pallikaotuste ja raskelt positsioonilt tehtud möödavisetega ja kes halval päeval pigem lõhub mängu.
Sellega pole nõus. Täna ta küll tegi kõik visked just õigetel kohtadel, ei hakanud isetsema, väljamängitud kohad (va viimane, aga siis juba pidi üritama). Kui kohta polnud, siis söötis.
Jah, ma pidasin silmas rohkem kuvandit sellistest ameeriklastest. Pole võimatu tõesti, et asja tast saab, tahtmist tundub olevat. Aga potentsiaalset üllatajat ja põhimeest tas vist peidus pole, nt Skele saapad jäävad talle suureks.
Kris
Kasutaja
Postitusi: 1954
Liitunud: 24 Aug 2010, 14:34

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kris »

Nädala lõpus siis Belov Cup (St. Peterburg). Nagu olen aru saanud siis laupäeval meie aja järgi kell 15:00 on mäng Ukraina Budivelnikiga (teises laupäevases mängus vastamisi kohalik Spartak ja Ventspils), pühapäeval 14:00 on 3nda koha mäng, ja 16:30 finaal. Tugevad, aga mängitavad vastased. Ennem neid loodan saab meeskond ka paar head treeningpäeva.
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Egert »

Kalev/Cramo otsib igaks juhuks uut mängujuhti
http://sport.postimees.ee/985306/kalev- ... angujuhti/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
tonii
Kasutaja
Postitusi: 741
Liitunud: 18 Jaan 2011, 19:57

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas tonii »

Kuusmaa veelkord leegionäridest.
http://sport.err.ee/korvpall/872e5d15-4 ... 4918d0622e" onclick="window.open(this.href);return false;
Akira
Kasutaja
Postitusi: 100
Liitunud: 21 Sept 2007, 13:23

Meeskonna ja kontrollmängude ülevaade

Postitus Postitas Akira »

Sai siis vaadatud omalt poolt mõlemad rootslastega mängitud mängud ära ja siit siis minupoolsed arvamused mängu ja mängijate kohta. Kuigi ma harva postitan siis ma üritan selle kompenseerida sellega, et olla põhjalik.

Kõigepealt mängust.
- kui esimeses mängus oli näha, et meil on ka kaasaelajaid ja fänne siis teine mäng oli saali ikka väga kokku tõmmanud (tüüpilised eestlased, kes tulevad kaasa elama kui meeskond hästi mängib) ja kuhu olid kadunud häälekad fännid? alguses oli veidi kuulda mõnda hurraad ja trummi, kuid juba esimese veerandaja lõpust võis kuulda vaid ühte veidi rõõmsamas meeleolus meesisendit, kes karjus kõik üle, kuigi vahelduva eduga nii omadele kui võõrastele; sellist hääletoru oleks fännklubile vaja - too mees oli teist üksi üle kui te kambaga kokku .. nii et tuleks enne hooaja algust veidikene häälepaelasid lahti laulda :-)
- rootslaste poolt oli näha, et meeskond on juba septembri algusest peale koos mänginud ning järgmisel nädalal algavaks hooaja alguseks valmis, meeskond töötaks kui kellavärk (vähemalt enamuse ajast), söödud ja liikumised toimisid kiirelt (meie mäng tundus nende kõrval venivat nagu .. ), mängurabedusest polnud märkigi ning visketäpsust peab ainult kiitma
- Kalevi poolt oli aga näha just vastupidist .. kokkumäng peaaegu, et puudus, viskeid tehti nii nagu oleks tund aega tagasi kangisaalist tuldud (esimeses mängus oli see veel eriti silmnähtav, kui enamus lihtsad pallid korvi alt kuidagi korvi suunas ei soostunud minema ning eemalt visatud pallid jäid pool meetrit lühemaks kui vaja), üksteisemõistmine puudus kuigi teises mängus kohati oli näha edusamme (enamus pallikaotused tulid mitte vastaste heast kaitsest vaid sellest, et liiguti valel ajal valedele positsioonidele ning pall lendas kuhu juhtus või siis lihtsalt osati pall kuidagi kehva pallikäsitlusega ära puterdada), mäng oli rabe nagu vanaema küpsised ning meeskonna liikumised olid aeglased aeglased aeglased ..

Eks siin ole nüüd seda meeskonna materdamist tulnud iga nurga pealt ja igalt ühelt, kuid mina jääks siinkohal siiski veel vaoshoituks võttes arvesse seda, et koos on oldud väga vähe, erinevad mängijad on pidevalt juurde tilkunud ja mängu lülitunud (viimasena siis Ty esmaspäevases mängus), samuti on nüüd peetud 4 treeningmängu põhimõtteliselt järjest ehk siis koormus on olnud suur ja olge ausad koondise juurest tulnud mängijatel on ka veel euromängud jalgades. Niisiis andkem aega atra seada. Samas olen nõus,et mõningaid ohumärke on näha, kuid need on parandatavad.

Nüüd siis mängijatest.
Vahemärkusena võin kohe ette ära öelda, et nendes kahes mängus oli selgelt näha erinevus koondisemängijate valmisolekust ja treenituse tasemest ning ülejäänutest, kes pole mängida saanud. Näha oli, et Arbet oli hoos Soomes, Soku ja Gerdi mängupilti aga nägi ka rootslaste mängudes ja kuigi vb olid veidi väsinud siis nende tasemevahet oli märgata. Isegi Martini mängus.
- T. Sokk; võin julgelt väita, et hetkel parim mees meeskonnas mänguvalmiduselt, kui koondise mängude väike väsimus ei oleks jalgades siis väidaksin, et on sellel tasemel, mida temalt oodatakse ja isegi vist midagi ekstra kui meeskond tema mänguga kaasa suudaks tulla, piisavalt oli kiirust, agressiivsust, söötu ja viset, vajalikud läbimurded ning korralik mängu ohjamine. Mees nagu orkester ja täidab talle pandud ootused tänavu kindlasti kui tervis vastu peab.
- M. Dorbek; noor ja tahtmist täis kuid oma uljuse ja tahtmisega kipub palli enda kätte unustama ja pea ees ise kõike lahendama minema (esmaspäevases mängus oli see eriti näha, teiseks mänguks oli vist Kuusmaa talle sõnad peale lugenud), kipub aga tõesti surve alla sattudes hätta jääma ja palli kaotama ehk ei suuda kiirelt platsilt teisi oma mängijaid leida, kaitses suudab päris hästi ollla aga kogemustest jääb väheseks, samuti oli näha et poisil on ikka vist väike värin sees, et uuesti suures mängus sees. VTB ei ole hetkel tema tase .. isegi vahetusest sekkudes on selles liigas karta, et jookseb mõistus kinni ja satub koheselt surve alla. Samas vb hooaeg seal mängimist aitab teda järje peale. Usun siiski, et tal vaja ennekõike saada tugevaid mänge õppima ohjata BBL ja EMV mängudes.
- D. Glasser; suur küsimärk, kuid mitte mänguoskuste vaid vigastuse uuesti esilekerkimise poolest, ta ei ole küll kiire palli üle tooja kuid see-eest teeb ta seda väga kindlalt, pea töötab kogu aeg kui masin, pidevalt on valmis leidma kaasmängijaid kui peaks surve alla sattuma, isegi oma platsi poolel otsib ta juba kohta kuhu sööta. Ei näinud, et vastased oleksid talt palli lihtsalt kätte saanud, kui üldse, hea pallikäsitlus, kahjuks aga läbimurretel on väga sirgjooneline lubamaks kaitsjatel väga lihtsalt tema tee kinni panna või blokkida (petted peaaegu et puuduvad - isegi paremale vasakule suunamuutused korvi alla minnes), söötu mõistab jagada kuid ei ole veel piisavalt teadlik milliseid sööte millistele mängijatele jagada (nt Bambale pigem üles kui alla). Ütleksin et samas mängu suutis päris hästi ohjes hoida, kuid samas teiste mängijate teavitamine, millist mängujoonist kasutama hakatakse, oli väga puudulik. Pigem vist tema enda mõtetes. Kui visked ka korvi hakkavad leidma siis on ta kindlasti parem kui praegu näha on kuid ta ei ole kindlasti põhimängujuhi tasemel .. vähemalt seniks kuniks Sokk rivis on. Vahetusest julgeksin teda siiski VTBs ja BBLis kindlasti platsile panna. Kas sellest võitmiseks piisab on iseasi aga palli temalt vastased tõenäoliselt kätte ei saa.
- G. Dorbek; vana mängis nii nagu ta ikka mängib, on agressiivne, tungib läbi, meelitab vigu välja ja on kindlasti vajalikul hetkel jälle suureks mänguks valmis. Vajab ehk mõned päevad puhkust aga muidu mees omal kohal. Ei ole mõtet temast seetõttu pikalt rääkida - kõik me teame tema häid külgi ja vigu. Ehk siis mängib nii nagu ennegi ei halvemini ei paremini kuid kindlasti mängib oma taseme välja ja omab kindlat kohta meeskonnas. Mees, keda platsile panna kui kellegil ei ole see "õige" päev.
- G. Arbet; klubimänge sel hooajal pole veel näinud, kuid hinnates tema tegutsemist ja mänge koondise ja soome mängude statistika pealt siis ütleksin, et mängib tõusvas joones ja on endiselt üks vajalik mängija nii kaitses kui ka rünnakul. Loodame, et pidevalt kollitanud ebastabiilsust jääb vähemaks. Hetkel tundub aga olevat hoos. Loodame et väike vigastus hoogu maha ei võta ka hooaja alguseks.
- Ty Abbott; ma ei hakkaks teda kirjeldama esimese mängu põhjal, sest esiteks oli see esimene mäng tal ning teiseks kogu meeskond oli tol päeval nagu õudusunenägu kuubis. Teise mängu põhjal võin öelda, et mees tahab ja ka oskused on olemas, kõik muu jääb mänguvormi ning mängujoonise tundmaõppimiseks. Erinevalt paljudest tagameestest, kes Kalevis end näidanud siis mees oskab kaitses mängida (jah tal võib veidi aega kuluda euroopa ja eelkõige eesti vilemeeste pideva törtsutamisega iga pisiasja üle kuid edasi võib juba valguslt tunneli lõpus näha) ja ta omab väga head ja ka suht kiiret viset. Vb täpsus ei ole veel see, mis vaja (kuid see tuleneb mänguvormist) kuid viskeliigutus on tehniliselt hea ja pehme. Mees on atleetlik, hea hüppega ja suudab ka keha anda. Mõnes situatsioonis oli näha ka, et nutikust mehel on. Miinustena hetkel ehk see, et pallikäsitlus ei jätnud kõige paremat mujet ning ise ei otsi endale väga kohta rünnakul ega küsi palli vaid jääb ootama, et see ise tema juurde tuleks ning liiga väike agressiivsus üks-ühele läbimurdmisel. Samas tubli võitleja. Mina nägin igatahes potentsiaali, kui ta asja käima saab tõmmatud ja vormi taastatud.
- K. Mangelsoo; liigitan ta otse noormängijate sekka ja ei hakkaks teda siin praegu kirjeldama. Tema saab tõenäoliselt oma karastuse ja vitsad kätte BBL ja EMV mängudes kogunevate minutite jooksul. Suurde mängu tal hetkel asja pole.
- T. Raadik; ei ole veel mängimas näinud, kuid kardan, et ka talle saab see hooaeg olema pigem õpipoisi rollis olemisega kahes madalamas liigas.
- R. Keerles; ütleksin et vana hea Keerles on tagasi ja tegelikult isegi mul on usku nähtu põhjal, et ta on Saksamaal midagi juurde õppinud. Koondisemängijate kõrval veel üks mängija, kes on praegu ja kohe mänguks valmis ja vormis. Endiselt hea viskega, tugev töörügaja, jõuline ja sama emotsionaalne nagu varem, kuid vb te ei ole minuga nõus, kuid tundub, et mängust arusaamine ja selle lugemine on suurenenud. Aga vb see oli lihtsalt midagi mida ma soovisin näha tema mängus :-) Siiski olen kindel, et mängub oma koha meeskonnas kindlalt välja.
- G. Wilkinson; olen nõus teiste väidetega, et mehel on oskusi, mängulugemist, töömoraali ja tahet. Mees pole ka hooajavahelisel ajal luuslanki löönud vaid end vormis hoidnud. Kokkumäng vajab veel harjutamist ja tundub, et talle sobib paremini, kui saab alustada algviisikus mitte pingilt mängu sekkuda. Hea vise nii kaugelt kui korvi alt. Pealtpaneja tüüp ei paistnud eriti olevat aga vb lihtsalt ei tekkinud võimalust. Läbiminekud on veidi puised ja ühekülgsed, kuid samas julgeb ja suudab ka vastast suruda ja seljaga mängida. Lauas ja kaitses samuti mees omal kohal - väikeste vigadega kuid neid annab parandada. Suht sarnane kehalt ja mängult Keerlesega, kuigi emotsioone elab Keerlesele vastupidiselt välja .. kui Keerlese emotsioonid hakkavad ebaõnnestunud mängu või kohtunike poole suunduma siis Gary emotsioonid tulevad välja õnnestumistega. Ehk siis kaks meest kes sellel positsioonil peaksid suutma end täiendada. Saan aru Kuusmaa probleemist, keda mängitada :-)
- F. Elegar; mees kes minus kõige rohkem küsimusi tekitab, isegi võrreldes Glasseriga. Kehalt tundub olevat OK, hüpet nagu ka on, kaitses oskab ka seista, kuigi võiks olla aktiivsem ja agressiivsem, lauapallide võitluses tundus positsiooni valesti hindavat aga ehk see sisseelamise probleemis kinni. Rünnaku kohta on raske aga midagi öelda, kuna võimalusi tekkis tal vähe, kuigi ega ta eriti ka ei osanud end pakkuda. Ehk siis tundub, et rünnakul võib temast asja saada ja võib ka mitte, kuid rünnaku koha pealt on vähemalt nende kahe mängu põhjal raske hinnangut anda.
- B. Fall; kuigi teda on veidi kritiseeritud rootsi mängude põhjal siis jah, esimeses mängus oli tal palju ebakõla teistega, ebaõnnestumisi ning ta ise kuidagi rohkem emotsioonidele keskendunud kui mängule siis teine mäng näitas, et mees on selline nagu me teda juba eelmisest aastast tunneme ja loodetavasti on ka edasi arenenud kui lõpuks hakkavad ka söödud paremini temani jõudma. Kahe viimase kontrollmängu põhjal väidangi pigem seda, et mitte et tema mäng nii väga korrast ära oleks olnud kui pigem see, et pall jõudis temani kas korvi alt liiga kaugel, liiga korvi alla või olid söödud ebatäpsed ja suunatud pigem tema jalgadesse kui õhku korvi kohale. Usun, et kui söödud õigesti liiguvad on ka tema mäng selline nagu me temalt ootame ja täidab kenasti oma koha igas liigas.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

tonii kirjutas:Kuusmaa veelkord leegionäridest.
http://sport.err.ee/korvpall/872e5d15-4 ... 4918d0622e" onclick="window.open(this.href);return false;
Läheb enam-vähem sellega kokku, mida ise eile mängujärgselt arvasin- Abbott on okei kuues mees, pikad on korralikud, glasser mängu jagab, aga kas ta vigastus üldse laseb sel tasemel end maksma panna? Vist tundub, et mitte, aga äkki ikka on lootust.

Turowi mänguks mängida vaid Soku ja Dorbekuga PG koha peal...väga väga raskeks läheb nii ja oktoobris on küll teistes liigades vähetähtsad mängud, aga VTBs suisa neli mängu. Muidugi, kui saadakse enam-vähem euroopas korralikul tasemel mänginud mängujuht kuidagigi, siis sisseelamine ei tohiks väga palju aega võtta.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Kris
Kasutaja
Postitusi: 1954
Liitunud: 24 Aug 2010, 14:34

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kris »

Rix kirjutas: Muidugi, kui saadakse enam-vähem euroopas korralikul tasemel mänginud mängujuht kuidagigi, siis sisseelamine ei tohiks väga palju aega võtta.
Ja kui meeskond juba kokkumänginud (treeninud), siis ei tohiks ühe uue lüli toomine ka palju segadust tekitada. Mingi aeg ikka, aga mitte meeletult kaua. Seda muidugi ka eeldusel et teised teavad oma rolle.

Ise veel natuke loodan et Glasser kogub ennast. Kui esmaspäeval oli mängu ajal ka natuke jala tohterdamist, siis eile mängu ajal mingeid otseseid probleeme ei tundunud. Ja oli näha et üritas endast rohkem välja pingutada kui esimeses mängus (eks ta ise ka taipab et peab näitama oma võimeid). Loodan et meeskond saab sel nädalal veel mitu päeva 5vs5 trenne teha, ja nädalavahetus viimane võimalus mehel end näidata. Kuusmaa kommentaare lugedes saab aru et pigem saadetakse minema, aga vaatab kuidas nädalavahetuse mängud on, ja alles siis lõplikult otsustada.
Relektro
Kasutaja
Postitusi: 213
Liitunud: 23 Dets 2010, 02:25

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Relektro »

Vaatasin siin meediakajastust meie rivaalide tegevusest:
http://sport.delfi.ee/news/korvpall/ees ... d=65023316" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja mõtlesin millegi peale, mida Tartus õppides juba täheldasin ja Delta aegadel märkasin. Miks on nii, et seal hoitakse kokku nii heas kui halvas, aga siin Tallinnas leitakse ainult vigu oma meeskonna juures? Kunagi oli ka meie suurim nn. Vabariik Vabariigis meile abiks, nüüd aga see toetus seisneb ainult ülekannde võimes VTB's. Kas siis tõesti väljund Tallinna kui linna jaoks VTB's on ainult TV ülekannete edastamine? Kas tõesti on raske panna raha natukene korvpalli toetuseks välja ja hakata ka reklaamima ennast VTB ülekannetes? Minu arust win/win situation. Või olen ma naiivne ja loll?
millionaire
Kasutaja
Postitusi: 90
Liitunud: 23 Okt 2009, 10:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas millionaire »

http://sportsillustrated.cnn.com/multim ... ent.3.html

Väike lahe pildike meie leegionäridest.
Vasta