Kalevi mängud Meistriliigas 2013/14

Eesti meistriliigast ja karikavõistlustest
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas toivo »

Käisin eile Jõhvis Tarvase Rocki mängu vaatamas.
Muljeid uutest nägudest:
Simpson: ei midagi erilist, aga usutavasti mängib nende sarjade taseme, kus Rock osaleb, välja. Ingramist ikka vähe kehvem, sarnast liidrirolli tal ei näe, kuid on terav ja näeb väljakut. Kolmesteprotsendid pole eelmistes klubides väga head olnud, kui viskeliigutus on normaalne ja sai eile paar tükki sisse ka.
Peciukevicius: tuntud headuses. Terav, samas tundus, et on arenenud kaugvisetel. Vabavisked kippusid endiselt üle ühe sisse minema.
Lukovic: vot see on nüüd murekoht. Kaitses maru aeglane, sai vist esimese kuue minutiga 3 viga kätte ja siirdus pingile. Teisel veerandajal mängis episoodiliselt, kolmanda istus pingil, neljandas sai ca 5 mintsaga 2 viimast viga juurde. Rünnakul suutis kohati kenasti punkte tuua ja olukordi realiseerida, aga samas kohati pudistas ikka mõnusalt. Selline vaese mehe Varbanovi mulje jäi. Mitte väga tänapäevane keskmängija. Praeguse seisuga ennustaks Rocki algkooseisus korvi alla ikkagi Taltsi ja Toomet.
Bennet: kahetised muljed. Kuna Sõbralt oli talle antud viimane võimalus enda tõestamiseks, siis üritas palju ise teha. Kohati õnnestus, kohati mitte. Eelmise hooaja Raley-Rossi nimelisest lotovõidust igal juhul samm tagasi. Ei julge kindlalt väita, et eilse esituse järel ta võistkonda jääb, samas ei imestaks kui siiski jääb. Tarval oleks temasugust meest, kes suudab teravusega lõpuni läbi minna hädasti vaja, kuna teised tagamehed (Saage, Leppik, Kurg) seda eriti ei suuda ja otsivad rohkem kaugviskeid.
Jenkins: superstaar pole, aga Tarvale vajalik mees igaljuhul, eriti just lauavõitluses. Paaril korral suutis ka pukist selg ees 2 silma ära keerutada, samas paar korda kaotas ka palli või sai räige kulbi.

Eestlastest:
Kurbasel oli kas lihtsalt hea viskepäev või on tõesti koondisevabal suvel kolmese kallal kõvasti tööd teinud. Loodame teist varianti.
Kurg oli ikka maru kehv. Tema roll vähegi võidule mängivas meeskonnas saab olla kas katete pealt ennast vabaks joosta või siis nurgas palli oodata, kui ise peab palliga midagi tegema hakkama, siis sealt head nahka ei tule.
Saage jällegi tagasi omas elemendis. Vähemalt 10 pealeviset kolmese tagant. :) Paar tükki olid selgelt liialdatud ja läksid mööda, aga üldiselt pani päris hea protsendiga.

Terve mängu videod on eespool lingitud Delfi kommentaarides olemas, eks huvilised saavad ise veenduda.
Viimati muutis toivo, 08 Sept 2013, 13:08, muudetud 2 korda kokku.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas KalevRuus »

Lukovic: vot see on nüüd murekoht.
See oleks küll valus ämber kui teist aastat järjest välismaalasest tsentri roll samasuguseks jääb nagu Neljubovi puhul.
MiamiHeat
Uus kasutaja
Postitusi: 23
Liitunud: 07 Aug 2010, 21:18

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas MiamiHeat »

KalevRuus kirjutas:
Lukovic: vot see on nüüd murekoht.
See oleks küll valus ämber kui teist aastat järjest välismaalasest tsentri roll samasuguseks jääb nagu Neljubovi puhul.
Nõus. Ka Simpson jättis ikka suhteliselt kehva mulje, aga muidu leedukas oli hea ja idee mängida kahe mängujuhiga ka kiiduväärt. Eelmine aasta kasutati seda vähe, aga toimis väga hästi kui Kriisa tõi palli üle ja Ingram sai selle rünnakul tulles kattest ning oli kohe ohtlik.

Kui tahavad see aasta midagigi prandada ja eestikate finaaliski natuke põnevust mõne võiduga tekitada tuleks Pastakul Vallo välja ajada ja kiirelt uut playmakerit Simpsoni asemel otsima hakata.
Kasutaja avatar
zero0
Kasutaja
Postitusi: 2237
Liitunud: 06 Mär 2008, 16:53

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas zero0 »

Korvialune on siiski ka jube hõre, eriti halb stsenaarium oleks muidugi, kui Lukovic osutuks Varbanovi koopiaks. Ei ole meil nende balkanlastega hästi läinud, näeks pigem Eziukwu tüüpi mängijat meeskonnas.
sequa
Kasutaja
Postitusi: 960
Liitunud: 14 Nov 2011, 23:21

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas sequa »

Kurbasel oli kas lihtsalt hea viskepäev või on tõesti koondisevabal suvel kolmese kallal kõvasti tööd teinud.
Lasi juba eelmine aasta kolmeseid hästi. Probleem on selles, et muud eriti ei tee ja ise end viskele mängida eriti ei suuda.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas vaim564 »

Need Lukovic ja Simpson on kindlasti odavamad variandid eelmise aasta omadest. Lukovici statsid Balkani liigas olid küll head, kuid see ei anna ju aimu, ntx kuidas ta kaitses hakkama saab. Väga kõvade liigade kogemust pole samuti mõlemal.
Kasutaja avatar
Demarr
Kasutaja
Postitusi: 1019
Liitunud: 24 Nov 2006, 12:46

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas Demarr »

Häid uudiseid Pärnust - korvi alla toodi veel üks pikk välismaalane, seekord Montenegro meistriliigas mänginud Zivojin Grubovic. Eelmine hooaeg tõi oma klubile 11.4 punkti (sh suudab ka kaugelt tabada, eelmine hooaeg 30/10 kolmesed) ja võttis 4,3 lauapalli. Tore näha, et peale vahepealseid jutte surmast suudetakse siiski võrdlemisi korralik sats koostada - Pärnus on korvpalliväljundit vaja. Leedust mängujuhi värbamine langes ilmselt Rannula palkamisega ära?

Meistriliigas on ilmselt siis nüüd kõige suuremaks küsimärgiks Valga, kelle kohta tuleb uudiseid veel nädalajagu oodata. Veskist on räägitud ning ilmselt tuleb ka väljast kõvasti abijõudu.
We train like champions, we win like champions and if we lose, we lose like champions
millionaire
Kasutaja
Postitusi: 90
Liitunud: 23 Okt 2009, 10:53

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas millionaire »

Kainelt ning ennatlikult leegionäre hinnates (tõeline pilt saab selgeks siis, kui ikka päris mängud pihta hakkavad) siis leeduka näol on Rock ilmselt küll väikese lotovõidu saanud - kui see mees oma viskekäe stabiilsemalt paika saab, võib ta paari aasta pärast mõnes tugevamas liigas tegusid teha, igaljuhul kaitse ning teravus väga hea. Näis kuidas tugevamate vastu mängib (eelmisel hooajal näitas Pärnu särgis, et võib ka Ventspilsi mehi igast asendist lüpsta)

Simpson tundub olevat pass-first PG, kes vajadusel suudab ka visata, Ingrami tüüpi liidrirolli kindlasti kandma ei hakka, aga näib olevat peaga mängija, kes punnitama ei kipu, vasak käsi ning selle pealt läbiminek/kiirus samuti arsenalis.

Lukovic jättis tõesti kõige enam küsimärke õhku. Vaese mehe Varbanov ta kindlasti pole, potentsiaali paisatab jaguvat, aga kuidagi väga ebakindlalt tundis end väljakul. Korvi all trügida ei tahtnud, kuigi selg ees võttis Jenkinsit mõned korrad ette küll, positsioonivõitlust aga ei armasta. Naljakas oli just see, et mingitel hetkedel paistis suure mehe kohta hea kordinatsiooniga (korra keeras otse õhust püütud palliga kenasti korvi poole ning pani ära) aga samas pukis pööretel viis Jenkins ta tihtipeale tasakaalust välja.
Tugevam külg ilmselt kaitsemäng, kui jalad alla saab, ülipikad käed ning kulpe jagab mõnusalt, aga Bamba või Elagari sugust plahvatuslikku hüppevõimet pole ollagi.
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas michaelEP »

Sai ka mäng ülevaadatud. Kuulus Serbia tsenter tekitas kahetisi tundeid. Kohati tunudus päris hea (eriti rünnaku faasis), samas jäi kaitses kohati ikka täiesti lootusetuks.. ehk on praegu küsimus kehvas füüsises.

Panin siis kirja veidi, kuidas meie 3 liiderklubi rosterid muutunud on:

Kalev: Sokk, Gibson, Skele, Veidemann, Abbott, Arbet, Mangelsoo, Kajupank, Fall, Elegar, Raadik, Moldeveanu
VÄLJA: GDorbek, McLeod, Keerles, Wilkinson
SISSE: Veidemann, Gibson, Arbet, Moldoveanu
4 meest meeskonnas vahetunud, esialgu tundub, et asemele on tulnud isegi veidikese paremad mehed.

Rock: Simpson, Pecukevicus, GDorbek, Meister, Doronin, Kurbas, Vene, Talts, Eichfuss, Lukovic, Toome, Kriisa
VÄLJA: Veidemann, Neljubov, Allingu, Dimsa, Ingram, Saage, Leppik
SISSE: Simpson, Peciukevicus, GDorbek, Lukovic, Talts

Kuigi lahkus 7 meest ja asemele tuli 5, siis kokkuvõttes muutus supp minuarust tummisemaks. Üsna selgelt hakkab Rock mängima 8-9 mehega. Olgem ausad eelmise aasta 12 meheline rotatsioon oli ikka lollus. VÄhemalt eeldatav põhiviisik: Simpson, Peciukevicus, Dorbek, Talts, Toome on kindlasti päris heal tasemel. Meestega nagu Peciukevicus, Dorbek ja Talts võib kaitses ikka päris kõvasti suruda.

Tarvas: Leppik, Saage, Umbrasko, Laksa, Keerles, Jenkins, Kurg, Bennett, Saare, Tribuntsov, Metsaru, Puur
VÄLJA: Raley-Ross, Tamm, Saks, Schleicher, Lidmets, Stewart
SISSE: Leppik, Saage, Keerles, Jenking, Kurg, Saare, Bennet

Suurt muutust tasemes vast ei ole. Ütleks võib-olla isegi, et tagapaar Tamm-Ross on väheke teravam kui Leppik-Saage.

Enne hooaja algust julgeks öelda, et esikolmikus on postsioonid nüüd veegli selgemad. Kalev selgelt esimene ja ausaltöeldes ei näe reaalselt võimalust, et Tarvas Rocki teist kohta ohustada suudaks.
gasol2
Kasutaja
Postitusi: 1028
Liitunud: 06 Mai 2007, 11:12
Asukoht: Hiiumaa

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas gasol2 »

Giedrus Gustas siis Rakvere Tarvasega liitumas. Nime poolest kuulus mängumees ,kuid kahjuks iga aastaga kehvemaks jäänud. Ei usu ,et Tarvas endale mingi super mehe sai
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4444
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas vaim564 »

gasol2 kirjutas:Giedrus Gustas siis Rakvere Tarvasega liitumas. Nime poolest kuulus mängumees ,kuid kahjuks iga aastaga kehvemaks jäänud. Ei usu ,et Tarvas endale mingi super mehe sai
Tarvase kohta pole tal häda midagi, kogemust ja oskusi piisavalt. Tarvas on ennegi lätlasi ja eestlasi orbiidile tagasi toonud (nt Sirsnins, kes pärast jälle ära vajus). Miks ei võiks seda juhtuda leedulasega? Ma arvan, et ta on kindlam valik kui Bennett.
RK
Kasutaja
Postitusi: 1685
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas RK »

Sisukokkuvõte Pärnu Postimehe artiklist Pärnu korvpallimeeskonna tegemistest:

Mullune meeskond on eesotsas treeneritega, kellest Priit Vene jätkab jälle Leedus, Rait Käbin võttis vastu Kalev/Cramo pakkumise, laiali, esiviisikumeestest on alles vaid Rannar Raap, esimese ringi vahetusmängijatest Taavi Hämarsalu, varumeestest Olaf Siigur ja Mihkel Kirves.
“Kümme täiskasvanut ja kaks oma noort kasvandikku – Andres Andrei ja Mihkel Kirves – on meil koos. Võimalik on hooaja alates veel kedagi rentida, kes suuremates klubides pingile kipuvad jääma, eelarve mõningasele vähenemisele vaatamata pole meie ambitsioonid mullusest väiksemad,” kinnitas KK Pärnu juht ja treener Mait Käbin.
Uue, Serbiast tulnud peatreeneri Darko Ivanovici käe all harjutatakse juba kolm nädalat ja Ivanovici abistava Käbini sõnul on trennikvaliteet väga hea. Meeskonnale on valitud uus kapten, ülekaalukalt sai selleks Rannar Raap.
Mängujuht number üks on meeskonna vanim liige 30ne Heiko Rannula. Parimad aastad Tartu meeskonnas veetnud, seejärel Kuremaa, Tarva ja Kalev/Cramo särki kandnud, Soomes mänginud ja Pärnusse Valgast tulnud Rannula on lisaks platsil väe juhtimisele heal päeval ka täpne kaugviskaja. “Number ühte võib mängida ka Kuremaalt Pärnu toodud 19aastane Brett Nõmm,” lisas Mait Käbin.
Tagamängijatest on KK Pärnul veel platsile saata Rannar Raap ja aastase Austraalias viibimise järel endise võitlejahinge ning suurepärase füüsilise vormiga meeskonda naasnud Elgar Tamsalu.
“Number kolm ehk uus väike või viskav äär on Tarvas ja viimati Tallinna Kalevis mänginud Janis Vahter,” tutvustas Käbin. “Kogenud mängijana võib ta skoorida, kaitses vastast maha võtta, mullu tegi meilegi palju paksu pahandust.”
Väikest äärt, aga ka number nelja võib mängida Taavi Hämarsalu, puhas number neli on aga sloveen Nemanja Miljkovic.
“Mees on 204 sentimeetrit pikk ja füüsiliselt väga hea,” kiitis Käbin.
Keskmängijaid on treener Ivanovicil pingilt võtta koguni kolm: valgevenelane Vladzimir Krysevitš (208 cm), montenegrolane Zivojin Grubovic (205) ja pärnakas Olaf Siigur (207).
“Krysevitš mängis Valgevene koondises Eesti vastu, Grubovic torkas oma koduliigas silma, Siigur on ettevalmistusprotsessis kenasti sees,” kommenteeris Käbin.
Tähelepanelik lugeja märkab kindlasti, et KK Pärnu praegusest nimistust puuduvad oma kasvandikud, suve hakul EM-valikturniiril edukalt koondise särki kandnud Sten Olmre ja Karl-Martin Kask.
“Poisid õpivad ja treenivad esmaspäevast neljapäevani Tallinnas Audenteses, nende võimalus edasi-tagasi sõites Pärnu meeskonnaga kokku harjutada oleks problemaatiline ja nii olime sunnitud kõiki rahuldavalt kokku leppima, et nad mängivad Audentesega esiliigas,” rääkis Käbin. “Meie kukkusime esiliigast välja, KK Pärnu noored karastuvad nüüd regionaalselt mängitavas 2. liigas.”
Pärnus tahtis jätkata Kristjan Evart, paraku ei ole ta Raabist või Tamsalust sedavõrd parem, et Pärnu oma mehi pingile tõukaks, ja jäi valikust välja.
tsirnull
Kasutaja
Postitusi: 29
Liitunud: 18 Aug 2012, 09:42

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas tsirnull »

Kalev/Cramo ja Rock mängivad meistriliigas kolm ringi, teised neli
http://www.ohtuleht.ee/546697" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 648
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas toivo »

tsirnull kirjutas:
Kalev/Cramo ja Rock mängivad meistriliigas kolm ringi, teised neli
http://www.ohtuleht.ee/546697" onclick="window.open(this.href);return false;
Huvitav, Tarvas mängib ju samu liigasid mis Rock.
Kasutaja avatar
BCKLV
Kasutaja
Postitusi: 709
Liitunud: 30 Juul 2007, 22:54
Asukoht: Cramo City

Re: Eesti korvpalli meistriliiga 2013/14

Postitus Postitas BCKLV »

Võõrsilmänge pandi topelt juurde võrreldes eelmise aastaga? WTF Korvpalliliit?! Elagu kõvad lahingud Valgas, Rooma ja Kaasani vahel.
:smash: Absoluutselt!
Vasta