Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Oskar8
Kasutaja
Postitusi: 2935
Liitunud: 13 Juul 2007, 22:20

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Oskar8 »

Nüüd on kõiki piisavalt nähtud (peale McLeodi kelle tase tundub selge olevat), et anda enda arvamus selle hooaja satsi kohta.

PG:
Keith McLeod - Kvaliteetne mängumees kes suudab ise endale viskekohti tekitada ja samas ei tundu olevat selline tüüptiline ameeriklasest ''staar'' vaid on sümpaatne inimene ja saab meeskonna kaaslastega hästi läbi. Kindlasti sellel hooajal üks meeskonna liidreid ja loodame, et mees võtab ka Martin Dorbeku oma käe alla ja jagab oma kogemusi noormängijaga. Ei saanudki aru miks nii paljud kahtlesid mehe võimetes, kui mehe tausta uurida siis oli enne ta eestisse tulekut selge, et kui mees on terve siis mees on hea. tehakse nägu nagu ta oleks 10 aastat tagasi nba-s mänginud ja peale seda niisama nina nokkinud - ei, kutt oli eelmisel hooajal lähedal Jazziga lepingule ja D-liiga All-Star. Ühesõnaga väga hea leid.

Tanel Sokk - Mina olen alati olnud Soku talendi suur austaja, aga sellel hooajal kardan, et temast võib saada edurivi üks nõrgimaid lülisi ( nõrgimaid, mitte nõrk). Põhjus selles, et kui me vaatame mineviku, siis Sokk on alati hiilanud situatsioonides kus ta on põhimängujuht ja on mugavustsoonis kus ta teab, et ohjad on tema käes. Varu mängujuhina ( Eesti koondis, Linehani taga, kui Kuusmaa eelistas Tamme) on ta millegi pärast alati hooaja jooksul vormist välja läinud ja mitte kõige paremaid esitusi näidanud. Seda oli näha ka esimeses mängus poolakate vastu kui 1.veerandil algkooseisus mängides oli mees väga enesekindel ja hea, aga hiljem vahetusest sisse tulnuna juhtis mängu ebakindlalt/ebakindlamalt. Üks alternatiiv on kasutada teda viskava tagamängijana, aga sellel positsioonil jääb ta tugevamate satside vastu kaitses lihtsalt lahjaks. Kuid peab tunnistama, et kui su varu PG on Tanel Sokk, siis on meeskond hästi komplekteeritud ja väga vinguda ei tohiks.

Martin Dorbek - Ilmselt hakkab mees nii Eesti kui ka Balti liigas korralikult mänguaega saama ja ei pea kartma, et jääb andeka mängijana pinki soojendama. Kaitses kindlasti väga korralik mees, ning loodame, et nagu ma varem mainisin, õpin nii mõndagi ka McLeodilt. M.Dorbek tekitab selles suhtes turvalise tunde, et kui McLeod või Sokk peaks vigastusega ära langema, siis on võtta noormängija kes ka suuremas mängus ilusti hakkama saab. Jällegi, pole paha kui su 3. valik mängujuhi koha peale on Martin Dorbek.

SG/SF
Gregor Arbet - Arbeti tase on meile kõgile teada ja sellega oleme me kõik ka rahul. On selge, et kui sa oled meeskonna parim 1-1 kaitsja ja oled hea viskekäega, siis ei teki raskusi meeskonnas rolli leidmisega. Palju on räägitud, et Arbetist võiks tõusta meeskonna üks liidreid... Mina nii ei arva, miks suruda mängijale peale midagi mida ta pole. Arbet on väga hea rollimängija ja selleks ta jääb. Kindel mees Kalevi põhiviisikus ja loodame, et on terve hooaeg korralikus vormis.

Gert Dorbek - Minu jaoks natuke arusaamatu, miks mehelt kapteniroll ära võeti. Meeskonna vaimne liider, kelle võitluslikus annab indu kogu satsile juurde. Loodame, et mees sudab hoida hooaja alguses leitud viskevormi. Samas kasutaks mina teda pigem 3na kui 2na, just kaitses. Dorbekul on hea omadus hakkama saada endast suuremate meestega, samas tihti vastaste teravamad tagamehed jäävad tema jaoks liiga kiireks/äkiliseks ja mööduvad tast kergelt/kergemalt.

Ty Abbot - Võrreldes teiste leegionäridega selgelt kahvatum mängija, kuid arvestades, et mehe palk ei ole kuigi kõrge, siis kindlasti korralik täiendus. Mehel saab olema satsis selgelt oma roll, tulla vahetusest, hoida kaitses kõva ja tabada kaugviskeid. Nagu must Arbet.

Armand Škele - Ausalt öeldes on raske näha kuidas Škele siia satsi sulanduks kui ta peaks terveks saama... Ehk mõtlevad treenerid midagi välja. Samas on meil Dorbek ainus ''rim attacker'', sest näiteks McLeod on täielikult jump shooter ja isegi kolme sekundi alas meeldib talle pigem tagasihüppelt viske liigutus kui lay up. Nii, et ehk saab Škelet kasutada pingilt tuleva teravuse loojana kes mängib limiteeritud minuteid nii, et mees on sellega ka ise arvestanud.

PF:
Gary Wilkinson - Enne mehe tulekut sai ta tausta uuritud ja tundus täitsa uus Nate Fox. Korralik täiendus Kalevile kindlasti, aga päris Fox minu silmis ei ole. Vahe tuleb sisse just kaitse poole pealt mis näib olevat tema nõrgim lüli. Samas ründes väga kindel. Kui Fox oli pigem selline möllumees, siis Wilkinson tundub olevat rahulikum ja pereinimene, hea meeskonna kaaslane.

Rait Keerles - Võrrledes eelnevate hooaegadega kui Keerles Kalevis mängis on ta roll kindlasti muutunud. Aga meeskonnale tundub see sobivat, Keerlesele on alati musta töö tegemine meeldinud ja on sellega meeskonnale kindlasti asendamatu mees. Vahetades Wilkinsoni tõstab kindlasti kaitse kvaliteeti mängus. Ka tänases mängus Poolakate vastu tundus, et kuna Keerles enamasti pani katteid ja väga korvi poole ei vaadanud, siis kaitse teda väga agresiivselt kolmese joone tagant ei võtnud, hooaja edenedes hakkab Keerles seda ka kindlasti ära karistama.

C:
Bamba Fall - Minu arust on sattunud Bamba ebaõiglase kriitika alla, nagu ta mängiks kehvalt, sest on tekkinud meeskonna sisene konkurents. Mis te ootasite, et Bamba paneb täna 30 sanga? Kaitses kindlasti Elegarist vähekene parem ja hirmutab oma pikkade kätega nii mõnegi kolli sealt korvialt minema. Samtui on Bamba endiselt meeskonna parim selgees mängija. Eks Bamba ründeroll oleneb kindlasti vastasest ja nii peakski olema, kaitses on aga Bamba sama hea kui mõned palju kiidetud mehed ründes ja seda tuleks hinnata.

Frank Elegar - Elegari taustaga enne Kalevisse tulekut olin ma kõige vähem kursis, aga mees on mänginud korralikes satsides ja kogemust paistab olevat. On väga hea pick&roll mängija, ning McLeodiga leiavad tõenäoliselt kiirelt ühise keele. Kuna selg ees mäng tal väga tugev ei ole, siis ta on täpselt selline mängija kes on nii hea kui heaks mängujuht ta teha suudab. Õnneks on meil väga hea mängujuht. Jällegi väga hea leid minu arust, eriti arvestades seda, et meie eelarvega ei ole korvialla meest just kõige lihtsam leida.
Kui 1-1 kaitses tundub mees päris hea olevat, siis muret tekitab mehe pick&roll kaitse, mis sõprusmängude ja ka tänase mängu puhul tundub ta nõrk koht olevat. Mitmel korral jäi ka arusaamatuks miks ei tule ta korvialla vastu kui tagamees enda mehe läbi laseb, aga sellised asjad on ilmselt parandatavad.

Eks Kuusmal tuleb see sats mängima panna ja aru saada millised kooseisud oma vahel hästi sobivad. Nagu näiteks sobisid McLeod ja Elegar. Samas kaitses kui olid korraga Elegar ja Wilkonson jäi pick&roll ja abistav kaitse väga lahjaks. Minu silmis tulekski korvialuseid mehi tandemina kasutada, Keerles-Elegar ja Wilkonson-Bamba, et oleks ründe/kaitse suhe tasakaalus.
Eks Kuusmaal saab raske olema kõigile meestele piisavalt mänguaega anda ja paras peavalu on 9-10 heale mehele õiglaselt mänguaega jagada, aga see on peavalu mida on meeldiv taluda :D

Potensiaali satsil on ja loodame, et ilus algus toob ka rahva saali! :)
elchukakabra
Kasutaja
Postitusi: 306
Liitunud: 29 Dets 2010, 20:56

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas elchukakabra »

Glasserist poleks vast niivõinaa asja saanud - juba opil käinud

http://instagram.com/p/Qiffa8qeJs/" onclick="window.open(this.href);return false;
ok
Kasutaja
Postitusi: 497
Liitunud: 26 Sept 2008, 17:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas ok »

tiptop ülevaade Oskarilt. Raadik võibolla vääriks ka äramärkimist. Vaevalt et nt M Dorbek, temast oluliselt suuremat rolli täitma hakkab
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 508
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Krysver »

See meeskonna komplekteerimine on ikka paras õnnemäng kui eelarve piiratud. Kuni Elegari ja McLeodi polnud, tundus ju ka, et pigem hästi läinud, aga nüüd on täiesti teine tase.
Lisaks veel see, et enne Elegari üritati vist paari veel kõvemat venda korvi alla saada. Nüüd võis vabalt olla, et see raha, mis teoreetiliselt korvi alt võis veits üle jääda, kuluski täpselt McLeodi peale.
Nüüd tuleb ainult pöialt hoida, et need kaks venda liialt ainult omavahel mängima ei hakka. McLeodi pilgust paar korda oli ikka näha ahastust kui näiteks Dorbek kiirrünnaku pallikaotusega lõpetas.
Eks teistel meestel tuleb nüüd ennast ka kokku võtta, et tiimi parimatega võrdset taset hoida.
Kui ikka palli ei saa enam, siis võib mõni mees suht ruttu jonnima hakata (kas või Keerlese võib kohe välja pakkuda).
Mr. Aff
Kasutaja
Postitusi: 935
Liitunud: 27 Okt 2008, 19:15

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Mr. Aff »

Kellel peale Elegari veel twitter on sel aastal? ja visake link ka.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas nojah »

on kellelgi üldse mingit infot mis toimub Abbottiga?
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

nojah kirjutas:on kellelgi üldse mingit infot mis toimub Abbottiga?
No põlve väänamine on üldjuhul kaks-kolm nädalat pausi.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas nojah »

Viimati oli ta vist väljakul ca kuu aega tagasi? Ja suurema osa eelmisest hooajast ka vigastatud. Kas sama probleemiga? Nimekirjas tundub ta vähemalt endiselt olemas olevat....
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

nojah kirjutas:Viimati oli ta vist väljakul ca kuu aega tagasi? Ja suurema osa eelmisest hooajast ka vigastatud. Kas sama probleemiga? Nimekirjas tundub ta vähemalt endiselt olemas olevat....
Enne Turowi mängu trennis väänas (e 7-8. oktoober). Seega pole paanikaks põhjust. Ja vist ei olnud ka see põlv.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas nojah »

Vahepeal ta siis mingid mängud mängis? Ma tean et mängis kuu aega tagasi Kalevi sph-s ja siis Soome turneer oli vigane...
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

nojah kirjutas:Vahepeal ta siis mingid mängud mängis? Ma tean et mängis kuu aega tagasi Kalevi sph-s ja siis Soome turneer oli vigane...
Peterburi turniiril ju mängis septembri viimastel päevadel.
Asjaajaja
Kasutaja
Postitusi: 1288
Liitunud: 11 Nov 2008, 20:10

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Asjaajaja »

Pilt

Kalev/Cramo 2012/2013 hooajal.

Huvitav on pildi juures see, et kõigil Eesti mängijatel on peas selline lapsemeelne nägu - justkui poseeriks pildil 7A klass. Samal ajal on leegionäride näod üpris tõsised ja lahinguvalmis. Kummaline.
Kasutaja avatar
pebeetu
Kasutaja
Postitusi: 379
Liitunud: 10 Jaan 2008, 20:39

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas pebeetu »

Päris koom pilt :D
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kalevpoiss »

Asjaajaja kirjutas: Huvitav on pildi juures see, et kõigil Eesti mängijatel on peas selline lapsemeelne nägu - justkui poseeriks pildil 7A klass. Samal ajal on leegionäride näod üpris tõsised ja lahinguvalmis. Kummaline.
Aga midag sellist ei võind olla, et keegi ütles midagi naljakat eesti keeles millest leegionärid aru ei saanud? :smash:
Stat
Kasutaja
Postitusi: 317
Liitunud: 10 Jaan 2011, 20:04

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Stat »

Mürka kah ei saanud :D
Manchester City
Miami Heat
San Anotnio Spurs
Michael Schumacher
Vasta