Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
Kasutaja avatar
Soho
Kasutaja
Postitusi: 2814
Liitunud: 11 Apr 2008, 20:55

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Soho »

Kalevpoiss kirjutas:No tahaks loota, et MTA-s tullakse ikka mõistusele ja ei lammutata lambist Eesti viimase 4 aasta meisterklubi laiali. See, et tegemist on Eesti mõistes tippklubig on asja üks pool. Teine pool on see, et kõik ju teavad, et kõik klubid maksavad stipendiume. Siis tuleks MTA-l ka põhjendada miks esitati nõue ainult Cramole. Ei saa ju olla nii, et kõik sajad spordiklubid sooritasid kuriteo ja ainult 5 tükksi juhuslikkuse alusel valiti välja ja poodi üles. Tahaks loota, et MTA-le piisab sellest, et said Reimi kooliga kohut käia. Kui mingit hiigelnõuet ei esitata, siis tuleb sellega leppida, et eelarvest kulub palkdele ca. 25% rohkem ja selle võrra eelarve väheneb. Pole just asi, mille üle rõõmustada aga kindlasti ei sunni uksi kinni panema.
Siin pole mingit kuritegu. See , et seaduses on auk sees , mis lubab nii teha ei tohiks olla karistatav selle kasutajale, vaid selle eest peaks vastutama isikud , kes selle seaduse kirja panid sellisel kujul.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3606
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

varraku emotsioonidest raadiointekas võib välja lugeda, et tal oli meeskonna toetus kogu aeg siiski olemas, ka siis, kui asi tundus tõesti väga hapu. Üldiselt kipub tänapäeval olema nii, et treener lendab eelkõige siis, kui tal enam meeskonna toetust või usku pole või omanik teeb sule sappa. Messina võib endale lubada diktaatorlust, ta saab mehi valida, kui vaja.
Kokkuvõttes Varrakule muidugi ikka väga suur kogemus, kuidas pinge all töötada ning et meeskonnal peab olema ka plaan b. Iseenesest motivaatorina ja meeskonna kooshoidjana tundub, et teda alahinnati kõvasti. Elegar, Vlad jm välismaalaste punt, pluss noored rahutud eestlased- see pole üldse nii kerge punt, et respekt välja teenida, kuid vaim tundus siiski meeskonnas vastu pidavat.
Kahjuks VTb hooaja suhtes ikkagi vaimust vaid ei piisa- langeb üks kaks meest rivist ja tulevad asemele mänguvormist kaugel olevad asendused, seda selles liigas ei korva. Ka tundub, et taktikaga mitte. Seesama Nižni, kelle üle võitu me siin kõik ootasime keevitas nüüd Himkile.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Minu arvates Varrak siiski ebaõnnestus see hooaeg ( puhtalt minu arvamus, ärge näkku lööge ).
Nagu ta ise ütles, et enamik mänge kaotati alla 10 punktiga, siis oleks võinud saada ikka 5-6 võitu kätte kuna mängitavaid vastaseid oli küll.
Näeksin teda abitreenerina Kalevis edasi.
Kasutaja avatar
GWallace
Kasutaja
Postitusi: 191
Liitunud: 09 Dets 2013, 18:57

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas GWallace »

Minul on hoopis mõttes üks selline palju huvitavam variant. Nimelt tuleks Varrakule kindlasti kasuks nt üks aasta välismaal abitreenerina, Müürsepp võiks Kalevis peatreeneri koha üle võtta. Kuigi Varrak on seda öelnud, et ta enam abitreener ei sooviks olla. Samas, ma näen Alaris seda potentsiaali olla üks väga hea treener. Näiteks Kuusmaas ma seda nii väga ei näinud, tema on karm vend, aga mitte niivõrd taktik. Alar on just taktikalise poole pealt päris tugev, karm olek vajab järgi tulemist, aga nagu Mürkagi ütles, et ta ei kahtlegi, et see ükskord tuleb!
Kasutaja avatar
nub4you
Kasutaja
Postitusi: 1541
Liitunud: 29 Dets 2009, 16:56

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas nub4you »

Rio kirjutas:Minu arvates Varrak siiski ebaõnnestus see hooaeg ( puhtalt minu arvamus, ärge näkku lööge ).
Nagu ta ise ütles, et enamik mänge kaotati alla 10 punktiga, siis oleks võinud saada ikka 5-6 võitu kätte kuna mängitavaid vastaseid oli küll.
Näeksin teda abitreenerina Kalevis edasi.
Eks need napid kaotused jäidki kogemuste taha kinni. Oli ju palju mänge, kus viimasel veerandil või üldse viimaste minutitega mängiti võidud maha. Varrakul on potensiaali küllaga treenerina, lihtsalt on tegu veel noore ja üsna kogenematu treeneriga.
Pilt

Pilt
sequa
Kasutaja
Postitusi: 960
Liitunud: 14 Nov 2011, 23:21

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas sequa »

Alvar Tiisler FB-s siis üles riputand Varraku hinnangud mängijatele. Vihje: ainus mängija, kelle puhul ta "diplomaat" hinnangutes polnud, oli Bamba Fall.
Viimati muutis sequa, 23 Mai 2014, 13:43, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
GWallace
Kasutaja
Postitusi: 191
Liitunud: 09 Dets 2013, 18:57

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas GWallace »

Tegelikult on see ikka uskumatu, kuidas Bamba Fall ära vajus küll. Varrak ju veel mainis ka, et kasutati temaga igasugu vahendeid, karjuti, räägiti rahulikult, aga tulemust ikka ei tulnud. Minule isiklikult tundus, et ju tema läbisaamine Frankiga lihtsalt ei olnud enam see. Kui Franki üks mäng ei olnud, siis Bamba tegi ikka päris korraliku esituse, mälu järgi oli VTB mäng.

Endale tundub veidi uskumatu see, et kuigi Varrak nagu ei olnud rahul kohati Abbotti tegutsemisega, siis ta kasutas teda finaalseeria kõikides mängudes. Uskumatu ei olegi see, et ta mängis, aga just see, et Kajupanga pingile mängis. Ju siis tunnetas, et Kajupanga psühholoogiline pool ei ole piisavalt tugev. Minu arvates täitis Abbott oma rolli finaalseerias igati eeskujulikult ära.
Kasutaja avatar
Travis Reed
Kasutaja
Postitusi: 200
Liitunud: 24 Mai 2007, 19:48
Asukoht: Jõgeva

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Travis Reed »

sequa kirjutas:Alvar Tiisler FB-s siis üles riputand Varraku hinnangud mängijatele. Vihje: ainus mängija, kelle puhul ta "diplomaat" hinnangutes polnud, oli Bamba Fall.
Äkki jagad lehte, sooviks ka lugeda hinnanguid, ise hetkel ei leidnud!
sequa
Kasutaja
Postitusi: 960
Liitunud: 14 Nov 2011, 23:21

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas sequa »

kopeerin siia:

Korvpallihooaeg on saanud oma lõpu ja aeg on teha kokkuvõtteid. Milline oli Kalev/Cramo mängijate hooaeg peatreeneri Alar Varraku silma läbi?
FOTO: Siim Semiskar

Curtis Millage - Minul oli temaga väga hea klapp. See on väga meeldiv tunne, kui mängujuht ja peatreener mõistavad üksteist tihtipeale isegi niimoodi, et midagi ei pea ütlema. Finaalides oli juba selline olukord, kus ma tahtsin talle midagi öelda ning ta sai juba enne minu juttu aru, et mäng on vaja kas kiiremaks või rahulikumaks teha. Tal võttis minuga harjumine aega ja teiseks ei olnud ta siia tulles nii heas vormis. Minul oli temaga algusest peale kohe hea klapp, me saime üksteisest aru ja see on väga meeldiv tunne, kui mängujuht mõistab sind poole pilgu pealt.

Tanel Sokk - Kui tähele panite, siis hooaja alguse mängud, mis me võitsime ka, mängis Tanel Sokk 25-30 minutit ja tegi ka statistiliselt väga head mängud ning Gibson oli absoluutselt varumängujuht. Ma olen seda Tanelile öelnud nelja silma all ka, et tal on meeletud võimed. 1-1 rünnak, liigutustearsenal rünnakul on väga kihvtid. Ainuke mure on temaga see, et ta on natuke vigastustealdis ja sellega ta ühtlasi kaotab ka oma vormi. Vigastuste tõttu kukub ta vormist välja ja kaotab oma mõnusad liigutused. Kui ta on vormis, siis võiks ta minu meelest mängida väga kõrgel tasemel.

Rain Veideman - Veideman on mulle kogu aeg meeldinud, juba aastaid. Olen teda ennegi kutsunud, kuid ta oli lepingute seotud. Sel aastal õnnestus mul temaga koostööd teha. Eks see võib-olla harjumatu oli tema jaoks. Need satsid, kus ta on olnud, on ta olnud rünnakumootor. Selge on see, et Kalev/Cramos ei olnud ta roll nii suur kui varasemates klubides. See harjumine võttis tal veidike asi. Teine asi, mis ma talle soovitasin, oli see, et VTB ja Eurocupi tasemel peab ta oma rünnakuarsenali vähekene kohendama. Kui siin Eesti liigas tema läbimurre ja lay-up toimib väga hästi, siis VTB-s enam nii hästi ei toiminud. Mulle on ta alati meeldinud ja ta ei petnud mu lootusi kuskilt otsast. Jällegi, kaks vigastust hooaja jooksul, sellest oli kahju. Teisest küljest, ma ütlesin talle ka seda üks hetk, et ühes asjas on ta kõva sammu edasi teinud - see on kaitsemäng. Kui varasemad aastad oli meil ka koondises natuke mure, et ta ei saanud kõige paremaid vendi katta ja ei saanud nendega hakkama, siis tänasel päeval ei näe ma ühtegi probleemi. Ta on kaitses kõva sammu edasi teinud.

Devin Gibson (lahkus klubist aprillikuus) - Tubli vend, mul ei olnud ühtegi halba sõna talle. Vend oli trennis, pingutas, rabeles. Need mängud, mis me võitsime, oli Sokk ikkagi põhitegija rollis. Ta võib-olla statistiliselt pani seal 10 punkti, 7 söötu, aga ta ei olnud selline mängujuht, kellega mul oleks olnud hea klapp. Ta ei olnud selline mängujuht, kes oleks nö. perekonna seal väljakul õnnelikuna hoidnud. Ta proovis küll, aga pall ei liikunud ja balanssi meie rünnakutes ei olnud nagu oli Millage'iga. Mõne teise treeneriga oleks ta võib-olla rohkem säranud ning mõnele teisele treenerile oleks see stiil rohkem sobinud. Mulle isiklikult ei sobinud, aga individuaalses plaanis ei olnud mul talle etteheiteid.

Kristjan Makke - Soovisin eilegi veel Makkele ekstra meistritiitli puhul õnne. Tegelikult oleme Makkega kontaktis olnud juba kaks aastat. Mina olen Makkele pakkunud Kalevis mängimise võimalust juba mitu hooaega. Ta käib ülikoolis, tahab lõpetada ära ja me oleme omavahel rääkinud, et ega tema ambitsioon ei ole enam Euroliigasse jõuda. Ta on korralik töömees, ta ei tee numbrit sellest, kui ei saa mõni mäng mängida. Kui vaja, teeb oma 5-10 minutit auga ära - selles mõttes on ta tubli mees. Ta teadis väga hästi, kui ta siia tuli, et ta jääb varumängijaks ning kui vaja, siis peab põllul oma minutid ära tegema. Ta sai oma rolliga suurepäraselt hakkama.

Kristo Mangelsoo - Mangelsooga peab natuke minema ajas tagasi. Ta on väga õnnetu karjääriga noormängija, kes praktiliselt jättis kõik noortesarjad vigastuste tõttu vahele. Mangelsoo tegi silmnähtava arenguhüppe eelmise hooaja lõpus ja selle hooaja alguses, kui ta sai oma keha korda. Ta sai tugevamaks, visuaalselt on juba näha, et mees on musklis ja ta on füüsiliselt valmis võitlema. Eks tal võtab see kõik natuke kauem aega, nüüd on vaja teha järgmine samm. Nüüd ta sai oma keha korda, nüüd ta peab trennis pallitunnetuse ja kõik paika saab ning küll need minutid ka tulevad. Temaga peab olema kannatlik, kui tal muidugi endal jõudu ja jaksu jätkub. Ma arvan, et temast saab küps mängumees 25-26-selt.

Ty Abbott - Ta on tubli, vinge, füüsiliselt võimas, viskab, aga samas ta peab olema õnnega tänulik, et talle sai ka päris palju asju andeks antud. Just tänu oma võitluslikkusele andsime talle andeks siin mõned puudused. Ta tihtipeale kippus isetsema, võttis väga palju raskeid viskeid enda peale ja see võistkonnamäng ei olnud kõige parem, kui ta oli väljakul. Ta on absoluutselt vinge kutt, ma ise oleks pidanud temaga teistsugune olema. Kui me mängud võitsime, siis kui tähele panite, polnud tema roll statistiliselt sugugi nii suur. Mõnes mängus viskas ka 30 punkti, aga me ikkagi kaotasime. Ma arvan, et minu enda prohmakas natuke, oleks pidanud temaga karmim olema või teistsugune. Ei olnud see võistkonnamäng temaga koos olles kõige parem, aga individuaalses plaanis üks paremaid vendi. Tema füüsilisus, töötahe, rabeleb, võitleb, hüppab, jookseb - ta on üks korralik kihvt ameeriklane!

Indrek Kajupank - Kajupank on tegelikult üks mu lemmikuid. Kajupank on Eesti mõistes oma parameetritelt üks väheseid number kolme positsiooni mängijaid. Kõikide asjade summana on ta üks korralik euro "kolm". Tihtipeale on meil number kolme peal lühemad vennad. Ta on kihvt vend, natuke peab ta psühholoogiselt vähe kõvemaks saama. Ma olen talle seda öelnud ka, et mis ta pabistab. Liiga palju mõtleb ja analüüsib oma asju üle ning liiga palju sisemiselt pabistab. Kõik on tal olemas - vise, kiirus, jõud. Ma ütlesin talle, et võta rahulikult ja mängi, aga ta natuke pabistab üle. Kui ta seal hooaja keskel mängis vingelt, siis oli tema kehakeelest näha, et ta oli enesekindel. Peale seda tuli tal vigastus, siis tuli Arbet ja ta enesekindlus lõi jälle kõikuma. Ma ütlen, et "Kajupank, ära pabista, sul on kõik olemas ja sinus on midagi kihvti sees."

Gregor Arbet - Kõik teavad tema plusse-miinuseid. Vaadake, kuidas ta finaalseerias Simpsonit kattis. Need punktid, mis Simpson pani, oli enamasti kellegi teise vastu, kui Gregor oli pingil. Selge on see, et see Kreeka poolaasta ei mõjunud talle kõige paremini. Alguses kui ta tuli ja ei olnud palju mängida saanud, siis tema kehakeelest ei pakatanud ka enesekindlust. Samas, finaalseerias tõestas ta jällegi, et on Eesti üks parimaid tagamängijaid.

Vlad Moldoveanu - Ta on jällegi üks mängija, kes väärib kogu oma oleku, suhtumisega, täisprofessionaalsusega kiidusõnu. Tal ei olnud mingit "fa-fa" olekut, kui pani 20 punkti. Ta kuulas, tahtis. Selge on see, tal ei ole Jumala poolt antud selliseid füüsilisi eeldusi nagu näiteks Elegarile või Abbottile. Tal ei ole sellist plahvatuslikku jõudu või massi, mis siis, et ta möllab jõusaalis kõvasti. See natukene ahendab kaitses ta võimalusi. Kaitse poole pealt oli meil temaga hooaja jooksul pidevalt probleeme, aga ta kompenseeris selle oma rünnaku ja suhtumisega. Rünnakuarsenali poolest võiks ta mängida kindlasti Euroliigas.

Frank Elegar - Frank kuulus ka nende mängijate hulka, kellega mul oli kohe hea suhe. Ta pingutas, rabeles, võitles - vahet polnud kas see oli eestikate mäng või tavaline trenn või VTB mäng. Vend tuli ja pani hambad ristis kogu aeg, ta oli vihane ka veel, kui mõni teine vend kõrval ei pingutanud või lasi liiga kergelt läbi. Ta on selline mees nagu Tel Avivi Maccabis on Alex Tyus, täiesti sarnane mängija. Kui tema ümber on head mängijad, siis oma laudade, pealtpanekutega, võitlusega, ka jooksmisega, on ta super. Tal ei ole ka võib-olla sellist loomulikult annet antud korvpallurina, et oleks hea põrgatustehnika või head visketunnet. Tal on veel seal vallas areneda, aga on ta on väga kihvt vend ja peale hooaja lõppu oli ta kohe üks vend, kes sai peatreenerilt kallistuse ning soovisin talle kõike-kõike paremat, mis elu talle toob.

Bamba Fall - Ma arvan, et Bamba peab ise peeglisse vaatama. Me tahtsime samamoodi jätkata, et Elegar ja Fall on korvi all need kaksiktornid. Kõik algas nagu hästi, aga kohe esimestest mängudest peale oli selge, et miski ei ole päris see. Kuna Elegar võitles ja möllas edasi, siis ta roll hakkas järjest kahanema. Kõik nipid, mis teada on, on tema peal järgi proovitud. Tema peale on karjutud, tema peale on karjutud nelja silma all, karjutud võistkonna ees, temaga on nelja silma all rahulikult räägitud, temaga on rahulikult räägitud võistkonna ees. Me oleme kasutanud muid vahendeid, k.a psühholoogi abi. Kõik võimalused me proovisime, et ta tuleks ja teeks, aga ei tulnud. Mis see täpne põhjus oli, seda peab ta küll ise vastama. Kohe algusest peale oli näha, et pole päris see. Ma ei tea, kas ta tundis end liiga mugavalt või just liiga mitte-mugavalt, kuna ta jäi Franki varju. Kahju, et nii läks. Ta oli üks suur põhjus, miks meil nii mõnigi võit jäi korjamata, sest ta oli meil üks enimmakstud mängijaid, kellega me arvestasime, et ta on kõva vend. Ei tulnud sealt midagi, väga kahju.

Kristjan Kitsing - Tubli vend. Oli ka hooaja alguses natuke ebalev ja ei osanud mida teha. Kõigile mängijatele on see õpetuseks, et kui sa kuulad tähelepanelikult treenereid ja sa proovid teha kõik nii nagu treener sulle ütleb, siis iga mängija tunneb, kuidas usaldus tema vastu tõuseb ning kuidas mänguminutid tõusevad. Ta on väga kihvt vend ja ma arvan, et Eesti koondisele üks korralik pikk jälle juures. Ma usun, et ta on nii õpivõimeline, et tema areng veel jätkub ja see pole sugugi tema tipp.
Kasutaja avatar
Travis Reed
Kasutaja
Postitusi: 200
Liitunud: 24 Mai 2007, 19:48
Asukoht: Jõgeva

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Travis Reed »

sequa kirjutas:kopeerin siia:

Korvpallihooaeg on saanud oma lõpu ja aeg on teha kokkuvõtteid. Milline oli Kalev/Cramo mängijate hooaeg peatreeneri Alar Varraku silma läbi?
FOTO: Siim Semiskar

Curtis Millage - Minul oli temaga väga hea klapp. See on väga meeldiv tunne, kui mängujuht ja peatreener mõistavad üksteist tihtipeale isegi niimoodi, et midagi ei pea ütlema. Finaalides oli juba selline olukord, kus ma tahtsin talle midagi öelda ning ta sai juba enne minu juttu aru, et mäng on vaja kas kiiremaks või rahulikumaks teha. Tal võttis minuga harjumine aega ja teiseks ei olnud ta siia tulles nii heas vormis. Minul oli temaga algusest peale kohe hea klapp, me saime üksteisest aru ja see on väga meeldiv tunne, kui mängujuht mõistab sind poole pilgu pealt.

Tanel Sokk - Kui tähele panite, siis hooaja alguse mängud, mis me võitsime ka, mängis Tanel Sokk 25-30 minutit ja tegi ka statistiliselt väga head mängud ning Gibson oli absoluutselt varumängujuht. Ma olen seda Tanelile öelnud nelja silma all ka, et tal on meeletud võimed. 1-1 rünnak, liigutustearsenal rünnakul on väga kihvtid. Ainuke mure on temaga see, et ta on natuke vigastustealdis ja sellega ta ühtlasi kaotab ka oma vormi. Vigastuste tõttu kukub ta vormist välja ja kaotab oma mõnusad liigutused. Kui ta on vormis, siis võiks ta minu meelest mängida väga kõrgel tasemel.

Rain Veideman - Veideman on mulle kogu aeg meeldinud, juba aastaid. Olen teda ennegi kutsunud, kuid ta oli lepingute seotud. Sel aastal õnnestus mul temaga koostööd teha. Eks see võib-olla harjumatu oli tema jaoks. Need satsid, kus ta on olnud, on ta olnud rünnakumootor. Selge on see, et Kalev/Cramos ei olnud ta roll nii suur kui varasemates klubides. See harjumine võttis tal veidike asi. Teine asi, mis ma talle soovitasin, oli see, et VTB ja Eurocupi tasemel peab ta oma rünnakuarsenali vähekene kohendama. Kui siin Eesti liigas tema läbimurre ja lay-up toimib väga hästi, siis VTB-s enam nii hästi ei toiminud. Mulle on ta alati meeldinud ja ta ei petnud mu lootusi kuskilt otsast. Jällegi, kaks vigastust hooaja jooksul, sellest oli kahju. Teisest küljest, ma ütlesin talle ka seda üks hetk, et ühes asjas on ta kõva sammu edasi teinud - see on kaitsemäng. Kui varasemad aastad oli meil ka koondises natuke mure, et ta ei saanud kõige paremaid vendi katta ja ei saanud nendega hakkama, siis tänasel päeval ei näe ma ühtegi probleemi. Ta on kaitses kõva sammu edasi teinud.

Devin Gibson (lahkus klubist aprillikuus) - Tubli vend, mul ei olnud ühtegi halba sõna talle. Vend oli trennis, pingutas, rabeles. Need mängud, mis me võitsime, oli Sokk ikkagi põhitegija rollis. Ta võib-olla statistiliselt pani seal 10 punkti, 7 söötu, aga ta ei olnud selline mängujuht, kellega mul oleks olnud hea klapp. Ta ei olnud selline mängujuht, kes oleks nö. perekonna seal väljakul õnnelikuna hoidnud. Ta proovis küll, aga pall ei liikunud ja balanssi meie rünnakutes ei olnud nagu oli Millage'iga. Mõne teise treeneriga oleks ta võib-olla rohkem säranud ning mõnele teisele treenerile oleks see stiil rohkem sobinud. Mulle isiklikult ei sobinud, aga individuaalses plaanis ei olnud mul talle etteheiteid.

Kristjan Makke - Soovisin eilegi veel Makkele ekstra meistritiitli puhul õnne. Tegelikult oleme Makkega kontaktis olnud juba kaks aastat. Mina olen Makkele pakkunud Kalevis mängimise võimalust juba mitu hooaega. Ta käib ülikoolis, tahab lõpetada ära ja me oleme omavahel rääkinud, et ega tema ambitsioon ei ole enam Euroliigasse jõuda. Ta on korralik töömees, ta ei tee numbrit sellest, kui ei saa mõni mäng mängida. Kui vaja, teeb oma 5-10 minutit auga ära - selles mõttes on ta tubli mees. Ta teadis väga hästi, kui ta siia tuli, et ta jääb varumängijaks ning kui vaja, siis peab põllul oma minutid ära tegema. Ta sai oma rolliga suurepäraselt hakkama.

Kristo Mangelsoo - Mangelsooga peab natuke minema ajas tagasi. Ta on väga õnnetu karjääriga noormängija, kes praktiliselt jättis kõik noortesarjad vigastuste tõttu vahele. Mangelsoo tegi silmnähtava arenguhüppe eelmise hooaja lõpus ja selle hooaja alguses, kui ta sai oma keha korda. Ta sai tugevamaks, visuaalselt on juba näha, et mees on musklis ja ta on füüsiliselt valmis võitlema. Eks tal võtab see kõik natuke kauem aega, nüüd on vaja teha järgmine samm. Nüüd ta sai oma keha korda, nüüd ta peab trennis pallitunnetuse ja kõik paika saab ning küll need minutid ka tulevad. Temaga peab olema kannatlik, kui tal muidugi endal jõudu ja jaksu jätkub. Ma arvan, et temast saab küps mängumees 25-26-selt.

Ty Abbott - Ta on tubli, vinge, füüsiliselt võimas, viskab, aga samas ta peab olema õnnega tänulik, et talle sai ka päris palju asju andeks antud. Just tänu oma võitluslikkusele andsime talle andeks siin mõned puudused. Ta tihtipeale kippus isetsema, võttis väga palju raskeid viskeid enda peale ja see võistkonnamäng ei olnud kõige parem, kui ta oli väljakul. Ta on absoluutselt vinge kutt, ma ise oleks pidanud temaga teistsugune olema. Kui me mängud võitsime, siis kui tähele panite, polnud tema roll statistiliselt sugugi nii suur. Mõnes mängus viskas ka 30 punkti, aga me ikkagi kaotasime. Ma arvan, et minu enda prohmakas natuke, oleks pidanud temaga karmim olema või teistsugune. Ei olnud see võistkonnamäng temaga koos olles kõige parem, aga individuaalses plaanis üks paremaid vendi. Tema füüsilisus, töötahe, rabeleb, võitleb, hüppab, jookseb - ta on üks korralik kihvt ameeriklane!

Indrek Kajupank - Kajupank on tegelikult üks mu lemmikuid. Kajupank on Eesti mõistes oma parameetritelt üks väheseid number kolme positsiooni mängijaid. Kõikide asjade summana on ta üks korralik euro "kolm". Tihtipeale on meil number kolme peal lühemad vennad. Ta on kihvt vend, natuke peab ta psühholoogiselt vähe kõvemaks saama. Ma olen talle seda öelnud ka, et mis ta pabistab. Liiga palju mõtleb ja analüüsib oma asju üle ning liiga palju sisemiselt pabistab. Kõik on tal olemas - vise, kiirus, jõud. Ma ütlesin talle, et võta rahulikult ja mängi, aga ta natuke pabistab üle. Kui ta seal hooaja keskel mängis vingelt, siis oli tema kehakeelest näha, et ta oli enesekindel. Peale seda tuli tal vigastus, siis tuli Arbet ja ta enesekindlus lõi jälle kõikuma. Ma ütlen, et "Kajupank, ära pabista, sul on kõik olemas ja sinus on midagi kihvti sees."

Gregor Arbet - Kõik teavad tema plusse-miinuseid. Vaadake, kuidas ta finaalseerias Simpsonit kattis. Need punktid, mis Simpson pani, oli enamasti kellegi teise vastu, kui Gregor oli pingil. Selge on see, et see Kreeka poolaasta ei mõjunud talle kõige paremini. Alguses kui ta tuli ja ei olnud palju mängida saanud, siis tema kehakeelest ei pakatanud ka enesekindlust. Samas, finaalseerias tõestas ta jällegi, et on Eesti üks parimaid tagamängijaid.

Vlad Moldoveanu - Ta on jällegi üks mängija, kes väärib kogu oma oleku, suhtumisega, täisprofessionaalsusega kiidusõnu. Tal ei olnud mingit "fa-fa" olekut, kui pani 20 punkti. Ta kuulas, tahtis. Selge on see, tal ei ole Jumala poolt antud selliseid füüsilisi eeldusi nagu näiteks Elegarile või Abbottile. Tal ei ole sellist plahvatuslikku jõudu või massi, mis siis, et ta möllab jõusaalis kõvasti. See natukene ahendab kaitses ta võimalusi. Kaitse poole pealt oli meil temaga hooaja jooksul pidevalt probleeme, aga ta kompenseeris selle oma rünnaku ja suhtumisega. Rünnakuarsenali poolest võiks ta mängida kindlasti Euroliigas.

Frank Elegar - Frank kuulus ka nende mängijate hulka, kellega mul oli kohe hea suhe. Ta pingutas, rabeles, võitles - vahet polnud kas see oli eestikate mäng või tavaline trenn või VTB mäng. Vend tuli ja pani hambad ristis kogu aeg, ta oli vihane ka veel, kui mõni teine vend kõrval ei pingutanud või lasi liiga kergelt läbi. Ta on selline mees nagu Tel Avivi Maccabis on Alex Tyus, täiesti sarnane mängija. Kui tema ümber on head mängijad, siis oma laudade, pealtpanekutega, võitlusega, ka jooksmisega, on ta super. Tal ei ole ka võib-olla sellist loomulikult annet antud korvpallurina, et oleks hea põrgatustehnika või head visketunnet. Tal on veel seal vallas areneda, aga on ta on väga kihvt vend ja peale hooaja lõppu oli ta kohe üks vend, kes sai peatreenerilt kallistuse ning soovisin talle kõike-kõike paremat, mis elu talle toob.

Bamba Fall - Ma arvan, et Bamba peab ise peeglisse vaatama. Me tahtsime samamoodi jätkata, et Elegar ja Fall on korvi all need kaksiktornid. Kõik algas nagu hästi, aga kohe esimestest mängudest peale oli selge, et miski ei ole päris see. Kuna Elegar võitles ja möllas edasi, siis ta roll hakkas järjest kahanema. Kõik nipid, mis teada on, on tema peal järgi proovitud. Tema peale on karjutud, tema peale on karjutud nelja silma all, karjutud võistkonna ees, temaga on nelja silma all rahulikult räägitud, temaga on rahulikult räägitud võistkonna ees. Me oleme kasutanud muid vahendeid, k.a psühholoogi abi. Kõik võimalused me proovisime, et ta tuleks ja teeks, aga ei tulnud. Mis see täpne põhjus oli, seda peab ta küll ise vastama. Kohe algusest peale oli näha, et pole päris see. Ma ei tea, kas ta tundis end liiga mugavalt või just liiga mitte-mugavalt, kuna ta jäi Franki varju. Kahju, et nii läks. Ta oli üks suur põhjus, miks meil nii mõnigi võit jäi korjamata, sest ta oli meil üks enimmakstud mängijaid, kellega me arvestasime, et ta on kõva vend. Ei tulnud sealt midagi, väga kahju.

Kristjan Kitsing - Tubli vend. Oli ka hooaja alguses natuke ebalev ja ei osanud mida teha. Kõigile mängijatele on see õpetuseks, et kui sa kuulad tähelepanelikult treenereid ja sa proovid teha kõik nii nagu treener sulle ütleb, siis iga mängija tunneb, kuidas usaldus tema vastu tõuseb ning kuidas mänguminutid tõusevad. Ta on väga kihvt vend ja ma arvan, et Eesti koondisele üks korralik pikk jälle juures. Ma usun, et ta on nii õpivõimeline, et tema areng veel jätkub ja see pole sugugi tema tipp.
Tänud sulle!
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas michaelEP »

GWallace kirjutas:Endale tundub veidi uskumatu see, et kuigi Varrak nagu ei olnud rahul kohati Abbotti tegutsemisega, siis ta kasutas teda finaalseeria kõikides mängudes. Uskumatu ei olegi see, et ta mängis, aga just see, et Kajupanga pingile mängis. Ju siis tunnetas, et Kajupanga psühholoogiline pool ei ole piisavalt tugev. Minu arvates täitis Abbott oma rolli finaalseerias igati eeskujulikult ära.

No Abott ikka kohati VTB liigas isetses ikka meeletult. Põrgatades üle väljaku ja kolmene peale. Nii mõnegi "neljanda veerandaja" või tema nimele kirjutada. Bamba kukkumine on nagu Higgsi boson, millest keegi aru ei saa.

Varraku intervjuust: Minul isiklikult tõusis meeletult respekt Varraku vastu. Kui inimene ikka nii hingega on asja kallal, siis võib mõned kogenematusest tulenevad eksimused andeks anda. Pane edasi Alar!

lõpetuseks, kasutaja Travis Reed, ei ole mõtet tsiteerida ülipikka posti, selleks et öelda "Tänud" - muudab foorumi lugemise ebafunktsionaalseks
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Eks need napid kaotused jäidki kogemuste taha kinni. Oli ju palju mänge, kus viimasel veerandil või üldse viimaste minutitega mängiti võidud maha. Varrakul on potensiaali küllaga treenerina, lihtsalt on tegu veel noore ja üsna kogenematu treeneriga.
Raske öelda. Kui rääkida sellistest kuni 10-ga kaotatud mängudest, siis pigem oli nii sel kui eelmisel hooajal stsenaarium selline, et a) favoriit kontrollis mängu stabiilselt 5-10 punktiga nagu Cramo ise nüüd finaalseerias b) favoriit võttis kusagil 4 veerandaja alguses jalad kõhu alt välja ja tegi otsustava vahespurdi.
Kasutaja avatar
pebeetu
Kasutaja
Postitusi: 379
Liitunud: 10 Jaan 2008, 20:39

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas pebeetu »

Alar Varrak Spordipühapäevas.

http://sport.err.ee/v/korvpall/68d3d311 ... 7aeb21dd07" onclick="window.open(this.href);return false;
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

http://sport.err.ee/v/korvpall/7567b795 ... 66207511f4" onclick="window.open(this.href);return false;
Soku ja TTÜ teed võivad lahku minna, äkki on Cramol võimalus ?
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Egert »

Keegi ehk oskab seletada, miks ainult Cramolt tagantjärele makse nõutakse?
http://sport.postimees.ee/2811134/tulev ... -tegutseda" onclick="window.open(this.href);return false;
Vasta