Palju või vähe seda ei saa enne öelda, kui (1) meestega on allkirjad paberil ja näeme, kes päriselt meeskonnas (2) hooaeg pihta hakkab ja on näha, kui palju mänge ja kui palju vigastusi ette tulema hakkab. Pigem enne veidi rohkem mehi kui hiljem pole kellegiga trenniski mängida. Ja siis jälle kõik hädaldavad, et miks ei võetud meeskonda rohkem mehi, miks ei oldud valmis selleks, et vigastusi ette tuleb, miks ei ole pingilt kedagi juurde võtta bla bla bla ...
Kui nüüd aga võimalikku meeskonna koosseisu vaadata siis (lähtudes hetkel pelgalt ajakirjanduses räägitule) ..
PG - Tanel Sokk + Martin Dorbek (vähemalt juttude järgi tundub, et pisike Dorbek tuuakse tagasi ja kedagi väljast Soku kõrvale ei võeta; see võib olla isegi täitsa võimalik stsenaarium Taneli viimaste mängude põhjal ning lootuses, et ta viga ei saaks; kui saab viga siis on kaks võimalust .. riskitakse siiski Martini oskustega .. või kasutatakse Škelet/Veidemanni; samas see on kõik spekulatsioon kuna me ei tea ju sedagi, kas Tanel jääb, rääkimata Veidemanni ja Škele liitumisest; ehk siis põhimõtteliselt on võimalus ka ilma välismaalt juurde toomiseta sellel positsioonil hakkama saada; kui Tanel peaks lahkuma või Martinit meeskonda tagasi ei tuuda siis pole kahtlustki, et keegi siia tuuakse ja see pole eestlane - Soku lahkumise korral on isegi võimalus, et üritatakse saada siiski Sten Sokku .. hea näitamisvõimalus tollele, et uuesti kuhugi välja saada)
SG - Rain Veideman + Tyshawn Abbott + Armands Škele (kui kõik need mehed saadakse siis on see positsioon kindlalt täidetud, et oleks võimalus mängida igas sarjas ja anda piisavalt puhkust kõigile kui vaja; samuti on võimelised kõik neist mängima ka mängujuhi rolli, kes halvemini kes paremini kuid on siiski võimelised; kui Kaleviga peaks liituma ka Arbet siis ka tema suudab seda positsiooni mängida ja tegelikult peakski aga tõenäosus on pigem see, et ta istutatakse SF positsioonile või siis vastavalt vajadusele)
SF - Gert Dorbek + Gregor Arbet (kui liitub) + Indrek Kajupank (Mangelsoo on tore, kuid näeksin pigem varianti, et ta antakse rendile, et kindlust ja mängupraktikat saaks, sest eelmine hooaeg oli ta võistkonna juures pigem seetõttu, et mehi oli niigi vähe pärast Gregori lahkumist; kui Arbet liitub siis on ka see positsioon normaalselt mehitatud - ei midagi väga head, kuid peaks korralikult hakkama saama, kuigi jääme veidi lühikeseks; kui Gregor ei liitu on olukord aga hoopis teine, sest sellisel korral ma ei näe võimalust, et vaid Gert ja Indrek kahekesi sellel positsioonil terve hooaja vältel hakkama saavad, eriti kui me soovime VTBs veelgi paremini mängida ning ka EuroCup'i jaoks oleks võhma täiega panna; koos Gregoriga on OK aga ilma temata tuleb väljast juurde tuua, sest Eestist ei näe kedagi potentsiaalset)
PF - tühjus 1 + tühjus 2 + noored Raadik/Kitsing (hetkel minu jaoks täielik ulme ehk et siis kedagi pole kellega VTB ja Eurosarjas mängida - nö noored ei vea seal kaugeltki välja; põhimõtteliselt võib küll ka Elegari PF peal kasutada nii nagu ka Kalevi viimane mängujoonis teda kasutas, kuid ühte puhast ja tugevat meest on siiski juurde vaja ning vabadest eestlastest ei näe ma siin Keerlesele alternatiivi kui just imet ei sünni Taltsi näol aga ma ei usu eriti imedesse ning kuigi võidakse öelda, et Keerlese aeg on möödas siis mina usun, et temas on veel sisu; aga vaata kuidas tahad siis pigem tuleks siia siiski keegi tugev mängija välismaalt Wilkinsoni asendajaks tuua - keegi tollest parem, sest siis võiks öelda, et võrreldes eelmise hooajaga oleme kõigil positsioonidel sama tugevad või isegi tugevamad)
C - Bamba Fall + Frank Elegar (positsioon kenasti täidetud, kas nendega siiski parema tulemuse saame kui eelmine hooaeg seda näitab juba aeg - igatahes neil on potentsiaali mängida veelgi paremini ja seda terve hooaja vältel, mis peaks andma sutsu positiivseid lootusi uueks hooajaks)
Rääkigu Valdmaa, mida tahes kuid minul on karvane tunne, et võib siiski juhtuda, et kui me ikka kindlalt mängime VTB'd (18 mängu hooaja peale - nagu ütlesin imedesse ei usu ja seetõttu rohkemate mängudega ka ei arvesta), EuroCup'i (10 mängu + 30% tõenäosusega ehk veel mõned mängud otsa) ja KML'i (mängude arv jääb koos play-offide ja karikamängudega sinna 29-52 vahele) siis me mängime ka BBL'i eriti veel kui nad mängude arvu väiksemaks tõmbasid ehk siis 10 mängu põhiturniiril ja edasi juba play-offid. Kui muidugi KML juhtkond soovib teiste klubide survel siiski läbi suruda selle rohkemate mängudega graafiku ehk siis KML mängude arv läheneb pigem sellele minu poolt välja toodud suuremale numbrile siis muidugi see võimalus väheneb, kui aga õnnestub saada kokkulepe vähemate mängude peale .. siis mul on tunne, et Valdmaa ja Co soovivad siiski selle BBL tiitli ükskord ära võtta enne kui BBLiga hüvasti jätavad. Aga saan täiesti aru ka sellest kui nad seda unistust siiski teoks tegema ei hakka