Niisama ütlen selliseid "katteid" ei tohi jalgpallis panna reeglite alusel.KalevRuus kirjutas:Bayern võitis teenitult. Kohtunikelt muidugi nõrk partii, eksiti mõlema poole kasuks. Kolmanda värava osas ma siiski kohtunikele etteheiteid ei teeks.
Jalgpall
Re: Jalgpall
Jah ei või tõesti samamoodi olen nõus, et üks värav oli suluseisust. Aga see jutt on väga lääbakas et käsi ei otsind palli vaid vastupidi. Siis võib ju hakata väga paljusid olukordasid tõlgendama nii. "Niisama ütlen Selliseid katteid ei tohi jalgpallis panna reeglite alusel" aga jalgpallis on muidu käega mäng reglementeeritud? Et teatud juhul on käega mäng täiseti normaalne ja lubatud? Ma saan aru kui on kinnine käsi või et käed on seljataga ja lüüakse vastu küünarliigest vms.
Käega mäng on reglementeeritud ja nagu ikka, alati jääb teatud reservatsioon kohtunikule. Reegleid selle koha pealt on tsiteeritud miljoneid kordi, pigem oli üks pennal kui ei olnud, teised, arvestades mängu tähtsust (kuigi ideaalmaailmas see ei peaks lugema) ei olnud (muide, sarased kaks olukorda olid ka Real-Gala mängus, kus ei antud). Barca ei väärinud siit nagunii edasiminekut, 4-0 oli lihtsalt liiast, kuid ega ka 2-0 poleks selle Bayerni vastu sellise kaitse ja sellise füüsilise konditsiooni puhul mingeid võimalusi jätnud. Lõpuks laguneti täiesti koost ja seda pole muidugi paljud harjunud lihtsalt nägema.marxx762 kirjutas:Jah ei või tõesti samamoodi olen nõus, et üks värav oli suluseisust. Aga see jutt on väga lääbakas et käsi ei otsind palli vaid vastupidi. Siis võib ju hakata väga paljusid olukordasid tõlgendama nii. "Niisama ütlen Selliseid katteid ei tohi jalgpallis panna reeglite alusel" aga jalgpallis on muidu käega mäng reglementeeritud? Et teatud juhul on käega mäng täiseti normaalne ja lubatud? Ma saan aru kui on kinnine käsi või et käed on seljataga ja lüüakse vastu küünarliigest vms.
Arvestades, kuidas sel hooajal on CLi võõrsil läinud, siis mõneti oli eilne loogiline tulemus, sekord sattus vastu lihtsalt hetkel tippvormis olev meeskond, kellel kõik omadused, et haavatud Barca põrmustada. Natuke tuletas Copa poolfinali meelde. Hateritele pidupäev, muidugi. Erase and rebuild.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Eilne mäng näitas selgelt, et Barca on ainult ühe mehe meeskond. Kui Messi mängust ära lõigatakse, on ülejäänud meeskond täielik null.
Kordust üldse vaatasid w? Kuidas oleks Sanchez saanud vältida käega mängimist? Ta käe asend oli täiesti loomulik hüppes olles. Ma tuleks hea meelega sellist tsirkust kus hüpatakse käed selja taga või keha küljes peapallide pärast. Pique olukorras ei pidanud tal käed nii ettesirutatud olema ja seal oli selge pendla koht.marxx762 kirjutas:Jah ei või tõesti samamoodi olen nõus, et üks värav oli suluseisust. Aga see jutt on väga lääbakas et käsi ei otsind palli vaid vastupidi. Siis võib ju hakata väga paljusid olukordasid tõlgendama nii. "Niisama ütlen Selliseid katteid ei tohi jalgpallis panna reeglite alusel" aga jalgpallis on muidu käega mäng reglementeeritud? Et teatud juhul on käega mäng täiseti normaalne ja lubatud? Ma saan aru kui on kinnine käsi või et käed on seljataga ja lüüakse vastu küünarliigest vms.
Barca ühe-mehe meeskonna jutud on suht naljakad. Loomulikult on Messi on vajalik ja millisele meeskonnale ta ei oleks. Eilne kaotus ei tulnud kuna Messi ei saanud palli vaid meeskonna enda mäng. Bayerni mängijad olid lihtsalt füüsiliselt tugevamad ja kiiremad. Sundisid oma pressinguga Barcelona valesöötude ja neist oli juba kerge ehitada rünnakuid üles. Saadi kergeid nurgalööke ja kasutati Barca nõrkus ära.
See ei puutu ju asja. Kui käsi pole "keha küljes", on viga ja punane kaart. Aga eks siin on tõlgendamisruumi ka.Kuidas oleks Sanchez saanud vältida käega mängimist? Ta käe asend oli täiesti loomulik hüppes olles. Ma tuleks hea meelega sellist tsirkust kus hüpatakse käed selja taga või keha küljes peapallide pärast.
Keha küljes väljendit reelgites pole, on vist ebanormaalne asend. Eilse mängu puhul siiski asendusteema.KalevRuus kirjutas:See ei puutu ju asja. Kui käsi pole "keha küljes", on viga ja punane kaart. Aga eks siin on tõlgendamisruumi ka.Kuidas oleks Sanchez saanud vältida käega mängimist? Ta käe asend oli täiesti loomulik hüppes olles. Ma tuleks hea meelega sellist tsirkust kus hüpatakse käed selja taga või keha küljes peapallide pärast.
-
- Kasutaja
Huvitav, et keegi pole veel maininud tõsisemalt palliga näkku viskamist. Mina oleksin selle eest otse punase andnud kuna see oli väga ebasportlik käitumine. Minu jaoks võrdub see rusikaga näkku löömisega. Oleks aeg need halavad ja nutvad barca mängiad vait sundida. Ehk lõpetakid ka nemad kohtunike süüdistamise ja arvamise, et nemad on jumalad ja kõik on neile lubatud.
üks aspekt veel. Mulle tundus, et bayerni coach mängis tito väga selgelt üle. Miks?
Ntks poolajal ei muutnud Barca oma mängupildis mitte midagi kuigi oli ju näha, et sellise mängupildiga võimalusi vms luua ei suudetud.
Ei suudetud oma mängu muuta ka peale 2-0 ja 3-0, Villa vahetus 5 minti enne lõppu oli pigem formaalsus kui mingi uus käik meeskonnale. Samas bayern suutis iga vahetusega kas just mängu käiku muuta aga võtta väsinud mängija välja ja asendada ta värske palluriga, kes suudaks siis Barca keskväljale survet avaldada.
Rääkides natuke Messist, siis see kuidas Barca mäng temale keskendub on ilmselge, eelmine mäng kodus PSG vastu ei suudetud ilma Messita absoluutselt hakkama saada ja täna polnud Messi vist lihtsalt konditsioonis, muidugi oli ta väga hästi kaitses kinni ka võetud, aga tippvormis Messit see tavaliselt eriti ei häiri.
Ntks poolajal ei muutnud Barca oma mängupildis mitte midagi kuigi oli ju näha, et sellise mängupildiga võimalusi vms luua ei suudetud.
Ei suudetud oma mängu muuta ka peale 2-0 ja 3-0, Villa vahetus 5 minti enne lõppu oli pigem formaalsus kui mingi uus käik meeskonnale. Samas bayern suutis iga vahetusega kas just mängu käiku muuta aga võtta väsinud mängija välja ja asendada ta värske palluriga, kes suudaks siis Barca keskväljale survet avaldada.
Rääkides natuke Messist, siis see kuidas Barca mäng temale keskendub on ilmselge, eelmine mäng kodus PSG vastu ei suudetud ilma Messita absoluutselt hakkama saada ja täna polnud Messi vist lihtsalt konditsioonis, muidugi oli ta väga hästi kaitses kinni ka võetud, aga tippvormis Messit see tavaliselt eriti ei häiri.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 7610_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Hea töö Viktor
Hea töö Viktor
-
- Kasutaja
Aga Barca nägi, et kohtunik lasi mängida füüsilist mängu. Miks nemad samamoodi siis mängima ei hakanud selle asemel, vinguda ainult kohtunike otsuse üle. Ma saan aru kui Kassai ühel pool oleks ära vilistanud ja teisel pool mitte aga seda ei olnud.
- kasutaja123
- Kasutaja
- Kontakt:
Ei hakanud praegu olukorda üle vaatama, nii et vabandage, kui midagi valesti mäletan.KalevRuus kirjutas:See ei puutu ju asja. Kui käsi pole "keha küljes", on viga ja punane kaart. Aga eks siin on tõlgendamisruumi ka.Kuidas oleks Sanchez saanud vältida käega mängimist? Ta käe asend oli täiesti loomulik hüppes olles. Ma tuleks hea meelega sellist tsirkust kus hüpatakse käed selja taga või keha küljes peapallide pärast.
Tegelikult oli antud olukorras kõige suurem argument Sancheze kasuks see, et pall tuli tema suunas niivõrd lähedalt, et tal ei olnudki mõistlikku võimalust oma kätt eest koristada. Läks ju pall vastu tema kätt, olles vahetult enne seda puutunud temaga kontaktis olnud mängija pead?
Samal ajal oleks aga Pique käe pidanud ära vilistama, sest löök tuli tema suunas suhteliselt kaugelt ning parema tahtmise juures oleks ta suutnud oma käe palli teekonnalt ära võtta.
Kahju on sellest, et teemas jalka räägitakse 99% ajast ühel või teisel viisil kohtunikest või Barca "nõmedatest" mängijatest. Just viimases mõttes oligi eilne tappasaamine hea, troonilt tõugatud kunn ei jää tavaliselt enam kellelegi ette ja karavan saab koerte haukumisele vaatamata edasi minna. Kohtunike teema on aga vist nii eepiline, et seda ei kõrvalda päevakorrast ka lobotoomia.kasutaja123 kirjutas:Ei hakanud praegu olukorda üle vaatama, nii et vabandage, kui midagi valesti mäletan.KalevRuus kirjutas:See ei puutu ju asja. Kui käsi pole "keha küljes", on viga ja punane kaart. Aga eks siin on tõlgendamisruumi ka.Kuidas oleks Sanchez saanud vältida käega mängimist? Ta käe asend oli täiesti loomulik hüppes olles. Ma tuleks hea meelega sellist tsirkust kus hüpatakse käed selja taga või keha küljes peapallide pärast.
Tegelikult oli antud olukorras kõige suurem argument Sancheze kasuks see, et pall tuli tema suunas niivõrd lähedalt, et tal ei olnudki mõistlikku võimalust oma kätt eest koristada. Läks ju pall vastu tema kätt, olles vahetult enne seda puutunud temaga kontaktis olnud mängija pead?
Samal ajal oleks aga Pique käe pidanud ära vilistama, sest löök tuli tema suunas suhteliselt kaugelt ning parema tahtmise juures oleks ta suutnud oma käe palli teekonnalt ära võtta.
Kordan - reeglite järgi pole vahet. Mõlemal juhul pidanuks olema pennal ja punane. Seda määrustiku järgi.Tegelikult oli antud olukorras kõige suurem argument Sancheze kasuks see, et pall tuli tema suunas niivõrd lähedalt, et tal ei olnudki mõistlikku võimalust oma kätt eest koristada. Läks ju pall vastu tema kätt, olles vahetult enne seda puutunud temaga kontaktis olnud mängija pead?
Ise arvan, et see reegel on liiga karm, mängijat karistatakse justkui kolm korda - pennal pluss eemaldamine pluss järgmine mäng vahele. Eelistaks, et eemaldamine lisanduks penaltile vaid siis, kui selgelt tahtlikult mängiti käega. Teisalt, mis on tahtlik - kas Pique ikka mängis tahtlikult käega?
Mis veel käega mängu puudutab, siis lõik ühest Marko Kristali intervjuust:
Millal on käega mäng? Kust algab käsi ja kus lõpeb?
Ma olen selle küsimuse üle palju vaielnud ja arvan, et kohtunikud ise ka täpselt ei tea, kuskohas see käsi on. On olemas lahtised käed, kinnised käed, käsi otsis palli, pall otsis kätt jne.
Minu arusaam on selline – kui pall puudutab kätt ja sellest muutub palli lennusuund, siis see on käsi. Kui pall riivab kätt ja sellest midagi ei muutu, siis see minu jaoks ei ole käsi.
Kohtunike tõlgendus on ka see, et kui ma seisan loomulikus asendis ja mulle lüüakse vastu kätt, siis see ei ole käsi. Aga kes see ütleb, milline on minu loomulik asend? Siin on palju tõlgendamise võimalusi.
Aga põhimõtteliselt loetakse käeks kätt õlast sõrmeotsteni.
Lihtsalt palun lõpetage see vestlus siin. Kuhu see viib??? Bayen sõitis Barcelonast 4-0 üle ja Kassai on sitt, seda me teame ammu juba. Bayern ikka ülivõimas ja mõnus tunne on bayerni poolehoidjana praegu