Hooaja üldarutelu

Klubist, mängijatest ja treeneritest.
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas japs »

vaim564 kirjutas:
japs kirjutas:
Egert kirjutas:Pahv on ikka eriline. Tänases "Mehed ei nuta" saates vingus jälle, et hea hooaja alguse puhul teeb muret see, et eestlased on VTB-s statisti rollis. Kui Cramo kaotab, siis ta vingub, et milleks tuua selliseid leegionäre kellega niikuinii ei võida ja kui võidetakse, siis on probleem, et eestlased ei saa väljakule.
Seda eestlased vs võõrleegionärid vaidlust on siin palju olnud. Ja ka mina kuulun kindlalt sinna punti, kes peab meeskonda "omaks", kui sellest moodustavad olulise osa ikka eestlased. Aga lahmida Pahvi moodi ei tasu, tegin VTB liiga põhjal natuke statistikat:

Esimese kuue mängu põhjal kokku 1200st mänguminutist kuulub eestlastele 42% ja võõrmängijatele 58%.
Punktide osas on eestlased visanud 39% ja võõrleegionärid 61% punktidest.

Polegi nagu suurt viga? Seoses Freimanise tulekuga on muidugi oht, et kallutatus võõrmängijate poole suureneb.
Igasuguseid imelikke on maailmas olemas ja mina näiteks kuulun kindlalt vähemuse hulka, kes arvab, et eestlased võiksid klubides põhikoosseisu kohad endale välja mängida, mitte saada neid passi ja päritolu alusel. Jõle nadi on vaadata, kui selline vend on platsil meeste hulgas, kelle sekka ta ilmselgelt ei kuulu. Koondisega on teine lugu, see leegionäride lihtsustatud korras kodustamine käib mulle ka pinda. Teiseks võimaldab leegionäride kaasamine siinsetel vendadel üldse oma taset tõsta, sest on, keda üle mängida. See eestlased vs võõrleegionärid vaidlus on tüüpiline Pahvi arengutasemel kiibitsejate kunstlikult tekitatud pseudoprobleem, millega on võimalik niisama mulli ajada, aga võistkondade mängutaset sellega ei tõsta.
Ma ei tea, kas see vastus oli nüüd minu pihta, aga omaarust ma ju kirjutasingi, et pole viga eriti midagi? Pahv lahmib statistikasse süvenemata. Aga veelkord kui Kalevist moodustaks selge enamuse võõrmängijad (nii arvult kui mänguajalt) ei püüaks ta ei publikut, ega pikemas perspektiivis ka sponsoreid.
michaelEP
Kasutaja
Postitusi: 1585
Liitunud: 06 Sept 2011, 10:28

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas michaelEP »

Isegi kui tahaks, ei saa Pahviga nõustuda. Faktid räägivad midagi muud. Keedus on VTB-s 30minuti mees, Arbet ja Veidekas (kuigi hetkel vigane) on samuti põhiviiskumehed. Omad minutid saavad kätte ka Hallik, Dorbek. Kajupanga paranedes saab ka tema oma minutid kätte.

BBL-s saavad kõik hulgaliselt minuteid.

Mida siis Pahv õieti tahab, et Hallik ja Dorbek mängiksid Balti liigas 35 minutit?
vaim564
Kasutaja
Postitusi: 4486
Liitunud: 08 Nov 2009, 18:53

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas vaim564 »

Ma eriti ei usu, et rahvas tuleb rohkem vaatama satsi, kus mängivad eestlased, aga mis järjekindlalt tappa saab kui seda meeskonda, kes on konkurentsivõimeline, vähemalt asjatundlik publik. Kas tõesti tuleb rahvas Viljar Veskit parema meelega vaatama kui Frank Elegari või Reimo Tamme rohkem kui Scott Machadot? No mitte ei usu. Vastupidi, kui meeskonnas on hea leegionär, siis ta tekitab rohkem huvi kui mõni kohalik "staar", kellelt mingit arenguhüpet ei saa isegi pekstes kätte. Tartu Rocki probleem ongi palju selles, et seal mängib liiga palju "omasid".
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas japs »

vaim564 kirjutas:Ma eriti ei usu, et rahvas tuleb rohkem vaatama satsi, kus mängivad eestlased, aga mis järjekindlalt tappa saab kui seda meeskonda, kes on konkurentsivõimeline, vähemalt asjatundlik publik. Kas tõesti tuleb rahvas Viljar Veskit parema meelega vaatama kui Frank Elegari või Reimo Tamme rohkem kui Scott Machadot? No mitte ei usu. Vastupidi, kui meeskonnas on hea leegionär, siis ta tekitab rohkem huvi kui mõni kohalik "staar", kellelt mingit arenguhüpet ei saa isegi pekstes kätte. Tartu Rocki probleem ongi palju selles, et seal mängib liiga palju "omasid".
Saad ise ka aru, et need näited on lollid. Veelkord - praegu on seis enamvähem OK.
Maxi
Kasutaja
Postitusi: 691
Liitunud: 23 Mai 2013, 23:27

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Maxi »

Krt, minu jaoks on Frank ja Škele ka juba nö. "omad klemmid". Ei ütleks küll et nende asemele eestlasi tahaks. Sama oli näiteks Bambaga, kelle statsi ikka VTB´s jälgin, mis siis et nüüd teises meeskonnas.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

Maxi kirjutas:Krt, minu jaoks on Frank ja Škele ka juba nö. "omad klemmid". Ei ütleks küll et nende asemele eestlasi tahaks. Sama oli näiteks Bambaga, kelle statsi ikka VTB´s jälgin, mis siis et nüüd teises meeskonnas.
Emotsionaalselt muidugi on, see ei puutu aga üldse teemasse. Pahvi point oli lihtsalt selles, et kui platsil on tegijate seas vaid üks eestlane pole kasutegur Eesti korvpalli jaoks nii suur, kui juhul, kus eestlaste osakaal oleks suurem. Samas saab ta ta kahtlemata aru, et selle taga on objektiivsed asjaolud ning ega ta konkreetselt kellelegi midagi ette ju ei heitnud.
Nagu japs ütles, praegu on enam-vähem kõik OK.
spartaklane
Kasutaja
Postitusi: 1707
Liitunud: 11 Veebr 2007, 20:32

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas spartaklane »

Ärge seda Pahvi seisukohta nii tõsiselt võtke ,sest tema on ju tuntud Kalevi kritiseerija ,kui läheb meil hästi siis otsib ta mingeid muid negatiivseid põhjusi ja kui meil läheb halvasti siis ta hakkab jälle kritiseerima ,et näete kui mõttetu meeskond see on jne...Selle mehe nägemus tippklubikorvpallist lihtsalt ei ühti meie omaga ja ongi kõik.
Pullu
Uus kasutaja
Postitusi: 19
Liitunud: 26 Mai 2013, 10:33

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Pullu »

Kuidas Kajupank täna mängib, kui teda pole nimekirjas?
Kasutaja avatar
Zog
Kasutaja
Postitusi: 1244
Liitunud: 26 Juul 2008, 23:39

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Zog »

Vôistkonna-sisene konkurents on.
sequa
Kasutaja
Postitusi: 960
Liitunud: 14 Nov 2011, 23:21

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas sequa »

Tiislerilt Varraku sõnad, seda ka muude diskusioonide valguses, et noored ja minutid ja võimalused jne:
Kui neljapäevane mäng oligi Olmre jaoks tänavusel hooajal meistriliigas esimene, siis Balti liigas on ta viies mängus keskmiselt väljakule pääsenud pea veerand tunniks.

"Mängija peab oma mänguaja ise välja teenima nagu tema. Ma ei hakka siin konkreetseid nimesid välja tooma, keda on tulnud tassida ja vedada. Kui sa ise oled trennides ja mängudel mehe eest väljas, siis selle preemiaks on ka järjest suuremad mänguminutid. Kui jääd trennis jalgu, ei saa hakkama ja treener arengut ei näe, siis kunstlikult pole mõtet kedagi väljakul hoida. Sten on mänguaja endale ise kätte võidelnud," tunnustab peatreener Varrak noort mängumeest.
Kasutaja avatar
GWallace
Kasutaja
Postitusi: 192
Liitunud: 09 Dets 2013, 18:57

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas GWallace »

Varraku poolt absoluutselt õiged sõnad. Isiklikult tundub, et need sõnad läksid Kitsingu, Halliku, Kupsase ja Singleri kohta. Mänguaeg tulebki välja võidelda ja konkurents peab olema. Täpselt see efekt puudub Tartu Rockis. Meeskond komplekteeritakse Eesti koondislastest ning tekitatakse kunstlikult mänguaeg, samas noortele ei anta võimalustki end tõestada. Ja siis Rock uhkustab, et me arendame Eesti korvpalli ja meil pole välismängijaid.
Kasutaja avatar
Alex
Kasutaja
Postitusi: 4611
Liitunud: 26 Nov 2007, 02:26
Asukoht: Mustamäe

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Alex »

Alvar Tiisleri spordijutud:
Frank Elegari kõõlusevigastus pole paranenud
Kalev/Cramo keskmängija Frank Elegar pole juba kolm nädalat saanud teha võistkonnaga ühtegi ühistreeningut. Achilleuse kõõluse vigastusest hoolimata on aga ameeriklane efektiivne. Kaotusmängus Peterburi Zeniti vastu kogus ta 38 mänguminutiga 15 punkti ja 16 lauapalli.

"Võrreldes eelmise nädalaga pole seis paremaks läinud, Peterburi vastu pidin ka valuvaigisteid kasutama. Paistab, et tuleb jälle kordusuuringutele minna," sõnas Elegar pärast kohtumist Peterburi vastu.

Et jalale võimalikult palju puhkust anda, treenib Elegar igapäevaselt teistest eraldi jõusaalis. "Arst ütles, et ma ei tohiks kuu üldse midagi teha, aga tahan anda endast võistkonna kasuks kõik mis ma suudan. Meie treener on väga mõistlik ja võtab tihti aja maha ka selleks, et ma saaksin pisut puhata," rääkis Elegar.
YNWA
Krysver
Kasutaja
Postitusi: 506
Liitunud: 22 Jaan 2008, 11:15

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas Krysver »

"See oli Škele poolt äärmiselt ebaprofessionaalne tegu. Me olime taga, aga ikkagi veel mängus. Selle ühe sõnavõtuga oli mäng põhimõtteliselt läbi. Ma arvan, et eks see läheb talle ka kalliks maksma. Saan aru, et seal oli päris mitu olukorda, kus oleks võinud tema vastu vea vilistada ja võib-olla poleks vahet sisse tulnudki, aga rääkisin temaga omad jutud juba kiiresti ära," kurjustas peatreener lätlasega.

Huvitav, mida Varrak täpsemalt selle "eks see läheb talle ka kalliks maksma" all mõtles?
japs
Kasutaja
Postitusi: 973
Liitunud: 03 Okt 2011, 10:41

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas japs »

Krysver kirjutas:"See oli Škele poolt äärmiselt ebaprofessionaalne tegu. Me olime taga, aga ikkagi veel mängus. Selle ühe sõnavõtuga oli mäng põhimõtteliselt läbi. Ma arvan, et eks see läheb talle ka kalliks maksma. Saan aru, et seal oli päris mitu olukorda, kus oleks võinud tema vastu vea vilistada ja võib-olla poleks vahet sisse tulnudki, aga rääkisin temaga omad jutud juba kiiresti ära," kurjustas peatreener lätlasega.

Huvitav, mida Varrak täpsemalt selle "eks see läheb talle ka kalliks maksma" all mõtles?
Selliste asjade eest on trahvid tavaliselt juba lepingutes fikseeritud. Ja seda eriti neil, kes kipuvad neid rohkem koguma.
KalevRuus
Kasutaja
Postitusi: 2929
Liitunud: 19 Nov 2009, 21:12

Re: Hooaja üldarutelu

Postitus Postitas KalevRuus »

"Võrreldes eelmise nädalaga pole seis paremaks läinud, Peterburi vastu pidin ka valuvaigisteid kasutama. Paistab, et tuleb jälle kordusuuringutele minna," sõnas Elegar pärast kohtumist Peterburi vastu.

Et jalale võimalikult palju puhkust anda, treenib Elegar igapäevaselt teistest eraldi jõusaalis. "Arst ütles, et ma ei tohiks kuu üldse midagi teha, aga tahan anda endast võistkonna kasuks kõik mis ma suudan. Meie treener on väga mõistlik ja võtab tihti aja maha ka selleks, et ma saaksin pisut puhata," rääkis Elegar.
See on küll paha uudis. Varrak hiljuti just lootis, et järgmisel nädalal saab ehk hakata meeskonnaga koos treenima.
Nagu VTB teema all sai kirjutatud - karta on, et ühel hetkel hakkab mänguvorm langema, kui teed ainult jõusalis ja natuke visketrenni ka.
Vasta