Vaba teema (off-topic).

Muud jutud (sh arvutimängud)
Kasutaja avatar
Alex
Kasutaja
Postitusi: 4611
Liitunud: 26 Nov 2007, 02:26
Asukoht: Mustamäe

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas Alex »

Leedu pani täna päris korralikult (82:51) venelastele ära. Samas selles midagi üllatavat kah polnud kuna eile jäid venelased ka Tsehhile alla.
Tulemused: Czech Republic : Finland 89:98 (16:31, 30:25, 20:19, 23:23)
Pumprla 19, Jelínek 14; Koponen 23, Möttölä 17.

Lithuania : Russia 82:51 (19:13, 15:10, 30:14, 18:14)
Valančiunas 17, Kuzminskas 11; Ponkrašov 13, Voroncevič 9.
YNWA
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas Rio »

kas see nv mingeid sõpruskohtumisi pole?(korvpalli riikide vahel ma ikka mõtlen)
Kasutaja avatar
Marcus
Kasutaja
Postitusi: 841
Liitunud: 01 Mär 2012, 16:41
Asukoht: Tallinn

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas Marcus »

Rio kirjutas:kas see nv mingeid sõpruskohtumisi pole?(korvpalli riikide vahel ma ikka mõtlen)
Täna kell 23:00 on Hispaania vs. Prantsusmaa.
Kasutaja avatar
Alan
Kasutaja
Postitusi: 608
Liitunud: 13 Nov 2007, 23:09

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas Alan »

Kui mõni hea stream leidub, siis jagage :)

edit

Kes mängu vaatab, siis olete tähele pannud, et kohtunikel on kaamerad kõhu peale kinnitatud rihmadega? Pole isiklikult sellisest lahendusest varem kuulnudki.
Kasutaja avatar
Alex
Kasutaja
Postitusi: 4611
Liitunud: 26 Nov 2007, 02:26
Asukoht: Mustamäe

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas Alex »

Soome punnis päris hästi Läti vastu. Ainult 3 veerand läks nihu (-12) ja lõpus suutis Läti pea külmana hoida. Võit Lätile 90-84 (37-41) ja Skele stati leiab siit: http://live.baskethotel.com/fba/?&lang=1" onclick="window.open(this.href);return false;
YNWA
Kris
Kasutaja
Postitusi: 1954
Liitunud: 24 Aug 2010, 14:34

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas Kris »

Delfis üleval Mait Riismani arvamusartikkel "Kivi Eesti spordimeedia kapsaaeda"
http://sport.delfi.ee/news/korvpall/ees ... d=66684599" onclick="window.open(this.href);return false;

Ei teadnud kohe kuhu teemasse seda panna. Algus tahtsin koondise teema alla kirjutada, aga kuna ta käsitleb seda teemat laiemana siis panen siia offtopicu alla.

Kõigepealt olen päri et meestekoondise esinemist hinnates tuleb jalad maas hoida. Tõesti Bulgaaria ja Valgevene pole Hispaania ega Leedu, ja isegi mitte Monteneegro ja Läti. Saan aru millele Riisman tähelepanu pöörab. Aga samas ei tasu nii ekstreemseks minna nagu tema, pole asi nii hull midagi. Kaasa arvatud kodune U20 EM. Ma igal juhul pigem usun Kullamäed/Ruutu kes ütlevad et noortega tegeldakse, ja seda näen igal sammul ka mina kes on tavaline korvpallihuviline kes liidu siseeluga väga kodune pole (muidugi alati saab paremini, just pikkade meelitamisest korvpalli juurde). Ja viimaste nädalate edukas valikturniir on üks parimaid mooduseid noori tuua korvpalli juurde.

Tema "kolkapatriotismi" teemat puudutades ütleks talle vastu, et spordialal läheb tarvis et iga lüli oleks tugev. Konkurents ja intriigi peab olema nii väliselt kui siseselt, olgu see siis mis spordimäng (ja spordiala) tahes. See et Varrak tõi võrdluses Kaleviga välja Reali nime ei tähenda et tegu samal tasemel võistkondadega, vaid et koduseid rivaale oleme suutnud viimastel aastatel päris võimsalt edestada. Ja arvan, et see peab olema ka tähtis. Olgu see siis jalgpallis Kalju vs Flora vs Levadia, või korvpallis Kalevi ja Rocki vastasseis kuhu viimasel aastatel on Tarvas hambaid näidanud. See on tähtis asi, mida ei tasuks ignoreerida.

Ei nõustu päris ka Riismani kriitikaga Hundi teemal. Tõsi see, et ei tasu igast pooleldi viisakusest öeldud kiidusõnast teha üldlevinud ekspertide tõde, aga näiteks mul endal väga heameel et üle pika aja on eestlane murdnud ennast Ameerika profiliigade tippu (jätame Lindpere siin natuke kõrvale), ja veel sellisel alal nagu ameerika jalgpall. Müürsepaga analoogi tehes tuleb rõõmustada et selliseid sportlaseid meil on, ja igaüks ei ole esimese suurusejärgu talent ja täht. Mina spordifännina näen seda niimoodi,et Hunt jõudis kaugusele kuhu unistavad saada kümned et mitte öelda sajad miljonid ameeriklased, ja ta on saavutanud endale positsiooni kus ta on ehk meie kõige rikkaim sportlane. Ja seda kõike teenitult.

Muidugi mulle kui väga suure (maantee)rattaspordi fännina oli valus kuulata tema arvamust Tour de Francest. Miks teha ühte ala maha kui tema eelistusse see ei kuulu? Kui ta viitab ehk sellele, et ETV ei keskendu teistele spordialadele siis sellega ma ka ei nõustu. Näidatakse palju neid spordialasid mis meil populaarsed on. Muidugi ideaalis tahaks et täna algavad korvpalli Euroopa meistrivõistlused tuleks otseülekannetena ETV pealt, aga seda oleks palju tahta. Ei tasu kohe spordiala (nagu jalgrattasõit) näitamist maha teha kui meie lootus (Taaramäe) pole mõistetavatel põhjustel sellel edukad olnud. Jalgrattaspordil on maailma mastaabis selline populaarsus et see väärib näitamist, ja minul kui selle spordiala suurel fännil on heameel et ETV seda Touri puhul ka tegu.

Puht subjektiivselt on heameel et Riisalu EOKi esimeheks valitud ei osutunud. Minule endale ei paku sooja ega külma mõned teised alad mille kohta palju kisendatakse (ja kus oleme ka edukad olnud), see ei tähenda et ma kritiseeriks nende alade esiletõusu kohaliku spordimeedia poolt. Igaleühele oma. Igaüks jälgib seda mis talle meeldib, ja rõõmustab nende saavutuste üle mis talle südamele on.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4299
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas marxx762 »

Kõigepealt. Mulle tuli üllatusena et keegi Mait Riisman kandideeris EOK presidendiks, hetkel võib vist öelda, et jumaltänatud et nii läinud. Või oleks see mees pukki saades kõik liikuma pannud ning juba aasta kahe või kolme pärast oleks meil kõigil võimalus rusikaga vastu rinda taguda ja keksida suurest õnnest. Kahtlen- hetkel jäi tema kirjutisest küll mulje nagu tegu oleks äärmiselt kibestunud inimesega, kes igapäevaselt sõidab autoga kus on must lint ümber antenni. Olen sellega nõus et eufooria on eestis kerge tekkima ja paljud asjad/tulemused puhutakse suuremaks kui asi seda väärt on.

Kuid mis siis lahendus oleks? Pahv, Martinson, Arike, Paju jt mehed peaksid igapäev kirjutama lehtedes kuidas kõik on halb ja et mitte miski ei liigu paremuse poole vaid otsejoones sügavale kuristikku? Riismanist jäi hetkel igatahes selline mulje et tegu on inimesega, kes on kasvanud peres, kus söök saadi lauale koriluse abil, elektrit oli koduses majapidamises vaid viivuks, ning postiljon tõi vaid arveid. Ühesõnaga, kõik mis puudutab eesti sporti siis seda tuleb kajastada minoorsetes toonides.

Aga miks ta ei osutunud valituks? Järgneva lõiguga põhimõtteliselt vastan ära miks eesti spordis on kõik sellises SITAS seisus(Riismaa arvates). Nagu elus üldiselt, taandub lõpuks kõik ühise nimetaja alla milleks on Raha! Miks osutus valituks Seli? Äkki sellepärast et ühel ärimehel on rohkem tutvusi vastavas ringkonnas, äkki ta on õigel hetkel andnud raha ühele või teisele alale? Äkki on mees õigel hetkel käinud ja patsutanud mõnele sportlasele või tuttavast alaliidu juhile õlale öeldes:"Hästi tehtud." Ma ei viitsi hakata hetkel välja otsima tolle kriitiku visioone eesti spordi sitast välja tirimiseks, aga tundub, et need visioonid olid puudulikud/ebareaalsed/ või lihtsalt olematud.

Meil oli Šmigun, Mae, Veerpalu. Täna pole sellisel tasemel meest meil võtta. Tänast suusatamist võiks iseloomustada sõnad keskpärasus ja üllatusvõime. Meil on kordades rohkem just neid keskpäraseid ja üllatusvõimelisi suusatajaid kui tollel Veerpalu jt ajajärgul. Tagantjärele tarkusena võiks öelda et ka need kolm kangelast, kes eesti suusatamisele on toonud au kuulsust ning medaleid olid ka nö aastast aastasse üheöö liblikad, keegi neist ei suutnud tervet talve sõita stabiilselt ning olla ka OM-il küsijate hulgas. Keskendusid ju kõik nad suuremal või vähemal määral tiitlivõistlustele. Nüüd aga tänasesse päeva, kahju tõesti et eestis elab vaid 1,5 miljonit (liialdusega) inimest ja et meil ei tule iga aasta kahe tagant peale uusi Veerpalusid.

Eesti noored võrkpallurid on süüdi sarnaselt Eesti noortele korvpalluritele, et nad said EM-ile tänu mingile "marginaalsele piletile" või läbi korraldajariigi klausli. Keelatud on tunda rõõmu sellest, et me kuulume kasvõi EM-i kõige alumisse otsa või et meile usaldati suure turniiri korraldamine. See kõik on halb- noored võrkpallurid saavad kõik mängud tappa ning ka kossumehed on sama "kõvad". Fakt et meile on antud suurepärane võimalus ennast(mõningatel andekamatel) näidata laiemal pinnal ei maksa sentigi.

See sama mõttetu noor EM-il võiks kõigepealt kodukamaral hakkama saada ja ennast siin tõestada. Aga ka see on ju auväärse olümpiasangari arvates mõttetu, kuna siinne liiga(KML) on mudaliiga, mis ei kannata mitte mingisugust võrdlust. Seega kõik noored korvpallurid võiks minna Pavel Loskutovi eeskujul norrasse ehitama või äärmiselt juhul vähemalt soome kalevipojaks. Sest tegu on marginaalse alaga millega te tegelete kulla sõbrad! Eesti treenerid on üldse väga rumalad julgevad ennast võrrelda Madridi Reali ja Moskva CSKA kossutiimiga, hauakaevajat meenutava Riismaa käest olekski vist palju loota, et ta Varraku(erinevalt temast tean mina, vana kossupedena kelle suust need sõnad pärinesid) jutus irooniat oleks märganud.

Kangurid, Taltsid, Arbetid on süüdi et nad said EM pileti ning meedia on süüdi selles et 7000 inimest suvatses saali tulla ning Tiit Soku poolt juhendatavale koondisele kaasa elada. Keegi loll julges veel kutsuda hümni laulma mingise koori. Alles kahe aasta pärast saame me aru, et kõik saalis ja telerite ees viibinud inimesed raiskasid lihtsalt 2 tundi oma väärtuslikku aega, kuna EM-il saame kõigi käest alt ja ülevalt, kuna meil pole lihtsalt taset.

Meil kõigil on absoluutne õigus olla õnnelik selle üle, et eelpool nimetatud beibede kolmik jõuab oma tuhmi karjääri lõpetada häbiväärsete kaotustega euroopakatel. Millegipärast läheb see kõik nii mõnelegi inimesele korda. Inimesed räägivad sellest omavahel nii tööl kui ka kodus, meedias on hulgaliselt erinevaid artikleid intervjuusid ning klikke. Aga tegelikkuses pole see kellegi saavutus, sest rõõmustamiseks pole meie spordis hetkekski põhjus, sest nii arvab mittevalituks osutunud EOK presidendiks pürginu. Lihtsalt ülejäänud fännid toetajad rõõmustajad on rumalad ning ei näe tegelikkust.


Le Tour on samuti mõttetu, isegi vaatamata sellele, et tegu on ühe vaadatuima sündumsega spordis üle maailma. Eestit esindab seal mees kes on võimeline vaid blogima ning kõige tipuks nimetab ta ennast ratta ramboks.

Ka etv võiks üldse õhtused spordiuudised ära jätta, kuna Marko Kaljuveer räägib ainult jalgpallist, Tiisler korpallist, ning Kuuse suusatamisest. See kõik on liialt rõõmus, sitta ei loobita kunagi kellegi poole ja tagatipuks on riigi rahastavas telekanalis eetris olev spordisaade sama lühike kui ühe hollywoodi filmi treiler. Milleks meile see kõik? Ka Mehed ei nuta saate juhtideks on üks venemaad ülistav Vasalemma leheneeger, siis mingi madalalaubaline Paju ning pensioniealine Jaan. Kokkuvõttes ei tea need kolm meest samuti mitte sittagi ühiskonnas(Spordis) toimuvast kuigi tegu on ühe pikemaajalise spordisaatega eestis mida kuulab väga suur hulk roosas mannas elavaid jobusid.

Kui ei oleks meil eestis ainult 1,5 miljonit inimest... Oleksime palju suurema tulevikuga nii kossus, jalkas, võrgus, kui ka suustamises. Meie ressursside juures ei ole lihtsalt reaalne, et igale alale jagub piisavalt tegijaid, et ka kõige suurematel pessimistidel oleks võimalus naeratada. Lisaks ei ole meil võimalik maksta igale suure hingega treenerile väärilist palka et ta saaks tegeleda vaid spordiga. Lisaks ei rahasta meie mudaliiga klubisid riiklikud ettevõtted, ning selle tulemusena ongi olukord kus VTB-s ja eurosarjas saame järjepidevaid pakke võistkondadelt kelle eelarve on meie võistkondadest umbes 3-50 korda suuremad. Sama kehtib ka meie Kaljude jt satside kohta.

Kritiseerida ja sopaga üle valada kõike mis ühiskonnas eksisteerib on äärmiselt lihtne... Reaalselt võttes on aga kolm võimalust, leppida olukorraga ning loota parimat ning tunda rõõmu sellest, mis meil parasjagu hetkel on, loobuda kõigest sellest ning lüüa käega, või loota kriitikule. Inimene, kes suudab edukalt kritiseerida võiks tulla välja siis oma suurepärase ideega kuidas suurendada erinevate alade kandepinda, suurendada rahade hulka, mida suunatakse sporti ning lõpuks korraldada kõik nii kõikjalt saavutataks parim tulemus, mis annaks meie ajakirjanikele ning fännidele õiguse rõõmustada.

Kritiseerib ja õpetab see, kes ise ei oska... Senikaua kuni meile ei ole saabunud päästvat Riismani võib täieõiguslikult rõõmustada kõige selle üle, mis meie konnatiigis ning ka selle kaldal toimub.
sequa
Kasutaja
Postitusi: 960
Liitunud: 14 Nov 2011, 23:21

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas sequa »

Riismani kohta on delfi kommentaarides öeldud, et lähemalt teadjad teavadki teda kui nõuka aja "vägevuse" taga nutjat.
Kasutaja avatar
eestikana
Kasutaja
Postitusi: 361
Liitunud: 11 Nov 2009, 11:55

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas eestikana »

Selline küsimus, et kas korvpallis on mõni reegel, mis keelaks ühel mängijal terve mängu olla vastase väljaku poolel(väljaspool 3-seki ala). Nii et ta ei käi kordagi üle keskjoone...?
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas Rix »

eestikana kirjutas:Selline küsimus, et kas korvpallis on mõni reegel, mis keelaks ühel mängijal terve mängu olla vastase väljaku poolel(väljaspool 3-seki ala). Nii et ta ei käi kordagi üle keskjoone...?
Ei. Mängu ajal mitte.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Kasutaja avatar
Marcus
Kasutaja
Postitusi: 841
Liitunud: 01 Mär 2012, 16:41
Asukoht: Tallinn

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas Marcus »

eestikana kirjutas:Selline küsimus, et kas korvpallis on mõni reegel, mis keelaks ühel mängijal terve mängu olla vastase väljaku poolel(väljaspool 3-seki ala). Nii et ta ei käi kordagi üle keskjoone...?
Ei ole.
jyrgen
Kasutaja
Postitusi: 3686
Liitunud: 29 Mai 2007, 20:56
Asukoht: Anfield

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas jyrgen »

eestikana kirjutas:Selline küsimus, et kas korvpallis on mõni reegel, mis keelaks ühel mängijal terve mängu olla vastase väljaku poolel(väljaspool 3-seki ala). Nii et ta ei käi kordagi üle keskjoone...?
Hakkad uusi asju mängu tooma ? :)
Stennu
Kasutaja
Postitusi: 153
Liitunud: 30 Dets 2010, 13:51

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas Stennu »

Võtad maa-ala. Kui pole just kõige tugevamvastane, siis peaks kaitses neljakesi ka vastu pidama :D kaitses pall kätte ja ettesöödud aind :D Äkki toidab. Kurat seda teab ! :D Huvitav küll :D :clap:
Oskar8
Kasutaja
Postitusi: 2935
Liitunud: 13 Juul 2007, 22:20

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas Oskar8 »

Nii kurb kui see ka pole, siis amatöör korvpallis selline asi toidab väga hästi ja on saadud isegi ära proovitud. maa-ala üles, lauad maha, ette ja 2p. Vastasel nii frustratsioon kiire tulema ja see lõppeb kiirelt sellega, et mängitaksegi 4-4, sest üks mees jääb siis kaitsesse, kui teised rünnakule lähevad.
Kasutaja avatar
Invisibl3
Kasutaja
Postitusi: 547
Liitunud: 07 Mär 2010, 14:29

Re: Vaba teema (off-topic).

Postitus Postitas Invisibl3 »

On sellisel asjal mõtet? Minu arust täiesti mõttetu, see tüüp kes seal korviall istub koguaeg, see ju ei pea muud oskama kui korvialt sisse viskamist.. Bullshit!
Suletud