Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Ingrami hind oli laes kuna mees tegi eelneval hooajal päris kõva stati ( oli vist Ungaris ). Kui sul aga head CV d pole või oled äsja vigastusest välja tulnud siis pole sa enam " väärt mees "
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

RK kirjutas:
Kris kirjutas:
Rock on mänginud edukalt, kas äkki Baltikumi välismängijad sobiks paremini?
Tihtipeale on hea Baltikumi mängija 30 % kallim kui samasugune ameeriklane.
loll jutt, sügisel tuli selline info ,et see aasta Augustas ja Winny , Rocki mängujuhid tulid odavamalt kätte kui eelmine aasta ainuüksi Ingrami eest maksti. Ja vaevalt ka Gustas Rakveres hirmsat palka saab, alati leiab huvitavaid variante lähivälismaalt , kindlasti oli Skele esimene aasta odav variant. Pigem on see et otsitakse ameeriklasi , loodetakse suuremat Jackpotti, välja tuleb nagu ikka...
Labidaga ei maksa lüüa. Dilys nt kindlasti kallim kui Bamba D-Leaguest tulles. Üks on ikkagi Zalgrise kooliga ja pikalt areenil. Augustas ei saanudki väga kallis olla, mees pole ju peale Pärnu ennast kuskil tõestanud. Leedu pikad nt on väga väga kallid.
Ennast tõestanud ameeriklased on kallid nagu ka ennast tõestanud leedukad.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Mario
Kasutaja
Postitusi: 307
Liitunud: 13 Jaan 2009, 23:30

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Mario »

Kalevpoiss kirjutas:
vaim564 kirjutas:Ma arvan, et see "uus teadmine" põhineb müüdil nagu oleksid kohalikud tippmängijad odavamad kui leegionärid.
Tegelikult võivad väljas läbilööki üritavad ameeriklased mängida kommiraha eest, mille eest mõni kohalik "staar" ei võta sind jutulegi :)
Mina tean küll sellist müüti, et ameeriklased mängivad odavamlt kui kohalikud staarid. Seda, et mustad on kallimad kui omad mehed kuulen esimest korda.
Siinsamas foorumis on väidetud, et eestlased on odavamad, kuna kodu lähedal mängimise nimel nõustuvad nad väiksema palgaga.
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kalevpoiss »

Mario kirjutas:
Kalevpoiss kirjutas:
vaim564 kirjutas:Ma arvan, et see "uus teadmine" põhineb müüdil nagu oleksid kohalikud tippmängijad odavamad kui leegionärid.
Tegelikult võivad väljas läbilööki üritavad ameeriklased mängida kommiraha eest, mille eest mõni kohalik "staar" ei võta sind jutulegi :)
Mina tean küll sellist müüti, et ameeriklased mängivad odavamlt kui kohalikud staarid. Seda, et mustad on kallimad kui omad mehed kuulen esimest korda.
Siinsamas foorumis on väidetud, et eestlased on odavamad, kuna kodu lähedal mängimise nimel nõustuvad nad väiksema palgaga.
Pigem nad nõustuvad väiksema palgaga võrreldes sellega, mis nad välisklubis teeniksid. Olen täiesti kindel, et Dilyse ja Peciukeviciuse hind on järgmine hooaeg kõrgem kui sama eurochallenge statsiga ameeriklastel.
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Egert »

Alar Varrak: see, et võite pole palju tulnud, on ka treenerite süü

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak ütleb, et jõukohane olnuks VTB liiga alagrupi viimast kohta vältida.

•• Alar, hooaja alguses olid mängijad võitluslikumad ja paremad kui hooaja teises pooles. Millest see on olenenud?

Ebastabiilsusest. Meil on palju ühtlase tasemega mängijaid. Kalev/Cramo rahaliste võimaluste juures saame teisi võita ainult ühtse meeskonnana, aga selleks oleks vaja igas kohtumises nelja-viit meest, kes teevad oma kõva keskmise või hea etteaste. Hooaja alguse nappidest kaotustest on kahju. Mõni võit oleks kindlasti andnud suurema psühholoogilise tõuke. Mängisime üpris oma maksimumi lähedal. Kaotad napilt, siis teisel ja kolmandal korral… See jättis psühholoogilise jälje.

Paar aastat tagasi olime õnnelikud, kui kaotasime Prokomile vähem kui kümne punktiga. Oleme jõudnud seisu, kus kaotame kõvale klubile viie punktiga ja kriitikud ütlevad ikka maruvihaselt: olete kehvad.

•• Kalev/Cramo juhtkond püstitas ju sügisel eesmärgi, et tuleb hakata võitma. Mida teha, kui psühholoogiline kliima käib alla?

Võita on vaja. Võime kutsuda nõidasid või psühholooge… (Naerab.)

•• Või tuleb pidada kõnesid?

Hästi, paned kõne maha. Aga kui kõnet tuleb pidada igal nädalal, siis see ei mõju.

Me kõik lootsime, et võiks tulla läbimurdeaasta. Pinnas oli loodud. Saime EuroCupil kolm võitu, palju tasavägiseid mänge ja nappe kaotusi. Olen kriitikutega nõus, et meil võiks olla VTB liigas viis-kuus võitu. Kardan, et see oleks olnud absoluutne maksimum. Kas sellega oleksime jõudnud play-off’i? Ei, aga siis poleks jäänud alagrupis viimaseks. Võitmine tekitab hea tunde, saad minna enesekindlamalt järgmisele mängule. Tartu Rocki edu-seeria tõestab seda.

•• Kas uuel aastal tekkis meeskonnas nõrku lülisid ja osa mehi tegutses alla võimete?

Ei saa öelda, et keegi ei pingutanud. Ükskõik mis võistkonnaga on tegu, üldjuhul on konflikt õhus, kui oled palju kaotanud. Meil pole olnud suuri hõõrumisi ja konflikte.

•• Keegi pole isetsenud?

Ei. Loomulikult võib tekkida väike umbusk treeneri vastu. Seda peab mängijatelt küsima. Mitu asjaolu langesid kokku. Hooaja alguses lahkus Arbet, Veideman sai vigastada. Halb üllatus oli, et kaksiktornide tandem ei sobinud enam. Lõhkusime tandemi, Elegar ja Fall hakkasid teineteist asendama. Novembris lahkus Šķēle. Ka treeneritele võib tuhka pähe raputada.

•• Rain Veideman ütles pärast pühapäevast VTB liiga kaotust, et ei saagi võita, kui osa mehi pingutab, osa mitte. Kas see on tema subjektiivne hinnang?

Seda peab temalt küsima. Ta ei tohiks ajakirjandusele nii öelda, isegi kui nii mõtleb. Ei kujuta ette, keda ta silmas pidas. Ma ei saa öelda, et keegi pole tahtlikult pingutanud.

•• Vahepeal ei kasutanud sa Devin Gibsonit. Miks?

Tundsime talvel, et asi hakkas käest minema. Otsisime uut mängijat. Pakuti Millage’i, ta oli meilegi üllatuseks rahasummaga nõus. Teadsime, et ta pole samal tasemel nagu viis aastat tagasi, kui oli Balti liiga parim viskaja, aga tahtsime muutust teha. Mängujuht mõjutab koostööd kõige rohkem. Kuidas poliitiliselt korrektselt öelda? Me pole saanud temalt seda, mida lootsime. Mitmes mängus andsin talle rohkem minuteid, kui ta oleks väärinud. Teda oli vaja vormi viia, ta pidi võistkonnaga harjuma. Millage on hakanudki paremini mängima.

•• Teil oli juba kaks mängujuhti, Tanel Sokk ja Gibson. Millest neil vajaka jäi?

Enamikus mängudes oli nii, et üks kahest tegutses hästi. Sügisestes võidumängudes tegi Sokk head partiid, detsembris oli aga Gibson parem. Millage teeb õigeid liigutusi, hoiab palli kindlalt. Kokkuvõttes vastutavad ikkagi treenerid. Meie otsustasime katsetada.

•• Kas sa siis ei kasutanud katsetamise ajal mängijaid, kes olid momendil kõige paremad?

Meil pole staare, kes oleksid teistest selgelt üle. Kui Tanel tegutseks kogu aeg nii nagu võidumängudes, poleks probleem kasutada teda 30–35 minutit.

•• Kas teda segavad tervisehädad?

Ta on sageli vigastatud. Detsembris mängis valuvaigistite abil. Siis oli ka Veideman vigastusega väljas, uut mängijat alles otsisime. Seitse meest tõmbasid end tühjaks. Pikkade võistlusreiside ja tiheda mängugraafiku ajal ei saanud korralikult treenida. Riia VEF-i treener Ramunas Butautas imestas sügisel, kui kuulis meie mängugraafikust: „Kas olete hulluks läinud? Millal te treenite?” Pärast jõulupühi tegime tugeva jõutreeningu tsükli, et parandada hooaja teiseks pooleks mängijate kehalist töövõimet. Ilmselt oli see viga. Nad vajasid puhkust.

•• Missugune võimalus on olnud Indrek Kajupangal, Kristjan Kitsingul ja Toomas Raadikul teie klubis areneda?

Eelmisel hooajal polnud Kajupank koondise kandidaat, nüüd on kindlalt kandidaatide nimekirjas. Ta astus suure sammu edasi, aga peab saama stabiilsemaks. Me ei saanud jätta meeskonda nii Kitsingut kui ka Raadikut, mõlemale mänguaega ei jätkunud. Elegar sai vigastada ja siis oli mul kohe lihtsam kasutada Kitsingut põhiviisikus. Ta mängis hästi ja enam polegi põhjust teda algkoosseisust välja jätta. Olen kogu aja tundnud kuklal võidutaaka, hooaja alguseses ei tahtnud riske võtta. Nüüd on lihtsam vahetusi teha.

•• Mis saab järgmisest hooajast?

Mul on kolmeaastasest lepingust üks alles, aga milleks sellele praegu mõelda? Eesti liiga põhiturniir tuleb korralikult lõpetada, meeskond finaaliks vormi viia. Ütlen veel kord: heade asjade kokkulangemisel oleks meil olnud VTB liigas viis-kuus võitu ja keegi ei ütleks, et seis on halb. Et neid võite ei tulnud, on ka treenerite süü.

Kalev/Cramo ootab ikka maksuameti otsust

Maksu- ja tolliamet (EMTA) on juba pool aastat uurinud Kalev/Cramo korvpalliklubi rahalisi tehinguid, eeskätt mängijatele stipendiumide maksmist. Klubi juht Ivar Valdmaa ütles, et enne EMTA otsust ei ole võimalik tulevikukavast rääkida.

„Maksuamet on võtnud meid kui märtriks,” sõnas Kalev/Cramo korvpalliklubi peatreener Alar Varrak. „Juhul kui süsteemi muudetakse, peavad kõik klubid alustama mängijatele stipendiumi asemel palga maksmist. Juhul kui meilt varasemate hooaegade eest maksude tasumist nõutakse, paneb see klubi väga raskesse seisu. Siis peab leidma raha nii uueks hooajaks kui ka võimaliku maksunõude tasumiseks.”


http://epl.delfi.ee/news/sport/alar-var ... d=68284349" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
Soho
Kasutaja
Postitusi: 2814
Liitunud: 11 Apr 2008, 20:55

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Soho »

Kalkun Lahkab Cramo seisu .. ja tulevikku.
Ehk visuaalne stipi kadumise näide.
http://sport.err.ee/v/spordipoliitika/c ... 71f03c0b5b" onclick="window.open(this.href);return false;
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Mehed ei nuta saates oli pisut juttu Cramo tulevikust, midagi positiivset kahjuks väga kuulda ei olnud.
Paju ütles, et ta loodab väga, et Cramo jätkab võimalikult tugeval tasemel aga lisas juurde, et ei tahagi oma arvamust ja ennustust öelda. Millest võib vist järeldada, et ainult helesinine lootus ongi, kuluaariinfo räägib teist juttu.
Pahv lisas, et samal tasemel klubi kindlasti ei jätka, millega nõustus ka Paju.
Mis aga minu jaoks huvitav, Paju ütles, et kui sama eelarve juures palgafond isegi maksude tõttu mitukümmend protsenti väheneb, peaks see olema suurem kui Rockil tänavu (tema sõnad). Ma tunnistan, et minu jaoks on see üllatus, kui väide tõele vastab ning sisendab pisut jätkamise osas optimismi. Arvasin, et see vahe on mõnevõrra väiksem. Eriti väidete põhjal, et Talts ja Dorbek olevat rahaga üle löödud.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

KalevRuus kirjutas:Mehed ei nuta saates oli pisut juttu Cramo tulevikust, midagi positiivset kahjuks väga kuulda ei olnud.
Paju ütles, et ta loodab väga, et Cramo jätkab võimalikult tugeval tasemel aga lisas juurde, et ei tahagi oma arvamust ja ennustust öelda. Millest võib vist järeldada, et ainult helesinine lootus ongi, kuluaariinfo räägib teist juttu.
Pahv lisas, et samal tasemel klubi kindlasti ei jätka, millega nõustus ka Paju.
Mis aga minu jaoks huvitav, Paju ütles, et kui sama eelarve juures palgafond isegi maksude tõttu mitukümmend protsenti väheneb, peaks see olema suurem kui Rockil tänavu (tema sõnad). Ma tunnistan, et minu jaoks on see üllatus, kui väide tõele vastab ning sisendab pisut jätkamise osas optimismi. Arvasin, et see vahe on mõnevõrra väiksem. Eriti väidete põhjal, et Talts ja Dorbek olevat rahaga üle löödud.
Kes neid asju täpselt teab. Palgafondis on kindlasti eri aspekte- Cramo puhul nt juba see, et kas seal on ka summasid, mida võlgu ollakse nn mitmele 2008-2009 mängijale. Kindlasti on ka Cramol nn abiteenistujad 100% palgal, mida Rockil ei pruugi olla (TÜ Sk palgal).
“I know it when I see it” - Potter Stewart
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Kes neid asju täpselt teab. Palgafondis on kindlasti eri aspekte- Cramo puhul nt juba see, et kas seal on ka summasid, mida võlgu ollakse nn mitmele 2008-2009 mängijale. Kindlasti on ka Cramol nn abiteenistujad 100% palgal, mida Rockil ei pruugi olla (TÜ Sk palgal).
Seda muidugi, neid aspekte on veel palju - kas maksta tuleb ka saali eest või on see tasuta, kas eelarvesse on sissearvestatud ka noortemeeskonnad jne. Aga küllap ka Paju neid nüansse teab ja tahtis öelda vaid seda, et isegi rahalises mõttes märkimisväärne langus ei pruugi veel tähendada langemist K-Kalevi või Valga tasemele. Või üldse uste sulgemist. Õnnestunud komplekteerituse ja hea duhhi korral saaks Balti liigas ja ehk ka Eurochallenges tegusid teha ka väiksema papi puhul.
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kalevpoiss »

KalevRuus kirjutas:
Kes neid asju täpselt teab. Palgafondis on kindlasti eri aspekte- Cramo puhul nt juba see, et kas seal on ka summasid, mida võlgu ollakse nn mitmele 2008-2009 mängijale. Kindlasti on ka Cramol nn abiteenistujad 100% palgal, mida Rockil ei pruugi olla (TÜ Sk palgal).
Seda muidugi, neid aspekte on veel palju - kas maksta tuleb ka saali eest või on see tasuta, kas eelarvesse on sissearvestatud ka noortemeeskonnad jne. Aga küllap ka Paju neid nüansse teab ja tahtis öelda vaid seda, et isegi rahalises mõttes märkimisväärne langus ei pruugi veel tähendada langemist K-Kalevi või Valga tasemele. Või üldse uste sulgemist. Õnnestunud komplekteerituse ja hea duhhi korral saaks Balti liigas ja ehk ka Eurochallenges tegusid teha ka väiksema papi puhul.
No AK uudistes väideti, et Cramo eelarve on 1,1 milli ja sellest läheb 10% saalirendiks. Päris korralik summa, kui selle saaks maksuvabalt mängijatele palgaks maksta.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

KalevRuus kirjutas:
Kes neid asju täpselt teab. Palgafondis on kindlasti eri aspekte- Cramo puhul nt juba see, et kas seal on ka summasid, mida võlgu ollakse nn mitmele 2008-2009 mängijale. Kindlasti on ka Cramol nn abiteenistujad 100% palgal, mida Rockil ei pruugi olla (TÜ Sk palgal).
Seda muidugi, neid aspekte on veel palju - kas maksta tuleb ka saali eest või on see tasuta, kas eelarvesse on sissearvestatud ka noortemeeskonnad jne. Aga küllap ka Paju neid nüansse teab ja tahtis öelda vaid seda, et isegi rahalises mõttes märkimisväärne langus ei pruugi veel tähendada langemist K-Kalevi või Valga tasemele. Või üldse uste sulgemist. Õnnestunud komplekteerituse ja hea duhhi korral saaks Balti liigas ja ehk ka Eurochallenges tegusid teha ka väiksema papi puhul.
Noh, suht-koht otseallikast on info pigem selline, et kui MTA otsustab sama teha, mis Reimile, siis ei jätkata või jätkatakse nn Ehitustööriistana. Äkki on seisukohad muutunud, ei tea. Aga inimlikus mõttes saan aru, paistis ka Reimi reaktsioon tegelikult olevat selline, et "mooramaamees on oma töö teinud...".
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Mis palga maksmisesse puutub siis enamik Eesti müügimehi on tööl agendilepinguga mitte töölevõtulepinguga.
See tähendab, et nad teevad enda firmaga alltöövõttu enda nn tööandjale. Siis ei pea sotsmaksu (33 %) maksma.
Tänapäeval on teatavasti firma tegemine 200 euri ja 10 min töö, täiesti seaduslik tegevus ka loomulikult.
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas japs »

Rio kirjutas:Mis palga maksmisesse puutub siis enamik Eesti müügimehi on tööl agendilepinguga mitte töölevõtulepinguga.
See tähendab, et nad teevad enda firmaga alltöövõttu enda nn tööandjale. Siis ei pea sotsmaksu (33 %) maksma.
Tänapäeval on teatavasti firma tegemine 200 euri ja 10 min töö, täiesti seaduslik tegevus ka loomulikult.
Ega see ka nüüd lõpuni päästa, ka oma firmast on vaja raha välja võtta. Aga kokku muidugi hoiab.
Sisuliselt koosneb see kolmest osast:
1. Mängitakse arvetega st makstakse firma arvega isiklike asju
2. Firmast võetakse välja tulu st makstakse tulumaks
3. Mingi osa makstakse endale palgana st makstakse nii sotsiaalmaksud, kui tulumaks.

Viimane osa on muidugi kõige kulukam, kuid juba sotsiaalkindlustuse saamiseks on seda vaja. Lisaks on seaduses olemas selline punkt, et isegi kui paberite järgi võetakse firmast välja tulu (makstakse tulumaks), aga sisuliselt makstakse endale palka võib maksuamet järgi küsida ka sotsmaksud st sisu peab vastama vormile. Sisuliselt tähendab see seda, et suure tuluga firmaomanik, ei saa endale maksta miinimumi ning ülejäänut võtta välja tuluna. Leida tuleb mingi mõistlik tasakaal.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

japs kirjutas:
Rio kirjutas:Mis palga maksmisesse puutub siis enamik Eesti müügimehi on tööl agendilepinguga mitte töölevõtulepinguga.
See tähendab, et nad teevad enda firmaga alltöövõttu enda nn tööandjale. Siis ei pea sotsmaksu (33 %) maksma.
Tänapäeval on teatavasti firma tegemine 200 euri ja 10 min töö, täiesti seaduslik tegevus ka loomulikult.
Ega see ka nüüd lõpuni päästa, ka oma firmast on vaja raha välja võtta. Aga kokku muidugi hoiab.
Sisuliselt koosneb see kolmest osast:
1. Mängitakse arvetega st makstakse firma arvega isiklike asju
2. Firmast võetakse välja tulu st makstakse tulumaks
3. Mingi osa makstakse endale palgana st makstakse nii sotsiaalmaksud, kui tulumaks.

Viimane osa on muidugi kõige kulukam, kuid juba sotsiaalkindlustuse saamiseks on seda vaja. Lisaks on seaduses olemas selline punkt, et isegi kui paberite järgi võetakse firmast välja tulu (makstakse tulumaks), aga sisuliselt makstakse endale palka võib maksuamet järgi küsida ka sotsmaksud st sisu peab vastama vormile. Sisuliselt tähendab see seda, et suure tuluga firmaomanik, ei saa endale maksta miinimumi ning ülejäänut võtta välja tuluna. Leida tuleb mingi mõistlik tasakaal.
Saab ka maksta endale dividende, aga vot ei mäleta palju sealt peab ära maksma
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas japs »

Rio kirjutas:
japs kirjutas:
Rio kirjutas:Mis palga maksmisesse puutub siis enamik Eesti müügimehi on tööl agendilepinguga mitte töölevõtulepinguga.
See tähendab, et nad teevad enda firmaga alltöövõttu enda nn tööandjale. Siis ei pea sotsmaksu (33 %) maksma.
Tänapäeval on teatavasti firma tegemine 200 euri ja 10 min töö, täiesti seaduslik tegevus ka loomulikult.
Ega see ka nüüd lõpuni päästa, ka oma firmast on vaja raha välja võtta. Aga kokku muidugi hoiab.
Sisuliselt koosneb see kolmest osast:
1. Mängitakse arvetega st makstakse firma arvega isiklike asju
2. Firmast võetakse välja tulu st makstakse tulumaks
3. Mingi osa makstakse endale palgana st makstakse nii sotsiaalmaksud, kui tulumaks.

Viimane osa on muidugi kõige kulukam, kuid juba sotsiaalkindlustuse saamiseks on seda vaja. Lisaks on seaduses olemas selline punkt, et isegi kui paberite järgi võetakse firmast välja tulu (makstakse tulumaks), aga sisuliselt makstakse endale palka võib maksuamet järgi küsida ka sotsmaksud st sisu peab vastama vormile. Sisuliselt tähendab see seda, et suure tuluga firmaomanik, ei saa endale maksta miinimumi ning ülejäänut võtta välja tuluna. Leida tuleb mingi mõistlik tasakaal.
Saab ka maksta endale dividende, aga vot ei mäleta palju sealt peab ära maksma
See on üks osa minu punktist 2. Iga punkti saaks veel täpsustada..
Vasta