Eesti Jalgpalli Meistriliiga

Muud jutud (sh arvutimängud)
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 644
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Eesti Jalgpalli Meistriliiga

Postitus Postitas toivo »

Soccernet.ee foorumis on vutisõpradel käimas taas igavene arutelu teemal: miks on Eesti meistrikatel nii vähe publikut? Sel hooajal isegi vähem kui aasta varem (keskmiselt 191 inimest mängul vs 2011.a 203). Eeldan, et siinne nooremapoolne spordihuviline elav liikmeskond võiks olla vägagi potensiaalne sihtrühm, keda staadionitele meelitada. Seda eriti hiliskevadeti-suviti, kui meelisala korvpalli tihti ei näe.
Tõsi on see, et enamuses Euroopas tõmbavad ka a la 3.-4. liiga mängud rohkem publikut kui meie Meistriliiga. Siinne mängutase peaks nendega vähemalt võrreldav olema ning meie n-ö tippklubide vastasseisude puhul ka parem.
Siit minu küsimused laiale ringile: miks te käite/ei käi kohalikku vutti vaatamas? Kas te olete kursis mängude toimumisaegade ja kohtadega? Kas piletihinnad (Floral, Levadial, Kaljul täispilet 5€, teistel vähem; sooduspileti/facebooki attendinguga saab 2-3€-ga sisse) on parajad? Igasugune tagasiside oleks huvitav lugeda. :)
xrip55
Kasutaja
Postitusi: 1443
Liitunud: 04 Mär 2008, 11:49

Re: Eesti Jalgpalli Meistriliiga

Postitus Postitas xrip55 »

ASUKOHT.
Elan sellises kohas kus on lähima linnani ehk siis Viljandini 32 kilomeetrit ning sinna saamine ilma autota on ka suht kehva. Nüüd kui auto ja load olemas kaob just meistriliiga klubi ära :D
Piletihind ei ole nagu väga hull. Muidugi kui pilet oleks mingi 2 euri oleks rohkem rahvast kui seda on 5 euriga. 2 euri ju ainult sent noh.
Mängudega saan kurssi läbi soccerneti. Siiani pole erilisi reklaame mujal kohanud. Vahepeal tegi nõmme kalju ka mingit kampaaniat aga teised küll mitte.

Aga noh. Koondise mängudel ning kluboide eurosarjas olen üritanud ikka nii palju kohal olla kui saab.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti Jalgpalli Meistriliiga

Postitus Postitas KalevRuus »

Eelmisel hooajal käisin korra, sel aastal ei käinud.
Põhjusi polegi lihtne öelda aga proovin.

- Nutune atmosfäär (sellest hiljem pikemalt)
- Vähe huvipakkuvaid mänge (vaataks ehk ainult Flora, Kalju ja Levadia omavahelisi mänge)
- Eelmise punktiga haakuvalt - taseme ebaühtlus, Flora - Kure ei paku mingit intriigi
- Suvel on nädalavahetusel tavaliselt sada muud asja teha, varakevadel on jäistel platsidel mängukvaliteet kohati ikka väga masendav
- Kui kõik kokku panna (taseme nõrkus ja ebaühtlus, atmosfäär ja infra), siis on käärid kasvõi koondise mängudega võrreldes, rääkimata tippjalgpallist, liiga suur
- Lisaks ka isiklik laiskus, ma ka kossu vaatan viimasel ajal tihti pigem telekast)

Mänguaegadega olen Soccerneti lugejana kursis, piletihinnad tunduvad enam-vähem, kuigi 5 euri vääriksid ehk pigem eelmainitud liidrite vahelised mängud mitte tallinna Kalev vs FC Viljandi.

Aga jah, vähemalt medalimeeskondade tase polegi väga vilets, pigem ei saa elamust selle atmosfääri värgi pärast. Põhiline asi ongi publikuvähesus mis vähemalt minu puhul omakorda toodab publikuvähesust (ka Cramo - Rocki mängu oleks igavavõitu vaadata kui saalis 100 inimest). Jalkas on see muidugi ka osalt paratamatu sest staadionil peab olema väga palju rahvast, et valitseks näiteks sama mõnus õhkkond kui Kalevi hallis 500 pealtvaatajaga. Ka jooksuradadega statal pole vaadata päris see. Ilma üle ei tahaks viriseda aga ega kange sügistuule või lumesajus ka kõige mõnusam vutti vaadata ei ole.
Aga noh, sealsamas foorumis on arutatud ja argumente toodud lõputult, lõpliku tõde ei keegi ning eks ta ole omapärane fenomen, miks rahvast ei käi.
Kasutaja avatar
mavs
Kasutaja
Postitusi: 622
Liitunud: 04 Apr 2009, 16:03

Re: Eesti Jalgpalli Meistriliiga

Postitus Postitas mavs »

KalevRuus tõi enamus faktorid välja.

Lisaks on Eesti klubijalgpall väga halval tasemel võrreldes näiteks korvpalliga, kus mängitakse nii balti liigat, euromänge ning vtb liigat. Ehk siis vastased on mitmekesised ja euromängudes ning baltimängudes saadakse päris korralikult ka vastu. VTB liiga toob Eestisse vaieldamatult euroopa tippklubisid CSKA, Himki, mis on jalgpallis võrreldavad äkki Manu ja tottenhamiga.

Rääkimata eesti jalgpallis pea olematutest staadionitest, fännikultuurist, kus kaks venda panevad tõrviku põlema ja peavad end siis suurteks ultrateks jne

Paratamatult tuli võrdlus sisse, sest enda süda tuksub rohkem korvpalli poole ning kindlasti on jalgpallis siiski palju suurem konkurents. Siiski tundub olevat Pohlaku ja tema company ammendunud ja oleks vaja rohkem uusi tuuli eesti jalgpalli. Vaatan ka ise aeg-ajalt inglise liigat ja nädalas ikka panen teisipäev ja kolmapäev teleka tv6-le kui sealt meistrite liiga tuleb.

Lisaks mainiks ka võrdlusena seda, et Eesti pea kõik koondise mängijad mängivad välismaal, korvpallis on aga publikuhuvi, palgad suuremad ja seetõttu saavad päris mitmed Eesti koondise põhivennad mängida kodumaal.

Kokkuvõttes = Eesti klubijalgpall ja selle eestvedajad on masendaval tasemel ning suvel on ka muud teha nagu KalevRuus ütles
Average is acceptable in some NBA cities. It’s a disaster in Dallas.
Pilt
Vasta