Okei, keskpärased. Miks siis need mehed ikka koondises on ja seal põhijõud? Ja panevad serbia kotti? Miks Sokk ikka neid arbeteid ja sokke suht asendamatuteks peab? Et mõte selge oleks- Cramo eesti tippklubina tähendab, et selles klubis mängivad hetkel Eesti pinnal parimad mehed, vähemalt mõned neist. Kui keegi neist paremaks osutub, siis las müravad need igavesed Tarvases, ei ole vastu. Minu hinnangul ei ole meile vaja kolme Raplat, vaid pigem Raplat (noored)-Tarvast (muruniidukid) ja tipplkubi (d). Ja siis lisatakse eesti parimatele ja tugevatele välisjõududele paar noort-lootusandvat, kes kannavad kaela. eeskujudeks kõlbavad alates hispaania tippklubidest kuni Vefini välja, selge, et siinkohal ma vihjan ikkagi aste madalamale tasemele, aga samale mudelile. Pass ei mängi ju (mõlemat pidi, eks). Ja ma usun, et Sokk ja Kuusmaa teavad ikkagi meeste hetketaset ja võimeid vähe paremini, kui siinne (kogu respekti juures) foorumirahvas, kes räägib, et Keedused ja eichfussid mängivad arbetid ja sokud üle. Motivatsioon peaks olema küll ikka treenerite ja klubijuhtide asi, ma nt ei näe, et navarrod vms eluaegsed Barcas mugavustsoonis vedeleksid. Muidugi ma ei ütle, et kõiki peaks nagu s***a pilpa peal hoidma, kui mehed ei mängi, veavad seanahka, siis minema.nojah kirjutas:Esiteks - rünnak suht OK? See kui KML keskmike vastu ca 80-90 punkti visatakse pole selles suhtes mingi näitaja. Need on ju needsamad klubid, kes BBL-is Läti-Leedu keskmikelt suuri pakke saavad! See ei ole mingi näitaja.
Teiseks - igavesed kalevlased. Ei ole mõtet siin ansipit teha ja mingeid keskpäraseid mehi asendamatuteks pidada. Kui uuele põlvkonnale võimalust ja vastutust ei anna, siis ei tulegi kedagi sellel tasemel juurde ja sokud ning arbetid törtsutavad siin 35nda eluaastani, kuna "noored ei vea sellist taset välja". Muidugi ei vea. Aga olgem ausad - Arbetid ja Sokud ka ei vea - mis see Kalevi võiduprotsent viimastel hooaegadel nende vedamisel kokku on olnud seal? Mingi 5% lähedal? Samamoodi ei vea nemad ka välja ja selles koosluses nad ei arene ka kuhugi. Noored muidugi on esialgu veel hullemad aga neil on võimalus vähemalt areneda. Keegi peab neile ju rahvusvahelist kogemust andma. Ei ole neil Soodel, T.Raadikutel jne mõtet kusagi 27nda eluaastani ka Raplas või Pärnus "areneda" ning siis üks hetk avastada, et ongi igavesed noored ja andekad ning ei jõuagi kunagi kõrgemale tasemele. Selles mõttes oli T.Raadiku Cramosse tulek igati õigustatud, vale on ainult see, et ta on pingi otsale ära unustatud ja seega ei saagi enesekindlust koguda. Oleks siis selle pärast, et vanemad mängivad kui kulda ja toovad VTB-s ridamisi võite ja on BBL-is võitmatud. Ei ole, kõik need ohverdused tehakse "ilusate kaotuste" nimel.
Tuletame meelde, et Kangur, Talts, tegelikult ka Arbet said ka juba väga noorena rahvusvahelisi kogemusi, said küll tol ajal eurosarjas jne kõvasti tappa Sõbra Kaleviga aga said vähemalt kohe noorena vastutuse võtta. Ega nad kujudena ei pruukinud oluliselt andekamad olla kui praegused noored. Kui tõesti oleks valida, kas võita vanematega või kaotada noorematega, siis muidugi tuleb esiklubil valida võidutee. Aga kui valik on kas kaotada (vbla väiksemalt) vanematega või kaotada (vbla suuremalt) noorematega, siis ma vaataks küll pigem tulevikku.
Nagu öeldud, siis Sokule ja Arbetile endale juba tuleks kasuks keskkonnavahetus. Keerles - ilmselt teda ei ole ilma asjata koondise kandidaatide hulgast välja jäetud. G.Dorbek on eestlastest ainus, kelles ma näen nooremale põlvkonnale eeskuju ja motiveerijat. Hingega mängumees.
Ja veel. Nagu visna rääkis- meil on see esmene üks esimesi kogemusi selliselt peale lennata, et välismaalasi on isegi rohkem meeskonnas kui eestlasi. Matici ajaga ma ei võrdleks. Ja poole hooaja suht ebaõnnestumise peale on kõige kergem ikka ja alati eestlaslikult pettuda ja käega kogu malelaud ümber lüüa. eestlased on selles meistrid. Mõnngatest asjadest võiks me õppida ka mitte kohe käega lüüa.