Tartu Rock

Üleüldine korvpallijutt
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas michaelEP »

Kalevpoiss kirjutas:
Zog kirjutas:Ma arvan et Kalevpoisi kommentaar oli ebaônnestunud huumor. Aga praegu peab küll Rock lootma selle peale, et raske seis paneb meeskonna ühte hoidma ja mängitakse üle oma vôimete, sest objektiivselt vôttes ei ole seal küll ühtegi head märki praegu.
Miks ebaõnnestunud huumor? Kui VTB teema all väidetakse, et Kalevi võit Bisonsi üle on kohustuslik, siis miks ei peaks Rocki võit rumeenlaste üle olema kohustuslik? Kusjuures kihlveokontorite hinnangul on mõlema mängu puhul favoriit kodumeeskond.

Aga Rockile peakski see võit kohustuslik olema. Kui meeskond on endale eesmärgiks seadnud alagrupist edasipääsemise, siis rumeenlaste vastu vääratada ei tohi.

Sama lugu Kaleviga, kui tõepoolest on eeamärgiks näiteks liigas 8-10 koht, siis kaotus nõrgale Bisonsile on lubamatu.

Minuarust on Eesti koss sellisel tasemel, kis ei ole mõtet rääkida iusatest kaotustest ja sellest kuidas iga võit on boonus (eriti Eurochallengis)

VTB on natuke teine. Seal on 6-7 sellist tiimi keda Kalev võidab vaid jumala abiga (CSKA jne) sealt ei ole mõtet võitu oodata. Siis on hulk keskmike (VEF, Astana, Zenit) kes objektiivselt on Kalevist tugevamad. Nende puhulnei ole Kalevil tõesti midagi kaotada, vaid võita.

Aga siis on veel Bisons, Minsk ja Avtodor kellele Kalev ei tohi kaotada (eriti kodus) kui tahetakse järjekordset viimast kohta vältida ja jutud tasemetõusust vastavad tõele.

Rocki puhul pole küsimust, kodus peaks võitma kõiki, võõrsil kindlasti ka rumeenlasi ja ungarlasi. Paraku on tartlaste tase praegu selline, et hea kui mõni võit saadakse
Viimati muutis michaelEP, 04 Nov 2014, 13:21, muudetud 1 kord kokku.
elchukakabra
Kasutaja
Postitusi: 306
Liitunud: 29 Dets 2010, 20:56

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas elchukakabra »

Kas täna on lootust kusagilt ka liikuvat pilti näha Rocki mängust?
Kasutaja avatar
volume
Kasutaja
Postitusi: 363
Liitunud: 18 Nov 2006, 19:36

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas volume »

elchukakabra kirjutas:Kas täna on lootust kusagilt ka liikuvat pilti näha Rocki mängust?
Üle peaks kandma DIGI sport 3 (Romania).
Kasutaja avatar
Zog
Kasutaja
Postitusi: 1244
Liitunud: 26 Juul 2008, 23:39

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Zog »

No tee mis tahad aga ma ei saa aru miks peaks võõrsil mäng sarnase tasmega võistkonna vastu olema Eesti klubide jaoks "kohustuslik võit". Kas see "kohustus" tähendab, et kui kaotusega tagasi tullakse, siis hakkame kriisist rääkima ja mehi vallandama? Või tähendab see "kohustus" seda, et kui meeskond kaotab, siis võib hooaja luhtaläinuks lugeda?

Rocki jaoks muidugi... enam-vähem kohustuslik oli minu meelest võit Rapla üle. Seal peaks ikka tasemevahe suht korralik olema, ning isegi kui paar põhimeest teevad kehva mängu, peaks Rock ikkagi neist üle olema. Teatav "võidukohustus" oli neil ka Rakvere vastu, kuigi seal on komplekteerituse vahe juba märksa väiksem. Aga olukorras, kus mitu põhimeest on vigastatud, rääkida võidukohustusest võõrsil mängus EuroChallenge's? Ma oleks ikka vähe positiivsem, ja ütleks et Rockil on täna täitsa realistlik võiduvõimalus olemas, aga mingist ilmselgest favoriidiseisusest me küll rääkida ei saa, ning vähemalt hooaja plaanis ei ole ka seis veel nii kriitiline, et midagi hirmsasti katki oleks kui ka paaripunktilise kaotusega tagasi tullakse.

Kalevi puhul on olukord veidi teine... tegelikult on meeskond ju senini mänginud üle ootuste, samas kui vastastel on viimasel ajal olnud probleeme, ning võiks ju tõesti öelda, et Bisons'i vastu oleks kaotus pettumus. Aga kui sealt nüüd peakski kaotus tulema, oletame et vastane teeb näiteks suurepärase partii ning võidab lõpuks kümne punktiga... ma ei ütleks, et see mingi hirmus traagika oleks. Olgem ikka realistid...
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas michaelEP »

No ma räägin just turniiri seisukohast, mitte konkreetse mängu kulgemisest. Ehk kui Rock tahab edasi saada, tuleb rumeenlasi võita. See eintähenda, et reaalne jõudude tasakaal oleks praegu selline, et Rocki kaotus oleks mingi üllatus või häving.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vaim564 »

Kes siin ungarlasi maha kandma asus, siis on nad võõrsil Lukoili vastu poolajaks viie punktiga juhtimas, praegu juba +12, mängu on teinud kaks leegionäri, britist keskmängija Richards ning ameeriklasest tagamängija Lemon.
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4507
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas vaim564 »

Ungarlased võitsidki. Rock kukkus viimase veerandiga täiesti ära 9-28.
Viimati muutis vaim564, 04 Nov 2014, 21:28, muudetud 1 kord kokku.
sequa
Kasutaja
Postitusi: 960
Liitunud: 14 Nov 2011, 23:21

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas sequa »

Ma olen ennegi vaikselt mõelnud, et äkki juhtkond ootab euromängu tulemuse ära - kui tuleb suurem saun, lastakse Kullamäe lahti, võidab, jääb veel alles.

Näis
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas japs »

sequa kirjutas:Ma olen ennegi vaikselt mõelnud, et äkki juhtkond ootab euromängu tulemuse ära - kui tuleb suurem saun, lastakse Kullamäe lahti, võidab, jääb veel alles.

Näis
Hetkeseiduga Kullamäel vigastuste näol hea vabandus olemas. Aga vähemalt minujaoks on suurim küsimus, et kuidas pole aru saadud Petrukonise väljavahetamise/lisapika toomise vajadusest. Ja ennast juba palju kordi korrates: Vene, Sutt, Meister 0 min ...
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas KalevRuus »

Mängi ei näinud, ei hakanud kahte mängu läbisegi vaatama. Aga kui AP on puudu, korvi all paeavad alavormis Talts ja Rocki resultatiivseimaks kujunenud Eichfuss sisuliselt kahekesi hakkama saama, Sokk pole ka peale vigastust parimas hoos siis vist ei saagi ju midagi positiivset eurosarja tasemel oodata? Aga kordan, mängu ei näinud.
Kalevpoiss
Kasutaja
Postitusi: 2269
Liitunud: 23 Sept 2009, 16:00

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Kalevpoiss »

Kui keegi viitsiks tänase Päevalehe artikli Rocki kohta siis copyda, oleksin tänulik.
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rix »

Kalevpoiss kirjutas:Kui keegi viitsiks tänase Päevalehe artikli Rocki kohta siis copyda, oleksin tänulik.
TÜ/Rocki juhtkond ei näe peatreener Kullamäel meeskonna madalseisus otsest süüd.

TÜ/Rocki teisipäevane 18-punktiline lüüasaamine FIBA EuroChallenge’i turniiril kohtumises Rumeenia klubiga Târgu Jiu Rovinar Energia tõstis taas tulipunkti küsimuse, miks möödunud hooajal samas sarjas veerandfinaali jõudnud meeskond on liigestest lahti ega liigu 40 minutit täispööretel.

TÜ/Rocki arvele on kuu aja jooksul siginenud nii neli võitu kui ka neli kaotust. „Meeskonna seisul on nii subjektiivseid kui ka objektiivseid põhjuseid, nende hulgas põhitegijate vigastused. Kuid koduliigas oleks ikka pidanud rohkem võitma,” tõdes Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi juht Harry Lemberg.

Peatreener Gert Kullamäe peamine soov suvisel meeskonna koostamisel oli saada uuesti leping leedulase Augustas Pečiukevičiuse ja Janar Taltsiga, samuti pidas ta töövõiduks Tanel Soku tulekut Kalev/Cramost Emajõelinna meeskonda. Ometi pole eri põhjustel just need kolm korvpallurit oma paremat taset näidanud.

„Olukord tekitab meile samamoodi muret nagu kõigile korvpallisõpradele,” sõnas Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi korvpallidivisjoni direktor Andres Ottender. „Praegu pole põhjust kellelegi näpuga näidata. Olukord, kuhu meeskond on jõudnud, on olenenud nii klubi juhtkonnast, treeneritest kui ka mängijatest. Vahetuste tegemisele treeneripingil oleks põhjust mõelda siis, kui ta ei suudaks enam treeningutel mängijaid motiveerida.”
Treeningud lükkusid edasi

Kullamäe pidas meeskonna lagunemise peamiseks põhjuseks teisipäevase kohtumise neljandal veerandil püssirohu lõppemist. Ent Rumeenia klubi kasutas samuti enamasti vaid kuut korvpallurit, kes jaksasid otsustavatel minutitel kaitses tugevamini pingutada ja individuaalsete sooritustega kiirelt viskekohti leida. Tartlaste vastupanukatsetes puudus teravus, selgus ja kindlus, nad üritasid korve saada hädapäraste visetega.

„Madalseis on tekkinud mitme põhjuse koosmõjul, esimene neist on vigastused,” nentis Ottender. „Ei taha küll traumade taha pugeda, aga kaks põhimeest, Pečiukevičius ja Joosep Toome, olid eurosarjamängus vigastusega väljas ja kaks mängijat olid veel vigastuse mõju all. Tanel Sokk alles sai end mängukorda ja Tanel Kurbas oli möödunud nädalal kerge vigastuse tõttu treeningutelt eemal.”

Teise põhjusena tõi Ottender esile ettevalmistuse tavapärasest hilisema alguse. Kurbas, Toome ja Timo Eichfuss osalesid augusti lõpul Eesti koondisega turniiril Hispaanias. Samal ajal jätkusid klubi juhtkonna läbirääkimised Taltsiga ja Leedu keskmängija Karolis Petrukonise värbamine.

„Varasematel hooaegadel on meeskond alustanud ühistreeninguid augusti alguses, tänavu aga jupp aega hiljem,” sõnas Ottender. „See omakorda tulenes klubi juhtkonna otsuste viibimisest, sest stipendiumilepingutelt tuli üle minna töötasudele ja asjaajamine nõudis aega. Samuti on koostööd mõjutanud uute mängijate tulek.”

Ka möödunud hooaja hakul ei saanud TÜ/Rock mängumasinat õlitatult käima ja kaks esimest FIBA EuroChallenge’i mängu lõppesid kaotusega.

„Novembrist alates meie meeskonna mäng paranes ja hea hoog püsis hooaja lõpuni, kuni Pečiukevičius sai vigastada,” märkis Ottender. „Loodame, et samamoodi hakkab koostöö ka tänavu paranema. Kehv on aga see, et juba on olulised mängud käimas. Loodan, et Tanel Sokk saab jagu selja-vaevusest, mis tema mängu veel pärsib. Samuti on oluline, et tugitalad Pečiukevičius ja Talts saavad oma mängu käima.”

Ladusa mängurütmi saavutamist on seganud põhimängujuht Pečiukevičiuse ebakindel tegutsemine. Eeskätt on Kullamäe oodanud tema suuremat panust rünnakul.

„Augustas on ikkagi alles noor mängumees ja kuigi ta tegi juba eelmisel hooajal mehetegusid, oli ta vigastus ikka päris suur,” tõdes Ottender. „Nii enda mängurütmi kui ka meeskonnakaaslastega klapi leidmine on nõudnud aega. Olen kindel, et endises headuses Augustas tuleb tagasi. Tema töömoraal on äärmiselt suur. Kui ma hommikul kella kaheksaks ülikooli spordihoonesse tööle jõuan, seisab tema auto juba maja ees.”

Reedel kohtub TÜ/Rock Eesti karikavõistluste veerandfinaalmängus Paides TLÜ/Kaleviga. Järgmisel teisipäeval võõrustab Emajõelinna meeskond FIBA EuroChallenge’i sarjas Sofia Lukoil Academicut.

„Nii treenerite, mängijate kui ka juhtkonna pingutusest oleneb see, kuidas meeskond olukorrast välja tuleb,” sõnas Ottender.

TÜ/Rock on Eesti korvpalli kõige olulisem tugipunkt

TÜ/Rock on 2015. aasta EM-i finaalturniiril osaleva Eesti koondise taimelava. Janar Talts, Tanel Sokk ja Gert Dorbek on pikka aega kuulunud koondise tuumikusse, Joosep Toome on vajalik korvialuse ruumi tugevdajana. Samuti kandideerivad koondisse Tanel Kurbas ja Timo Eichfuss.

„Minult on ikka küsitud, millal TÜ/Rock hakkab mängima nagu tüüpiline Euroopa klubi, mis koosneb seitsmest-kaheksast välismaalasest,” ütles TÜ akadeemilise spordiklubi juht Harry Lemberg. „Olen vastanud, et tahame tegeleda Eesti korvpalli arendamisega. Meil käib töö noorterühmades ja hea, kui igal aastal astuks keegi sealt esindusmeeskonda, nagu sel sügisel tuli 19-aastane Saimon Sutt.”
“I know it when I see it” - Potter Stewart
NoName
Kasutaja
Postitusi: 851
Liitunud: 12 Aug 2010, 15:43

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas NoName »

Mis sellest artiklist kõlama jääb on tõsiasi, et ise ei olda milleski süüdi. Kõik on ainult üks halbade olude kokkusattumine. Viimaks veel ollakse rahul, et Saimon Sutt pingiotsale mahub, sest see on Eesti korvpalli tohutu arendamine.
Charly
Kasutaja
Postitusi: 399
Liitunud: 01 Okt 2007, 15:01
Asukoht: Kurtna

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Charly »

Vana Korvpalluri pajatused: http://tartukorv.postimees.ee/2982073/r ... us-on-ohus" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
Rix
Kasutaja
Postitusi: 3610
Liitunud: 26 Nov 2008, 16:52

Re: Tartu Rock

Postitus Postitas Rix »

NoName kirjutas:Mis sellest artiklist kõlama jääb on tõsiasi, et ise ei olda milleski süüdi. Kõik on ainult üks halbade olude kokkusattumine. Viimaks veel ollakse rahul, et Saimon Sutt pingiotsale mahub, sest see on Eesti korvpalli tohutu arendamine.
See viimane lõik on jah, naljakas. Eks teada oli enne hooaega, et kui ei õnnestu, siis kirved välja võetakse. Seda Tartu kossu arendamise jutu usuvad vist fännid peamiselt, kuna midagi muud uskuda pole. See seltskond on hetkel ju sisuliselt vana kalev tallinnast.
Nii et jah.
“I know it when I see it” - Potter Stewart
Vasta