Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
cramo
Kasutaja
Postitusi: 371
Liitunud: 29 Dets 2010, 17:33

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas cramo »

Lihtsalt huvi pärast küsiks, kes sel hooajal team'i kapten on? Pole vist kuskilt läbi käinud või lihtsalt mööda lasknud selle endast.
Mario
Kasutaja
Postitusi: 307
Liitunud: 13 Jaan 2009, 23:30

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Mario »

Arbet.
Tommm1
Kasutaja
Postitusi: 105
Liitunud: 27 Juun 2013, 02:03

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Tommm1 »

Kalev võiks silma peale visata Michael Diniganile kui Kupsasest asja eisaa
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas michaelEP »

Tommm1 kirjutas:Kalev võiks silma peale visata Michael Diniganile kui Kupsasest asja eisaa

Mitu tundi analüüsi sellele väitele nüüd eelnes?
Kasutaja avatar
Egert
Kasutaja
Postitusi: 7240
Liitunud: 31 Dets 2008, 03:57
Asukoht: Tallinn

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Egert »

http://epl.delfi.ee/news/sport/scott-ma ... d=70016407" onclick="window.open(this.href);return false;
Scott Machado: iga mängu peaks mängima nagu finaalkohtumist

USA ja Brasiilia passiga Kalev/Cramo mängujuht Scott Machado räägib elust Eesti korvpallitiimis, NBA unistustest ja sellest, kuidas suurtest kaotustest üle olla.

Kui sa septembri alguses Eestisse saabusid, ütlesid, et leidsite koos agendiga, et Eesti võiks olla sulle selleks hooajaks õige koht, kus mängida. Kuidas sa nüüd, peaaegu kaks kuud hiljem oma otsusega rahul oled?
Ma olen rahul. Tegime õige otsuse. Ma saan mängida, treeningud on korralikud. Näen, kuidas meeskond areneb ja paremaks muutub ja ma saan sellele kaasa aidata. Mängijad, kellega koos treenin või mängin, pingutavad väga palju, teevad kõvasti tööd ja see aitab omakorda ka minu arengule kaasa. Eelkõige aitab see taastada enesekindlust, aitab mul paremaks saada.

Sa oled NBA kogemustega noor mängija, kes on peaaegu kogu oma senise karjääri veetnud USA-s. Kas siin Eestis on ka midagi, mis sulle pettumust valmistab?
Pettumust? Tegelikult midagi sellist ei ole, mida ma poleks osanud oodata. Ausalt, mingit pettumust ei ole. (Mõtleb natuke.) Siiski. Ma kuulsin, et mõned ajalehed kirjutasid, et meie hiljutine võit VTB-liigas (Krasnõi Oktjabri üle – A. S.) oli neis tekitanud piinlikkust. Sellest ma küll aru ei saa. Me tegime väga kõvasti tööd, mängisime hästi, võitsime teenitult. Kui see tekitas kelleski piinlikkust, siis see valmistab mulle küll pettumust.

Meeskonna aitamine VTB-liigas oli samuti üks sinu eesmärke, kui sa Kalev/Cramoga liitusid. Oled sa selle liiga üldise tasemega rahul?
Jah, olen küll. Kohe esimeses mängus saime suure kaotuse. See mõjus šokina – tundus, nagu me oleks mänginud mõne USA tiimi vastu. Aga see oli meile heaks õppetunniks. Järgmisel päeval tegime väga kõva trenni, seejärel oli mäng Nižni Novgorodiga juba hoopis teine tera. Me küll kaotasime, aga mängisime juba palju paremini. See suur kaotus tõesti liitis meid ühte.

Kas kaotus tõesti liitis teid? Ma oleks pigem eeldanud, et see põhjustab viha, ängistust.
Jah, alguses tõesti tunned masendust, kõik on vihased ja löödud, aga siis pead hakkama juba järgmise mängu peale mõtlema. Teadvustasime endale, et peame lihtsalt sellest kaotusest õppima, kuidas paremini mängida. See aitas meil üksteisega rohkem suhelda. Eks nii olegi, et asjad peavad minema väga kehvaks, enne kui need hakkavad paremaks minema.

Tegemist oli 63-punktilise kaotusega. Ma ei taha küll haavas sorkida, aga mis tunne on platsil olla, kui sellised numbrid on tablool?
See on väga raske tunne... Selline tunne, et sa oled vees, oled uppumas, üritad kuidagi välja rabeleda. Proovid teha ükskõik mida, et olukorda paremaks muuta, aga midagi ei lähe paremaks, ainult vastasel läheb paremini. Siis hakkad vaikselt kella vaatama. Tahad, et aeg juba edasi liiguks... See on tegelikult tõesti lihtsalt kohutav tunne.

Kuidas sa oma rolliga meeskonnas rahul oled? Kas tunned, et sind respekteeritakse meeskonnas, et sa saad oma igapäevast tööd võimalikult hästi teha?
Jah, tunnen küll. Ma tunnen ennast platsil treeneri käepikendusena, mis ongi mängujuhi roll. Püüan aidata meeskonnal võita, nad ei ole seda mulle keeruliseks teinud, kõik kutid on rahulikud ja sõbralikud. Eestlased ei räägi palju, kuid nendega on kerge suhelda. Me saame üksteisest kenasti aru.

Kuidas sa teiste mängijatega läbi saad? Kas oled sõbrasuhteid ka loonud või on rohkem töine õhkkond?
Ma olen paljudega sõber. Erik Keedusega sõidame iga päev koos trenni, temaga on tore juttu ajada, vahel harjutame koos. Ta on hooaja algusega võrreldes teinud kõva edasimineku. Gregor Arbetiga saan hästi läbi, ta on alati väga abivalmis. Martin Dorbek on väga huvitav inimene, emotsionaalne mängija, tema aitab mul natuke eesti keelt õppida.

Eesti spordis on Kalevi ja Rocki vastasseis ilmselt üks legendaarsemaid. Kas sinu jaoks on mängud Rockiga samuti kuidagi teistsugused?
Olen meeskonnas nii sügavalt sees, et loomulikult tunnen samamoodi. Sellest ei saa kuidagi üle ega ümber. Ma ei tunne Rocki meeskonnana veel eriti hästi, kuid tajun suurepäraselt mängude tähtsust.

Mis aga puudutab VTB-liigat, siis mis oleks sinu arvates Kalevile jõukohane positsioon liiga lõpptabelis?
Ma usun, et meil on meeskonnas küllaga talenti, et VTB-liigas võite noppida. Aga ma ei tea, milline võiks lõppseis olla, sest ma pole tuttav iga meeskonna tasemega. Me vaatame enne mängu vastaste mängude salvestusi, statistika on samuti kättesaadav, aga mulle ei meeldi statistikat väga lugeda. Peaksime keskenduma rohkem oma meeskonnale, mitte vastasele. Iga mängu peaks võtma kui finaalkohtumist.

Mis mulje Venemaa sulle jätnud on? Kultuurišokk?
See on... teistsugune. Väga-väga teistsugune. (Naerab.) Minu jaoks... Ma isegi ei oska seda selgitada. Aga see on väga huvitav. Mind huvitavad kõiksugused uued asjad, tahan näha võimalikult palju.

On üsna levinud arusaam, et korvpallis loeb tegelikult ainult NBA. Kas nii ongi?
Ei. Enamikule inimestele Ameerikas loeb ainult NBA, aga Euroopas on Euro- league, EuroCup, VTB-liiga ja veel terve hulk väiksemaid liigasid. Kõik need on tähtsad, kõik pakuvad korvpalluritele võimaluse edasi liikuda.

Kuid sinu jaoks isiklikult on NBA siiski ülim eesmärk?
Mulle jah. Kuid paljud on rahul sellega, kui nad saavad mängida oma koduliigades, ja selles pole midagi imelikku.

Sinu NBA unistus ei ole veel täitunud, kuigi kolledžis olid sa silmapaistev pallur. Miks?
Pärast kolledži lõpetamist oli NBA draft. Minu agent soovitas mul mitte draft’is osaleda, sest mind oleks esimese asjana saadetud Euroopasse kogemusi koguma. Mina aga arvasin, et see pole vajalik. Houston Rockets korjas mu üles, mängisin pool aastat seal, siis nad loobusid minust. Vahepeal mängisin NBA tütarliigas, siis olin hooaja lõpuni Golden States Warriorsis, aga ei jäänud ka sinna pidama.

Kas selline pidev otsimine on raske?
Väga raske. See on väga ebastabiilne elu – kunagi ei tea, mis järgmiseks saab, pead pidevalt ennast tõestama. Muudkui ühest meeskonnast teise liikudes pole sa kunagi päris kindel, milline roll sul seal on. Tütarliigas ei mängi keegi ühtse meeskonnana. Kõik mängivad seal ainult selleks, et ise kellelegi NBA-s silma jääda. Selline elu on kurnav ja paneb enesekindlusele paraja põntsu.

Kaotasid peale kõige eelmise aasta kevadel ka traagilistel asjaoludel oma isa ja samal ajal üritasid oma karjääri käima saada?
Jah, see oli väga raske aeg. Aga ma tean, et kui isa oleks endiselt meiega, siis ta tahaks, et ma mängiksin edasi ja jõuaksin võimalikult kaugele. See on üks põhjus, miks ma mängin.

Möödunud suvel oli sul võimalus liituda Brasiilia rahvusmeeskonnaga ja mängida koos nendega MM-il, kuid sa loobusid sellest. Miks?
Koondisekutse on muidugi suur asi. Mu ema oli pettunud, et ma otsustasin mitte minna. Aga elus ei saa kõike. Minu karjääris on praegu esikohal NBA-sse pääsemine. Kui kutse koondisse tuli, siis ma pidin otsustama, kas lähen või jään NBA suveliigasse ja üritan ikkagi meeskonna leida. Otsustasin viimase kasuks. Aga siis juhtus nii, et ma jäin päev enne oma esimest suveliiga mängu haigeks. Ma küll mängisin kahes esimeses mängus kaasa, aga ei mänginud väga hästi ja siis ei pääsenud ma enam platsile.

Olid loomulikult pettunud?
Kohutavalt. Ma arvasin, et sellest tuleb minu jaoks suurepärane suvi, ma olin valmis kõik endast andma. Oli lihtsalt südantlõhestavalt valus jääda päev enne mänge haigeks. Aga see on miski, millega lihtsalt pead leppima, seda ei saa kuidagi kontrollida.

Proovid järgmisel aastal uuesti?
Kindlasti. Lähen uuesti suveliigasse, annan endast kõik.

Ja rahvuskoondis?
Koondise uks on mulle endiselt lahti. Eeloleval suvel on mängud tulemas, siis ka juba 2016. aasta olümpia.
Mario
Kasutaja
Postitusi: 307
Liitunud: 13 Jaan 2009, 23:30

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Mario »

Ma kuulsin, et mõned ajalehed kirjutasid, et meie hiljutine võit VTB-liigas (Krasnõi Oktjabri üle – A. S.) oli neis tekitanud piinlikkust. Sellest ma küll aru ei saa. Me tegime väga kõvasti tööd, mängisime hästi, võitsime teenitult. Kui see tekitas kelleski piinlikkust, siis see valmistab mulle küll pettumust.
Milline ajaleht nii kirjutas?
põrsas123
Kasutaja
Postitusi: 210
Liitunud: 26 Apr 2012, 14:48

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas põrsas123 »

Mario kirjutas:
Ma kuulsin, et mõned ajalehed kirjutasid, et meie hiljutine võit VTB-liigas (Krasnõi Oktjabri üle – A. S.) oli neis tekitanud piinlikkust. Sellest ma küll aru ei saa. Me tegime väga kõvasti tööd, mängisime hästi, võitsime teenitult. Kui see tekitas kelleski piinlikkust, siis see valmistab mulle küll pettumust.
Milline ajaleht nii kirjutas?
Ma arvan et ta ajas selle venemaa ajalehega sassi.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

põrsas123 kirjutas:
Mario kirjutas:
Ma kuulsin, et mõned ajalehed kirjutasid, et meie hiljutine võit VTB-liigas (Krasnõi Oktjabri üle – A. S.) oli neis tekitanud piinlikkust. Sellest ma küll aru ei saa. Me tegime väga kõvasti tööd, mängisime hästi, võitsime teenitult. Kui see tekitas kelleski piinlikkust, siis see valmistab mulle küll pettumust.
Milline ajaleht nii kirjutas?
Ma arvan et ta ajas selle venemaa ajalehega sassi.
Venelaste treener ütles seda klubi kodulehel, meie meedia lihtsalt kajastas seda.
Tommm1
Kasutaja
Postitusi: 105
Liitunud: 27 Juun 2013, 02:03

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Tommm1 »

Kupsas oleks vaja kiiresti koju saata kuna kui Elegar saab vigastada siis halb.Kupsase hinnaga leiaks parema mängija küll
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Kalevpoiss »

Tommm1 kirjutas:Kupsas oleks vaja kiiresti koju saata kuna kui Elegar saab vigastada siis halb.Kupsase hinnaga leiaks parema mängija küll
Kuna tundud olema väga hästi kursis mängijateturuga ja palkadega, siis palun ka konkreetsemad numbrid. Kui palju Kupsas teenib ja millised mängijad oleks tema hinnaklassis saadaval. Keda sa isiklikult soovitaksid?
Rio
Kasutaja
Postitusi: 1886
Liitunud: 12 Okt 2012, 22:02

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rio »

Tommm1 kirjutas:Kupsas oleks vaja kiiresti koju saata kuna kui Elegar saab vigastada siis halb.Kupsase hinnaga leiaks parema mängija küll
Äkki prooviks ikka enne talle mänguaega anda ? Pingil istumisega teatavasti punkte ja laudasi ei korja.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Rio kirjutas:
Tommm1 kirjutas:Kupsas oleks vaja kiiresti koju saata kuna kui Elegar saab vigastada siis halb.Kupsase hinnaga leiaks parema mängija küll
Äkki prooviks ikka enne talle mänguaega anda ? Pingil istumisega teatavasti punkte ja laudasi ei korja.
Kui natuke norida, siis viimati ei saanud talle palju mänguaega anda sest tegi kahe minutiga kolm viga ja seejärel platsile naastes kohe neljanda. Aga nagu VTB teemas oli juttu, võinuks täna talle ehk minuteid leida.
Muidugi ei tea kui lihtne ta minemasaatmine lepinguliste asjaolude tõttu on aga selge, et ainult BBLi ja KMLi jaoks teda ei toodud ja probleem on olemas.
Tuleb lihtsalt loota ja palvetada, met Marchado ja Elegar terved püsivad.
Kasutaja avatar
randomjoe
Kasutaja
Postitusi: 208
Liitunud: 05 Aug 2010, 11:07

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas randomjoe »

Kupsas ja Singler on hetkel suuremad küsimärgid/ebaõnnestujad. Okei Kupsase ostust võib veel aru saada (säästu-tsenter vms? pole kahjuks lootusi õigustanud) aga Singleri asemel leiaks ju eestist ka mehi kahe/kolme peale et mõned minutid mängida?

Arvestades et meil on Kaljupank ka veel paranemas.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Rix »

randomjoe kirjutas:Kupsas ja Singler on hetkel suuremad küsimärgid/ebaõnnestujad. Okei Kupsase ostust võib veel aru saada (säästu-tsenter vms? pole kahjuks lootusi õigustanud) aga Singleri asemel leiaks ju eestist ka mehi kahe/kolme peale et mõned minutid mängida?

Arvestades et meil on Kaljupank ka veel paranemas.
Hee, päris mitte. Nt Balti liiga mängudes on singler täitsa ok. Eestis pole hetkel kahjuks viskajaid enam üle, kes ikka linnu lendu lastes üle 50 prossa tabaks ja ka enam-vähem muid elemente oskaks. Singleri suurem pluss on ka, et ta ei mängi lolli e kui ei saa viskele, siis ei saa, hullu ei hakka laduma.
Kordan veelkord, meeskond ongi üles ehitet kahele.kolmele mehele. Ülejäänud rollimängijad on kõik oma tegelt hetkel välja mänginud. vähemalt tabeliseise vaadates.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Hee, päris mitte. Nt Balti liiga mängudes on singler täitsa ok. Eestis pole hetkel kahjuks viskajaid enam üle, kes ikka linnu lendu lastes üle 50 prossa tabaks ja ka enam-vähem muid elemente oskaks. Singleri suurem pluss on ka, et ta ei mängi lolli e kui ei saa viskele, siis ei saa, hullu ei hakka laduma.
Kordan veelkord, meeskond ongi üles ehitet kahele.kolmele mehele. Ülejäänud rollimängijad on kõik oma tegelt hetkel välja mänginud. vähemalt tabeliseise vaadates.
"Üles ehitet" on siinkohal muidugi vale sõna. Selge, et Kupsase ja Singleri rolli nähti suuremana, Arbet samas on lootusi ületanud.
Reaalsuses on tõesti asi läinud väga mõne liidri keskseks mis on võimalikele vigastustele mõeldes murettekitav. Hädasti oleks vaja, et nt Hallik uuesti mängima hakkaks. Ei saagi aru, mis jama tal peale hiilgavaid kontrollmänge on.
Vasta