Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
jyrgen
Kasutaja
Postitusi: 3686
Liitunud: 29 Mai 2007, 20:56
Asukoht: Anfield

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas jyrgen »

Kanguri võlg on tõesti vana uudis, kuid lootsin et sellega korras, kahjuks ilsmelt Kangurit Kalevis enam ei näe kunagi, kahju kui sellepärast Rocki karjääri lõpetama läheks, aga ega ette ka ei saa heita..
Mario
Kasutaja
Postitusi: 307
Liitunud: 13 Jaan 2009, 23:30

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Mario »

jyrgen kirjutas:Kanguri võlg on tõesti vana uudis, kuid lootsin et sellega korras, kahjuks ilsmelt Kangurit Kalevis enam ei näe kunagi, kahju kui sellepärast Rocki karjääri lõpetama läheks, aga ega ette ka ei saa heita..
Ta lubas vist lausa Pärnusse karjääri lõpetama minna. :) Rocki valimine annaks viimase hoobi vanale tallinlaste-tartlaste vastuseisule, kuigi jah, Dorbeku, Toome, Kurbase, Kriisa, Veidemani, Kitsingu üleminekud on selle juba praegu sisutühjaks muutnud.
Kasutaja avatar
tonii
Kasutaja
Postitusi: 741
Liitunud: 18 Jaan 2011, 19:57

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas tonii »

Arbet sai täna mänguaega neli minutit. Ma ei tea kas selle pärast oli mõtet sinna minna? Mõtteid?
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kalevpoiss »

tonii kirjutas:Arbet sai täna mänguaega neli minutit. Ma ei tea kas selle pärast oli mõtet sinna minna? Mõtteid?
Mine tea äkki neeme veel see hooaeg Arbetit ka Cramo särgis. Kindel on see, etkui tekivad rahaprobleemid jäetakse pigem maksmata 4min mehele kui 30min mehele. Samas võidakse ka avastada, et Arbet pole ikka see mees keda taheti. Praegused minutid küll mingit kindlust ei anna, et mees hooaja lõpuni selles klubis püsib.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

Kalevpoiss kirjutas:
tonii kirjutas:Arbet sai täna mänguaega neli minutit. Ma ei tea kas selle pärast oli mõtet sinna minna? Mõtteid?
Mine tea äkki neeme veel see hooaeg Arbetit ka Cramo särgis. Kindel on see, etkui tekivad rahaprobleemid jäetakse pigem maksmata 4min mehele kui 30min mehele. Samas võidakse ka avastada, et Arbet pole ikka see mees keda taheti. Praegused minutid küll mingit kindlust ei anna, et mees hooaja lõpuni selles klubis püsib.
Vara veel midagi lõplikku öelda, aga jah. Kord nädalas mäng ja seal alla 10 minuti... vähe, mis vähe.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Tänases "Mehed ei nuta" saates oli põgusalt juttu (tegelikult lausa kahes saatelõigus) natuke samast asjast, millest siin eelmisel nädalal sai lehekülgede kaupa arutatud (mul on ammu kuri kahtlus, et paljud kossuteemalised artiklid ja ajakirjanike arvamusavaldused on saanud tublit inspiratsiooni siit foorumist :) )- ehk siis eeskätt Kalev/Cramo aga laiemalt teiste Eesti klubide ühepäevapoliitika ja nõrgavõitu noorte arendamine.
Jutt oli täpsemalt sellest, et Nurgerit ei Cramo ega Rock isegi ei üritanud endale värvata. Olen Paju ja Pahviga üsna nõus, et see natuke näitab suhtumist ja eks see viibki kokkuvõttes sinna, et "Eestist pole kedagi võtta, peame tooma kuuenda, seitsmenda või kaheksanda leegionäri". Väidetavalt olevat Cramo poolt öeldud, et mingit varianti polegi, et temasugune vend Kalevis jätkaks, et see ongi justkui ainuvõimalik, et ta USA-sse läheb. (ma ei saanud aru, kas see oli mingi meediasse mittejõudnud sisejutt või avalik inf, mis on mul kahe silma vahele jäänud, oskab sel juhul keegi linki panna?) Pahv väljendus üsna radikaalselt, et see suhtumine näitab, et asjad ei ole Cramos korras ja mõttemaailm on üdini vale.
Ma ei ütle, et Nurgeri seisukohast oleks asi kuidagi valesti või pahasti, seda näitab aeg, aga kas näiteks klubi ei peaks kaaluma teatud juhtudel, et äkki üritada teha pikemaajaline leping, alguses ka välja laenata, et mees pingile ei jääks jne? Saates oli juttu sellestki, et vend on juba jõutrenniga viis kilo juurde võtnud jne - ega Eestis pole jõudu raskem ega kergem teha kui USA-s, pigem siin on jälle asi selles, et me enda treenerid ja klubid peaksid sellele enam rõhku panema. Pallimängude alade jõutrenn on Eestis muidugi üldisemalt naljakoht aga see ei peaks nii olema.
Kasutaja avatar
Karl
Kasutaja
Postitusi: 2374
Liitunud: 06 Jaan 2008, 01:57

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Karl »

noo Nurgeri Cramosse toomisel ei ole ju absoluutselt mingit mõtet, ta ei anna võistkonnale midagi juurde, pigem istuks siin pingil ja siis kõik jälle räägiksid, kuidas Cramo suretab eesti noori pingi peal
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Egert »

Isegi sellist mõtet ei ole kordagi tulnud, et ta sobiks Cramosse. Nüüd vaja jälle Cramo kallal iriseda, kui mees USA-sse treenima läks... Pahv ju öelnud, et ta ei käiks üldse Cramo mängudel, kui see tema töö ei oleks.
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas nojah »

Äkki oleks aeg nii kaugel ja Eesti (korvpalli)elu nii küps, et lõpetaks ära selle mängijate passi vaatamise klubikorvpallis. Pigem võiks joosta veelahe teemal "oma klubi kasvandik" ja "sisseostetud mängija". St kui rääkida oma meestest, siis eelkõige mängijatest, kelle klubi on ise üles kasvatanud (sõltumata passist ja nahavärvist jms) ning kui rääkida sisse ostetud meestest, siis pole vahet, kas mees on toodud Raplast, Tartust, Riiast, Belgradist või New Yorkist - samamoodi palgasõdur on ta ikka. Jah, vahel ei ole need asjad nii must-valged (kui ostetakse sisse arenev noormängija) aga siin pole ka vahet, kas ta eesnimi on Bamba või Rain.
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kalevpoiss »

No tasuks vaadata ikka mehe näitajaid ka natuke - eelmisel hooajal 11 minutiga 3p ja 2l eestikatel. Ja see hooaeg Bamba ja Elegariga VTB-le müttama??? Pluss mehe kehva füüsis? Päris soe jutt ikka. Selline mees peaks ennast ikka kõigepealt Raplas pildile mängima ja siis edasi vaatama. Pahv ja Paju muidugi tõestasid taaskord kui palju nad teemaga tegelikult kursis on. Eelmisel hooajal oli probleemiks, et Nurger õppis Audenteses aga mängis Raplas. Ehk siis see aeg kui oleks pidanud jõusaalis rassima seikles mees Rapla ja Tln vahet. See põhjendab ka vähest mänguaega Raplas kuna mees oli nö. poolikult meeskonnas. Seega jutt, et keegi ei oska Nurgerit õpetada, kuidas trenni ja jõudu teha on täielik bullshit. Mina näeksin ka hea meelega, et Cramol oleks oma duubel noortest perspektiivikatest mängijatest. Põhimeeskond paneb Eurocupil ja VTB-s, noored möllavad eestikatel ja BBL-s. Kohe kui mõni noor avaneb saab ta tuua põhikoosseisu. Kõvasti trenni ja kangi ja kõik muud jutud. Eks ole ilus? Aga kus kuradi kohast see raha peaks tulema??? Tuletan meelde, et Cramo on 100% erakapitlail klubi ikkagi. Ja teistpidi kui sa lähed VTB-s ja Eurocupil Nurgerite ja Paasojadega möllama, siis jääb see su viimaseks möllamiseks ka ning järgmine hooaeg paned BBL-i ja eestikaid. Seega kuni meist keegi oma taluõuelt naftasoont ei leia ja kasumit kossu ei paiguta, siis on ainumõeldav variant, et noori kasvatavad BBL-s osalevad klubid ja Cramo osaleb tippliigades ning selle kõrvalt lihtsalt pole jaksu südant valutada kogu riigi noorte kossumeeste pärast.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

nojah kirjutas:Äkki oleks aeg nii kaugel ja Eesti (korvpalli)elu nii küps, et lõpetaks ära selle mängijate passi vaatamise klubikorvpallis. Pigem võiks joosta veelahe teemal "oma klubi kasvandik" ja "sisseostetud mängija". St kui rääkida oma meestest, siis eelkõige mängijatest, kelle klubi on ise üles kasvatanud (sõltumata passist ja nahavärvist jms) ning kui rääkida sisse ostetud meestest, siis pole vahet, kas mees on toodud Raplast, Tartust, Riiast, Belgradist või New Yorkist - samamoodi palgasõdur on ta ikka. Jah, vahel ei ole need asjad nii must-valged (kui ostetakse sisse arenev noormängija) aga siin pole ka vahet, kas ta eesnimi on Bamba või Rain.
Õnneks ei ole aeg nii kaugel ja loodetavasti ei tule ka. Ma olen siin küll ise rääkinud oma kasvatatud mängijatest jne aga väita, et pole vahet, kas Raplast või Belgradist, kas eesnimi on Bamba või Rain - vahe on ikka väga suur. Übersuur. Iseasi, mida selle väitega muidugi öelda tahtsid, võib-olla ei saanud mõttelennust lhtsalt aru.
No tasuks vaadata ikka mehe näitajaid ka natuke - eelmisel hooajal 11 minutiga 3p ja 2l eestikatel. Ja see hooaeg Bamba ja Elegariga VTB-le müttama??? Pluss mehe kehva füüsis? Päris soe jutt ikka. Selline mees peaks ennast ikka kõigepealt Raplas pildile mängima ja siis edasi vaatama.
Nagu öeldud, küsimus pole niivõrd Nurgeri personaalküsimuses vaid laiemalt. Pealegi pole keegi väitnud, et ta peaks VTB-s möllama. Pigem on asi selles, et miks poldud mõne aasta eest huvitatud Veidemanist, nüüd Nurgerist jne. Minu loogika ütleb, et kui esile kerkib mõni andekas mängija, võiks vähemalt kaaluda mõtet teha pikaajaline leping, arendada teda treeningutel, samas vajadusel välja laenata jne.
Mina näeksin ka hea meelega, et Cramol oleks oma duubel noortest perspektiivikatest mängijatest. Põhimeeskond paneb Eurocupil ja VTB-s, noored möllavad eestikatel ja BBL-s. Kohe kui mõni noor avaneb saab ta tuua põhikoosseisu. Kõvasti trenni ja kangi ja kõik muud jutud. Eks ole ilus? Aga kus kuradi kohast see raha peaks tulema???
See on see eelmise arutelu jutt - küsimus pole esialgu rahas vaid selles, et polegi mängijaid, kellest duublit teha.
Seega kuni meist keegi oma taluõuelt naftasoont ei leia ja kasumit kossu ei paiguta, siis on ainumõeldav variant, et noori kasvatavad BBL-s osalevad klubid ja Cramo osaleb tippliigades ning selle kõrvalt lihtsalt pole jaksu südant valutada kogu riigi noorte kossumeeste pärast.
See on jällegi see eelmise arutelu ving, et mõlemat korraga ei saa, et las teised kasvatavad, meie nopime viljad jne. Elu on näidanud, et ei kasvata ega nopi. Ilmselt oleks järjekordselt rahalistes raskustes vaevleb Zhalgiris veelgi halvemas seisus kui nad mõtleks, et küll kuskilt Šiauliaist või Panevezysest noori peale tuleb, meie sellega ei tegele.
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas michaelEP »

Ärge nüüd siin kiljatage, et Nurger ju ei kanna Cramo taset välja. See ei olnud ju jutu põhiline point. Ega ka Pahv ja Paju ei väitnud, et Nurger praegu VTB tasemel mees oleks. Pigem väideti, et Cramo on väga lühinägelik oma otsustes (nagu ka enamik foorumikasutajaid), keda huvitab vaid konkreetse hooaja tulemus. Nagu KalevRuus välja tõi, võiks ju lootusandvamate noortega (näiteks Nurger) sõlmida pika lepingu ja siis ta laenule saata kuhugi - kasvõi sinna samasse Raplasse. Ühesõnaga, et KELLELGI oleks mingi plaan või nägemus, kuidas siis noorest mehest peaks mängumees saama.

Aga see, et ei Cramo ega Rock sellest huvitatud ei ole, näitabki meie "tippklubide" suhtumist, et nemad ei peagi mängijaid ise kasvatama. Kuigi noh tippklubidest on asi ikka kaugel sellisel juhul.
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas michaelEP »

Kalevpoiss kirjutas:No tasuks vaadata ikka mehe näitajaid ka natuke - eelmisel hooajal 11 minutiga 3p ja 2l eestikatel. Ja see hooaeg Bamba ja Elegariga VTB-le müttama??? Pluss mehe kehva füüsis? Päris soe jutt ikka. Selline mees peaks ennast ikka kõigepealt Raplas pildile mängima ja siis edasi vaatama. Pahv ja Paju muidugi tõestasid taaskord kui palju nad teemaga tegelikult kursis on. Eelmisel hooajal oli probleemiks, et Nurger õppis Audenteses aga mängis Raplas. Ehk siis see aeg kui oleks pidanud jõusaalis rassima seikles mees Rapla ja Tln vahet. See põhjendab ka vähest mänguaega Raplas kuna mees oli nö. poolikult meeskonnas. Seega jutt, et keegi ei oska Nurgerit õpetada, kuidas trenni ja jõudu teha on täielik bullshit. Mina näeksin ka hea meelega, et Cramol oleks oma duubel noortest perspektiivikatest mängijatest. Põhimeeskond paneb Eurocupil ja VTB-s, noored möllavad eestikatel ja BBL-s. Kohe kui mõni noor avaneb saab ta tuua põhikoosseisu. Kõvasti trenni ja kangi ja kõik muud jutud. Eks ole ilus? Aga kus kuradi kohast see raha peaks tulema??? Tuletan meelde, et Cramo on 100% erakapitlail klubi ikkagi. Ja teistpidi kui sa lähed VTB-s ja Eurocupil Nurgerite ja Paasojadega möllama, siis jääb see su viimaseks möllamiseks ka ning järgmine hooaeg paned BBL-i ja eestikaid. Seega kuni meist keegi oma taluõuelt naftasoont ei leia ja kasumit kossu ei paiguta, siis on ainumõeldav variant, et noori kasvatavad BBL-s osalevad klubid ja Cramo osaleb tippliigades ning selle kõrvalt lihtsalt pole jaksu südant valutada kogu riigi noorte kossumeeste pärast.

Aga Zalgris siis näiteks jaksab Leedu korvpalli pärast südant valutada?
nojah
Kasutaja
Postitusi: 1896
Liitunud: 20 Jaan 2009, 20:46

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas nojah »

Jah aga Zalgirise puhul ongi just seesama teema, et räägitakse OMA KASVANDIKEST, st meestest, kes tulevad oma korvpallikoolist. Just nendest mängijatest on puudu, mitte ei pea tingimata taga ajama "et oleks eestlane". Koondis on teine teema ja ehk on ka koondisele mõnes mõttes hea, kui omad mängijad peavad ennast tõestama välisklubides, mitte ei saa garanteeritud mänguminuteid ja erikohtlemist ning -palka ainult selle pärast, et nad on eestlased. Tõestada on ennast vaja tõsises konkurentsis. Ja mis puutub Veidemanni, Nurgerisse, Raadikusse või kellesse iganes, siis Zalgirise näite puhul nemad olekski "noored kutid kusagil Siauliaist või Panevezyzest" - kellele avansina ei paku Zalgiris midagi. Ikka ta kasvatab oma kasvandikke, mida nimet kuttidest Cramo jaoks keegi ei ole. Ja põhimeeskond on Zalgirisel täpselt nii "leedumeelne" kui suur on nende hooaja eelarve parajasti. St väiksema eelarvega on meeskonnas rohkem leedukaid - väga proosalisel põhjusel, nende mängijate valik on kohapeal väga lai, on palju selliseid mehi, kes kannavad välja rahvusvahelise taseme ja on ennast nõus odavamalt "müüma", et saada osa "suurest mängust". Eestis pole sellist valikut paraku kusagilt võtta.
Mario
Kasutaja
Postitusi: 307
Liitunud: 13 Jaan 2009, 23:30

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Mario »

nojah kirjutas:Äkki oleks aeg nii kaugel ja Eesti (korvpalli)elu nii küps, et lõpetaks ära selle mängijate passi vaatamise klubikorvpallis. Pigem võiks joosta veelahe teemal "oma klubi kasvandik" ja "sisseostetud mängija". St kui rääkida oma meestest, siis eelkõige mängijatest, kelle klubi on ise üles kasvatanud (sõltumata passist ja nahavärvist jms) ning kui rääkida sisse ostetud meestest, siis pole vahet, kas mees on toodud Raplast, Tartust, Riiast, Belgradist või New Yorkist - samamoodi palgasõdur on ta ikka. Jah, vahel ei ole need asjad nii must-valged (kui ostetakse sisse arenev noormängija) aga siin pole ka vahet, kas ta eesnimi on Bamba või Rain.
Täpselt minu mõtted. Väidetavalt oma jõududega mängivas Tartu Rockis on tegelikult ainult mõni üksik kohalik, pea kõik on sisse ostetud. Aga ega juba suvel, lugedes Kullamäe selgitusi tiimi komplekteerimise põhimõtete kohta, tekkis mul tunne, et Rocki näol saab olema tegemist Eesti B-koondise ning nende sparringpartnerite talvise ettevalmistuslaagrite ja kontrollmängude tsükliga, mis juhtumisi viiakse enamalt jaolt läbi Tartu linnas.:)

Rahvuslaste loogika. Kui Valgasse ostetaks sisse 300 km kauguselt Tallinnast mängija - puhas oma poiss, ei mingit küsimustki. Teiselt poolt maakera Jaan Montgomery? No põhimõtteliselt ikkagi oma mees. 300 m kauguselt naaberkvartalist Janis või Raimonds - krdi võõrmängija, Eesti tiimis peaks ikka eestlased mängima!
Vasta