Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
sequa
Kasutaja
Postitusi: 960
Liitunud: 14 Nov 2011, 23:21

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas sequa »

elchukakabra kirjutas:Väike lootus ehk on, et Škelet ei loeta leegionäriks, vaid peetakse nö. omaks ning neljas leegionär alles lisandub?

Arvatavasti mitte, pole ju Eesti kodanik
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

See nelja leegionäri jutt pole kivisse raiutud. Nagu ka varasematest aastatest teada.Varrak juba mingis intervjuus ütles, et leegionäre saab olema neli aga võib-olla ka viis.
See arv sõltub ilmselgelt juba sellestki, mida Veideman ja Kitsing otsustavad. Või ka ST Sokk, kui temaga muidugi jutud käivad.
Kasutaja avatar
Marcus
Kasutaja
Postitusi: 841
Liitunud: 01 Mär 2012, 16:41
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Marcus »

sequa kirjutas:
elchukakabra kirjutas:Väike lootus ehk on, et Škelet ei loeta leegionäriks, vaid peetakse nö. omaks ning neljas leegionär alles lisandub?
Arvatavasti mitte, pole ju Eesti kodanik
Ega see 4 võõrmängijat on ju klubisisene põhimõtteline teema, mitte mingi ametlik piirang. Varrak ennegi öelnud, et Škelet võetakse nagu kodust meest, seega miks mitte...

/ KalevRuus jõudis ette
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Kas väike Sokk on tõesti meediast läbi käinud ? Või see on ainult foorumi spetsialistide jutt ?
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Rio kirjutas:Kas väike Sokk on tõesti meediast läbi käinud ? Või see on ainult foorumi spetsialistide jutt ?
Ei ole meediast läbi käinud ja seda pole keegi ka ju öelnud?
barons
Kasutaja
Postitusi: 890
Liitunud: 02 Nov 2009, 18:30

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas barons »

RK kirjutas:
barons kirjutas:kuigi kindlasti pole see väga korrektne väita, aga praegu tundub nii, et Cramo teeb nn. põlvkondade vahetust ehk noorenduskuuri ( eesti mängijate osas )...meie "ässad" kolivad üksteise järgi mugavustsooni ehk Rock`i ( kes täna väidab, et Rock kindlasti Challenges alagrupist edasi saab, siis mõelgem ja vaadakem nii rumeenia klubi, Lukoili kui ka ungari klubi rostereid - ikka komplekteerivad ). on suht-koht 50:50 võimalus, et terendabki ees ainult KML kuni BBL -i veerandfinaalideni!?
kuidas selline olukord nä. koondisele kasulik on, on küsitav - võibolla niipalju, et Tannu Sokk, Talts ja Toome püsivad terved...muidugi kui edasi saadakse, siis võibolla võib euro hooaega enam-vähem rahuldavaks nimetada...( samas vastased kindlasti ei ole nii tugevad, kui VTB-s ).
ses suhtes tuleb tunnistada et Hallik on kihvt vana, tuleb tugevasse liigasse end tõestama-proovima, samal ajal Kurbas, vanem Sokk, G.Dorbek, Taltsist ei hakka rääkimagi, istuvad võibolla detsembrist märtsini "töötult" ja ajakirjandus pasundab, kui Rock KML - is loputab Audentest, Klandorfi Kalevit ja Valga Kalevit, et kus on võidukas seeria???
Ühelt poolt saan aru, lihtne papp taskusse, aga sportlikus mõistes, puudub meestes sisu ja sportlik viha, et end tugevamas liigas proovida ja võidelda endast paremate ja tugevamatega!!!
muidugi noorematele meestele sooviks, et sealt VTB-st võetaks ikka midagi kaasa edasise karjääri osas...
jõudu Kalev/Cramo`le ja Varrakule ja Co -le
Kuule mees teeme nii et sõimame tagantärgi tulemuste järgi , mitte nüüd , teadmata isegi Rocki lõpliku koosseisu kukud pasundama, et jama ja kaotused, ootame tulemused ära , siis kisame
ei sõima, loodan et tartul läheb hästi, sest mis oleks eesti koss ilma tartu meeskonnata ja cramo vs tartu vastaseisuta!?
Viimati muutis barons, 06 Sept 2014, 11:14, muudetud 1 kord kokku.
roque jr
Kasutaja
Postitusi: 37
Liitunud: 23 Aug 2010, 19:56

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas roque jr »

Delfi andmetel väike Sokk Rakverre!
RK
Kasutaja
Postitusi: 1776
Liitunud: 29 Nov 2008, 12:46
Asukoht: eesti

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas RK »

barons kirjutas: sõiman- et keda siis sõiman???
loogika sellel jutul on selline, et Eestis on 2 tippklubi ( nimetame nii )...üheselt on selge, et Valdmaa ja Co ei tee seda kossuasja pigem mitte omale, vaid ikka ka mingilmoel eesti mängijatele, ehk pakuvad tugevas liigas mängimist...et osaleda, on vaja sidemeid ( ka eelmine aasta UlebCup-il mängimine), kui ka eraettevõtluse tugevat tuge, ka nn.omafinantseeringut!
on räägitud, et riigi ehk linna tugi on siiani olnud suht nulli lähedane, samas saavad Cramo eestvedajad koguaeg küll Lasnagorski kui ka k-kohukese jutuga hambusse!? miks, et mehed viitsivad jamada ja pakkuda võimalust...on ju selge, kõik maarjamamehed ei mahu tartusse, rumeeniasse ega itaaliasse, konkurents ja tase, andekus, eneseohverdus - tahtmine!
Tartu meeskonna puhul on täna nii, et üks osa eelarvest tuleb läbi linna, mingi osa aga läbi ülikooli, kindlasti on ka tublisi sponsoreid. 3 aastat ja 12:0 on muidugi valus, loen Rocki endast lugupidavaks meeskonnaks ja selge, et on kohati VIST mindud seda teed, et mängijaid pisut ülemaksta!? ja täna ongi selline tunne, et Valdmaa teebki seda enda jaoks, sest mängijad otsustavad minna suurema palga ja rahulikuma elu peale, mis võibolla kui arvestada eestlaste natuuri ongi normaalne, mis ma ikka 6-10 tunniseid lennuki reise peaksin tegema kusagile nižni novgorodi ( ainult euroliiga meeskond? )jne. samas kui ei vea, käime korra ungaris, siis bulgaarias ja rumeenias ära, kui veab - kiidetakse taevani, saame veel 3-6 lisareisikest...samal ajal tuleb nba piiril seisev mees, sest teab et meeskond mängib tugevat liigat( nä.Akognon küll ei suutnud kinnitada end NBA-s, ent on nüüd rahakas Hiina liigas tehtud mees!)...samal ajal ei taha ka juhtkond end VTB-s päris"lammastena" näidata ja veel ei ole...samal ajal üritab Rocki juhtkond omakorda MTAA-le kotti pähetõmmata.

mäletan selgelt aega, kui räägiti Soku kooli poistest, Tanel Sokust ja Gert Dorbekust, tulevad andekad ja eesti kossu päästvad mehed...ühel oli võimalus alustada Bambergist et...teine käis kord end Poolas näitamas ja korra Ukrainas paar mängu...isegi Sven Kaldre on tublim ja tahtejõulisem mees...saksa 4 liiga, nüüd juba hispaania 2 liiga...
samas vahet ju ei ole, kes fännab Rockki kaitseb neid, kes Cramot vaatab oma mättalt...ja lõpetuseks, õnneks kossutsirkus jätkub( kuna Cramo - üks tippe jätkab, vaatamata, et tehti näidispoomine ) ja eks kevadel saab taas näha, kestugevama kõrre tõmbas!
Kõigepealt hädaldad et Rock ei saa euros alagrupi turniirilt edasi ja BBl-s play-offis kohe algul kukub välja, :twisted: võib tõesti nii juhtuda aga pigem ei juhtu, ootame meeskonna lõpliku koosseisu ära siis hakkame prognoose tegema.
Mis veel , näidis Tartu tulemisest: tuli nn. mõtetu mees Toome Rocki , põlved läbi, peale mängu jääpakkides , ei saagi üldse mängida, Rockis sai teha trenni individuaalselt ja nüüd sai paari aastaga Rockis põlved korda , siis tuleb välja et mees ka koondisele kasulik, sama võib olla ka teistega, ei ole need Eorochallengi klubid nii nõrgad midagi kui siin mõned püüavad väita .
Samas kui Valdmaa mõtleks Eesti korvpallile, see on minu isiklik arvamus, mitte absoluutne tõde, siis kindlasti tooks ta vähem leegionäreKalev /Cramosse, ei ole mõtet mängida 6 leegionäriga ja saada kaotusi kui võiks mängida 3 äärmisel juhul 4 leegionäriga ja kõrval saaksid ka mänguaega eestlased, trenn tippudega on üks asi aga kui sa ei saa kunagi tähtsates mängudes väljakule sa mandud ja kaob motivatsioon ära, jah tugevad veaksid välja aga meil seoses mängijate ressurside nappusega tuleks igast tublist ja andekast midagigi kasvatada. Valdmaa tubli mees , müts maha mis ta teeb Kalev/cramo meeskonnaga aga see kõik on klubi Kalev/Cramo hüvanguks, eesti koondisele oleks kasulikum eestlaste mängitamine tugevates liigades, Ja mis puutub eelarvetesse , pole rock süüdi ,et Tartu linnale on korvpall tähtis ja tartu esindusklubi linnalt raha saab sama ka ülikoolilt samas Rock ka reaalselt tegeleb noortega , neil on üks tugevamaid noortesüsteeme eestis, nad annavad ka palju tagasi ja ka Rocki eelarves on rendikulud saalidele aga eelarve on Rockil tunduvalt väikse kuna paratamatult on eesti majandus Tallinna keskne ja siin liiguvad teised rahad, seega saab ka Tallinnast suuremat sponsorraha. Aga see selleks minu point oli see ,et võtame sõna siis kui asjad on sündinu ja ärme hõikame ette kahjusid mida pole veel sündinud. Nagu sa tähele oled pannud on Eesti korvpallile hetkel vägagi vajalikud Rocki ja Cramo rivaliteet ja ka hea kui keegi neid vahel kõditab , ntx Tarvas ja Rapla. Rocki MTA le kotti pähetõmbamisest: ootame nn Kalev cramo lepingud ka ära , minu teadmisi mööda tõmmatakse seal ka MTA-le jälle kott pähe ainult ,et vaikselt ilma reklaamita ootame ära ka selle.
Ja mis puutub kevadisest suurest kõrrest ,eks see ole kevadel näha :D
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

roque jr kirjutas:Delfi andmetel väike Sokk Rakverre!
Nonii, siis osutusid kartused tõeks ja Cramo loodab M.Dorbekule ja Keedusele Machado vahetusena.
Oskar8
Kasutaja
Postitusi: 2935
Liitunud: 13 Juul 2007, 22:20

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Oskar8 »

vaim564 kirjutas:
roque jr kirjutas:Delfi andmetel väike Sokk Rakverre!
Nonii, siis osutusid kartused tõeks ja Cramo loodab M.Dorbekule ja Keedusele Machado vahetusena.
mängujuhi vahetusena arvestatakse ikka Veidemaniga, kes hakkab siis uuel hooajal ( kui jõutakse ikka lepinguni) tanel soku rolli mängima.
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Skle on mänginud positsioone 1 - 3 ni
spartaklane
Kasutaja
Postitusi: 1707
Liitunud: 11 Veebr 2007, 20:32

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas spartaklane »

vaim564 kirjutas:
roque jr kirjutas:Delfi andmetel väike Sokk Rakverre!
Nonii, siis osutusid kartused tõeks ja Cramo loodab M.Dorbekule ja Keedusele Machado vahetusena.
Igaljuhul saab olema mängujuhi koht kõige haavatavam ,sest ei kujuta küll ette olukorda ,kus Keedus või M.Dorbek Machadole vahetusena abi peaksid andma eriti veel olukorras kus me ei tea Machado reaalsetsest oskustest ju tegelikult mitte midagi.Kõige imelikum on asja juures seegi ,et Kalev/Cramo isegi ei tundud huvigi väikese Soku vastu,kas siis tõesti Varrak loodab M.Dorbeku ja Keeduse läbimurdele algaval hooajal ,mina isiklikult küll väga kahtlen selles ,eriti nähes möödunud hooaega ,kus Dorbek minuteada Raplas küll midagi erilist ei teinud ja Keedus oli TTÜs ka rohkem statisti rollis ja ei olnud ta ju ka selles B koondises meil kõige teravam pliiats.Aga elame näeme ,mis saama hakkab.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

See on väheke naljakas küll, et Cramo üritab nagu kogu maailmale tõestada, et ühe mängujuhiga saab hakkama küll. Selle järgi
võiks arvata, et juhtkond viibib pidevalt laksu all :)
Isegi kui S.Sokk võis soovida põhimängujuhi kohta, siis nt Laane ärasebimine, kes koondises sai enam-vähem hakkama ning võiks üritada EM koondise kohale ning mänguklassi tõusu, võiks ju backupiks sobida paremini kui Dorbek või Keedus. Muidugi saavad ka Škele ja Veideman seda positsiooni mängida, aga kas see ei ohusta teisi positsioone.
barons
Kasutaja
Postitusi: 890
Liitunud: 02 Nov 2009, 18:30

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas barons »

kuigi on räägitud et Saage on Valga mees( mis iseenesest oleks sama kummaline nagu Timmu minekuga Tarvasse ), siis ametlikult pole see kinnitatud ( või on?), ehk on Varrak kalkuleerinud, et kui Veidekas peaks mitte Cramosse tulema, siis võtta asemele Saage, kedagi teist enam vaba ei ole?
Akira
Kasutaja
Postitusi: 100
Liitunud: 21 Sept 2007, 13:23

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Akira »

Ütlen ausalt, et Kalevi mitte huvi mitte tundmine S.Soku meeskonda toomise osas oli üllatus, sest varasemalt on räägitud et teda ei saa tuua vanema venna tõttu. Nüüd aga oleks olnud ideaalne võimalus, sest koondises Sten näitas, et on kindel juht ning vanemat venda ees pole. Samuti oleks ta kindla peale minek. Tema mittetoomine oleks loogiline ainult siis kui sihikul on veel keegi tugevam, sest kuigi Martin suudab kaitsta siis meeskonna juhti temast pole. Keedus veelgi vähem. Isegi bbl-i taseme jaoks mitte.

Mul tekkis neid viimaseid uudiskilde ja spekulatsioone kuulates suisa hirm uue hooaja eel. Tavaliselt ma olen iga aasta suht rahullik olnud, sest kõik märgid näitasid, et miskit on ikka paremaks minemas. Tänavu on aga mind hakanud ärevushood tabama. Ja ma ei räägi siin üldsegi VTBd silmas pidades, sest seal heaks esinemiseks on vaja suurt õnnestumist nii meeskonna komplekterimises kui ka mänguõnnes, vaid meistriliiga mänge ja BBLi poole mõeldes.

Lihtsalt väike spekulatiivne variatsioon, sellest, mis saama võib hakata.

POS 1 - Machado ja M.Dorbek .. stsenaarium 1 (machado on tõesti tegija ja suudab ka euroopas sama taset näidata) - kõik on ilus kuniks talle on vahetust vaja või veel hullem, saab vigastada, sest dorbek ei suuda mängida kui talle surve peale pannakse ja uskuge mind, pannakse .. keeduse ja veideka mängujuhine unustame ära, nad ei juhi mängu - mäng juhib neid .. stsenaarium 2 (machado ei suuda siiski euroopa mänguga harjuda või tulevad esile muud puudused) - kõik kisub kiiva juba algusest peale, sest kumbi mängujuhtidest ei suuda hakkama saada ja mäng laguneb igast otsast .. võrreldes eelmise hooajaga on mõlemad variandid selge tagasiminek.
POS 2 - Veideman ja Keedus (juhul muidugi kui liituvad) .. kui veidemanil on kehv päev siis ei ole ka keeduselt vahetuse näol midagi head oodata .. kedagi on kindlasti vaja veideka kõrvale, et vahetus oleks samaväärne .. isegi skele (vähetõenäoline küll aga siiski võimalus) oleks siinkohal parem kui mitte keegi
POS 3 - Arbet ja (Kajupank) .. kumbki pole veel ametlikult liitunud aga kui siiski . üks on juba poole hooaja peale vigane ja teine on vahel nii ebastabiilne et mõtled kuhu end saalis ära peita .. kui terved siis on muidugi mõlemad kõvad töörügajad, selle koha peal müts maha nende ees
POS 4 - Hallik ja (Kitsing) .. ütleme nii, et Rocki Toome ja Eichfussiga enam-vähem võrdne paar, kuid kipub siiski nõrgaks jääma, kuigi mul on usku sellesse, et kui Kitsing piisavalt mängida saab siis enesekindluse pealt tõuseb ka mängukvaliteet .. kuid ikkagi Moldoveanut see paar ei asenda
POS 5 - Elegar ja Kupšas (ainus positsioon, mis meil täidetud on) .. ütleme nii, et peaks taseme poolest olema sama seis mis eelmine aasta .. bamba vb hüppas kõrgemale ja oli blokkidega hirmuäratavam, kuid loodan, et pingil istutud aastad on Kupšasele andnud motivatsiooni nüüd näidata kes ta on .. kui aga mitte, siis .. kes teab

Mida ma sellega öelda soovin on see, et korralikku mängu saab mängida siis kui sul on igal positsioonil enam-vähem samaväärne vahetus pingilt võtta .. või kui sul üldse on kedagi pingilt võtta. Positsioon 1 vajab kindlasti veel kedagi tugevamat kui Dorbek seda on, 2-3 positsiooni peale on vaja veel kedagi väljast tuua, sest eestist pole lihtsalt sellise tasemega enam kedagi võtta ja sama lugu on ka 3-4 peale. Ehk siis ma ei näe kohe kuidagi kuidas me minimaalselt 2 või isegi 3 puuduva välismängijata hakkama saaksime, kui me sooviks ka mingit tulemust saavutada.

Hetkel oleks algviisik Machado, (Veideman), Arbet, Hallik, Elegar, mis iseenesest ei ole kõige hullem võrreldes eelmise hooajaga, kui Machado on ikkagi tegija. Ainult Moldoveanu näol oleme nõrgemaks muutunud. Samas kui vaatame nüüd vahetuse viisikut siis .. Dorbek, Keedus, (Kajupank kui oleks terve), (Kitsing kui tuleb), Kupšas .. terve hunnik küsimärke ainult ja võrreldes eelmise hooajaga - Sokk, Abbott, Kajupank, Kitsing, Fall .. siis tekib väike hirmupisik küll.
Vasta