Tartu Rock

Üleüldine korvpallijutt
Kasutaja avatar
toivo
Kasutaja
Postitusi: 654
Liitunud: 04 Jaan 2011, 11:07

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas toivo »

Kui Rock põhihooajal kolmandaks jääks, siis sellest suurt lugu poleks. Poolfinaalis mindaks kokku teise koha meeskonnaga (Tarvas, Rapla?). Neljandaks jäämise korral tuleks Cramoga madistada ja tõenäoliselt pronksiseeriaga piirduda. Meenutades kuulsat 09/10 hooaega, siis seal oli põhiturna järjestus Rock-Tarvas-TTÜ-Cramo.

See pika ja aeglase Leedu jõmmi palkamine tundus suht huvitav otsus juba suvel. Pmst Lukovic oli ju eelmise hooaja alguses sama stiili mees ja ei tulnud sel Rockil eriti midagi välja siis. V.a üks võimas esimene poolaeg Cramo vastu, kus mees üle Elegaride ja Bambade pealt lõhkus. Kahjuks Petrukonises ei näe hetkel võimalust sellisekski sähvatuseks.

Simpson vs Sokk võrdlusega olen ka nõus. Sokk on veidi liiga luksuskaup Rocki jaoks. Kujutan ette, et eriti odav mees ta samuti pole. Mõni noorem Vinny sarnane pos 1-2 mees, kes jaksaks vajadusel pidevalt 30-35 minti mängida ilma suurema katkimineku ohtuta kuluks palju rohkem marjaks ära. Ja eile mängu vaadates tekkis samuti mitmel korral mõte, et miks mitte Raley-Ross. Oma eelmisel Tarva hooajal olid tal mitmel korral kolmikduublid lähedal. Paistet nüüd Rocki soovida oleks veidi liialdus, vbla järgmine hooaeg siis ehk. Mees mängis ennast Eesti mõistes pildile ju alles eelmisel kevadel pronksiseerias.

Dorbekut maha ei kannaks. Võitleja tüüp ja kindlasti vajalik mängumees. Praegu lihtsalt alavormis nagu pool meeskonda. Doroninist ei saa mina ka aru, tema viimased kolm-neli hooaega on olnud täiesti meh. Ei tohiks tal enam äiapapat ka klubi juhatuses olla, ei tea miks teda aasta-aastalt edasi veetakse.

Spekuleerin, aga Taltsil ilmselt annab jalad seinal veedetud suvi tunda. Loodetavasti saab ennast millalgi ikka liikuma, muidu peaks tõsimeeli hakkama Nurgerit EM-il algkoosseisu ülendama.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

Soku osas ma ta alalistele vigastustele väga ei rõhuks. See on selles mõttes tagantjärgitarkus, et kes oskas ette näha, et ta seekord juba enne hooaja algust esimest korda audis on. Ja kui ta nüüd pikemalt terve püsib ja leedukas endiselt vormi ei jõua, võib juhtuda, et ta roll kasvab Rockis vägagi suureks. Meenub see hooaeg kui Tsintsadze tuli Tartusse tagasi aga kummalisel kombel jäigi noorema Soku vahetusmeheks...
Küll on probleem (ja seda sai ka enne hooaja algust arvatud) et isegi kui Sokk ja AP on terved ja vormis jääb nr kahe koht mullusest nõrgemaks sest Simpson oli Sokuga võrreldes hoopis teist tüüpi mängija.
Doronini puhul tuleb arvestada, et ta ongi meeskonnas kaheksas-üheksas mees ja enamat tast keegi ei ootagi. Kui ta terve püsib, siis selle rolli kannab ta välja. Paraku muidugi ta pahatihti terve ei ole.

Aga neist asjust hoopis olulisem on kahtlemata mitme liidri arusaamatu alavorm ning Petrukonisega altminek.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vaim564 »

Taneli koha pealt ollakse praegu vast vähe kriitilised, sest praegu on ta üks väheseid Rocki mängijaid, kes oma taseme välja mängib ning on meeskonnale kindlasti kasulik täiendus. Loomulikult on ta hoopis teist tüüpi mängija kui Simpson. G.Dorbek ja Talts on praegu ilmses alavormis, kuid päris maha neid vast ei tasu kanda. Vähemalt kaitses on nende kasutegur päris oluline. Doronin on nagunii juba mitu aastat olnud taustatiimis, nii et sealt pole ka suurt tagasilööki olnud. Leedukate pealt on muidugi arenguruumi. Dilys sobis Rockile ja Rock sobis Dilysele, ei väsi seda kordamast. Augustas on lihtsalt alavormis. See ongi praegu põhiline, et suur osa meeskonnast ei mängi praegu isegi oma taset välja. Võib-olla peaks noori julgemalt sisse tooma, lisab vaheldust ja meeskonnasisest konkurentsi. Eelmisel aastal said Vene ja Meister oma minutid kätte. Nüüd on Sutt ka veel pingilt võtta. Ma ei usu, et nad on palju kehvemad kui Doronin täna.
Kasutaja avatar
zero0
Kasutaja
Postitusi: 2237
Liitunud: 06 Mär 2008, 16:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas zero0 »

http://epl.delfi.ee/news/sport/gert-kul ... d=70031607" onclick="window.open(this.href);return false;
Kellegil on võimalik artikkel täies mahus siia postitada?
Kasutaja avatar
kalevcramo
Kasutaja
Postitusi: 1092
Liitunud: 16 Veebr 2008, 23:16

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas kalevcramo »

Lugesin hommikul kodus paberlehest ära selle. Midagi tarka ei rääkinud keegi, sokk kurtis et vigastus segas ja kiirust pole jaa Kuld endale omaselt räägib, et tema keerdo järgi peab õhkkond olema hea ja kõik sõbrad, siis toimib. Kuid põhiliselt ei saa neist keegi aru ega tea, miks Talts ja Pec nii kehvad on olnud ja mäng ei suju. Ühesõnaga, täielik teadmatus seal Tartus
Kasutaja avatar
Karl
Kasutaja
Postitusi: 2374
Liitunud: 06 Jaan 2008, 01:57

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Karl »

vb ei ole Peciukevicus kehv vaid lihtsalt osatakse tema vastu kaitses tegutseda?
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Kalevpoiss »

Karl kirjutas:vb ei ole Peciukevicus kehv vaid lihtsalt osatakse tema vastu kaitses tegutseda?
See küll jällegi naised saunas rääkisid jutt aga Pecu olevat ennast korralikult üle treeninud. Peale vigastust oli mehel olnud nii suur soov tagasi tulla, et oli ca. 10 tundi päevas saalis veetnud. Kuulu järgi olevat üritatud talle selgeks teha, et niimoodi nüüd ka kaugele ei purjeta aga leedukas ei pidavat kedagi väga kuulama.
sequa
Kasutaja
Postitusi: 960
Liitunud: 14 Nov 2011, 23:21

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas sequa »

Kalevpoiss kirjutas:
Karl kirjutas:vb ei ole Peciukevicus kehv vaid lihtsalt osatakse tema vastu kaitses tegutseda?
See küll jällegi naised saunas rääkisid jutt aga Pecu olevat ennast korralikult üle treeninud. Peale vigastust oli mehel olnud nii suur soov tagasi tulla, et oli ca. 10 tundi päevas saalis veetnud. Kuulu järgi olevat üritatud talle selgeks teha, et niimoodi nüüd ka kaugele ei purjeta aga leedukas ei pidavat kedagi väga kuulama.
Kui ületreenitus sellises mahus, siis selle hooaja võib maha kanda.
Kasutaja avatar
kalevcramo
Kasutaja
Postitusi: 1092
Liitunud: 16 Veebr 2008, 23:16

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas kalevcramo »

Kuld rääkiski, et ei tea kas Peciukevicus treenis üle või siis on lihtsalt vigastus nii suure jälje jätnud. Võrreldes eelmise hooajaga pole ta enam see mees. Suvel lepinguid tehes oli põhi lootus tema ja Taltsi peal, kelle ümber "ehitati" asja.

Üldiselt tundub mulle, et Kuld on liiga pehme treener ja seda meeskonda enam kuskile ei vii. Rock koosneb ju enamjaolt siiski "keep getting 'em checks" mängumeestest (Talts, Dorbek, Sokk, Kriisa) kes on mugavaks muutunud. Sinna oleks vaja ühte karmi kätt, kes mehi vähe motiveeriks
elchukakabra
Kasutaja
Postitusi: 306
Liitunud: 29 Dets 2010, 20:56

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas elchukakabra »

Hetkevormiga oleks Talts vist ka Itaalia esiliigas pingipoiss...
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rix »

elchukakabra kirjutas:Hetkevormiga oleks Talts vist ka Itaalia esiliigas pingipoiss...
Ma ei tea ka, aga pakun, et ta poleks sellisesse saiavormi sattunudki. Seda on kõik rõhutanud, et väljas on vaid üks kriteerium- kohe, valmis ja mängi. Keegi ei hoia kätt ja ei ütle, et küll novembriks jõuab.
Aga siin muidugi hea targutada.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vaim564 »

zero0 kirjutas:http://epl.delfi.ee/news/sport/gert-kul ... d=70031607
Kellegil on võimalik artikkel täies mahus siia postitada?
TÜ/Rock vaatab raskel momendil Pečiukevičiuse ja Taltsi poole, ent liidritel pole vajalikku hoogu.
TÜ/Rock on pakkunud kuues Eesti meistriliiga kohtumises kohati ladusat koostööd, aga otsustavatel momentidel on rünnak sageli ummikusse jooksnud ja kaitse laokile jäänud.
„Ma ei peatuks ühelgi mängul eraldi. Meil pole asjad tervikuna sujunud nii, nagu ma neid näen,” sõnas TÜ/Rocki peatreener Gert Kullamäe. „Minu kreedo on, et võistkonnas peab valitsema hea õhkkond. Tunnen närvilisust. Olen mõelnud, kas asi on minus või on ettevalmistuses läinud midagi väga valesti.”
Suvel, kui TÜ/Rock oli sõlminud lepingu nii Augustas Pečiukevičiuse kui ka Janar Taltsiga, rõõmustas Kullamäe peamiste tugitalade meeskonda jäämise üle. Nüüd on just nende kahe korvpalluri tegevuses rohkesti vajakajäämisi. Möödunud hooajal rünnakuid teravaks treinud Pečiukevičius on toonud kuue mänguga ainult 41 punkti ja tema visketabavus on küündinud kõigest 25%-ni – korvirõnga on läbinud iga neljas vise (sealhulgas 22 kolmepunktiviskest kaks). Natuke tummisem on olnud lauaröövli Taltsi skooritegemine – 52 punkti.
„Neilt kui meeskonna liidritelt ootan enesekindlamat tegutsemist ja suuremat resultatiivsust. Nad teavad ka ise, et kannavad suuremat vastutust kui teised. Ma ei saa öelda, et Timo Eichfuss või Karolis Petrukonis peaks meeskonda vedama,” sõnas Kullamäe.
Häirekella ei lööda
Aprillis rangluuoperatsioonil käinud Pečiukevičius on end viinud heasse kehalisse vormi ja treenib innustunult, ent mängutuhinas on 192 cm pikkune leedulane sageli eksinud nii rünnakul kui ka kaitses. „Möödunud hooaja ja selle sügise Augustas on nagu kaks eri korvpallurit,” tõdes Kullamäe. „Mullu täitis ta oma rolli taktika valikul väga kindlalt. Võib-olla on ta üle töötanud. Võib-olla on vigastus avaldanud tema mängule mõju. Mõne eestlase ärakukkumist on kergem mõista, sest olen nende mängu rohkem näinud. Augustase puhul ei oska aga esile tuua ühtegi selget põhjust, miks tema asjad ei laabu.”
TÜ/Rockiga liitusid suvel leedulane Karolis Petrukonis ja Tanel Sokk, nii et üksteist peaksid tartlased läbi ja lõhki tundma. „Ei oska öelda, miks meie asjad ei toimi,” nentis viies mängus järjest TÜ/Rocki edukaimaks punktitoojaks tõusnud Tanel Kurbas, kes on oma rolli viskajana täitnud, kuid kaitsjana mitte.
Kuigi kaotused TYCO/Raplale ja Rakvere Tarvale süvendasid tartlaste ebakindlustunnet, ei tähtsustaks Sokk neid allajäämisi ülearu. „Hooaja alguses, kui alles otsitakse oma mängu, kipub ikka tulema kaotusi. Ma ei näe paanikaks põhjust. Vahel võivad mõne mänguminutiga õiged asjad välja tulla, saad jala rongile ja siis läheb sõit edasi,” tõdes mängujuht optimistlikult.
Optimismi vajab Sokk ka iseenda jaoks. Augusti lõpust saadik ravis ta selga ja vasaku jala pöida ning alles kaks nädalat tagasi liitus meeskondlike treeningutega.
„Tanelil tekkis selgroolülidevahelise diski sopistus, see hakkas närvile suruma ja mõjutas niiviisi pöia tegevust,” selgitas TÜ/Rocki füsioterapeut Martin Vahimets. „Nüüdseks on pöia jõud mingil määral taastunud. Ta peab järjepidevalt tegema harjutusi kerelihastele, et selja toestus läheks tugevamaks.”
Kümme päeva tagasi Valga Maks & Mooritsa vastu TÜ/Rocki särgis debüteerides viskas Sokk võidukorvi. Järgmistes mängudes tegi ta kaasa 25 ja 29 minutit, kuigi Vahimetsa sõnul olnuks 20 minutist paranevale jalale piisanud. „Õnneks pole tagasilööke tulnud,” nentis Sokk. „Kuu aja taguse seisuga on pöia seisund oluliselt parem. Alguses sain ainult kannale toetuda. Kurb on aga see, et kiirus on hoopis teine, mis peaks.”
Üks sees, teine väljas
Sama ajal kui Soku jalg muutus mängukõlblikuks, tegi Joosep Toomele taas valu põlv ja keskmängija pole üle nädala ühistreeningutel osalenud. Täna tehakse tema põlvele magnetresonantsuuring. „Kahtlustame, et Joosepile tekitab jälle probleeme kõhrekahjustus, mida oleme ravinud süstidega. Võimalik, et nüüd on vigastus ägenemisjärgus,” ütles Martin Vahimets.
Eile osales Toome meeskonna jooksutreeningul, suutis ka sprintida. „Kaitseasendis tuleb põlve kõverdada ja siis tekib valu,” sõnas füsioterapeut.
Enda mängijakogemusest teab Kullamäe, et üks õnnestumine võib kõik halva pea peale pöörata. „Minu töö on leida mängupildi parandamiseks lahendusi,” märkis ta.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

kalevcramo kirjutas:Kuld rääkiski, et ei tea kas Peciukevicus treenis üle või siis on lihtsalt vigastus nii suure jälje jätnud. Võrreldes eelmise hooajaga pole ta enam see mees. Suvel lepinguid tehes oli põhi lootus tema ja Taltsi peal, kelle ümber "ehitati" asja.

Üldiselt tundub mulle, et Kuld on liiga pehme treener ja seda meeskonda enam kuskile ei vii. Rock koosneb ju enamjaolt siiski "keep getting 'em checks" mängumeestest (Talts, Dorbek, Sokk, Kriisa) kes on mugavaks muutunud. Sinna oleks vaja ühte karmi kätt, kes mehi vähe motiveeriks
Kriisa on su nimekirja sattunud küll ebaõiglaselt. Püsides 40-aastaselt endiselt vormis ja mängides selles vanuses jätkuvalt samal tasemel kui nt 35-selt - mugavus on siin väga vale sõna.
Kindlasti pole ka Kuld aastaga pehmomaks muutunud või siis mehed. Eks need asjad on pisidetailides kinni ja võimatu on kõrvalt öelda, kes siin süüdi on. Vastutab aga muidugi peatreener ja eks lähiajal näeme, kas asjad hakkavad ülesmäge minema või toimub muuudatus treeneripingil.
Kasutaja avatar
marxx762
Kasutaja
Postitusi: 4299
Liitunud: 21 Juun 2007, 09:56
Asukoht: tallinn

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas marxx762 »

Seda kas peciukevicius oli saalis 10 v 8 tundi mina samuti ei tea, tean aga seda et mees on igapäevaselt jõusaalis eriharjutusi ja ka muid rutiinseid jõutrenne tegemas. Ja seda juba viimased 2 kuud, enne seda tegi ta kaa neid(kohe kindlasti) aga selle kohta mina ei tea. Tean ainult et alates septembrist on ta põhimõtteliselt igapäev üksinda jõudu teinud.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vaim564 »

Ma kaldun arvama, et panustamine ainult oma jõududele ei ole pikemas perspektiivis tulemuslik ja tekitab mugavustsoone. Rock võiks sisse tuua vähemalt neli leegionäri, kes tihendaksid konkurentsi ja sunniksid mehi koha eest võitlema. Selle tulemusena maandiuksid osa staare küll kusagil Rakveres, Pärnus või Valgas, aga mis siis?
Vasta