Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
KalevRuus
Kasutaja

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

ilmselt võrreldes ventspilside ja VEFidega (kui sealtkandist üldse pakkumisi otsitigi) said sponsorid oma kirjad Cramo särgile odavamalt, samas žalgirise taseme jaoks neil sponsoreil võimalust ja mõtetki pole...
WTF? Äkki seletad selle mõttekäigu lahti?
sequa
Kasutaja

Postitus Postitas sequa »

KalevRuus kirjutas:
ilmselt võrreldes ventspilside ja VEFidega (kui sealtkandist üldse pakkumisi otsitigi) said sponsorid oma kirjad Cramo särgile odavamalt, samas žalgirise taseme jaoks neil sponsoreil võimalust ja mõtetki pole...
WTF? Äkki seletad selle mõttekäigu lahti?
Mõte on selles, et cramo on - arvestades sarju, kus mängib, konkureerimas regionaalselt ventspilis ja VEFiga - sellise sponsori jaoks, kes tahab regioonis nähtav olla. Zalgiris ja Rytas on liiga kõrge lend, ja ilmselt ka Ventspils ja VEF on kallimad, seega kak raz saab end Cramo särgile asutada...
Kasutaja avatar
Demarr
Kasutaja

Postitus Postitas Demarr »

KalevRuus kirjutas:Eredaid talente ehk hetkel ei ole, vähemalt Eesti mõistes perspektiivikaid mängijaid küll. Jah, korduvalt öeldud, et muidugi ei saa panna mingit ainusüüd Cramole jne. Aga mis pagana suhtumine see on, et ega sealt ka pole eriti kedagi tulnud või tulemas... Nagu öeldud, paneme siis üldse poe kinni?
See on selline suhtumine, et Eesti noortekorvpallil tervikuna pole midagi kiita. Ehk siis probleem on laiem kui Kalevi paar noortemeeskonda ja see, kus nad parajasti mängivad. Poe kinnipanemist pole ma poole sõnagagi maininud - ütlesin vaid, et ega sealt ka nii väga kedagi ei tule ehk siis viitasin taas sellele, et ka mujalt Eestist ei tule kuigivõrd kvaliteetseid noori peale. Kõik. Ei tasu kõike nii emotsionaalselt võtta ja pooli asju ise juurde mõelda.
KalevRuus kirjutas:Issand küll. Kas oskad mulle tuua nimekirja neist Eesti tippkorvpalluritest ja üldse tippsportlastest, kellele on A-klassis rahalist toetust makstud? Kangur, Talts, Nool, Kanter, Veerpalu, Smigun, Värnik, Patrail, Venno, Vassiljev, Klavan, Nabi, Aljandid - ütle vähemalt, kes konkreetselt neist ja palju?
Muide, nimekirjas on üks isik kes tõepoolest öösel rahateenimiseks tööl käis, seda küll mitte A-klassis. Vihje - see isik on tulnud hiljem maailmameistriks.
Omamoodi oskus taolisi võrdlusi sisse tuua. Ma ei lähtu ei Kanterist, Veerpalust või Nabist, vaid sellest, mis mujal korvpalliriikides toimub, kust tasuks eeskuju võtta. See on muidugi tore, et vahel mõni Kangur tuleb, aga veel toredam oleks, kui neid natuke tihedamini tuleks. Paljudes välismaa riikides on noortele taolised tingimused loodud, et saaks vaid korvpallile keskenduda - aga ega vahet pole, meil on ju Eestis kõik nii lill, et pole vaja mujalt malli võtta. Korvpallureid tuleb ju uksest ja aknast peale ning kõik suurepärasel tasemel.
KalevRuus kirjutas: Siin läheb asi päris jaburaks. Hito on nagu süüdi või lollid, et noortega head tööd teevad? Sellele pole mõelnud, et meeste jaoks pole lihtsalt raha, noortetöö nõuab samas pigem tahtmist ja ilma noortetööta poleks Hito ilmselt meistriliigasse läinudki?
Muide, selle loogika järgi on Soku kool ja Haljala ka tühja tööd teinud - no mis kasu neil sellest on, et vastavalt Tanel Sokk ja Veidemann Cramos toksivad?
Oeh. Ilmselt mõistsid nii, nagu sulle mugavam oli. Point on selles, et seda noortetööd võib teha, aga mis mõte sellel on, kui need kutid lõpetavad paari aasta pärast tõsisema korvpalli ära ja hakkavad amatöörideks? See ju on reaalsuses tühi töö, kuna jääb poole peal katki. Või tahad öelda, et nad treenivadki selle eesmärgiga noori, et nood siis kahe aasta jooksul amatöörideks hakkaksid? Kui sealt kiiresti minema ei saa, siis ongi karjääri lõpp käes, sest tahad või ei, kaks trenni nädalas sind korvpallurina edasi suurele areenile ei aita. Paraku on see puudulik professionaalsus Eesti korvpalliklubide suureks probleemiks.

Tegelikult ei viitsi ma sel teemal isegi enam jätkata, sest näib, et me räägime üksteisest ikka väga mööda. Eesmärk on meil küll ilmselt sama, parem Eesti korvpall, aga nägemused, kuidas selleni jõuda, on erinevad.
We train like champions, we win like champions and if we lose, we lose like champions
KalevRuus
Kasutaja

Mõte on selles, et cramo on - arvestades sarju, kus mängib, konkureerimas regionaalselt ventspilis ja VEFiga - sellise sponsori jaoks, kes tahab regioonis nähtav olla. Zalgiris ja Rytas on liiga kõrge lend, ja ilmselt ka Ventspils ja VEF on kallimad, seega kak raz saab end Cramo särgile asutada...
Sa räägid puhtalt äriloogikast lähtuvalt. Rääkides mingist pragmaatilisest kalkureemisest ja särgihindade kalkuleerimisest selles kontekstis ei saa. Õnneks või kahjuks, seda ei oskagi öelda.
KalevRuus
Kasutaja

Paljudes välismaa riikides on noortele taolised tingimused loodud, et saaks vaid korvpallile keskenduda - aga ega vahet pole, meil on ju Eestis kõik nii lill, et pole vaja mujalt malli võtta.
Sellest minagi räägin. Sina aga räägid mingitest noorteklassi mängijate stipendiumitest. Need on erinevad asjad.
maq
Kasutaja

Postitus Postitas maq »

michaelEP kirjutas:
sequa kirjutas:Ma püüan mõningase meeleheitlikkusega rõhuda faktile, et kui Tartus sponsorid "saavad aru" praegu, et klubi taset eriti tõsta ei anna ja rõhutakse akadeemiale, siis Cramo sponsoritelt sellist arusaamist oleks võimatu leida, sestap tuleb eurocupist ja VTBst kümne küünega kinni hoida, muude põhjustele veel lisaks.

Küsige endalt, mida tahavad klubi sponsorid?
Okei, saan aru, et nad nõuavad tulemusi, muidu lõpetavad sponsoreerimise! AGA, viimasel 4 aastal pole ju ühtegi tulemust olnud, ometi on sponsorid alles (või kas tõesti on sponsoritele tähtsaim KML tiitel?)
Küsimus on, et KUI kaua nad seda veel teevad. Meie ei tea võibolla järgmine aasta nad enam ei tee seda sest saab kõrini sellest kaotuste hunnikust. Lihtsalt spekulatsiooniks, et kui Kalev oleks näiteks Eurochallenges teinud arvestatava tulemuse siis võibolla oleks meil rohkem ja kõvemaid sponsoreid, kui praegu. öelda, et oleme jõudnud Eurochallenge Final Fouri on ju hulga uhkem, kui et saime VTB-s 2 võitu ja posu üliilusaid kaotuseid. Kas on ikka mõtet neis kõrgetes sarjades mängida kui tase kuidagi välja ei vea. Ärge mind nüüd maha lööge, aga palju on neid eesti mängijaid kes on selle 4 aastaga VTB-s kõvasti arenenud. Sokk, Arbet ja rohkem pole kedagi. Ja mis kasu on sellest laiemalt meie korvpallile?
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

maq kirjutas:Küsimus on, et KUI kaua nad seda veel teevad. Meie ei tea võibolla järgmine aasta nad enam ei tee seda sest saab kõrini sellest kaotuste hunnikust. Lihtsalt spekulatsiooniks, et kui Kalev oleks näiteks Eurochallenges teinud arvestatava tulemuse siis võibolla oleks meil rohkem ja kõvemaid sponsoreid, kui praegu. öelda, et oleme jõudnud Eurochallenge Final Fouri on ju hulga uhkem, kui et saime VTB-s 2 võitu ja posu üliilusaid kaotuseid. Kas on ikka mõtet neis kõrgetes sarjades mängida kui tase kuidagi välja ei vea. Ärge mind nüüd maha lööge, aga palju on neid eesti mängijaid kes on selle 4 aastaga VTB-s kõvasti arenenud. Sokk, Arbet ja rohkem pole kedagi. Ja mis kasu on sellest laiemalt meie korvpallile?
Ma olen siin vist erinevates postitutes sadu kordi neid argumente ükshaaval ritta ladunud ja ma ei hakka sed uuesti tegema. Väga lühidalt jaotaks ma need kuude punkti (jah, veelkord!):
1. Ükskõik, kui kõrgel tasemel Eesti treeneritega rääkida, kuni legendideni välja, kõik rõhutavad, et see on äärmiselt tähtis ja kasulik. Ma pakun, et nad teavad midagi eesti kossust, aga siin foorumlased on muidugi targemad nagu ikka
2. Kõik teised sportmängude treenerid kadestavad, et kossus selline võimalus on
3. Raha
4. Tugevamad leegionärid, mis tõstavad ka üldist kossu taset eestis. Muidugi, alati on võimalik palga karjääri lõpetavaid leedukaid
5. Seal saavad oma triibulisi hetkel ka eesti kohtunikud, treenerid, muud asjamehed, ka nende kontakt tippudega säilib ja sealt edasi arenevad suhted jne
6. Publikul on (vaatamata ilusatele kaotustele) võimalus jälgida tippkossu. Ventspils, all due respect, seda siiski pole, pole ka hollandlaste esiklubi.
Nüüd ootaks punkt punktilt kriitikat, mitte üldist lahmimist, et saame vaid ilusaid kaotusi ja tegu on imperealistliku Venemaa katsega Eesti alla neelata.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
vaim564
Kasutaja

Postitus Postitas vaim564 »

Üks tee muidugi ongi klubikorvpalli arendamisest loobuda ja need, kellel tiivad kannavad, maanduvad välisklubidesse. Eestisse jäävad need, kes välislepingut välja ei teeni. Mängivadki kohalikku ja balti liigat. See tee on võimalik ja võrkpall sai kunagi endale niiviisi jalad alla, mulle endale meeldiks siiski veidi maksimalistlikum tee.
maq
Kasutaja

Postitus Postitas maq »

Rix kirjutas:
maq kirjutas:Küsimus on, et KUI kaua nad seda veel teevad. Meie ei tea võibolla järgmine aasta nad enam ei tee seda sest saab kõrini sellest kaotuste hunnikust. Lihtsalt spekulatsiooniks, et kui Kalev oleks näiteks Eurochallenges teinud arvestatava tulemuse siis võibolla oleks meil rohkem ja kõvemaid sponsoreid, kui praegu. öelda, et oleme jõudnud Eurochallenge Final Fouri on ju hulga uhkem, kui et saime VTB-s 2 võitu ja posu üliilusaid kaotuseid. Kas on ikka mõtet neis kõrgetes sarjades mängida kui tase kuidagi välja ei vea. Ärge mind nüüd maha lööge, aga palju on neid eesti mängijaid kes on selle 4 aastaga VTB-s kõvasti arenenud. Sokk, Arbet ja rohkem pole kedagi. Ja mis kasu on sellest laiemalt meie korvpallile?
Ma olen siin vist erinevates postitutes sadu kordi neid argumente ükshaaval ritta ladunud ja ma ei hakka sed uuesti tegema. Väga lühidalt jaotaks ma need kuude punkti (jah, veelkord!):
1. Ükskõik, kui kõrgel tasemel Eesti treeneritega rääkida, kuni legendideni välja, kõik rõhutavad, et see on äärmiselt tähtis ja kasulik. Ma pakun, et nad teavad midagi eesti kossust, aga siin foorumlased on muidugi targemad nagu ikka
2. Kõik teised sportmängude treenerid kadestavad, et kossus selline võimalus on
3. Raha
4. Tugevamad leegionärid, mis tõstavad ka üldist kossu taset eestis. Muidugi, alati on võimalik palga karjääri lõpetavaid leedukaid
5. Seal saavad oma triibulisi hetkel ka eesti kohtunikud, treenerid, muud asjamehed, ka nende kontakt tippudega säilib ja sealt edasi arenevad suhted jne
6. Publikul on (vaatamata ilusatele kaotustele) võimalus jälgida tippkossu. Ventspils, all due respect, seda siiski pole, pole ka hollandlaste esiklubi.
Nüüd ootaks punkt punktilt kriitikat, mitte üldist lahmimist, et saame vaid ilusaid kaotusi ja tegu on imperealistliku Venemaa katsega Eesti alla neelata.
1. Ma ei väida, et rahvusvahelistes sarjades osalemine pole kasulik. Väidan, et selline mudel nagu Kalev, ei aita eriliselt kaasa meie korvapalli arengule. Praegu on see asi ju üliõhukesel jääl. Sokk lõpetab näiteks ja Veidekas läheb välismaale ja mis edasi? Toome 10 välismängijat ja rõõmustame, et meie koss areneb nii et mühiseb? Kasu laiemalt oleks, kui meie enda mehed saaksid rohkem seda välismaist õhku nuusutada. Paraku saavad nad (nooremad mehed) Kalevis üksnes eestikaid mängida ja sealgi pole minutid need mis peaks.
2. millised teiste sportmängude treenerid need kadestavad? Võrgus osalevad klubid eurosarjades ja kõvasti edukamalt, kui kossu satsid. Jalkasgi osaletakse väga tugevates eurosarjades. Iseasi on, et jalkas klubide tase lihtsalt on nõrk.
3. Mis raha? See mis on Kalevis põletatud? Mis kasu sellest on muule Eesti kossule? Liiga õhukesel jääl astub Kalev. Ja kaua need sponsoridki viitsivad oma raha põletada, kui tulemusi pole. Profi spordis, aga maksab paraku ainult ja ainult tulemus. Kõik muu on jama.
4. Neid tõesti tugevaid leegionääre kes Eestis on olnud läbi aegade võib kokkulugeda ühe käe sõrmedel ja ka siis jääb sõrmi üle. Mida see karjade kaupa keskpäraste tüüpide siia vedamine annab? Kui mõelda Kalevilegi siis, kui palju neid tüüpe siia on veetud ja mis neist kasu on olnud? Enamus pole meie enda meeste tasetki üle mänginud.
5. Selles punktis ma enam-vähem nõustun sinuga. Iseasi kas see treenerite koolitamine peaks käima nagu praegu näiteks Varraku ja Kullamäe puhul.
6. Publik tahab näha omade võitu! Me oleme küll ja küll läbi eelnevate hooaegade näinud Kalevi mängudel päris tühje saale. Keegi ei jõua/viitsi lõpmatult tappa saamisi vaadata.

Ma arvan, et klubi arenemine peaks käima samm sammult astme kaupa kõrgemale. Meil hetkel jäeti kõik arengusammud vahele ja hüpati kohe kõige kõrgemale astmele. Tulemus on, et kukkumine on valus. Kalev jookseb praegu hooaeg- hooaaja järgi peaga vastu seina. Midagi ei muutu, tulemused praktiliselt ei muutu. Aga mingeid järeldusi tundub, et ka väga ei tehta.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

maq kirjutas:1. Ma ei väida, et rahvusvahelistes sarjades osalemine pole kasulik. Väidan, et selline mudel nagu Kalev, ei aita eriliselt kaasa meie korvapalli arengule. Praegu on see asi ju üliõhukesel jääl. Sokk lõpetab näiteks ja Veidekas läheb välismaale ja mis edasi? Toome 10 välismängijat ja rõõmustame, et meie koss areneb nii et mühiseb? Kasu laiemalt oleks, kui meie enda mehed saaksid rohkem seda välismaist õhku nuusutada. Paraku saavad nad (nooremad mehed) Kalevis üksnes eestikaid mängida ja sealgi pole minutid need mis peaks.
2. millised teiste sportmängude treenerid need kadestavad? Võrgus osalevad klubid eurosarjades ja kõvasti edukamalt, kui kossu satsid. Jalkasgi osaletakse väga tugevates eurosarjades. Iseasi on, et jalkas klubide tase lihtsalt on nõrk.
3. Mis raha? See mis on Kalevis põletatud? Mis kasu sellest on muule Eesti kossule? Liiga õhukesel jääl astub Kalev. Ja kaua need sponsoridki viitsivad oma raha põletada, kui tulemusi pole. Profi spordis, aga maksab paraku ainult ja ainult tulemus. Kõik muu on jama.
4. Neid tõesti tugevaid leegionääre kes Eestis on olnud läbi aegade võib kokkulugeda ühe käe sõrmedel ja ka siis jääb sõrmi üle. Mida see karjade kaupa keskpäraste tüüpide siia vedamine annab? Kui mõelda Kalevilegi siis, kui palju neid tüüpe siia on veetud ja mis neist kasu on olnud? Enamus pole meie enda meeste tasetki üle mänginud.
5. Selles punktis ma enam-vähem nõustun sinuga. Iseasi kas see treenerite koolitamine peaks käima nagu praegu näiteks Varraku ja Kullamäe puhul.
6. Publik tahab näha omade võitu! Me oleme küll ja küll läbi eelnevate hooaegade näinud Kalevi mängudel päris tühje saale. Keegi ei jõua/viitsi lõpmatult tappa saamisi vaadata.

Ma arvan, et klubi arenemine peaks käima samm sammult astme kaupa kõrgemale. Meil hetkel jäeti kõik arengusammud vahele ja hüpati kohe kõige kõrgemale astmele. Tulemus on, et kukkumine on valus. Kalev jookseb praegu hooaeg- hooaaja järgi peaga vastu seina. Midagi ei muutu, tulemused praktiliselt ei muutu. Aga mingeid järeldusi tundub, et ka väga ei tehta.
Vabandust, demagoogia.
1. Kes siis enne Sokku jt olid? Miks Veideman üldse Cramosse tuli? Oleks võinud ju Rockis edasi tokisda Balti liigat ja eurot (neli mängu). Järelkasvu tase on ühes teises teemas läbi võetud, kuid kui meil seda natukenegi on, siis need mehed tahavd ikkagi mingil hetkel mängida rohkem rahvusvahelist mängu kui eurosarja neli või viis mängu. Ja järelkasvu mainides ei pea ma silmas ainult 20 aastasi, vaid miks mitte ka natuke vanemaid (passis märgitud vanuse fetiš on üks imelik suundumus ajakirjanduses, arenetatakse ka pärast 25 a-nt Kangur) . Kui (ja suur kui) nt Jõesaar peaks tagasi pöörduma USast, kuna ei jõua marjamaale ja välislepingut ka kohe Euroopa tippklubis ei teeni, siis näiteks tema tasemega mehele oleks VTB liiga arengus parim. Ma ei usu, et tal midagi oleks võtta BBList või siis Saksa liigast ühe mänguga nädalas. VTBs on garanteeritud hetkel 14 mängu ju. BBLi tase on hetkel paras Raplale sisuliselt ja pole näha, et see paraneks väga. Välismaal näeme, et asi piirdub kah sageli 1 mänguga nädalas kohalikus liigas. Vähe.
NB! Ära sega ära kahte teemat- järelkasv ja VTB liiga ja selle kasulikkus. Viimane ei ole kohe kindlasti takistus esimese arenguks Eestis, võib vaielda, et milline peaks olema Cramo või eesti korvpalli järelkasvumudel, aga ilmselge on, et igasugune mudel vajab väljundit kõrgeimal võimaliku taseme osas ning seda pakub VTB kenasti. Jah, igal aastal ei tule vast Kangureid, aga kui on andekas, aga ei pääse kohe püünele, on VTB läbilöögiks suht hea võimalus, sest alternatiivid tõin juba ülel välja. Kui on tasemel mees 8kes nt vigastuse tõttu ei saa välismaale), saab ka väljakule (Veideman ) Hell, isegi Reimo Tamm arenes VTBs sellisele tasemele, et valiti BBLi kuu mängijaks, pakun, et ta seda TTÜs ei oleks saavutanud.
2. Keel, Avo Keel. Mis nendest võrgumeeskondadest nüüdseks saanud on, kes enne Euroopat vallutasid? selver ei saa keskmisele Tšehhi võistkonnalegi vastu enam. Ja üheks allakäigu põhjuseks, ja see tuleb võrkpalliringkondadest, on tegelt väljundi puudumine- Balti liiga seda enam ei täida ja mehed lahkuvad hordidena välismaale. Tore seegi, aga mitte kõik väga tugevatesse liigadesse. Võrgumehed EMile enam ei pääsenud. Jalkast ei hakka üldse rääkimagi- eesti mv on nali kuubis ja Balti liiga...ma parem ei hakka.
3. Raha ses mõttes, et VTB maksab isegi peale, et seal osaletakse ja saadakse ikka päris tugvaid mänge, erinevalt nt eurosarjadest, mis on tegelikult nn põletusmasin. Seda pidasin silmas. Ja mis raha seal VTBs siis nagu põletatud on ?
4. Elegar jt on ikkagi samm ülespoole vrd Fisherite ja Hartidega või Balti liigas pelavate nt Palanga meestega. Üldiselt see argument on no brainer.
6. Omade võit? On siis Tarval Balti liigas saalid täis? Või Rockil, kui Valmierat pekstakse?
maq
Kasutaja

Postitus Postitas maq »

1. Noh need mehed kes ennem Sokku Kalevis mängisid on vist enamus juba lõpetanud kossuga kõrgemal tasemel. Kui vaadata Kalevi lehel arhiivi siis alates 2007/2008 (varaseim hooaeg mis seal näha) siis Kalevist läbi käinud eestlastest on tegijad läbi selle aja olnud needsamad Sokk, Kangur, Arbet, Gert Dorbek ja nagu rohkem polegi. Jätame Tammed, Saksad jm sellised mehed kõrvale. Kangur näiteks oli tegija ikka väga noorelt Kalevis juba. Kangur oli Kalevis väga kõval tasemel mees. Itaalias astus ta veel sammu edasi. Kindlasti arenetakse ka peale 25 eluaastat, aga selleks ajaks peaks olema ikka eesti liigas tegija, kui on soovi kuhugi natukenegi kaugemale jõuda. BBL... Kuidas võtta, alles eelmine aasta oli see tase ka Kalevi jaoks täpselt paras ju. Pole meil ju siin midagi praalida. Polnud Kalev seal eelmine aasta esimene viiul.
Miks peaks Keel kadestama kossuklubisid? Mängib ju Selver samatugevates euroliilagdes? See, et nad sellel aastal polnud edukad CEV liigas pole näitaja. Aastad pole vennad. Pealegi jätkuvad nende mängud ju madalamas liigas. See, et mehed hordidena välismaale lahkuvad ongi ju ala arengut silmas pidades ülimalt hea. Peale tulevad uued mehed. Selver toodab ju järjepanu uusi võrgulootusi. Pealegi Selveri särgis käib euroopas mängimas hulk Eesti noori + paar kogenumat meest. Ja võrelldes Kaleviga on tulemused euroopas täpselt ühesugused sellel aastal. Eelnevatel on Selveri tulemused tugevamad olnud ju. Ütled, et võrgumehed EM-ile ei pääsenud. Aga mitu aastat nad sinna pääsesid? See on ju igaljuhul taseme näitaja, kui mitu korda järjest sinna jõutakse. Kossul pole sinna midagi vastu panna. Jalkast rääkides - ega kui klubidel rojkemaks taset pole siiis pole ju ka midagi kadestada. Ma julgeks väita, et jalka seis on tublisti kindlam ja parem, kui kossus. Noortetöö on kossu omast mitu korda eestpool. Tuleb ju vaikselt uusi mehi peale ja Ronivad nad ka koondisse. Meil pole ju neid noori kes püramiidi etteotsa Kalevisse euroopat vallutama tulema peaks tiukutulegagi otsides näha. Reaalselt ma tõesti ei näe ühtegi noort kes 2-3 aasta jooksul tuleks ja Kalevis lammutama hakkaks.
4. Ma pole nii kindel, et näiteks eelmine aasta meie leegionäärid BBL-is just kõige kõvemad kehed olid. Objektiivselt võttes on meie praegusedki leegionäärid sellised euroopa keskmikud parimal juhul.
6. Kas kalevi mängudel on täis saalid neid kõvasid välis satse vaatamas? Ok sellel aastal on olnud natuke rohkem publikut. Eelmine aasta oli ju päris tihti saku suurhallis mingi 300-400 pealtvaatajat. Ei saa öelda, et Kalev mingi eriline publikumagnet on.
Ma ei taha väitagi, et Kalev mingi kurja juur on eesti kossus. Kogu süsteem on läbinisti mäda ja seda juba aastaid. Nüüdseks oleme jõudnud sinna ni, et BBL-gi sellisel kujul on enam-vähem paras meie tase. Aga seegi laevuke püsib ainult mõnel mehel. Mis siis, kui Sokk, Talts, Arbet ja näiteks Gert Dorbek lõpetavad? Püsib ju Rocki laevuke hetkel suresti Taltsil. Kogu Eesti koss sammub üliõhukesel jääl. Paraku pole ühtki kiiret võimalust asja parandada. Kõik lahendused võtavad palju aega.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

maq kirjutas:1. Noh need mehed kes ennem Sokku Kalevis mängisid on vist enamus juba lõpetanud kossuga kõrgemal tasemel. Kui vaadata Kalevi lehel arhiivi siis alates 2007/2008 (varaseim hooaeg mis seal näha) siis Kalevist läbi käinud eestlastest on tegijad läbi selle aja olnud needsamad Sokk, Kangur, Arbet, Gert Dorbek ja nagu rohkem polegi. Jätame Tammed, Saksad jm sellised mehed kõrvale. Kangur näiteks oli tegija ikka väga noorelt Kalevis juba. Kangur oli Kalevis väga kõval tasemel mees. Itaalias astus ta veel sammu edasi. Kindlasti arenetakse ka peale 25 eluaastat, aga selleks ajaks peaks olema ikka eesti liigas tegija, kui on soovi kuhugi natukenegi kaugemale jõuda. BBL... Kuidas võtta, alles eelmine aasta oli see tase ka Kalevi jaoks täpselt paras ju. Pole meil ju siin midagi praalida. Polnud Kalev seal eelmine aasta esimene viiul.
Miks peaks Keel kadestama kossuklubisid? Mängib ju Selver samatugevates euroliilagdes? See, et nad sellel aastal polnud edukad CEV liigas pole näitaja. Aastad pole vennad. Pealegi jätkuvad nende mängud ju madalamas liigas. See, et mehed hordidena välismaale lahkuvad ongi ju ala arengut silmas pidades ülimalt hea. Peale tulevad uued mehed. Selver toodab ju järjepanu uusi võrgulootusi. Pealegi Selveri särgis käib euroopas mängimas hulk Eesti noori + paar kogenumat meest. Ja võrelldes Kaleviga on tulemused euroopas täpselt ühesugused sellel aastal. Eelnevatel on Selveri tulemused tugevamad olnud ju. Ütled, et võrgumehed EM-ile ei pääsenud. Aga mitu aastat nad sinna pääsesid? See on ju igaljuhul taseme näitaja, kui mitu korda järjest sinna jõutakse. Kossul pole sinna midagi vastu panna. Jalkast rääkides - ega kui klubidel rojkemaks taset pole siiis pole ju ka midagi kadestada. Ma julgeks väita, et jalka seis on tublisti kindlam ja parem, kui kossus. Noortetöö on kossu omast mitu korda eestpool. Tuleb ju vaikselt uusi mehi peale ja Ronivad nad ka koondisse. Meil pole ju neid noori kes püramiidi etteotsa Kalevisse euroopat vallutama tulema peaks tiukutulegagi otsides näha. Reaalselt ma tõesti ei näe ühtegi noort kes 2-3 aasta jooksul tuleks ja Kalevis lammutama hakkaks.
4. Ma pole nii kindel, et näiteks eelmine aasta meie leegionäärid BBL-is just kõige kõvemad kehed olid. Objektiivselt võttes on meie praegusedki leegionäärid sellised euroopa keskmikud parimal juhul.
6. Kas kalevi mängudel on täis saalid neid kõvasid välis satse vaatamas? Ok sellel aastal on olnud natuke rohkem publikut. Eelmine aasta oli ju päris tihti saku suurhallis mingi 300-400 pealtvaatajat. Ei saa öelda, et Kalev mingi eriline publikumagnet on.
Ma ei taha väitagi, et Kalev mingi kurja juur on eesti kossus. Kogu süsteem on läbinisti mäda ja seda juba aastaid. Nüüdseks oleme jõudnud sinna ni, et BBL-gi sellisel kujul on enam-vähem paras meie tase. Aga seegi laevuke püsib ainult mõnel mehel. Mis siis, kui Sokk, Talts, Arbet ja näiteks Gert Dorbek lõpetavad? Püsib ju Rocki laevuke hetkel suresti Taltsil. Kogu Eesti koss sammub üliõhukesel jääl. Paraku pole ühtki kiiret võimalust asja parandada. Kõik lahendused võtavad palju aega.
Sa ei vasta ühelegi argumendile ja võiksid vähemasti Keele inteka üles otsida netist, kus ta ütleb, et kadestab kossu, kuna neil on VTB ja seda oleks väga hädasti võrku vaja (sest just sel põhjusel on tekkinud koduses võrgus seisak nii klubide kui koondise seisukohast). Ma ei hakka seda tööd sinu eest tegema, see on paari kliki kaugusel.
Veel, Euroopa keskmikud leegionärid (Elegar, Wilkinson, Moldoveanu) on ka samm edasi võrreldes nt Valga avelicide vms nt Pärnu meestega, kes meil siin on. Kui see tase ei rahulda, siis eks jääme ootama, et Balti liigas võitmiseks palkame endale Nelsoni jt tegelased. Tase kasvab, no doubt.
Kogu sinu argument on üles ehitatud küsimusele, et mis siis saab kui Sokk ja Talts lõpetab ja siis on suur küsimärk ning selle tekkimises on suuresti süüdi VTB. Ja just see oli kogu diskussiooni alus mitte Cramo mudel üldisemalt. Minu ainus point hetkel on, et VTB on nii Cramole kui ka eesti kossule kasulikum kui kahjulikum, kui sa vaatamata minu argumentidele nii ei arva, las olla. Ma ei näe vajadust sel teemal vaidlema edasi vaielda, sel pole mõtet.
Ahjaa, viimane punkt ka veel. Ütle ausalt, palju sa üldse käisid eelmine aasta VTB mänge saalis vaatamas, et siin seda 300-400 pealtvaataja numbrit loobid? see on väike detail, aga näitab argumendi taset. Ise käisin 3/4 mängudel ja ütlen kohe, et see number on vale.
KalevRuus
Kasutaja

Siinkohal olen Rixiga nõus. Olen maq-ga küll selles mõttes samuti nõus, et VTB-s osalemise kasutegur võiks olla suurem aga VTB-st loobumine oleks rumalus ja alternatiivi sellele liigale pole.
Olen varemgi öelnud, et psühholoogiliselt on nii fänni kui küllap mängijate jaoks tänavune hooaeg raske - mõlemad välissarjad on pisut liiga tugevad. Nagu ütles Mürka tänases Basket TV-s - oleme igas mängus autsaiderid. Ent teist teed pole, muidu järgneks mandumine ja Elegarite asemel oleks ka Cramos Neljubovid või Lukovicid. Vabatahtlikult nõrgemale tasemele taandumine oleks sama vale otsus nagu paljuvaieldud ja minu poolt kõvasti kritiseeritud noortesüsteemi unarussejätmine.

maq - võrkpalli osas sa eksid. Keel on ise välja öelnud, kui väga oleks võrkpallureile vaja sellist liigat nagu VTB. Reaalselt on isegi peetud plaani Venemaa meistrivõistlustega liitumiseks aga asja pole sellest saanud (minu hinnangul õnneks). Selver mängib tugevaid eurosarju küll aga kahjuks jääb mängude arv seal liiga napiks. Sama probleem on ka teistel pallimängualadel.
Võtame või jalka - ei ole väga suurt motti isegi üritada väga kõva satsi kokku panna, sest ülisuure tõenäosusega piirdub rahvusvaheline hooaeg kahe kuni nelja euromänguga.
Aga seegi laevuke püsib ainult mõnel mehel. Mis siis, kui Sokk, Talts, Arbet ja näiteks Gert Dorbek lõpetavad? Püsib ju Rocki laevuke hetkel suresti Taltsil. Kogu Eesti koss sammub üliõhukesel jääl. Paraku pole ühtki kiiret võimalust asja parandada. Kõik lahendused võtavad palju aega.
Sellega peab kahjuks nõustuma. Oht, et mõne aasta pärast tuleb suurem langus ja kukkumine, on päris suur.
maq
Kasutaja

Postitus Postitas maq »

Rix lõpeta lahmimine! Ma ei ole kusagil väitnud, et VTB selles süüdi oleks. Ole hea mees ja loe mida kirjutatakse mitte ära kisa koguaeg, et demagoogia ja demagoogia. Väidan lihtsalt seda, et kogu kossu juhtimine on mäda ja tänu sellele tase suht olematu. Üksi Kalevi VTB-s mängmine ei arenda asja. Võrgust niipalju, et arvatavasti pole võrgu üldisele tasemele kahjuks tulnud ka meeste välismaale siirdumine. Pigem see ikka tõstab üldist taset. Kui pole kodus piisavalt tugevaid mänge siis peaks ju olema kõva motivatsioon välja pürgida. Arvan, et ka just tänu sellele tõuseb vaikselt meie võrgu ja jalka tase. Arvestades Eesti suusrust ja võimalusi ei saa me iial kokku sellist klubi kes euroopas suuri tegusid teeks. Areng toimub vaikselt ja jalkas ning võrgus just tänu toimivale noortetööle. Vaadake kasvõi kui palju noori tuleb Selveris järjepidevalt. Minu poolt lõpp. Ei näe mingit mõtet edasisel arutelul Rix-iga. Tõid oma punktid välja ja vastasin neile korduvalt ja vasti ei saanud muud, kui lahmimist. Aga ju siis nii peabki siin olema.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja

Postitus Postitas Rix »

maq kirjutas:Rix lõpeta lahmimine! Ma ei ole kusagil väitnud, et VTB selles süüdi oleks. Ole hea mees ja loe mida kirjutatakse mitte ära kisa koguaeg, et demagoogia ja demagoogia. Väidan lihtsalt seda, et kogu kossu juhtimine on mäda ja tänu sellele tase suht olematu. Üksi Kalevi VTB-s mängmine ei arenda asja. Võrgust niipalju, et arvatavasti pole võrgu üldisele tasemele kahjuks tulnud ka meeste välismaale siirdumine. Pigem see ikka tõstab üldist taset. Kui pole kodus piisavalt tugevaid mänge siis peaks ju olema kõva motivatsioon välja pürgida. Arvan, et ka just tänu sellele tõuseb vaikselt meie võrgu ja jalka tase. Arvestades Eesti suusrust ja võimalusi ei saa me iial kokku sellist klubi kes euroopas suuri tegusid teeks. Areng toimub vaikselt ja jalkas ning võrgus just tänu toimivale noortetööle. Vaadake kasvõi kui palju noori tuleb Selveris järjepidevalt. Minu poolt lõpp. Ei näe mingit mõtet edasisel arutelul Rix-iga. Tõid oma punktid välja ja vastasin neile korduvalt ja vasti ei saanud muud, kui lahmimist. Aga ju siis nii peabki siin olema.

Küsimus on, et KUI kaua nad seda veel teevad. Meie ei tea võibolla järgmine aasta nad enam ei tee seda sest saab kõrini sellest kaotuste hunnikust. Lihtsalt spekulatsiooniks, et kui Kalev oleks näiteks Eurochallenges teinud arvestatava tulemuse siis võibolla oleks meil rohkem ja kõvemaid sponsoreid, kui praegu. öelda, et oleme jõudnud Eurochallenge Final Fouri on ju hulga uhkem, kui et saime VTB-s 2 võitu ja posu üliilusaid kaotuseid. Kas on ikka mõtet neis kõrgetes sarjades mängida kui tase kuidagi välja ei vea. Ärge mind nüüd maha lööge, aga palju on neid eesti mängijaid kes on selle 4 aastaga VTB-s kõvasti arenenud. Sokk, Arbet ja rohkem pole kedagi. Ja mis kasu on sellest laiemalt meie korvpallile?
Eks ma vastasin nendele väidetele. Ju siis sain valesti aru. Keele ja võrgu näited on ka demagoogia, eks. Pluss pealtvaatajate arv. Kui asi suundus sinna, et mis edasi, soovitasin need kaks asja lahus hoida. Kogu lugu.
Vasta